Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Проект за Ожичување
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на проект за електрична инсталација? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за поврзување со електрична енергија и мали и големи електрични инсталации. Цената на проектната документација и планот за електрична инсталација обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: поврзување со проектот за електрична инсталација, громопроводник на проектот за електрична инсталација обезбеден од еден од нашите 27.579 електрични инсталатери во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Често поставувани прашања: Проект за електрична инсталација Може ли некој или потреба за дизајнер да има било какви сертификати и сертификати? За елаборација на проектот за електрична инсталација, неопходно е дизајнерот да поседува сертификат издаден од техничката инспекција во согласност со стандардниот EN ISO / IEC 17024 за дизајнирање и дизајнирање на посветена техничка опрема како специјалист за електроинженер во дизајнирање и изградба на посветен Техничка опрема до 1000 V. Имам дизајнер за електрична инсталација што ќе ми предложи дистрибуција на електрична енергија во нова куќа. Сепак, дизајнерот ме прави целата куќа има свои соработници. Треба ли да инсистирам на мојот дизајнер на електро-дел? Прво и основно, тоа е прашање на пари за кои овој дел од проектот ќе биде обработен. Потребно е само да се осигура дека координацијата на проектната работа продолжува да продолжува да биде под гестацијата на главниот дизајнер со цел да влијае на планираното и со тоа договорен рок за поднесување на документацијата. Може ли еден дизајнер да се користи за електрична инсталација и дизајн на молња? Да, го препорачуваме. Овластувањето за дизајнирање на електрични разводи и молња е ист како електричната инсталација и дистрибуцијата на оваа услуга би можеле да ги зголемат трошоците за проектот. Кои супстрати ми треба да изготвам порака за електронска ревизија? Прво и основно, треба да го завршите сите планирани техничар за работа и ревизија што треба да го дадете соодветниот дел од проектната документација - Електро кој е потврден и одобрен од страна на Канцеларијата за изградба. Планирање и дизајн на електрична инсталација Ние треба дизајн на електрична инсталација ако планираме да изградиме нов објект, или планираме да го реконструираме постоечкиот објект и да интервенираме во електрична дистрибуција. Жирењето вклучува посветена техничка опрема. Ова значи дека оваа активност е строго регулирана и причината е едноставна - безбедност. За дизајнирање и изградба на електрична опрема, следејќи ги утврдените услови, техничката инспекција ќе му се издаде сертификат во согласност со EN ISO / IEC 17024 на физичко лице кое може да биде дизајнери на електрична инсталација. Дизајнирање на нова зграда или неговата реконструкција обично им е доверена на рацете на главниот дизајнер кој ја обработува архитектурата и другите специјалисти на проектот доаѓаат специјалисти, како што е специјалистот Електро, за статики, загревање, итн Сепак, ние сме на нас да одлучиме и можеби да ги делиме поединечните делови од проектот од страна на избраниот специјалист за проекти. Во тој случај, сепак, ние исто така мора да го одредиме еден дизајнер како координатор, бидејќи поединечните делови мора да бидат соодветно опишани во функционална единица. За влегување во електрична инсталација, прво мора да разјасниме колку чекори на проектната документација ќе ви биде потребна и за која степенот на проектот на проектот треба да биде проект за инсталација на проектот и до кој степен. За основниот преглед, јас ја наведувам дека проектната документација како целина може да ги има следните оценки: 1. Архитектонски студија (архитектонски и изгледот на градежништвото и нејзините односи) 2. Документација за територијална одлука 3. Документација за процедура за изградба 4. Градежна документација (детална документација вклучувајќи буџет) 5. Документација на фактичкото градежно олицетворение (прикажани промени направени за време на имплементацијата) 6. Единствен проект (кој се користи во мали згради, како што се семејни куќи и цемни структури од помала мера, каде што овластениот орган не се спротивставува и за клиентот е поволно за спојување на проектот за градежна дозвола и проект за имплементација и со тоа да заштедите време Да се ​​процесираат два степени, но, се разбира, пари за својот опсег). Ако се вратиме на дизајнот на жици, би било добро да се каже што обично содржи. Како по правило, велам, бидејќи песната, дефектот или содржината на проектот за имплементација не се законски изменети. Во градежништвото се почитуваат структурата на Проектот за имплементација, која не се врзува за UNIKA - ценовник за дизајнирање инженеринг и проектни активности. За подобра имагинација, ќе укажеме на подетално расчленување на само елементи на електрични или предмети кои имаат електрични спојници. Јас им ги давам сите, но, се разбира, многу е важно да одбереме да избереме од нашите специфични намери и да ги земеме предвид потребните точки од следниот опсег при планирање: • дистрибуција на електрична енергија, систем за напојување, • Важноста на снабдувањето со електрична енергија, • Вкупна инсталирана моќност, • видови и начин на земја, отпорност на земја, • Презентирајте го коефициент • Максимална струја на енергија, • Годишна потрошувачка на енергија • метод за мерење на потрошувачката на енергија, • метод на компензација за ефикасност, • краток спој, преоптоварување и опасна заштита на напонот на допир, • Ресурси за замена, нивната цел и начин на вклучување, • Тип на животната средина • Опис на техничките решенија. Овој детален преглед на