Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Список на Елаборати
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.623 регистрирани професионалци
93.568 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга за список на работни места? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни стручњаци за обработка на ставка за индивидуални градежни и монтажни работи во единици мерка, обработка на ставка буџет на градбата. Цената на извештајот за напредокот и задачата обично зависи од опсегот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации, инкорпорирање на промени обезбедени од еден од нашите 21.877 специјалисти во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Подготовка на нога / изјава Како да најдете професионалец за развој на работна листа? Ако ви се случува да ги инвестирате вашите пари, имате план за градење на објект, домашна куќа или семејна куќа, така што ќе биде најлесно за да развиете работна листа - наредба за сметка за да нарачате стручни услуги. Најдете професионалец за развој на листа на дела во вашата област е едноставна. Доволно е да се внесе побарувачката за Wilio. Wilio потоа информира за вашето барање на оние кои се квалификувани во светлината на соседството. Тогаш зависи од вас, што го избирате. Ако не знаете дека изборот, бидејќи ви нуди непочитување, па помогнете на клиентите рејтинг и осврти што ќе ги најдете на Wilio. Секогаш плаќате за извршената услуга и сеуште по завршувањето. Што е буџет за изградба на ставка, изјава за трошок и каква е разликата меѓу нив? Буџетот за ставка е попис на работа и материјали на материјалот потребен за изградба во структурата и дефект на градежни делови и ценовни листи Извршувањето на ознаката е свесно за буџетот. Таа е составена од ценовни листи на склопување и материјални материјали. Не постојат цени за дадените предмети. Изјавата за извршување служи како основа за инвеститор кој го испраќа добавувачот на потребните услуги поради најдобрата цена. Разликата помеѓу двата термини е дебела. Додека изјавата за изразување служи само како основа која ќе ви испрати инвеститор или сопственик и ставка буџет е она што занаетчиите се подготвуваат врз основа на штекерот и го испраќа до инвеститорот или сопственикот. Врз основа на овие цени, сопственикот или инвеститорот избира соодветен кандидат за имплементација. Која е потребата за работната листа за? Обработката на буџетот за изградба е дел од идното планирање на инвестициите, што е високо во повеќето случаи. Развивањето на проект за готовински проток ќе биде амортизиран од буџетот. Вистинскиот буџет е многу важна точка на инвестицискиот план. Цената на секоја зграда е зависна и е под влијание на многу фактори. Таму го вклучуваме, на пример, квалитетот на употребените материјали, опсегот на градежни работи, но исто така и организацијата на градежништвото. Расходите всушност се точни и прецизно пресметување на количините на потребните материјали и имплементирани работи. Изјавата на областа, заедно со листата на предмети, претставува основа за обработка на буџетот за изградба и пресметување на добиената цена на изградбата. Како може да се обработи расходите? 1. Класичен метод - на овој начин, професионалец за изготвување на работниот документ се ракува со проектна документација. Во овој метод, тој користи класично мерење од одредена проектна документација. Според должината на формулата x висина x ширина изразот на калкулаторот е калкулатор. Резултирачките мерења потоа се напишани на хартија или ги обработуваат електронски од MS Word или Excel. 2. Класично мерење Со пресметка со користење на соодветен софтвер - на пример, на пример, софтверот RESKROS, благодарение на кој методот за пресметување на вкупната површина е значително олеснет. На овој модерен и користен начин, работата е многу полесна и извештајот е подобар. Благодарение на софтверот, експертот може да создаде монтажа со буџетско печатење во форма која е разбирлива за градежништвото. 3. Метод на автоматизирана пресметка - во овој случај, изнесува изјава од дигитална проектна документација BIM модел. На овој начин е модерен, брз и сигурен и заштедува време за долгорочен ракопис. Во овој случај, сепак, тоа е многу важна соработка помеѓу дизајнерот дека моделот создава и буџет кој создава изјава за моделот Што е потребно за да се развие буџет за изградба? Неопходно е да се најде соодветна компанија која ќе биде развиена од страна на буџетот за изготвување на буџет за изградба. Можете едноставно да ја најдете оваа компанија со внесување на Wilio побарувачката. Ако одберете буџет кој ќе ве направи известувачка изјава, контактирајте го по пошта или телефон за да се согласите сè што е потребно, соодветно. Дали е потребен и личен состанок. Личниот состанок дефинитивно ќе биде добар избор поради буџетот ќе помине