Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се

Сервис за Бојлер

Дали барате сервис за плински котел? Имаме 16.848 провајдери во оваа категорија. Испрати барање.

Почни
32.759 регистрирани професионалци
87.781 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на сервисирање на котли? Wilio ќе ви помогне да најдете експерти за квалитет за инспекции на котли, редовни годишни инспекции, поставки и мерења на димни гасови. Цената на услугата на котелот обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: гаранција и постгарантна услуга, трошоци за испорака обезбедени од еден од нашите 16.848 курири во категоријата

Исто така види:Цени
32.759 регистрирани професионалци
87.781 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Корисни информацииШто треба да знаете
Поправка на котли - Заедничка поправка на котли Котелот е сеопфатен уред кој всушност ретко бара поправка. Ова е една од најголемите придобивки - котлите се дизајнирани да траат со години без дефекти. Поради оваа причина, може да ве изненади ако има проблем со вашиот котел, но тоа е исклучок. Ние ве информираме за некои заеднички проблеми кои можат да се појават со вашиот котел, исто така важноста на редовната инспекција и одржување. 1. Kettling (прегревање) Проблемот со прегревање се однесува главно на топла вода котли. Kettling е термин кој укажува на звукот кој се базира на грејната единица. Типичен е гласно удирање или заклетва. Веднаш како што ги реализирате овие звуци, потребно е да се јавите на техника. Раната инспекција може да ви заштеди многу пари подоцна. Прегревањето се должи на решавањето на вишоците на минерали кои се јавуваат во тврда вода кај повеќето домаќинства. Минералните депозити го зголемуваат нивото на притисок во резервоарот, а потоа можат да дојдат до истекување на вода и да го зголемат ризикот од оштетување на котелот што може да го загрози вашиот дом. 2. Протекување на вода Истекувањето на водата претставува уште еден сериозен проблем кој бара поправка на котелот. Ако станува збор за бегство директно од резервоарот за котли, имате сериозен проблем. Котелот почнал, најверојатно да кородира и нејзината непосредна размена е од суштинско значење. Во подобар случај, водата од вентилот за надминување или пумпи кои можат да се корегираат. Луѓето понекогаш грешат со истекување на вода со обична кондензација. 3. Пилот Хорак. Во моментов, котлите со пилот режач (т.н. вечно светло) се повеќе се користат. Во минатото, мораше да го осветлите Handwrite и нека работи 24 часа на ден за да има топлина во секое време на располагање. Модерни котли користат електронско греење само ако е потребно. Електронските котли за палење мора да бидат проверени од страна на техничар кој го дијагностицира проблемот со палењето. 4. Скршено греење Скршеното греење може да биде предизвикано од повеќе фактори. Проблемот може да се случи кога неуспехот на системот за палење, оштетување на пумпата, термостат или ако безбедносниот прекинувач го спречува правилното котел. Никогаш не се обидувајте сами да го дијагностицирате проблемот. Потсетиме сертифицирани техничари кои ќе ви кажат каде се крие проблемот. Затоа е важно да се планира инспекција на техничар најмалку еднаш годишно.