Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Работа на Висина
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.051 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на работа на голема надморска височина? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за чистење и градежни работи на височина, пилање дрвја, поправка на истекување и монтажа. Цената на работата во износ обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: непрекината услуга или опрема за чистење обезбедена од еден од нашите 22.226 работници на висока надморска височина во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто знаеш
Прашања и Одговори Дали ми е потребно за да обезбедам алатки или друга опрема? Не. Бидејќи потребното работење на висина помеѓу високо-специјализираните активности за да се користи сертифицирана техника. Без разлика дали се искачува опрема или средство за чистење притисок, секогаш ќе има квалификуван работник да ги отстрани сите потребни алатки. Колку долго трае индивидуалната работа? Висинските работи содржат широк спектар на активности кои бараат употреба на разни опрема. Затоа, ако зборуваме за акциите како што се собранието на единици за климатизација или мали корекции, активностите на овој вид можат да потрае неколку часа. Во одредени случаи, само неколку десетици минути. Од друга страна, ако е потребна реконструкција на фасадата на големиот објект, работата може да го преземе редоследот од неколку недели до месеци. Важен фактор е исто така начинот на кој се вршат поединечни акти. На места каде што употребата на платформа за виљушкар може да се изврши со изведување побрзо од користење на техники за качување. Меѓутоа, ако се користи платформа, зборуваме за финансиски поскап метод во споредба со технологијата за качување. Затоа, тоа е важен фактор кој влијае на брзината на извршената работа. Во кое време однапред е потребната висина работа преку Wilio цел? Како што рековме, релативно широк спектар на разни активности спроведени на редовите на висина. Затоа, дури и во овој случај зависи од тоа каков вид на акција оди. Најчесто изведена помала поправка и монтажа реализирана со помош на техника на качување бараат релативно кратка подготовка. Во исто време, тоа е активност понудена од речиси секој доверлив провајдер. Затоа, за да се најде експерт кој е способен да направи таква работа нема да биде сложено и во повеќето од овие случаи, ќе биде можно да се спроведе услугата во рок од една недела од нејзиното нарачување преку Wilio. На пример, ако ви треба хеликоптер за пренесување на тежок товар со надзор на сертифицирани работници со високи пораст, ќе треба да почекате за таква услуга. Во одредени случаи, повеќе од еден месец. Причината е релативно тесен опсег на компании кои би ја имаат оваа техника, а исто така и фактот дека подготовката за таков трансфер бара многу време. Кога е потребно да нарачате високи работа преку Wilio? Ние лесно можеме да ја дефинираме работата на висина и над длабочината како движење, работа или друга активност на лицето на кое лицето е загрозено со паѓање или со послушност од висина или длабочина. Висока работа ги вклучува сите активности кои се вршат на тешко време достапни места во висина. Главните активности вклучуваат фасади, балкони, оџаци, дрвја видов, различни начини на чистење и многу повеќе. Најчесто, високи функции што се користат на места кои не се достапни и да се постигне нивната употреба на специјални техники. Големото мнозинство од извршените дела се реализира со помош на технологијата за качување. Предноста на таков вид на работа е нејзината цена и достапност. Покрај тоа, можете да изберете од повеќе понуди од различни провајдери. Типична работа на висина Стандардно, високиот пораст може да се подели во пет основни групи: Чистење и одржување Меѓу најчестите активности кои работниците од надморска височина се само чистење и одржување. Прозорците за перење, прозорски рамки и прозорци се препорачуваат двапати годишно од хигиенска гледна точка. Затоа, можно е редовно да се гледаат работниците во административните згради, кои редовно ги обезбедуваат мазни површини. Високо-порастната работа за чистење сè уште беше поврзана само со мултифункционални или административни објекти, но во последниве години забележуваме значително зголемување на побарувачката за овие услуги. Ова зголемување се должи на зголемување на бројот на станбени куќи кои одат надвор од стандардната висина, или имаат големи прозорци. Фасадното чистење е исто така сè повеќе искористена услуга. Овде главно се користи со чистење на вода со висок притисок, што е можно да се отстрани прашината и другите нечистотии предизвикани од смог и садам. Последно, но не и најмалку важно, постои чистење на ѕидови и тавански конструкции со користење на