низ целиот проект или на местото каде што зградата ќе чини или од проектна документација. За да се развие буџет, неопходно е да се документира дека изјавата на областа пресметува целосна проектна документација, технички извештај и друга комплементарна документација ако ја имате и ако постои, на пример, постојат статични технички извештаи, цртежи од архитект и Проекти од индивидуални мајстори. Експертот за изградба на буџет ќе треба сè, од територијалните одлуки до проектот за имплементација. Е личен состанок со буџет? Секогаш е подобро ако лично го исполнувате експертот на изразот и ќе ги поминете сите чекори потребни за да го изготвите. Особено во случаи кога старата зграда е потребна како инвестициски имот што треба да се реконструира. Меѓутоа, ако немате време да се сретнете со буџет, барем да ја повикате или испратите пошта за да се согласите за цената за изготвување на буџетот и да му дозволите да ги испрати сите документи потребни за работа. Овие документи вклучуваат проектна документација, технички извештај и сите можни други документи кои можат да бидат релевантни за проектот. Што ќе подготви листа на работа? Добро извлечена листа на работа за нова зграда е обезбедена дека брзо добивате точни и споредливи понуди кои се основа за градежен договор и неочекувано ги прават трошоците за изградба. Добра листа на работа вклучува листа на сите потребни работи, количини и материјали потребни за изградба. Тоа може да го направи архитект или дизајнер и е дел од проектот за имплементација на РП. Како резултат на слабо развиената листа на дела, може да има значајна разлика помеѓу проценетите количини / цени и вистинска состојба, што може да доведе до грешки во градежниот дневник и голема разлика во претпоставената вредност на инвестицијата. Професионално направен список на работа може значително да ја намали изградбата додека избегнува несакани дополнителни трошоци. Колку време е потребно буџет за семејна куќа? Времето што е потребно за развој на проект варира во зависност од многу фактори. Овие фактори вклучуваат стапката на испорака на супстратите потребни за започнување на почетокот на буџетот, сложеноста на проектот, како и капацитетот на градежните буџети воопшто, но таков буџет се грижи за 1 до 2 дена. Буџетот го прави за целиот имот или може да биде поделен на поединечни делови од градежните работи? Секако! Сето тоа зависи од вашиот договор со буџетите за ангажирање на компанијата. Ако сакате да го пријавите излезот за секој дел поединечно, можно е да се создадат под-буџети за деловите или градежните работи. Колку ќе платам за работната листа? Цената за обработка на буџетот за изградба зависи од големината на проектот и од опсегот на потребните документи. Цената се определува со процентот на елаборираната конечна цена на објектот. Сепак, однапред можете да организирате цена. Сето тоа зависи од вашата комуникација со давателот на оваа услуга. Дали расходите имаат никакви недостатоци? Да, може да има и недостатоци. Овие се појавуваат особено во неточна пресметка со должина на формулата X висина X ширина. Сепак, овие грешки најчесто се откриваат во случаи кога документите се испорачуваат несоодветни или кога буџетот има многу малку време за детални студии на документите. Сепак, ваквите недостатоци може да имаат значително влијание врз добиениот износ. Затоа, пазете се од брза испорака на документи кои се правилно обработени со точни износи. Грешки, исто така, се произведуваат од страна на буџетот кој може погрешно да ги прочита цртежите или може да избере лоша процедура за пресметување на под-резултатите или испушта одредена суштинска структура. Кои се секундарните буџетски трошоци? Овие трошоци може да се квантифицираат главно ако барањата на инвеститорите. Овие трошоци ги земаат предвид сместувањето и условите за изградба на одредена зграда. Големината на овие трошоци се одредува како доплата од инвестициските трошоци на градилиштето, територијалните влијанија или оперативни ефекти кои можат да се појават во спроведувањето на градежните работи. Совети и совети 1. Придобивки Не губи време, во потрага по компанија или единствен трговец кој е посветен на создавање на градежни буџети по познати и барајќи понуди од различни компании. Внесете го вашето барање за Wilio и почнете да добивате понуди од практични буџети директно од најблиската околина. 2. Не го надминувајте вашиот буџет Цените за изработка на работната листа навистина може да бидат различни. Сепак, можете едноставно да ги споредите повеќе понуди и да изберете така што одговара на вашиот буџет и потреби. 3. Најди ги најдобрите професионалци за да изготви работна листа Јас ќе ги најдам најдобрите евалуирани буџетори за вашата идна инвестиција од околината, ќе добиете квалитетна работа на која можете да сметате. По разумна цена.