Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Резервоари за Дождовница
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.623 регистрирани професионалци
93.596 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на резервоарот за дождовница? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за транспорт, инсталација и поврзување на резервоарот. Цената на пластичните резервоари обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: изнајмување тешка опрема, пост-продажни услуги и помали поправки обезбедени од еден од нашите 26.275 експерти во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Зошто треба да купите резервоар за дождовница? Постојат многу причини зошто луѓето можат да се справат со купување на резервоари за дождовница: - трошоците за трошоците за водата -Нарусен пристап до вода од допир -Ррибилноста на системот за вода Како и со секое купување, важно е да знаете дали плаќа да се врати во резервоарот за дождовница или да го зголеми капацитетот за задржување на водата. Предности на резервоарот за дождовница Слобода. Една од придобивките од поседувањето на резервоари за дождовница, дури и ако имате пристап до вода од чешмата, е слободата што доаѓа со тоа што веќе нема да бидете ограничени. Ова значи дека можете да користите повеќе вода за извршување на работи како градинарство, тревници или подолго туширање. Долгорочни заштеди За некои луѓе, цената може да биде еден од најважните аспекти на купување на резервоари за вода. Меѓутоа, кога ќе го разгледате износот што го плаќате за вода годишно, и множете го со пет, десет или дури дваесет години (и тоа, без оглед на тоа што цената на водата се уште се зголемува!), Аргументите за купување на водата Резервоарот ќе биде недвосмислен. Ние ги пресметуваме трошоците за резервоарот за вода. Со право изграден и одржуван резервоар за дождовница може да издржи до 20 години - всушност некои од првите резервоари за дождовница кои се инсталирани се уште - и за тоа време веќе обезбеди значителни заштеди во водните сметки. Која големина на резервоарот ми е потребна? Кога станува збор за она што е инсталирана големина на резервоарот, не постои единствен точен одговор, но треба да го инсталирате најголемиот резервоар за вода што можете да си го дозволите. Најдобар начин да се пресмета е дека еден метар квадратен покрив површина помножена со годишните врнежи од дожд 1 мм е еден литар вода што можете да го фатите во резервоарот. Покривна површина (m²) x сезонски врнежи (mm) = вкупно капацитет за собирање на вода (L) Што е собирање на дожд? Иако речиси три четвртини од нашата планета формира вода, не сите се погодни за употреба. Водата во океаните и морињата не може да се користи како вода за пиење и е малку употреблива за други цели. Резултатот е постојан недостаток на вода погоден за пиење или домашна и индустриска употреба. Областите на планетата, кои веќе долго време се соочуваат со недостаток на вода, беа во можност да се борат против овој проблем со собирање на мала количина на дождовница. Овој систем за собирање полека почна да се шири во области каде врнежите биле доволни. Ова е развиено од современи системи за снимање на дождовница. Поентата на овој процес е едноставна. Дождоводната вода се собира во влијанието на теренот, ги складира и користи подоцна. Може да се исчисти така што ќе се претвори во вода за пиење што се користи за секојдневна употреба и дури се користи во големи индустрии. На кратко, колекцијата на дождовница е процес или техника на собирање, филтрирање, складирање и употреба на дождовница за наводнување и за различни други цели. Многу луѓе ширум светот се користат за намалување на системите за потрошувачка на подземни води за снимање на дождовница. Оваа практика е таму илјадници години и растат брзо темпо. Во прекумерните површини со дождовница, вишокот дождовница може да се користи за полнење на подземните води со техники за вештачко надополнување. Дождовницата се уште се користи денес како примарен извор на вода за пиење во повеќе рурални области. Во урбаната средина, колекцијата обично врши со користење на одредена инфраструктура. Наједноставниот метод за боење на системот за снимање на вода се резервоари за складирање. Во овој случај, колекторите за вода се директно поврзани со тенкови, тенкови и контејнери. Водата може да се чува тука сè додека не е потребна. Покривите на нашите домови се најдобри слични региони, под услов тие да бидат доволно големи за да собира дневна потрошувачка на вода. Покрај тоа, големи чинии и едра, исто така, може да ја пополнат функцијата. Врнежи техники за берба на вода Колекција на површински одвод Дождовницата се собира во природни резервоари или тенкови или инфилтрација на површинска вода до слоеви на подземни води пред да се изгуби како одлив на површини. Покривна жетва на дождовница Покрива дождовница лежи во пренасочување или притворање на дел од дождовница која паѓа на покривот на куќата. Собраната вода е насочена кон јамата за собирање каде подземниот резервоар за вода полека се собира. Брани Браните се бариери вградени во зафаќање на вода. Дождната вода може да се акумулира во нив или системите за одводнување може да се формираат за директна вода. Оваа техника најчесто се користи за наводнување или е прилагодена, а потоа се дистрибуира до домашна употреба. Начинот на кој тие се дизајнирани, ви овозможуваат да соберат големи количини на вода. За разлика од езерата, количината на вода е намалена на теренот. Подземни резервоари Тие конструираат со копање во земјата и создаваат простор што потоа се спушта за да се намали инфилтрацијата на водата. На врвот е исто така запечатен и водата се добива со гасовод насочен кон резервоарот. Пумпи се користат за одвод на вода. Подземни тенкови се одлични за снимање на дождовница, бидејќи тие се под земја каде сончевата светлина не ги надминува - брзината на испарување се намалува. Дожд плоча Во оваа техника, дождовната вода се собира директно како што паѓа од небото користејќи плочи. Тие изгледаат како чадори кои се изградени напротив, или како големи фанови, и обично се прикачени на цевката за да ја соберат водата за да одат на друго место. Контејнерот за собирање понекогаш е поставен под земја. Тоа е едноставен, но ефикасен метод. Резервоари за собирање на вода Во овој случај, дождовната вода е заробена од патишта и тротоари. Водата собрана со овој метод не е навистина чиста и може да се контаминира. Сепак, сепак може да се користи за наводнување со култури. Брана Браната има неколку дупки кои можат да бидат склучени или отворени за регулирање на количината на вода поминува низ него. Обично голем и може да се соберат многу вода. Падини Дождовницата собира на дното на падините. Тоа е едноставен и природен начин за собирање на дождовница. Ровови Ова е уште еден традиционален метод за собирање на дождовница за наводнување, што се уште се користи денес. Кога врне дожд, водата е насочена кон полиња со помош на ровови. Дожд барели. Тие се специјално дизајнирани за оваа намена и може да се купат во продавниците за малопродажба. Дождните буриња се користат за собирање на дождовница што паѓа на покривни површини. Користење на систем за собирање на дождовница Пијалоци. Готвење Мирење на зеленчук Земјоделски цели Тоалети (бања и флеш тоалети) Градини, растителни растенија и надворешни растенија Тревници Домашни миленици за миленичиња, диви животни, добиток Базени и други водни тела Возила за перење и опрема Заштита од оган Компостирање.