Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Реновирање на Балкони, Тераси
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на реконструкција на балкони, тераси? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за замена на подот и балконското стакло, изолацијата. Цената за обновување на чардак и веранда обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: трошоци за транспорт на материјали, поплочување, застаклување, бои и алатки обезбедени од еден од нашите 25.634 градители во категоријата

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете

Реконструкција и поправка на балкони Многу балкони имаат пукнатини или пукнатини на подот и истекувањето на водата е исто така проблем. Покрај тоа, металната ограда, исто така, може да покаже знаци на абење може да биде оброчна и прикачена може да биде објавен со текот на времето. Повеќето балкони се покриени со плочки или вештачки тревник и има алуминиумски испирање. Така, кога времето за целосна реконструкција и поправка, ние често се колебаме дали сè за да одлучи или ќе биде доволно за да приложи објавен огранок и поправен постар подот покривање по потреба. Но, што е препорачаната постапка? Балкон поправка како фасадни делови За да ги оптимизирате трошоците, како што се скеле, препорачливо е да се вклучи балкон поправка на фасада за обновување на програмата. Ако повеќето од балонот на зградата се подеднакво лоша состојба, најверојатно ќе треба да спроведе програма за широка поправка на сите балкон. Наведеното оштетување на балконот е значаен проблем, особено ако штетите се многу проширени. На пример, пукнатини дозволуваат вода да навлезат во бетонот, понатаму штета и искривување на основниот челик за зајакнување. Кога водата во ладно време се замрзнува, мразот се шири и создава повеќе пукнатини кои ќе овозможат пенетрација на уште поголема вода. Потоа предизвикува понатамошни пукнатини и последователна пенетрација на зголемување на волуменот. Овој маѓепсан круг се влошува само со секој циклус на замрзнување и одмрзнување. На icicles потоа се менуваат на голем број на сталактити - калциум карбонат депозити (слични на пештерите) кои се формираат како вода што се намалува од балконот и ги повлекува калциумот материјали содржани во бетонот. Сталактитите се знак на значајна и долгорочна пенетрација на вода, која исто така може да значи можно оштетување на структурниот челик кој носи балкон. Објавената железа која претставува безбедносен ризик и во исто време прекршување на прописите е исто така резултат на инфилтрација на водата. Ако местата каде што колоните на оградата навлезат во бетон не се правилно запечатени или состојбата на запечатувањето се влоши, водата е во подлогата и широката на крајот. За време на оксидацијата на металот, 'рѓата се акумулира на колониските столбови, туркајќи против околниот бетон, ослободува мислења од нозете и формира дополнителни пукнатини кои овозможуваат поголема вода да навлезат во колоните уште. Проценка на статусот на балкон Првиот важен чекор е да ги поканите да им помогнат на квалификуван инженер или архитект кој темелно ќе го процени балконот. Инженерот или архитект работи од скеле што овозможува целосен пристап до секој дел од балконот. Во случај на станбена зграда, тој го избира врз основа на неговата проценка на оние станови со балкон кој покажува очигледни знаци на оштетување. Користењето на радар или ултразвучен метод на инженерот или архитект ги одредува областите кои се најмногу оштетени и потврдени од структурната состојба на балкони. Друг знак на штета што треба да се пребарува е акумулираната вода на балконот што покажува дека балконот нема соодветен градиент кој го прави невозможно да се поправи водата. Друг проблем е објавен огранок кој го претставува безбедносниот ризик и покрај прекршување на законските прописи. Во рамките на балконот проценка, инженер или архитект ќе треба да направи сонда во бетон и да ги утврди основните материјални карактеристики. Во некои случаи, може да биде неопходно да се отстрани нуклеарната вежба на примерокот низ целата дебелина на бетонот. Потоа се тестира силата на бетонот на примероците добиени со нуклеарна вежба во притисок. Примерокот, исто така, го покажува степенот на