Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете квалификувани професионалци по прифатлива цена

Реновирање Стан, Ремоделирање Стан
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентМногу сум задоволен од целиот процес, од одговорот на барањето за поправка, завршената работа, брзата понуда и договор, брзата поправка, одличната комуникација и разумната цена. Во ред, ви благодарам.
profile image
Matúš K.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.625 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите ценовници
Сите ценовници

Колку чини реконструкцијата и преуредувањето на станот? При реконструкција и реконструкција на стан, често ги обезбедуваме следните услуги: уривање и ѕидање, замена на подот и бојадисување. Цените за реновирање на станови се околу 15-25 евра на час. Најскапиот предмет во реконструкцијата и ремоделирањето на станот е обично целосно реновирање на бањата. Други трошоци може да вклучуваат: консултации, поплочување и поплочување, трошоци за мебел и боја, кои чинат во просек од 100-450 евра. Кога ќе внесете барање, ќе контактираме со давателите на 26.081. Веќе не мора да барате: реконструкција на стан, цена за реконструкција на стан, со нас ќе ги добиете најдобрите понуди и квалитетна работа.

Исто така види:Услуги
КалкулаторЦеновник за реконструкција и јажиња на стан

За да ја научат точната цена на реконструкцијата и јажињата на станот, испратете го барањето на нашите заверени експерти, а потоа добивате повеќе понуди. Погледнете ги цените за секоја услуга во категоријата на реконструкција на станот, уништувањето на станот.

