Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Закрепнување
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.051 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за опоравување? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за дизајн на вентилација со рекуперација и прелиминарна пресметка на цената, контрола и управување со единицата за вентилација, дистрибуција на вентилација. Цената на контролираната вентилација на просторијата обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: такси за инсталација, трошоци за испорака обезбедени од еден од нашите 22.379 климатизери во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Обнова - контролирана вентилација со обновување на топлина Покажба или контролирана вентилација е обновување на топлина при вентилација. Воздухот испорачан до станбениот простор во единицата за обновување ја презема топлината од топол воздух исцеден од просторот за живеење и на тој начин ги минимизира топлинските загуби. Пасивна херметички куќа се уште е добро проветрена благодарение на закрепнувањето, додека истекувањето на топлина. Според технологијата за обновување, таа заштедува 30-50% од трошоците за греење. Едноставно кажано, заздравувањето не го спасува не само вашето време, туку енергија и животната средина. Обновувањето на вентилацијата обезбедува искористување на топлина во зграда до 95% ефикасност. Во текот на летото, ние ја користиме рекуперативната единица за зачувување на идеалната температура во животните области, покрај тоа, единицата за обновување го спречува прегревањето на зградата. Обновувањето со топлина може да се користи во сите видови на објекти во кои т.н.. Меѓутоа, хигиената вентилација, поради сé поголемите цени на енергијата, единиците за надомест на енергија се повеќе се монтираат дури и во семејните куќи или дури и одделни станови. Предности на обновување и оперативни трошоци Во прилог на заштеда на греење, единицата за закрепнување главно е постојана замена на свеж воздух во внатрешноста. Модерните куќи се авионски затворени и без размена на воздух ќе бидат ненаселени. Постои и шок вентилација еднаш дневно. Инсталирањето на контролирана вентилација со целосна распределба на воздухот се движи од 5000 до 8000 евра. Проценетите оперативни трошоци за контролирана вентилација - рекуперација се околу 150 € / 1 година (33 € Електрична енергија + филтер). Операторот на единицата за закрепнување е едноставен - корисникот ги менува само филтрите кои се достапни и брзо отстранливи. Професионално инсталиран систем ќе работи само сигурно со одржување само за замена филтри. Единицата за закрепнување е уред кој овозможува температурата на воздухот да се користи од просторот за греење на воздухот. Овие два "воздух" се одделени еден од друг, така што тие не можат да се мешаат. Површините на допир се направени од материјал кој гарантира максимален пренос на топлина. Предности на закрепнување. - Донесување на свеж воздух во станбени соби (спални, дневна соба, детски соби) - Отстапување на загадувања и влага од (кујна, тоалет, бања) - здравствена заштита со избегнување на алергии (филтри) - Ефикасност за обновување до 95% - Заштеда на енергија за греење до 50% Иако се управувани простории за греење и ладење "во затворени прозорци не значи дека прозорците не можат да се отворат. Тоа е само на корисникот дали да го вентилира обновувањето / заштедите енергија / или прозорци. Единицата за рекуперација не ве ограничува на сите. Напротив, тоа обезбедува удобност и значително ги намалува трошоците за греење и ладење на вашиот дом. Тоа носи свеж воздух, дури и кога не сте дома (сеуште вентилирани) и без истекување на топлина - постојано свежо домаќинство. Друга предност на вентилацијата на ветерот е можноста за користење на филтри за чистење на воздухот за снабдување од прашина или алерген што многумина од нас го комплицираат животот. Ова е зграда погодна за престој за страдалници од алергија. Со цел за рекуперација да биде несреќна прашината мора да има основна филтрација. Филтри со висока ефикасност и филтер воздух исто така се погодни за лаборатории. Ние ги пренасочуваме филтрите според способноста за филтрирање за филтрирање на часови. Филмските часови ја дефинираат