вакуумско чистење. Целта на таквото чистење е намалувањето на прашината во производството и магацините. Фасадна реконструкција Кога се реконструира фасадата, неопходно е да се следат сите чекори за да се обезбеди долготрајност и квалитет на работа. Нестабилните делови на фасадата се отстрануваат на почетокот, така што овие места може да се измијат под висок притисок на водата. Фасадата честопати е загадена со прашина, особено на места каде што има речиси чест пат. Калапи и алги често не се појавуваат на фасади, особено на северната страна, соодветно. места каде што не постои директна интервенција на воздухот. По чистење на фасадата, можно е да се примени слој. Тука е многу важна примена на пенетрациониот слој што фасадата е зајакнување и обезбедување на подобра адхезија на бои. Подоцна, самата облога може да се пристапи кон ѕидарски и гипс. Komínov услуга Континуираното работење на временските услови предизвикува флуктуациите на оџаците, како резултат на тоа каква деградација на материјалните различни делови и школка. Лошата достапност за поединечни сајтови предизвикува многу лоша состојба на ланец. Друг фактор кој негативно влијае на статусот на поединечни делови е влага. Таа дејствува на градежништво на железо, како резултат на корозија. Тоа го зголемува обемот, предизвикувајќи пукање и пилинг на конкретни делови. Ова го зголемува ризикот од спречување на луѓето или оштетување на средството под оџакот. Користејќи ја технологијата за качување, можно е да се добијат инаку недостапни места. Може да можат експертите да ги извршуваат сите активности за поправка и површинска обработка и површински третман. Во прилог на површинскиот третман, високи функции на оџаците исто така се користат за да се вклопи во воздухот и да го поправат или применуваат обложувањето на воздухопловната ознака. Кастри и дрвја Растот и кастрење на дрвјата вршат обука за арбистите кои имаат знаење во областа на дрвјата и во исто време се квалификувани за работа на височини. Основните активности кои спаѓаат во оваа категорија се радио: ● Намалување и дрвја со дрва со мапа на дрво, ● Фригруција на круната на дрво, ● Евалуација на здравјето на дрвото ● стабилизирање на ризични дрвја Собрание и градежни работи На места каде што употребата на платформа за виљушкар не е можно да се изврши со монтажа и градежна работа со монтажена технологија. Монтажа на работа на кои височини работници ќе бидат напредни за да инсталирате bleskozvods, олук системи или рекламни елементи. Градежните активности се изградба на предаватели, јарболи, оџаци и многу други. Опрема на висински работник Широк спектар на активности кои можат да бидат обезбедени од страна на работниците за висина бараат голем број техники кои се потребни. Варијациите на обезбедените услуги се различни. Сепак, би било да се каже дека постои одреден дел од опремата што секој висински работник треба да го има. Ова вклучува и техника за качување која вклучува заштитна опрема и усогласување и опрема за качување. Можно е да се изврши голем број на работи за чистење, градежништво и монтажа. Виљушкарите се радио меѓу техничките машини кои главно се користат главно. Употребата на овие машини е соодветен избор, во случаи кога е потребно склопување и третман во производните сали и магацини или поправка и замена на уличното светло. Хеликоптерот е исто така исклучително користен за одредени видови на високи дела. Особено во случај на трошоците и објаснувањето на тешките стоки, квалификуваниот персонал игра важна улога. Пред да ја вчитате стоката, неопходно е овие експерти да обезбедат дека е погодна за товарење на стоки. Потоа, тие обезбедуваат консолидација на стоки за да го минимизираат ризикот од повреда на други лица или имотна штета. Честопати, особено, полицијата се поканети во вакви случаи, бидејќи таквото оптоварување повремено бара затворање на поединечни делови. Бидејќи е една од најризичните професии, освен техничката опрема, тоа е неопходноста на секој работник со високиот пораст да ја заврши сертифицираната обука за OSP фокусирање на висината. Учесниците на обуката се запознаваат со техниката на кабелски пристап, излез, спуштање, ембуцијални, техники за евакуација, работат на покриви, јарболи или обука за прва помош. Овој курс обично трае 5 дена и нејзината цена се движи од 250 €. Совети и трикови Во првиот чекор, треба да ги споредите индивидуалните понуди што ги добивате од давателите на Wilio. Клучноста не може да биде цената, туку и евалуации од претходните клиенти. Запомнете дека таквата услуга треба да се нарача со доволно време однапред. Кога веќе имате договорен термин и обем на работа, не треба да обезбедите каква било техничка опрема. Тоа ќе донесе поединечни висински работници сами. Цената на овие услуги се движи од 12 € / час.