Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се

Топлотна Пумпа цена

Дали барате грејач со топлинска пумпа? Имаме 22.186 инженери за греење во оваа категорија. Испрати барање.

Почни
33.302 регистрирани професионалци
89.979 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Колку чини топлинската пумпа? За топлинските пумпи често ги обезбедуваме следните услуги: инсталација на топлинска пумпа базирана на топлина од земја, воздух и вода. Цените на сеопфатен систем за парно се движат од околу 6 илјади до 11 илјади евра по парче. Најскапата ставка во топлинските пумпи обично е инсталирањето на топлинска пумпа во системот за паметни домови. Дополнителните трошоци може да вклучуваат: пост-гарантен сервис и консултации, кои чинат во просек од 30-120 евра. Кога ќе внесете барање, ќе контактираме со давателите на 22.186. Не барајте повеќе: топлинската пумпа ќе ви ги даде најдобрите понуди и квалитетна работа.

Исто така види:Услуги
33.302 регистрирани професионалци
89.979 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Цена за: Топлотна ПумпаПросечни цени

Ниска цена26 840,00 ден/парче
Просечна цена39 028,00 ден/парче
Висока цена49 280,00 ден/парче
Просечните цени се само индикативни. Цената на финалната услуга ќе зависи од големината, тешкотијата, материјалите, квалитетот и локацијата на проектот. Вие само ќе добиете точна цена од давателот на услуги.
Внесете побарувачка
КалкулаторЦеновник на топлински пумпи

За да ја научите точната цена на топлинската пумпа, испратете го побарувачката на нашите заверени експерти, а потоа добивате повеќе понуди. Погледнете ги цените за секоја услуга во категоријата за топлинска пумпа.

Инсталација на фиока за акумулација440,00ден / сите
Инсталирање на акумулацијата за акумулација на греење во комбинација со соларни системи, топлински пумпи и котли со цврсто гориво, 750 l.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Инсталирање на топлинска пумпа24 200,00ден / сите
Инсталација на топлинска пумпа без резервоар 10 kW (подземна вода, вода-вода), примарен ресурс - добро.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Акумулациски сад3 300,00ден / сите
Стил акумулација сад со полиуретанска изолација и лист лакирани, 250 л.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Топлотна пумпа34 760,00ден / сите
Топлина пумпа земја-вода, вода вода моќ 10 kW, три-фаза без TUV послужавник.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Целосен систем за греење со термичка пумпа46 640,00ден / сите
За заштеда на енергија, ладење и греење на водата во семејна куќа. Ѕид или стационарна внатрешна единица со резервна копија електричен грејач.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Целосен систем за греење и ладење воздух - вода49 720,00ден / сите
Таа е заснована на технологијата на воздухопловната пумпа со обратна операција која ја зема топлината од надворешниот воздух до -25 ° C.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Цена за термална пумпа земја - вода27 060,00ден / сите
Топлинската пумпа за вода користи топлина од моќта на почвата. Овој систем има висока ефикасност во текот на целата година, е сигурен и не бара речиси никакво одржување.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Трошоци за вода пумпа вода - вода39 160,00ден / сите
Како извор на енергија, топлина стекнати од долната вода. Две бунари и моќни пумпи кои пумпа под вода се потребни во оваа термална пумпа. Пумпата за водоснабдување е релативно предизвикувачко одржување.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Поврзани ЦеновникЦеновни листи на други услуги
Греење, Инженер за Греење Колку чинат парното и куририте? Често ги обезбедуваме следните услуги за греење...
Покажи повеќе
Дали овие информации беа корисни за вас?
Корисни информацииШто треба да знаете
Дали ги знаете нивните предности и недостатоци? Вие те размислува да стекнете топлинска пумпа во вашата куќа, но не сте сосема сигурни во врска со оваа идеја? Пред да влеземе во извршувањето на придобивките и недостатоците на топлинските пумпи, ќе ве интересира, колку таквите пумпи стојат. Цените на термичката пумпа се релативно високи. Ако исто така ја земате во предвид инсталацијата на целиот систем и цената на пумпата за набавки ќе се разликува. Па можете да сметате на фактот дека ако сте заинтересирани, ќе треба да подготвите минимум четирицифрен износ. Придобивките што ќе ве восхитуваат Одлуката за достигнување на термалната пумпа може да значи фантастичен избор во повеќе аспекти. Ве молиме да се судите ако овие придобивки не вреди. Ниски оперативни трошоци Работата на топлински пумпи е поевтина од работата на системите базирани на согорување. Тоа е валидно дека енергетскиот ефикасен систем, така што е поголем долгорочните заштеди на енергија. Благодарение на таквата инвестиција можете да заштедите годишно со бројот на евра. Помалку одржување Термичките пумпи бараат помало одржување како системи базирани на согорен. Сите што страдате ако го проверите целиот систем еднаш годишно. Во случај на некои проблеми едноставно го нарекувате инсталерот. Подобра безбедност Термичките пумпи се исто така побезбедни од системите базирани на согорување. И затоа што не треба да изгорат гориво за производство на топлина. Пониски емисии на јаглерод Системот за топлинска пумпа ги намалува емисиите на јаглерод. Дури и благодарение на ефективната конверзија на енергија за топлина. Едноставно кажано, троши значително помалку енергија од другите системи за да произведе одредена количина на топлина. Можам да се изладам Во текот на летото топли денови, топлинските пумпи исто така можат да дејствуваат како единица за ладење. Само префрлете ги на режим на ладење. Долг живот Животот на топлинска пумпа може да биде до 50 години, но тоа е околу 15 години. Тие се толку сигурен и постојан извор на топлина. Недостатоци со кои треба да се сметате со Како што е веќе, сè има свое за и против. Затоа, мора да се земат предвид и неколку недостатоци при изборот на топлинска пумпа. Високи почетни трошоци Очигледно најголемиот недостаток е нивната висока цена на трошоците. Но, ако земете колку тогаш ќе заштедите на оперативните трошоци, па затоа е инвестиција која плаќа. Непропустлива инсталација Инсталирањето на топлински пумпи е релативно сложена. Можете да заборавите дека ќе го инсталирате сами и ќе заштедите пари. Инсталацијата е дури толку предизвик што се препорачува техничарот да го посети вашето домаќинство и да ги процени можностите. Сомнителна одржливост Некои од течностите за пренос на топлина се користат имаат сомнителна одржливост и зголемување на еколошки засегнатите. Се препорачува да се достигнат и биоразградливи течности. Проблеми во студеното време Од време на време, некои пумпи имаат проблеми во постудени области и не можат да постигнат целосна ефикасност во студеното време. Не се јаглеродни неутрални Бидејќи топлинските пумпи за нивното функционирање имаат потреба од електрична енергија, тоа не значи неутрален од јаглерод. Па, тие го компензираат со висока стапка на конверзија за топлина. Кога ја ставате предноста и недостатоците на топлинските пумпи, може да се заклучи дека придобивките јасно ги надминуваат недостатоците. И така не треба да се двоумите да го купите.
Ажурирано на: May 15, 2023