Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Структурен Инженер
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.499 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга за статика? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за статичка проценка и пресметка и покриеност на сеизмички одговор. Цената на проектната документација за проценка на статиката на зградите обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: инспекција на објектот и авторски надзор обезбедени од еден од нашите 21.198 градежни инженери во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Често поставувани прашања: Statik Зошто за пребарување статистика на Wilio? При изградбата на семејна куќа, засолниште или обновување на постарите објекти и историски градби ќе ви бидат потребни статистички услуги. Со цел да се извести зградата, таа не ги загрози сопствениците или посетителите мора професионално да се разгледаат. Ќе добиете статичка проценка (за постоечки градски) или проектот за статистика (за идна имплементација). Без разлика дали тоа е индустриска сала, складиште или засолниште за автомобили или нови згради, за комплетирање на документацијата за добивање на градежна дозвола, статистиката е од суштинско значење. Најдете експерти во вашето соседство денес и внесете го побарувачката на Wilio. Набрзо ќе добиете понуда за преглед на голем број изјави. Изберете оној што ќе ви одговара најмногу и ќе бидете сигурни дека вашиот автомобил нема да биде уништен од нестабилната структура на засолниште или гаража. Која работа реализира Статат? Експертот за статистика може да ви понуди низа дела. Проектна документација, стручни мислења и проценки, експертско мислење, дијагностицирање на структури за поддршка, проценки за отпорност на пожар. Ова се најчестите акти кои ќе ви обезбедат и можете да ја одморите вашата конструкција или реконструкција. Зошто за пребарување статистика на Wilio? Особено во реконструкцијата на постарите објекти и историски градби, проценката на статистиката е целосно прво нешто што го реализираме пред секоја работа. Веќе на почетокот можеме да научиме дали има намера закрепнување во секаква смисла и исто така ќе ни помогне при пресметувањето на трошоците за реконструкција. Во новите згради, изразот на статистика е исто така неопходно за да се добие градежна дозвола за проектна документација. Ако чекате за реконструкција или изградба на нов објект, голем или помал, најдете ја страницата Wilio Statikov и добијте ги цитатите од вашата околина. Од менија, врз основа на референци, го избирате оној што ќе биде најповолен за вас. Колку време се случува статијата? Статијата за работа обично трае еден ден до неколку недели - зависи од тешкотијата на проценетата зграда или проект. Во принцип, проценката на проектите за идните згради е малку помалку време. Статичка проценка на изградбата на нова семејна куќа ќе добиете неколку дена во хоризонтот, проценката на индустриската сала ќе бара многу пресметки, консултации и симулации. Овде, развојот на проценката на квалитетот се протега неколку недели до месеци. Особено за големи проекти, тоа нема да биде притискање на брза испорака на проценка и пресметки. Со квалитетна статичка проценка, исто така, се чувствувате сигурни дека вашата работа не му се заканува на никого додека ја заштитува вашата инвестиција. Како можам да најдам квалитетна статистика? Најдобар начин да најдете квалитетна статистика е да влезете во Wilio побарувачката. Вашето барање ќе дојде до компании кои работат со нас долго време. Вие ги специфицирате вашите барања, ја одредувате моќта и видот на конструкцијата. Последователно, ќе ги разбудите компаниите од вашата околина со ценовни менија и ќе го изберете оној кој ги исполнува вашите барања и буџет. Погледнете ги евалуациите што може да се најдат на Wilio пред конечната одлука. Колку чини статичката? Цената ќе зависи главно од комплексноста и големината на проектот или објектот. Најевтиниот се консултира со статуи кои можете да ги решите малите структурни проблеми или подготовка на идни, посложени акции. Ќе плаќаат за еднократни консултации или инспекции од 50 до 100 €. Статистички проект за територијална одлука како дел од градежната дозвола, трошоци од 100 до 150 € - во едно-катната куќа. Огромни области со многу структурни и елементи за поддршка се решат