Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се

Поврзување на Комунални Услуги цена

Дали барате снабдувач на инженерски мрежи? Имаме 23.888 провајдери во оваа категорија. Испрати барање.

Почни
32.704 регистрирани професионалци
87.686 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Колку чинат инженерските мрежи? Често ги обезбедуваме следните услуги за инженерски мрежи: изградба на гасоводи, подземни и надземни водови за дистрибуција на електрична енергија, табли за водоснабдување и канализација, управување со електронски мрежи. Цените на проектот за дистрибутивна мрежа се околу 80-100 евра по проект. Најскапата ставка во инженерските мрежи е обично комплетниот дизајн на новите инженерски мрежи. Други трошоци може да вклучуваат: консултации, консултации, транспортни трошоци, кои чинат во просек од 20-50 евра. Кога ќе внесете барање, ќе контактираме со давателите на 23.888. Веќе не мора да барате: цена за инженерска мрежа, кај нас ќе ги добиете најдобрите зделки и квалитетна работа.

Исто така види:Услуги
32.704 регистрирани професионалци
87.686 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Цена за: Поврзување на Комунални УслугиПросечни цени

Ниска цена220,00 ден/проект
Просечна цена346,50 ден/проект
Висока цена440,00 ден/проект
Просечните цени се само индикативни. Цената на финалната услуга ќе зависи од големината, тешкотијата, материјалите, квалитетот и локацијата на проектот. Вие само ќе добиете точна цена од давателот на услуги.
Внесете побарувачка
КалкулаторЦеновник на инженерски мрежи.

За да ја научите точната цена на инженерските мрежи, испратете го побарувачката на нашите заверени експерти, а потоа добивате повеќе понуди. Види цени за секоја услуга во категоријата инженерски мрежи.

Вода250.8ден / М.
Имплементација на работа на Земјата и ископувањето, собранието и снабдувањето со цевки, монтирање на вратило, собрание на водомер, транспорт.
Заедно
М.
Внесете побарувачка
Електрична енергија228.8ден / М.
Имплементација на работа на Земјата и ископувањето, собранието и испорака на кабли, прекинувачи и транспортна безбедност.
Заедно
М.
Внесете побарувачка
Гас.303.6ден / М.
Имплементација на работа на Земјата и ископувањето, Собранието и снабдувањето со цевки PE материјали, кабинети (DRZ) со регулатор за притисок на гас (RTP) до 6 m3 / час. Обезбедување на транспорт, проектна документација, ревизија технологија работа.
Заедно
М.
Внесете побарувачка
Канализација281.6ден / М.
Имплементација на работното место и ископување, собрание и снабдување со цевки, фитинг вратило, транспорт.
Заедно
М.
Внесете побарувачка
Поврзани ЦеновникЦеновни листи на други услуги
Комунални Услуги и Изградба на ИнфраструктураКолку чинат градежните работи? Во градежништвото, ние често ги обезбедуваме следниве услуги:...
Покажи повеќе
Дали овие информации беа корисни за вас?
Корисни информацииШто треба да знаете
Поврзување на инженерски мрежи. Ако одлучите да изградите куќа во близина на помала или поголема градска или домување, шансите дека основните инженерски мрежи потребни за одржување на вашата куќа веќе се инсталирани ниски. За време на инсталацијата на овие поголеми "дистрибутивни мрежи", секоја поединечна градилиште е поврзано со помал пресврт или "страна" што е покриено и останува неискористено се додека куќата не е изградена кога секоја од овие странични водичи се прошири и се поврзува со вашиот дом, Така, ги нуди сите инженерски мрежи што ги нуди самоуправата. Сите инженерски мрежи се инсталирани под земјата за да бидат заштитени од оштетување и пред времето. Тие се исто така опасни ако се справуваат или се држат надвор од земјата. Во прилог на првичните трошоци за поврзување за овие инженерски мрежи, месечните трошоци ги чекаат овие инженерски мрежи, кои се утврдени со тоа колку од секоја служба, сопственикот на куќата користи. Типични инженерски мрежи вклучуваат: Вода За време на изградбата, на крајот од цевката за вода наречена "Стоп за спречување". За време на изградбата на куќата, бакар или пластична вода цевка е прикачена на алинетот што води до вас дома и го снабдува со вода. Вентилот за застанување му овозможува на инсталерот да го исклучи комуналниот водоснабдување до домот доколку е потребно. Канализација Државната осуда води од вашата куќа на улица каде што е поврзана со општата канализациона мрежа. Контанската цевка е зачувана за да се зголеми малку, па гравитацијата ги транспортира сите отпадни води од вашите мијалници, туширни агли, подрачја за перење, тоалети и машини за миење садови до канализација и понатаму во општинските пречистителни станици за отпадни води. Електрична енергија Бидејќи високонапонските електрани се опасни, компаниите за јавни услуги дозволуваат електрична струја да се подготви од кабинетот за дистрибуција заштитена од неовластено ракување, кое се нарекува трансформатор и кој постојано е заклучен. Компанијата за електрична енергија управува со целиот процес на снабдување на електрична енергија од електрична централа директно во вашиот дом. Електричната инсталација за време на изградбата на куќата е квалификуван електричар. Гас. Повеќето општини снабдуваат сопственици на природен гас дома под цевки под притисок. Слично на тротоарот на цевката за вода, дури и на местото за поврзување помеѓу вашиот приватен гас и поголемиот гасовод е вентил. На овој начин, можно е да се оневозможи снабдувањето со гас до куќата ако е потребно или во случај на вонредна состојба. Телефон и кабел Во претходните години, телефонската компанија ќе инсталира телефонска и кабелска телевизија во вашиот дом. Телефонската компанија ќе ја прикачи вашата телефонска услуга и кабелската компанија ќе ви овозможи кабелски кабинет за да се поврзете со вашиот телевизор. Технологиите во овие области се сменија толку брзо и постојано менување на неверојатно темпо. Поради продолжувањето на паметни телефони, повеќето сопственици на куќи повеќе не се инсталирани или фиксни телефони. Новите сателитски и безжични технологии постојано се менуваат начинот на кој користиме ТВ и компјутери. Кога планирате проект за изградба на куќа, контактирајте ги вашите експерти во овие области за да ја инсталирате најсовремената инфраструктура во вашата зграда.