Поплочување поплочување157,91ден / м2
Поплочување поплочување, без основен кревет со било која комбинација на цемент, цемент, сега базални или керамички плочки, дебелини над 10 mm -0.065 t.
Заедно
м2
Внесете побарувачка
Доста отвори364,08ден / м2
Мозочен удар Отвори во фондацијата или прегледот ѕидарски од било кој цигли изгорени на било кој малтер до 1 м2, дебелини до 150 mm -0,281 t.
Заедно
м2
Внесете побарувачка
Внатрешен малтер425,49ден / м2
Внатрешна, вар, нуклеарна гипс ѕидови на суви мешавини од дебелина од 10 мм.
Заедно
м2
Внесете побарувачка
Сликарство акрилик - двојно127,21ден / м2
Акрилни двојни слики, обложување рачно, затемнети со бел таван на фино-гранулирана супстрат над 3,80 m.
Заедно
м2
Внесете побарувачка
Поврзани ЦеновникЦеновни листи на други услуги
Реновирање и РеконструкцијаКолку чини реконструкцијата и реновирањето? За време на реконструкциите и реновирањето, често...
Покажи повеќе
Дали овие информации беа корисни за вас?
Корисни информацииШто треба да знаете
Колку е реновирањето на куќата? Имаме многу причини за реновирање на вашата куќа. Понекогаш реконструкцијата и другите времиња се модернизацијата на куќата и создавање атмосфера која е идеална за вашето семејство. Реновирањето често може да биде финансиски скапа отколку што повеќето луѓе мислат, но тие ќе се разликуваат многу. Колку да инвестираат во реновирање на куќа или стан Цената на реновирањето на куќата зависи од сложеноста, обемот на работите, сајтовите и се движи од 10.000 евра 100.000 евра. Ако ги земеме предвид бескрајните можности и покрај бесконечните финансиски можности се препорачуваат за реновирање на куќата не повеќе од 5% од вкупната вредност на куќата за да се избегне прекумерна инвестиција. Предности на реновирање на куќата Причините за реновирање на куќата е неколку. Главните причини за реновирање вклучуваат: Зголемување на куќата вредност Ова е најважната причина за многу луѓе што ги реновираат домаќинствата. Ако планирате да ја продадете куќата во догледна иднина, реновирањето на куќата може да ја зголеми продажната цена за вистинскиот буџет. Проширување и подобрување на животниот простор Некои луѓе избираат да ги реконструираат своите куќи за да го постигнат своето подобро просторно расположение. Реконструкциите кои ќе им обезбедат поголем простор за живеење често се резултат на промените во животот, како што се раѓањето на детето или другите семејни промени. Персонализиран / личен стил Ажурирање на вашата куќа за да го одрази вашиот стил е одлична причина за реновирање на куќата. Дома е наш замок и место каде што можеме да се релаксираме. Креирање на оптимален простор кој е одраз на нашите потреби е одличен начин за подобрување на вашето домување. Фактори кои влијаат на трошоците Отстранување на азбест. Во зависност од големината на реновирањето, отстранувањето на азбест потенцијално може да ги зголеми трошоците за реновирање на вашата куќа. Езбедното располагање цената зависи од многу фактори како што се азбестниот материјал, вкупната опасна отпадна маса, големината на површината која бара расклопување и други. Ориентациски цени, на пр. За отстранување на вечни од покриви, ѕидните плочки се движат од 7 - 9 евра по м2. Тоа е работа што треба да влезете надворешно, бидејќи ракувањето со азбест е штетно за човечкиот организам што не можете да го направите. Отстранувањето на азбест е активност која може да се спроведе само специјализирани компании со професионална компетентност за управување со опасни отпад. Работа Нормалните трошоци за работна сила вклучуваат згради, електричари, водоводџии и специјализирани занаети, како што се плочки или глазири. Сепак, не заборавајте понатамошни трошоци кои доаѓаат значително пред да се спроведат работите. Архитекти и инженери можат да бидат драги ако бара работа, така што нема да заборавите да направите анкета и да земете неколку различни понуди пред реконструкцијата. Отстранување на отпадот Изнајмување на контејнер до местото на обнова е економичен и удобен начин на возење отпад. Ценовник на градежен отпад: до 2,5 тони од 180 евра до 420 евра, со тон повеќе од доплата од 30-130 евра според видот на градежниот отпад. Површински прилагодувања Квалитетот на површинскиот третман што се користи за реновирање може да ги зголеми вкупните трошоци на проектот. Ако буџетот е ограничен, постојат многу начини да се добие квалитетна опрема за дел од цената. Само-работни места наспроти професионални Како што веќе рековме, еден од значајните трошоци за реновирање се трошоците за работа. Мали дела како сликарство, мала уривање работа, уредување, гипс, плочки и козметички промени можете да направите сами. Тоа ви заштедува пари, но не мора време. Силно се препорачува работата која бара посебни квалификации кои не се безбедни или може да предизвикаат голема штета на експертите. Овие услуги вклучуваат водовод работа, жици, гас фитинзи, градежни работи, покриви, мелење подови и било која поголема работа на уривање. Понекогаш трошоците за реновирање може да бидат вклучени во заем за домување