Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Скелиња
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.626 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за скелиња? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за изнајмување, транспорт и изработка на скелиња. Цената на конструкциите од метални скелиња обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: алатки за изградба на скелиња, дозвола дадена од еден од нашите 23.517 експерти во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Основна безбедност на скеле Падот е една од главните причини за смртта на зградите и секоја година претставува повеќе од 40% од сите фатални несреќи на зградите. Висок процент од овие фатални несреќи се припишува на паѓање и несреќи поврзани со скелето. Градежните работници кои работат на скелиња се изложени на голем број опасности, најголем ризик од паѓање. Безбедноста на скеле е поврзана со многу фактори како што се скеле, нивото на обука на луѓе кои работат за скеле и воведени мерки за безбедност. Ова значи неколку работи, еден од нив е дека скелето мора да изгради експерти под надзор на квалификувано лице и дека скелето е проверено и потврдено во смисла на безбедна употреба. Исто така е важно секој што ќе работи за скеле, доби релевантна опрема за безбедност и заштитна опрема и беше добро обучен во најдобрите безбедносни практики во светот во скелето. Не е можно да се покријат сите стандарди поврзани со скеле, но овој напис обезбедува општи совети за безбедност во врска со работата за скеле на различни градилишта. Од суштинско значење е сите оние кои работат за скелиња беа обучени од квалификувани лица. Оваа обука треба да содржи упатства за идентификување на ризикот од електричен шок, потенцијален ризик од паѓање и опасност од паѓање на објекти и начин на справување со овие ризици кога ќе се појават. Исто така е од суштинско значење работниците да бидат обучени за правилна употреба на скеле, капацитет на оптоварување и начин на транспорт на скелетни материјали. Пред некој да стигне до скеле, важно е да се увери дека скелето е проверено од квалификувано лице за да види дали е добро изградена и со користење на точниот скеле за теренот. Скелето професија треба да биде способна да работи со локалниот безбедносен персонал за да се осигура дека целата проверка на употребата на скеле на страницата се остварува. Ако имате чувство дека употребата на скеле не е безбедна, проверете ја во локален надзор или експерт за безбедност за да имате доверба. Секогаш кога некој работи под скелето, за скеле или околу него, зградата мора да осигура дека поединците имаат шлем и сите други неопходни заштитни опрема. Тие вклучуваат силни, не-лизгачки чизми и обезбедување дека секоја бесплатна алатка е безбедно обезбедена од јажето. Осигурајте се дека секој мора да работи на скеле, лиценца. Несреќни градежни работници обично немаат потребното осигурување кое е потребно за работа на градилиштата и проектната компанија ќе го изложи ризикот од законодавство во случај на фатална опасност за изградбата. Работниците на UNIRRATATA, исто така, го изложуваат ризикот од други работници и идните жители на зградата. Една од најчестите грешки поврзани со изградбата и употребата на скеле на градилиштата е да не се земат предвид различните видови и големини на товар што ќе се користи во различни фази на процесот на градење. Во некои случаи, скелето може да се однесе само од одреден број лица и опрема, што може да предизвика проблеми на патот кога е потребен поголем товар. Бидејќи е од суштинско значење скелето не е пренатрупано, важно е да се посвети внимание на скелето доволно цврсто и големо за да одговараат на бројот на луѓе и опрема што ќе бидат потребни во текот на целата зграда. Осигурајте се дека скелето е правилно прикачено на земјата или да биде добро поврзана со ѕидот на зградата. Ако не го сторите тоа, веројатно е објавено скелето, што ќе доведе до паѓање, повреди или дури и смрт. Постојат неколку излези и системи за заклучување во типично скеле и е одговорност на супериорноста за да се осигура дека сите вклучени. Важно е да се осигура дека секое скеле над 10 стапки има оградата на сите три страни пренасочени од зградата. Иако страната се сврти кон зградата, исто така, е помал ризик, бидејќи оваа страна е речиси секогаш прикачена на зграда или се става многу блиску до неа. Оградите се важен дел од секоја скеле, но не ја заменуваат заштитната опрема или заштитна опрема; Затоа, надзорниот и приложените огради треба да обезбедат дека сите кои работат на скеле под него или околу него секогаш биле добро заштитени. Без оглед на тоа дали скелето