оштетување во целата дебелина на бетонската плоча. Контролните сонди, исто така, може да се утврдат дали се одгледува челичната засилување, што може да доведе до слабеење на структурата. Запомнете дека со цел да го проверите целиот балкон и да ги направите сонди, ќе треба да ги отстранат теписите и било кој друг вид покритие, како и алуминиумски балкон шини. Врз основа на откривањето од инспекцијата на инженер или архитект, тој ќе препорача дали сеопфатна програма за поправка или дали локалните поправки ќе бидат доволни. Во случај на голема штета, балконот поправка веројатно ќе бара обемна конкретна поправка, како и инсталирање на нови огради. Ако балконите се крајно оштетени, тие најверојатно ќе бидат целосно уништени и повторно да ги обнови. Бетонски поправки Иако високи финансиски оптоварувања кога потребата за целосна реконструкција може да се има тенденција да се одмора само на локална поправка и запечатување, нарушувањето на вкупната конкретна состојба нема да се реши и ситуацијата само ќе се влоши. Ако бетон треба да се корегира правилно, погрешните области мора целосно да се отсечат. Намалувањето треба да се води директно, тие не треба да се закопуваат или коси. Потоа, сечените површини треба да велат, односно механички за да ја зголемат грубоста на нивната структура. Во следниот чекор, поврзувачките средства мора да се применат така што новиот бетон се придржува до стариот. Ако постои отсутен, исто така е неопходно да се создаде раб на олук - тесен жлеб неколку санметри од работ на дното на балконот што се протега долж должината на балконот и помага да се откријат капе вода од зградата. Теписи зафаќање на водата на балкони и ја влошуваат конкретната состојба, така што не ја препорачуваме нивната употреба. По завршувањето на конкретните поправки, анти-лизгањето на зголемувањето на зголемената тракција треба да се примени на површината на балконот. Површината на балконот се применува со непропустлив облога, додека пропустливиот слој се нанесува на површината за да дише и да пренесува водена пареа. Премази може да имаат различни бои. Тоа е иронија која понекогаш корекција на бетонски балкон подови и употребата на обложување, напротив, ја зголемува инциденцата на акумулираната вода на балконот. Овој парадокс предизвикува два фактора. Првиот е дека водата што влезе низ пукнатини во бетонот, сега останува на површината, бидејќи пукнатините беа поправени и непропустливото слој го спречува истекувањето на водата. Се разбира, пожелно е водата да не се стави во бетон и да се поправи. Вториот фактор е ситуација во која балконот нема соодветен градиент кој дозволува одвод на вода (обично такво место е во близина на балконската врата). Како резултат на тоа, водата останува на површината на балконот. Лекот на таквата ситуација бара примена на нов слој на бетон за да се постигне правилната наклон и вода може да се исцеди правилно. Алуминиумски обвивка. Snapshot понекогаш се инсталира на нови балкони како дополнителна заштита или оштетени бетонски делови кога се обидува да спречи понатамошна инфилтрација на водата. Во некои случаи, облогата на алуминиум е дури и се користи за задржување на дезинтегрирачките конкретни парчиња едни на други. Во овој подобар случај, алуминиум блокира вода само привремено. Типично, обвивката е пуштена со текот на времето, ќе започне ослободување и снимање на вода, предизвикувајќи значителна штета на основниот бетон. По поправките, балкон рабовите треба да останат откриени. Огради. Опуштените или 'рѓосаните огради мора да бидат поправени или заменети во зависност од сериозноста на штетата. Од бетонот, неопходно е да се отстранат колоните за оградата и корумпираното бетон што го опкружува е неопходно за да се намали. Се препорачува да вметнете колони во ракави од нерѓосувачки челик кои потоа се исполнети со епоксидна. Ако го разгледате целиот систем за огради, треба да размислите за да стигнете до алуминиум наместо метал. Во правилното површинско издание на алуминиум, алуминиум, и затоа бара многу помало одржување како метал, бидејќи не е неопходно редовно, навлезе и палто. Ако е неопходно да се додаде на површинскиот балкон слој на бетон за да се постигне точниот градиент за вода одвод (како што е