Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Пресметка на Енергетски Биланс
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на пресметка на енергетскиот биланс? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за пресметување на коефициентот за греење и вентилација, пресметување на потрошувачката на примарна енергија и планирање на прозорци. Цената за пресметување на побарувачката на топлина за греење и ладење на зградите обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации и совети обезбедени од еден од нашите 22.474 експерти во категоријата

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Пресметка на енергетскиот биланс Што всушност е енергетскиот биланс и како можеме да ја најдеме нејзината пресметка? Енергетскиот биланс е математичко толкување на генерално валиден принцип на зачувување на енергијата. Енергетскиот биланс, исто така, може да се формулира со следната врска: збирот на енергија и топлина внесена во системот, домаќинството = збирот на енергија и работа од системот земени + енергетска акумулација. Комплексна формулација? Па, да речеме дека е поедноставен. Ако сакаме да изградиме куќа без енергетска проценка на проектот, направен од специјалист за хартија, ние не го земаме Веру. За никаква проценка на енергијата, не можеме да побараме градежна дозвола. И, исто така, без енергетска проценка, ние не можевме ниту да работиме. Ако не се изгради, но веќе имате изградена семејна куќа и сакате да знаете кои термо загуби го имаат вашиот објект или, што може да се случи во однос на енергетскиот биланс за да сака да ги замени прозорците, навредлива фасада или тавани од вашата куќа, дури и За вас се утврдува следната пресметка на енергетскиот биланс. Постојат повеќе пресметки за да се измери губењето на топлина на куќата. Ние ви донесе релативно едноставна формула која не ги зема предвид целосно сите фактори кои влијаат на топлинска загуба на објектот. (Ние ќе го дизајнираме и објаснуваме топлинските загуби на објектот и ќе објасниме во редовите подолу). Поедноставните термални загуби може да се пресметаат, на пример, на следниов начин: D = g x v x δt Објаснувачки белешки: D = вкупни загуби на објектот во вати G = Коефициент на изолација на топлина на куќа изразен w / m³k. ° C V = станбена површина на објектот во m³ Δ (делта) t = разлика помеѓу температурата во куќата и вообичаената минимална надворешна температура во даден локалитет. На пример: +25 ° C / -14 ° C = 39. Како што зборуваме за поедноставената пресметка на топлинските загуби, го проценуваме коефициентот G според видот на структурата, соодветно. Изолација (g en w / mk. ° C), соодветно. Според проценката на изградбата во зависност од периодот во кој е изграден. Значи ние ќе го поставиме G според следниве индикации во формулата: Куќа без изолација: g = 2 Запополнета куќа дополнителна делумно изолирана: g = 1.5 - изграден по 1990: g = 1.1 - изграден по 2005: g = 0.8 - Изграден помеѓу 2010-2015: G = 0.6 - изграден по 2015: g = 0.4 Енергетска рамнотежа и топлинска загуба и профит Денес, нема проблем да се утврди колку е потребна топлина за загревање на куќата или греењето на водата во домот. За да најдете топлински потреби во ниско-енергетски и пасивни семејни куќи, постои пресметка што точно ја знаеме за да утврдиме како да пронајдеме топлински загуби и профит. Енергетскиот биланс на куќата е резиме на параметрите и факторите кои влијаат на потрошувачката и количината на енергија потребна за ракување со куќата и изворот на топлина. Енергетскиот биланс се состои од: • од енергетскиот биланс, • од термичка загуба на зградата, • од термоенергетската моќ, • од поврзување вредности, • Потрошувачката на гориво. Енергетска рамнотежа Ние можеме да го квантифицираме износот на дојдовната и појдовната енергија врз основа на нејзина основа. Енергетскиот биланс се однесува на: • Термичка загуба со транзиција од ентериер до надворешни средини и вентилација, • Термички загуби и добиваат транзиција и вентилација во споредба со соседните зони, • употребливи внатрешни термички придобивки, односно искористената количина на топлина од внатрешни термоизи, • Користени соларни топлински придобивки, • Топлина загуби