или хипотека. Други времиња треба да добиете самостоен заем за реновирање на куќата. Каматните трошоци за овие кредити можат значително да ги зголемат конечните трошоци на проектот, во зависност од условите за кредитирање. За време на процесот на реновирање домување надвор од дома Ако проектот е продолжен за голем број на работа, можеби ќе треба да ја напуштите куќата за некое време и да пронајдете резервни сместување. Ова се трошоците што многумина во буџетот не ги земаат предвид каква грешка е. Цена проценки за различни големината на куќата Големината на куќата е одлучувачки фактор во трошоците за обнова на куќата. Еве неколку примери за тоа што можете да очекувате: Мали куќи / апартмани Мали куќи и апартмани често ги вклучуваат најмалку комплицираните видови на работа. Средни куќи За средни куќи, цената на зградата M2 може да се зголеми со сложеноста на работата. На пример, товарот може да биде инсталација на нова допир или електрична линија, што може значително да ги зголеми трошоците за реновирање. Големи куќи Реновирањето на поголема куќа е често покомплицирана. Инсталирањето на врвни уреди и материјали исто така е поверојатно. Цената на реновирањето на поголема куќа обично се започнува со 100.000 евра. Ако ви треба нов покрив или трговска работа, тој исто така може да ги зголеми трошоците. Што можете да очекувате од различни буџети за да го реновирате дома? Еден од главните фактори на трошоците е цената на материјалите што ги избирате за вашиот имплементиран проект. Еве неколку примери за тоа што може да ја чини реконструкцијата на типична куќа со површина од 200 м2. Цена прифатлива реконструкција: Постојат многу прифатливи начини за реновирање на вашата куќа, вклучувајќи го и изборот на материјали од пониска класа. Овој тип на реновирање може да чини 13 000 - 40 000 за помали категории. Ако работите со понизок буџет, можете само да ја насочите реконструкцијата на некои клучни простории, а не целата куќа. Средна класа: Реновирањето во истата куќа со просечен квалитет, но не и луксуз, ќе чини 40 000 - 60 000 евра. Со среден буџет можете да ја реконструирате целата куќа ако изберете материјали мудро. Луксузен сон Луксузни реновирање во истата куќа би чинело повеќе од 80 000 - 130 000 евра. Проценки за трошоци за реновирање Еве неколку проценки за понатамошна работа за реновирање на куќата (просечна цена): Целосно реновирање од 3000 - 5000 евра. Реновирање на дневната соба 4 000 - 10 000 евра. Реновирање на спалната соба 2000 - 7000 евра. Кујна реновирање 7000 - 40 000 евра. Инсталација на лебдечки под (без материјали): Подигнување - 5,50 € - 11,50 евра; Финансирање на кат перикети, силиконизација, запечатување од 3,00 евра / заеднички метар (BM). Врзување од 4.10 EUR / M2, поврзување на мокет пластика од 1.20 заеднички метар (BM). Сликање на куќата ентериери - пенетрација на ѕидови и тавани, сликарство, буквар или боја палто 2,50 - 3,00 ЕУР / м2. Совети за да добиете точна проценка Совет бр. 1: Добијте повеќе понуди од градители. Поврзете се со неколку експерти во вашата област користејќи Wilio. Исто така, ќе добиете идеја за тоа што треба да се наплаќа за некои услуги за реновирање, како и просечните трошоци за реновирање. Совет бр. 2: Знаеш што сакаш. Способноста да се формулира она што го сакате, ќе му помогне на вашиот градител да ви обезбеди најточна понуда. Совет бр. 3: Дали вашата анкета. Знаете грубо какви трошоци што ги аплицирате. Некои компании можат дури и да имаат калкулатор за реновирање за да ви помогнат да добиете точна проценка пред да побарате одреден цитат. Совет бр. 4: Буџетот на резерватот. Неочекуваните настани речиси секогаш ќе се појават за време на реновирањето. Ако сакате да избегнете стрес и загриженост, додадете уште 10% до 15% од вкупните трошоци за буџетот за реновирање. Компанија наспроти Експерт за реконструкција Една од придобивките од големиот бизнис е дека производите и материјалите што купуваат во големи количини можат да добијат со попусти и да ви префрлат. Дури и поголемите градители имаат тенденција да имаат подобри практики во случај кога нешто тргне наопаку. Помалите градител најверојатно ќе бидат пофлексибилни и овозможуваат промени за време на имплементацијата без трошок на трошоците. Услугата за корисници со помали градители може да биде повеќе лично и повеќе внимание може да ви се посвети со помалку нарачки. Да го сторам тоа сам? За било која мала ниска ризична работа, можете да се обидете. Сè што може да бара посебна акредитација или сертификат или нешто што може да доведе до потенцијална голема штета треба да се остави на експерти. Секоја работа која бара водовод или промени во електричната инсталација мора да се врши од страна на регистриран специјалист. Запознајте ги луѓето со кои ќе работите. За голема работа како реновирање дома, многу е веројатно дека градителот ќе мора да го провери градилиштето и да дознае што треба да се направи. Осигурајте се дека сте дома и воведувајте го вашиот проект за обнова за да добиете најточна понуда.
Ажурирано на: Nov 15, 2023