опишано погоре), новиот слој може да ја намали висината помеѓу оградата и површината на балконот. При утврдувањето на обемот на поправка и нацрт оградата, инженерот или архитект треба да ја земе предвид оваа надморска височина. Одржувањето на нови балкони треба да биде минимално. Ако целата програма за обновување на фасадата ќе се реализира на зградата, има смисла да се вклучи работата на балконите како дел од вкупната програма за поправка за да се избегне непотребно скеле. Изведувачот веројатно ќе работи на една станбена единица истовремено, така што Комитетот за домување треба да има доволно време за да го нагласи преостанатото отстранување на сите нешта од балкони, вклучувајќи мебел, садови, теписи, лични предмети и слично. Како дел од програмата за поправка, давателот на услуги може да бара потврда дека оградата на лента или запечатување и балконот не содржи материјал кој содржи азбест. Дозволата за работа исто така ќе биде неопходна, како и дозвола од Комисијата за заштита на спомениците ако зградата се наоѓа во историската област. Одржување По поправки, одржувањето на нови балкони треба да биде минимално. Печатот околу колоната на оградата треба редовно да се проверува и повторно да се запечати за да се спречи пенетрација на вода. Балконот каналите мора да бидат заштитени од нечистотија и жителите треба да обезбедат дека мебелот и остри рабови не ја оштетуваат површината на балконот, бидејќи тоа би можело да ја изгреба и да го наруши својот крај. Жителите, исто така, не треба да ги покриваат балконите од било кој вид на теписи кои ја фатиле водата и ја одржуваат површината на балконот постојано влажни, што го забрзува неговото абење. Теписи, исто така, покриваат пукнатини и го комплицираат одржувањето на балконот. Балкон Поправка: Вашиот целосен водич Балконот е несомнено пријатен дел од секое домаќинство. Таа е дел од куќа или стан, а овозможувајќи ни пристап донадвор. Ние можеме да го декорираме со виси растенија во саксии, хамак, тросед, виси светла и разни други предмети. Седејќи на таков балкон и уживање во заеднички момент со семејството дефинитивно ќе се случи со вашата омилена активност. Сепак, балконите често бараат поправка, бидејќи ерозијата, пукнатините или исчезнувањето на природните елементи поради дејството на сончева светлина, топлина, дожд, бура или силен ветер. Балкон поправки често се неопходни, бидејќи тие се директно изложени на сите овие природни влијанија. Квалитет балкон Изградба помага да се задржи влага надвор од живеалиштето, продолжување на животот на куќата и да се заштити од природни Vivs. Па, ајде да ги погледнеме сите добрите и лошите страни на балкон за поправка. Предности на балкон и тротоарите со изолација Запечатување на база на балкони со хидроизолација материјали помага да се спречи пенетрација на вода и дожд, со што најниските природни сили. Кога протекување на вода помеѓу подни плочи, може да генерира различен температурен притисок, што резултира со проширување и контракција на градежни материјали. Ова може да резултира со слабеење на структурата поради пукнатини. Предности на балкон површини со хидроизолација Во прилог на разни други работи за поправка на балкон, нивното запечатување е најчестиот вид на поправки кои ја спречуваат пенетрацијата на влага и пукање. Некои предности на запечатување балкони се наведени подолу: Поправка на балкони со хидроизолација се потребни за да се заштити дното на балконот пред протекување вода или пукнатини во области со силен снег или дожд. Површинската балкон површина е суштински дел од одржувањето на зградата и не може лесно да се земе. Правилни запечатувачки балкони со рамен кат, балкони во текот на собите и површините на тераси со хидроизолација, важно е да се земе сериозни за да се избегне несакана имотна штета. Материјали потребни за изолација и запечатување на балкони Постојат многу различни методи и иновативни технологии и материјали кои овозможуваат заштита на балконот од вода. Избраниот материјал треба да содржи точни адитиви во зависност од временските услови. Материјалите треба да имаат точен опсег на способности за проширување и да имаат добри лепило својства за да создадат добра врска и затегнатост за оптимална хидроизолација. Корекција