нештата што треба да се земат предвид при дизајнирање на жици многу може многу да ви помогне да разговарате за дизајнерот за вистинското решавање на вашите барања и, се разбира, исто така, во потрага по оптимални технички опции. Дизајн процедура Проектирањето на електричната инсталација е оптимално во активната соработка на клиентот и дизајнерот. Не можеме да сметаме дека дизајнерот ќе ги реши сите наши идеи ако не знаат за нив. Првиот услов за успешен проект е да ги дефинира очекуваните резултати и потреби. Дизајнерот е одговорен за тоа кој било услов може да се инкорпорира само кога не го нарушува техничкиот стандард. Почнувајќи од врската, односно од поврзување со јавното напојување. Првите информации се она што параметрите имаат мрежа за да се приклучат. Условите и како да се приклучат на идната структура на дистрибутивната мрежа се дадени во согласност со областите на дејствување на компании за дистрибуција на електрична енергија. Истовремено со електричниот дизајнер треба да ја изврши конверзијата на идната потрошувачка на куќа или планираниот објект. Ова е потребно не само во нова зграда, туку и при реконструкција на жици. При планирањето на идната потрошувачка, препорачливо е да започнете од апарати кои имаат најголема изведба, но исто така и највисока потреба за конзервација. На пример, неопходно е електричното греење со саканата моќност, подготовка на топла вода, опрема за опрема за кујна, опрема за бања или технички апарати. Важно влијание врз планирањето на електричната инсталација исто така ќе има било какво планирање со изградба на внатрешен или отворен базен кој може да се надополни со анти-струја или топлинска пумпа. На пример, уште еден основен апарат може да биде сауна во куќата, надворешно осветлување на градината и влезовите и влезовите на објектот. Планирање на градинарската архитектура со можна потрошувачка на енергија е исто така значајна потреба за планирање, како и работилница или гаража. Сите овие идна потрошувачка треба да влијаат и за да ги одредат димензиите на електричната дистрибуција во објектот, но исто така и за надоместоците за дефект пред електричниот метар, кои редовно ќе се фактурираат од потрошувачката. Затоа, одлуката на која тарифа ќе сакате да ги натерате да комуницираат со дизајнерот. Овие тарифи се многу, нивните цени редовно се регулираат - регулираат и без проблеми можеме да ги најдеме во мрежата. Како пример, би ги навел тарифите за домаќинство, вклучувајќи ги нивните ознаки: - D1, ниска потрошувачка - D2, поголема потрошувачка - D3, 2. Тарифа без блокирање - D4, 2. Заклучување тарифа за греење акумулација Греење вода - D5, 2-та цена со загревање греење налепница - D6, 2. Тарифа со топлински пумпи Конечно, сакам да кажам дека можете да влијаете на вашата идна редовна потрошувачка при дизајнирање на електрична инсталација. Имплементација на електрична инсталација Електрична инсталација работа која се фокусира на поправка или отстранување на нарушување се најчесто бараните услуги од клиенти. Ова е да се отстрани дефектот на приклучокот или прекинувачите или осветлувањето. Честот проблем се повторува губење на прекинувачот во чист кабинет. Несигурниот проблем е исто така прекин на отстранувањето на кабел или друга интервенција на сопственикот на станот. Сите овие услуги не можат да бидат ценети однапред, бидејќи неопходно е да се идентификува причината за прекинување на електричната енергија, а потоа да се предложи начин за отстранување. Ова треба да се реши во тесни синергии помеѓу клиентот и давателот на услуги. Ако давателот на услуги ја идентификува причината за дефект во електричната мрежа, клиентот мора да опише начин за отстранување на нарушување, обично исто така варијанта. Во исто време, планираната работа треба да се цени и да се процени времето за одредување. Клиентот мора да се согласи со оваа постапка, бидејќи дури и за време на реализација, може да има потреба од промена на решението, кое може да ја промени проценката на трошоците. На пример, може да оди за претовар на кабли или оштетувања на ѕидовите или нивниот површински третман. Во овие случаи, добавувачот е многу тешко да се избере по цена, референцата е единствената можна алтернатива. Затоа, проценката на добавувачите е многу важна за понатамошни кандидати за обезбедување на слична услуга. Во поширока интервенција во електричната инсталација, неопходно е да се усогласат со важечките технички стандарди и затоа е неопходно да се работи со професионално компетентни лица, прифатливи за дизајнирање или изградба на електрична опрема. За да се оптимизираат идните трошоци за имплементација, неопходно е да се планира таква интервенција за распоред и дизајнирана, бидејќи ќе биде неопходно да се провери и документира инспекциската порака. Проектот вклучува детална изјава на областа, која може да ни служи за да ги запознаеме понудите од повеќе потенцијални добавувачи. Ова е најдобрата форма, бидејќи може објективно да се ревидира на повеќе споредливи менија. Во прилог на цената ние судија, препорачуваме да ги земете предвид датумите на обезбедување на услуги или други, индивидуални потреби на клиентите. Совети и трикови Не знам дали тендерот е точен Ако имате повеќе тендери од различни деловни добавувачи, побарајте консултација со дизајнер кои можат да ве известат за можни грешки во понудувачите. Јас не се борам за опрема со поврзување со електрична енергија Во прилог на други услуги, дизајнерите исто така можат да ги задоволат сите потребни дозволи во рамките на инженерските активности. Исто така, тоа е практично прашање, бидејќи не треба да учат различни професионални концепти потребни за пополнување на апликацијата. Внимание, но неопходно е да се договорат за износот на надоместокот за оваа услуга.