Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете квалификувани професионалци по прифатлива цена

Комунални Услуги и Изградба на Инфраструктура
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентМногу сум задоволен од целиот процес, од одговорот на барањето за поправка, завршената работа, брзата понуда и договор, брзата поправка, одличната комуникација и разумната цена. Во ред, ви благодарам.
profile image
Matúš K.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.050 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Колку чинат градежните работи? Во градежништвото, ние често ги обезбедуваме следниве услуги: проектирање и имплементација на локални и специјални патишта, железници и жичарници, гасоводи. Цените на патиштата се околу 620-950 евра по проект. Гасоводите на долги растојанија обично се најскапиот предмет во нискоградбата. Други трошоци може да вклучуваат: консултации, промени вградени во проектот, транспортни трошоци, кои чинат во просек од 30-150 евра. Кога ќе внесете барање, ќе контактираме со давателите на 26.959. Повеќе не мора да барате: цена за нискоградба, кај нас ќе ги добиете најдобрите понуди и квалитетна работа.

Исто така види:Услуги
КалкулаторЦеновник на инженерски структури

За да ја научат точната цена на инженерските згради, испратете го побарувачката на нашите верификувани експерти, а потоа добивате повеќе понуди. Види цени за секоја услуга во категоријата инженерски згради.

Јавното осветлување, земјата189 004,24ден / сите
Изградба на NN кабелски врски, јавно осветлување и NN кабел дистрибуција.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Канализација врска147 337,39ден / сите
Оневозможете го отпадот и поврзувањето со јавната канализација.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Гасна врска130 155,19ден / сите
Гасната врска е прекината од ХУП на копнената граница. Над теренот, главниот капа за гас (HUP) е сместен во кабинетот или сам или заедно со регулаторен уред и гас метар.
Заедно
сите
Внесете побарувачка
Асфалт патека1 374,58ден / м2
Подготовка на супстрат со чакал насип со слоеви со слоеви, изградба на бруто асфалт со вграден основен мозоци.
Заедно
м2
Внесете побарувачка
Поврзани ЦеновникЦеновни листи на други услуги
Прочистување на Отпадни Води и КанализацијаКолку чинат постројките за третман на отпадни води? Често ги обезбедуваме следните...
Поврзување на Комунални УслугиКолку чинат инженерските мрежи? Често ги обезбедуваме следните услуги за инженерски мрежи:...
Резервоари за ДождовницаКолку чини резервоар за дождовница? Често ги обезбедуваме следните услуги за резервоари...
Пристапен Пат, ТротоарКолку чини пристапниот пат, тротоарот? За пристапниот пат и тротоарот често ги...
Покажи повеќе
Дали овие информации беа корисни за вас?
Корисни информацииШто треба да знаете
Поврзување на земјиште на инженерски мрежи Практичен водич за тоа како да се поврзе сопствената изградба на енергија, вклучувајќи електрична енергија, гас и вода. Без оглед на тоа кој стил на куќата доаѓате од полноправна органска куќа за лесно резервно живеалиште, ќе треба да организирате врска со потребните услуги. Тие вклучуваат снабдување со електрична енергија, вода и телефон / широкопојасен интернет, како и канализација и гас доколку се достапни. Како да се осигурате дека вашата куќа е прикачена на потребните инженерски мрежи? Кога треба да почнам да размислувам за поврзување со инженерски мрежи? Откако ќе поседувате дозвола за земјиште и градење, веројатно можете да започнете. Имајќи вода и електрична енергија на зградата е вистинска корист за време на изградбата и е прилично лесно да се постави привремено снабдување за (сеуште) и домување, привремена, дури и иднина, преку услуга за водоснабдување. Едноставна вода и временска отпорна цевка со мала потрошувачка единица и неколку места за засилувачот (што може подоцна да се монтира во гаражата) ќе биде корисно за сè, од вода за готвење во котел за напојување на опрема за осветлување и моќ алатки.) Идеално, електричната алатка треба да работи со намален трансформатор на 110 V, но ако мора да го користите мрежниот напон, резидуалниот тековен детектор е од суштинско значење. Што ако инженерските мрежи се дел од имотот или имотот? Замена на живеалиштата За градители кои работат на постоечки недвижен имот, врската треба да биде релативно лесно. Многу е веројатно дека имотот веќе ќе биде поврзан со основните инженерски мрежи и уреди. Тука, тоа треба да биде едноставен случај на нивната изолација во постапката за уривање и реосигурување повторно ангажирање во новото живеалиште. Само брз повик или забелешка до тековниот давател на услуги. Во многу случаи, оригиналните телефонски броеви може да се зачуваат. Празно или далечинско градежно земјиште Тоа е друго прашање за оддалеченото земјиште, заедно со чии инженерски мрежи не водат. Прашањето каде што овие услуги доаѓаат - и колку ќе чини - секогаш треба да биде добро испитан дел од вашата проценка на заговорот. Многу кои се поделени во постоечка сопственост, на пример за прилагодување на градината не треба да бидат премногу проблеми - врската треба да биде идеално дел од договорот за продажба. Оддалечените парцели и земјиште во оддалечена локализација можат да бидат сосема поинаква перспектива, па затоа може да биде неопходно да се разгледаат, а исто така и значајни трошоци. Честите стапици треба да претпостават дека постојат, на пример, столбови за водоснабдување или водоснабдување. Исто