балкон со хидроизолација. Еден важен аспект на балконските поправки е употребата на водоотпорна мембрана под површината и над неа, што обезбедува заштита од влага. Дренажата на водата треба да биде правилно насочена за да се задржи водата и не скок на површината. Правилната дренажна стратегија помага да се намали акумулацијата на водата и влагата за посно или површински балкон. Затоа, важно е да се усогласат со следната постапка за да се обезбеди добро запечатување на балконот и да се спречи вметната вода, влага и корозија: Завршете ги сите работи поврзани со водата пред да нанесете какви било хидроизолациони материјали. Следете ги сите фиксации и пенетрација работа пред да нанесете хидроизолација. Изберете мембрански материјал кој одговара на дизајнот и структурата на балконот, како и материјалот на Balustrade и покривот. Бидете сигурни дека постои добар план на балкон слој за да се избегне последователна вода акумулација. Реализирајте го балконот веднаш со какви било знаци на пукнатини, влага или ерозија за да се постигне долг животен балкон. Волшебникот за протекување и поправка на балконите Протекување на балкони се чести, особено во постарите куќи, згради на легло и станбени згради. Само за истекување може да доведе до екстензивно оштетување и скапи поправки. Ако вашиот балкон протекува, важно е да се преземат мерки за елиминирање на проблемот пред да предизвика поголеми проблеми. Балконот хидроизолација и поправка на истекување може да не бараат премногу големи реновирање. Прочитајте го нашиот водич за балкон протекување и методи на нивната поправка во која ќе научите повеќе. Зошто мојот балкон протекува? Постојат многу фактори кои можат да предизвикаат протекување на балкон. Најчестите причини за протекување на балконот вклучуваат: • Пауза и поместување на плочки • порозен и оштетен малтер • Хидроизолационен мембрански растројство • Проблеми со врати и balustrade • Пукање околу балконот и пластичната заптивка • Лоша реализација на слојот за сливност и одвод Што вклучува процес на балкон изолација? Тоа ќе ви дојде до домашен техничар кој ќе го процени статусот на вашиот балкон и ќе обезбеди инструкции како да ја подготват својата површина. Кога површината е подготвена, изолационата услуга на балконот вклучува примена на заптивната смеса на плочки и зглобови, како и периферниот печат. Дали плочката треба да се отстрани? Не, плочки нема да бидат отстранети. Наместо тоа, плочката се применува на плочката за да се избегне истекување на вода. Исто така, спречува пенетрација на нечистотии и дополнително оштетување. Колку долго е потребно? Општо земено, ова дело може да се изврши брзо и со минимално нарушување на домаќинствата. Во исто време, тоа е ефикасно и економично решение за протекување на балконот. Зошто не треба да се колебате да го поправите протекувањето на балкон? Бариера, некориден балкон не е мала непријатност: вода што продира во живеалиштата може да предизвика спорови меѓу соседите и може да доведе до судски спор. Влажните погодени области ќе ги шират калапите кои имаат негативен ефект врз здравјето на куќата. Протекувањето на водата во околните структури може да предизвика нарушување на важните структури. Исто така, ќе има оштетување на слој на ѕидови и таванот под балконот што ќе треба да се редицинираат. Електричната инсталација може да биде оштетена, што може да предизвика прекини на струја и опасни испуштања. Што треба да направам ако се сомневам во пропустливи балкон? Ако се сомневате дека балкон е распукан, треба да се јавите на професионална компанија за хидроизолација која е специјализирана за поправка на протекување на Балкон. Не обидувајте се да го поправите протекувањето самопомош - решение на балкон балкон е комплициран и не треба да го однесете на лесен. Правилно решавање на проблемот бара специфични процедури, алатки и производи. Експертот, исто така, го додава запечатувањето на структурите за пенетрација за да се избегне ново истекување. Ако сте во потрага за сигурни и прифатливи балкон водоотпорни решенија, ве молиме контактирајте ги експертите кои користат специјализирани врвни производи на работа. Благодарение на ова добивате долгорочно и економично решение за вашиот проблем.