на илјадници евра. Поради вкупниот износ за сите, не може да се каже дека дизајнот на статиката не е скап прашање - обично се движи од 0,2 - 0,5% од вкупниот буџет. Што се состои од типично статичко мислење? Секоја статична проценка мора да го содржи името на проектот и структурните податоци за идентификација. Следејќи ја листата на стандарди, упатства и прописи, кои се управувани од статистички податоци. Statik потоа ги пресметува и ги карактеризира сите можни оптоварувања кои дејствуваат на дизајнот заедно со дизајнот на материјалите и нивниот квалитет што е неопходен за користење. Проценката мора да содржи геолошки и хидрогеолошки локалитети на градилиштето, а исто така, обично на крајот, е пресметка и графички дел. Мислењето завршува со заклучоци и оценување на објектот за градење. Типична работа Проектна документација, авторски права, консултации, експертско мислење, Работна постапка. Ако имаме соодветен статистички експерт, секогаш се спроведува првата консултација. Во рамките на него, експерт ќе се стекне со вашите барања, идеи и по преговорите за условите ќе ги преземе сите потребни документи од вас. Statik може да го посети местото за изградба или реконструкција. Во случај на многу стари, уништени или историски градби, статични тестови и помош на мерните уреди се откриени од страна на вистинската состојба на објектот. Во следниот чекор, статистиката ќе биде запознаена со континуиран предлог, ги слуша вашите коментари, па дури и може да замисли 3D модел или симулација. По инвеститорот се согласи, статистиката ќе се прошири во завршувањето на конечната форма на статичка проценка или предлог. Ако статикот е изразен во нова зграда, работниот процес е значително забрзан и идната структура се оценува врз основа на подлозите и пресметките лоцирани во проектот. Како резултат на тоа, статистичкиот проект, кој е заеднички со други документи потребни за стекнување на градежна дозвола. Совети и совети: 1. Побарајте искусна статистика За време на пребарувањето за соодветна статистика, фокусирајте се на добивање стручно искуство. Тие се додадена вредност која ќе осигури дека зградата ќе биде квалитетна и безбедна. Искусен Stathat ќе ве извести мали, но исто така и поголеми промени што вашиот проект ќе се движи напред. 2. Најскапиот не значи најдобро Добијте понуди од повеќе статуи и споредете го она што го добивате за вашите пари. Најскапата понуда за статичка проценка не може автоматски да значи највисок квалитет. Достигне до статистика и да се референци од поранешни клиенти или од конкуренција - не само што е воопшто за проектот. 3. Доверба на експерт Секако, не ги потценувајте мислењата на експертите на различни работи за реконструкција. Не ги оставајте од процесот и ги утврдува резултатите од нивната работа - мислења. Статијата за работа е регулирана со износот на стандардите, прописите и законските одредби не само што е наведено, туку и европско ниво. 4. Пазете се од мали прилагодувања Исто така, потребни се помали прилагодувања на партиции во семејни куќи или префабрикувани куќи за да се консултираат статистиката. Вашата интервенција може сериозно да ја наруши целокупната стациона на живеалиштето и што е полошо, тоа ќе ве удри не само вас и вашите соседи. Исто така, навидум ирелевантната промена во дистрибуцијата на силите може да се прикаже деструктивно. Затоа, пред интервенција во структурите за поддршка, контактирајте статистика во доволна однапред, по можност во фазата на планирање. 5. Кога купувате недвижен имот Ако размислувате да купите имот и да планирате за реконструкција, без статистика и негово оценување, не брзајте никаде. Дозволете ви да направите статичка проценка и да дознаете што точно купувате недвижен имот. Ако сте направиле напори и работи прегледани инженерски мрежи, статус на покривот, разводот, така што ќе биде мудро затегнете ја анализата дури и да се потсетиме на статиката. 6. Дизајн и статик Двете професии се многу слични и тоа е професионалци со исто образование, само поинаква специјализација. Некои компании или поединци ве познаваат со нова зграда или реконструкција и статички преглед - ги посветуваат двете активности заедно со проекти. Потврди напред дали едно лице не знае целосна документација сеопфатно. Ќе заштедите време и секогаш е подобро кога еден експерт работи на зградата и го знае совршено.