големината на честички што филтерот може да го фати. Одделение за закрепнување и нејзината поделба • Единица за локална наплата (закрепнување на децентрална) - посебна единица за вентилација за една соба. Директна промена на воздухот. Лесна инсталација, ниска потрошувачка и константна температура - исто така се главните придобивки на локалните или ако сакате децентралното закрепнување. Децентралното закрепнување ќе овозможи редовна размена на воздух, ќе ја замени класичната вентилација и ја користи енергијата на отпадот за да го загрее воздухот однадвор. Не ви е потребна сложена дистрибуција или комплицирано градежно решение со локално закрепнување. Мали станови, гарзони и индивидуални соби не смеат да бидат лишени од придобивките од наплата само затоа што не може да се користи централно решение. Со наоѓање на децентрализирана единица за обновување, добивате постојан пристап до свеж воздух додека ја одржувате енергетската ефикасност. Првата единица го открива отпадот од собата и ја задржува својата топлинска енергија. Другата единица ќе донесе загреан свеж воздух досега. Единиците ги заменуваат задачите и соработуваат за чистење на воздухот на вашиот дом. Интерконекцијата ја зголемува ефикасноста на контролираната вентилација и девизниот курс на воздухот. • Централна единица за закрепнување - Обнова дизајнирана за неколку одделни простори. Размена на воздух со цевки. Се состои од единица за обновување која во голема мера се става во техничка соба, котлара или друга не-не-не-неинквис соба во согласност со можностите и диспозицијата на куќата. Од единицата за обновување водечка дистрибуција на воздух во индивидуални соби во куќата. Централните системи се вентилирани објект како целина, инсталацијата бара проект на кој се предлага правилниот распоред на системот. Локалните системи се без преседан во однос на инсталацијата, но обезбедуваат снабдување со воздух само во директни линкови до надворешноста. Вентилационите единици обезбедуваат лесно работење, висока удобност и висока ефикасност за обновување на топлина до 95%, што претставува до 50% од енергијата за греење. Единиците се опремени со автоматски бајпас - бајпас што обезбедува вентилација за ладење / ноќ на ладен воздух во лето /. Entalpia - обновување на влага Користење на енталпски изменувач, кој е евентуално испорачан, на пример во единиците за вентилација, зградата ја оптимизира релативната влажност на воздухот, што е идеална заштита од премногу сув воздух во зима. Ентичниот разменувач помага пасивно оптимизирање на влажноста на воздухот без потреба од електрична енергија поради иновативната структура на полимерните мембрани, може да помине не само топлина, туку и влага до хранењето свеж воздух. Воздухот содржи оптимална влага, не постои внатрешно сушено одделно во зима кога влажноста на снабдувањето е нормално намалена под 20%. Благодарение на специјалниот антибактериски слој на микробан, удобноста на домувањето се подобрува, го спречува преносот на каналите, микробите и другите загадувачи. Работи ефикасно до надворешната температура од -12 c˚ без потреба за загревање и на тој начин ја отстранува опасноста од искачување на разменувачот во зимскиот период. Кога го користите Enthalp разменувачот, не постои кондензат и решението е отстрането. Разменувачот има практично неограничен живот, освен ако не дојде до механичко оштетување. Одржувањето лежи во исцрпувањето на водата. Цена за наплата Како што веќе споменавме, благодарение на вентилацијата за обновување, вие не ги зачувувате трошоците за греење, туку и здравство. Современите системи на таква вентилација се многу ефикасни, бидејќи тие користат до 90% од енергијата од испуштениот воздух. Цената на таквиот систем за вентилација зависи од многу фактори - должината на цевките за вентилација, навивачите, рекуператорот (централно или локално), а исто така и од тоа дали воздухот што сакате да го користите за греење и ладење или само едно од тоа. Ориентационата цена на вентилацијата за обновување е помеѓу 4000 до 6000 евра, во зависност од системот и големината на објектот. За точната понуда, испратете го побарувачката до потврден чувар или Wilio Обнова компании, почекајте менија, споредете и одберете го најдоброто за вас.