се користи или не се толку долго колку што е во сопственост на градежната компанија е должност на сопствениците или земјопоседниците за да се осигура дека правилно се служи и одржува. Треба да се извршат редовни проверки за утврдување на 'рѓа, оштетување и проблеми со интегритетот на структурата. Осигурајте се дека сите скелиња се во добра состојба и дека скелето е во употреблива состојба. Ако не го сторите тоа, тоа може да предизвика фатална штета што може да доведе до фатални несреќи на зградата. Од суштинско значење е точното скеле да се користи во секој градежен проект. Користењето на погрешен скеле е најбрз начин да предизвика несреќа. На пример, ако сте ленти на нестабилен или мек терен, не се препорачува да се користи поддржано скеле. Овие видови скеле се наменети само за употреба во цврст и стабилен терен. Најдобар тип на скеле за овој вид на работно место е суспендиран скеле кој е суспендиран од јажиња од врвот на зградата. На крајот на промената на работата, важно е никогаш да не остави ништо за скеле. Иако постојат алатки и материјали кои често се користат, подобро е да ги преклопите од скеле и да ги вратите назад како што треба да ги имате за скеле. Секој предмет кој ќе остане за скеле може да ги повреди другите корисници на скеле и да ги предизвика повредите или смртта. Овие објекти, исто така, ја претставуваат опасноста од паѓање на објекти, бидејќи силниот ветер или вибрации може да предизвика истурање и да падне од скеле, што може да предизвика повреда на луѓето под или околу скелето. Не е важно колку сте почнуваат за временски план, никогаш не постои добра идеја да се преоптоварува скелето врз неговата граница за оптоварување. Повеќето скелиња содржи товарни информации и висина извлечени или печатени настрана што обезбедува информации за максималниот број на лица, кои истовремено треба да бидат на скеле, како и неговиот капацитет на товар. Иако скелето обично е способна да киднапира повеќе од двапати од капацитетот за евалуација, треба да постои постоечка граница за да се избегне прекумерно оптоварување на скеле и загрозување на безбедноста на работниците. Во случаи кога работникот не може да стигне до местото каде што треба да се направи работата, таа треба да биде надгледувана така што се подига скелето. Не постои добра идеја да ја зголемите вашата работна висина со користење на кутии, кофи, скали или прошетки. Ова изложува работникот со сериозен ризик, особено ако оградата не е толку висока како и самиот работник. Оружјето се очекува да биде повисока од нивото на работник за градежништво за скеле и целта на оградата ќе биде спречена ако се користат други височини. Ако само гравитираната контрола покажува дека скелето е оштетено или несоодветно за употреба, на пример, кога недостасуваат некои компоненти, таа е скршена со нејзината или заштитна ограда, тие не ја достигнуваат саканата висина, скелето не треба да се користи до времето додека грешките не се отстранат. Веднаш треба да го привлечете вниманието на градилиштето, така што локалната компанија за скеле ги спроведува соодветните поправки и да го провери нивното надлежно лице. Иако техничарите и инженерите можат да се користат за изградба, не е соодветно да се обиде да го поправи скелето, освен ако не сте го извршиле поправката што немате релевантна обука. За време на лошите временски услови, скелето може да биде исклучително лизгаво и не треба да се користи. Дожд, мраз, снег, кал, па дури и коцки од ЛИБ треба да бидат темелно исчистени од платформи порано од било кој влегува во скелето. Исто така, постои добра идеја да се користи скеле во лошо време, на пример кога врне дожд, снег или е силен ветер. Овие временски услови предизвикуваат скелето е потенцијално опасно за сите кои ќе работат на тоа и можат да доведат до несреќи кои би можеле да бидат спречени. Скелето значи градежен уред кој им помага на работниците да постигнат градежен проект во високи градови. Затоа, постојат места каде што работниците треба да се качуваат, и места кои само ја поддржуваат рамката на уредот. Носечките рамки не се наменети за качување и треба да бидат внимателни да не го прават работниците. Скелето се огради и скали и платформи. Ова се области кои треба да ги користат работниците. Вашата градилиште е исто така безбедна како што сакате, но ако користите скеле, овие основни совети ќе ви помогнат да креирате безбеден работен простор без несреќи. Ако сте скеле во употреба некое време, добро е да му дозволите да провери за искусен професионалец. И ако го започнете вашиот проект и ви треба скеле за да набавите секогаш од општеството што сериозно ја сфаќа безбедноста на напорите.