така запомнете дека ако треба да поминете низ некој друг за оваа намена, тие можат да бидат поврзани со него. Вода и канализација Повеќето недвижности ќе бараат снабдување со вода и одводнување од чешмата, дури и ако сте повеќе од далечина од канализацијата. Поврзување со водоснабдување Повеќето недвижности е на разумно растојание од водоснабдувањето од чешмата или заплетот е добро. Оние кои не се тие обично треба да вежбаат добро. Нивното дупчење е скапо, но по одобрувањето на институцијата за вода за пиење ќе ви обезбеди сопствено водоснабдување. Ако сакате да дознаете што се вашите опции, ве молиме контактирајте ја вашата локална компанија за вода што може да ви овозможи нова испорака и ќе ви ја понуди целата работа потребна за да се поврзете со Вашиот уред. Ќе треба да ја завршите формуларот за апликација и да обезбедите план за локација која ја покажува копнената граница и влезни точки - врз основа на ова, а потоа изготвува шема и цена. Поврзување со канализација Поврзувањето од границата до главната канализација ќе мора да биде направен од одобрен добавувач. Ако сте во рамките на 200 метри од главната дренажа, тоа ќе биде профитабилно да се приклучат. Ако сте повеќе од далечина, можеби ќе треба да размислите за алтернатива, како што е септичка или почиста. Нерегуларниот одвод и одвод на површинска вода речиси секогаш се судат одделно - тоа нема да влезе во влезниот систем. Популарната можност за решавање на површинските води е инсталација на систем за снимање на дождовница. Овие опции се многу одржливи и значително ја намалуваат вредноста на патот на вашата сметка за вода. Електрични врски Речиси секоја куќа ќе бара електрична мрежа, дури и ако е целосно наполнета со сите најнови технологии за обновлива енергија. Обновлива електрична енергија направена во место, тешко е да се користи во времето кога не го осветлува сонцето или нема удар. Ако имате хидроелектричен систем кој генерира многу енергија 24 часа на ден, имате навистина голема среќа, но за повеќето од нас е моќта од опцијата за мрежата. Електрична врска Како и во случај на вода, дури и во овој случај морате да го контактирате главниот провајдер и да побарате нов дијаграм на границата на вашите нови средства. Вашиот електричар потоа го поврзува мерниот уред. Оттаму ќе му донесе на вашето домаќинство преку вашата потрошувачка единица. Работникот одговорен за проверка на зградата треба да биде во можност да помогне ако не знаете која енергетска компанија е главен дистрибутер во вашата област. Овој дистрибутер ќе биде одговорен за обезбедување на нов метар за овој уред заедно со сопствениот уникатен број и ќе ви обезбеди електрична енергија на почетокот. Во оваа фаза немате снабдувач, но откако ќе се испорача мерачот и имате уникатен број, ќе можете да ја промените компанијата. За цели на идентификација, електричните кабли и канали секогаш се валкани со црно. Гасни врски Гасната врска зависи од достапноста на набавките во вашата област - која секогаш е на врската во урбаните зони. Некои, исто така, користат други алтернативи, како што се нафта, ТНГ и електрични топлински пумпи. Меѓутоа, ако имате пристап до главниот гас, користете го. Ова е сеуште најекономичен тип на гориво и има многу помал јаглероден отпечаток од другите фосилни горива. Поврзување со гас. Ако сакате да се придружите, ќе треба да го контактирате вашиот продавач на гас и да се согласите за новата испорака. Како дел од својата стандардна услуга (стандард за нови домашни врски), ровови до 2 метри од куќата, додадете и монтирајте соодветен кабинет за метар. Потоа земете сè со снабдувач на гас кој го инсталира мерачот и се поврзува со изворот. Алтернативно, можете да побарате од вашата гасна компанија да ја опреми целата работа за вас - ќе ви наплати такса за поврзување, сите цевки, нивна сопствена такса плус плаќање за инсталација на метар. Трошоците за мрежна конекција може да се движат од десетици до стотици евра, поради оваа причина, ќе треба да се процени дали мрежниот гас е практичен и достапен за вашиот проект. Гасовите и дистрибуцијата секогаш се обоени со жолто со цел да се разликуваат од други услуги. Телефон / Широкопојасен интернет Работите се прескапирани ако сте во селата. Ова исто така може да вклучи анкета со цел утврдување на трошоците за телефон или интернет конекција. Некои се сврти кон кабелски компании или користат мрежни врски кои имаат одредена општина веќе обезбедена. Кои се типичните трошоци за пристапување во домаќинството? Типичните трошоци за домаќинство се движат од неколку стотици евра на повеќе од 1.000 по конекција. Овие трошоци зависат од видот на поврзувањето, мини-мрежната технологија и дали трошоците за поврзување ги вклучуваат само трошоците за услуга по метар или вклучуваат трошоци за длабока врска (како што е систем за пренос и дистрибуција). Трошоците за поврзување се значително зависни од трошоците за проширување, вклучувајќи ги и возачите, столбовите и поддршката, трансформаторот (ако постојат) и цената на мерачот. Трошоците, исто така, зависат од видот на поврзувањето. Трифазни наизменични конекции погодни за индустриско оптоварување се поскапи од еднофазна алтернативна врска погодна за типично домашно осветлување, телевизија и ладење. Приклучоци AC струја обично чини повеќе од DC со мала моќност. Цената е исто така различна во зависност од тоа дали врската е надземна или под земја, втората е обично поскапо.
Ажурирано на: Sep 14, 2023