на системот за греење во производството и дистрибуцијата на топлина, гас и регулација, • Напојување на системот за греење. Вкупната загуба на топлина на зградата зависи од мерењето на термичка загуба на зградата и времето за кое се случува загубата. Наизменичното греење е намалена топлинска загуба, бидејќи просечната внатрешна температура се намалува. Вкупните термички придобивки се составени од внатрешни добивки и соларни термални придобивки. Внатрешните придобивки вклучуваат топлина од греење. Сепак, топлина произведена од корисници, топлина произведена од уреди и осветлување или топлинска добивка од топла вода дистрибуција и канализација систем. Соларните топлински придобивки се резултат на сончева светлина што влегува во вашата куќа. Овде, исто така, ја игра својата улога како област на куќа ориентирана, постојано засенчување, ниво на соларна пропустливост или апсорпбилност на загреаните површини. Загреаните површини кои треба да се земат предвид во соларните топлински профили се застаклување, внатрешни ѕидови и подови изложени на сончева светлина, како и ѕидови зад транспарентни капаци или транспарентна изолација. Не плашете се да инвестирате во големи прозорци кои не треба да бидат отворени. Не само што вашата куќа започнува и оптички се зголемува, благодарение на топлината стекнато од сончева светлина, вашите соларни топлински придобивки ќе бидат многу поголеми. Потреба за енергија за греење и подготовка на топла вода Врз основа на состојбата на енергијата, ние исто така можеме да го откриеме термичкиот баланс што можеме да пресметаме колку топлина треба да ја извадиме нашата куќа. Ефикасноста и термичките загуби на системите за греење се базираат на топлински текови и се користат за да се одреди потребата за топлинска енергија. Системите за греење обично имаат потреба од помошна опрема (пумпи, вентилатори, контролни уреди итн.) Кои најчесто консумираат електрична енергија. Дел од оваа енергија се користи и за греење. Овие дополнителни уреди зависат од видот на системот за греење и не треба да се земат предвид во пресметката. Сепак, тие треба да се земат предвид при утврдувањето на целокупната енергетска рамнотежа. Дури и термичките загуби на системот за топла вода мора да бидат вклучени во губењето на топлина на системот за греење. Топлинските придобивки од зградата од системот за снабдување со топла вода обично се подеднакво големи како губење на топлина во снабдувањето со ладна вода или отпадни води и затоа може да се занемарат во рамнотежата на топлината на зградата. Ако се сметаат за топлински загуби и профит, и двајцата треба да се земат предвид. Добро е што во моментов се повеќе заинтересирани за заштеда на енергија, ги апсорбираме и ги елиминираме така, топлинските загуби. Сепак, тоа не треба да биде толку далеку од окото. (Можете повеќе да прочитате во статии во изолација и изолација). Друга важна работа што игра голема улога во пресметката на енергетскиот биланс е исто така начинот на кој вашата куќа се загрева (Прочитај повеќе во греењето, греењето). Зошто треба да изградиме ниски термални куќи за загуба? Тоа е едноставно. Куќи кои имаат ниски термални загуби имаат ниска термичка енергија (горива). Општо е познато дека акциите на фосилните горива се трошат во светот, па затоа треба да сметаме на постепена транзиција кон изградбата на пасивни и нула куќи. (Објаснување подолу). Од гледна точка на земјите, тоа е одговорност - во однос на индивидуалните градители за зголемување на енергијата, а со тоа и намалување на трошоците за домување. Ако планирате нова зграда или сакате да знаете која термална загуба ја има вашата изградена куќа, контактирајте ги вашите експерти во близина на Wilio, не двоумете се да ги прашате сите прашања кои се заинтересирани и ви дозволуваат да ја пресметате вашата куќа за да почекате! Категоризација Дома со потрошувачка на енергија за греење: Категорија на потрошувачка Нула куќа 0 до 5 kWh / m² година Енергетска пасивна куќа 5 до 15 kWh / m² година Ниско-енергетска куќа 15 до 50 kWh / m² година Куќа за заштеда на енергија 50 до 70 kWh / m ² година Стандардна куќа 70 до 100 kWh / m ² година Енергетска куќа 100 kWh / m² година и повеќе Резиме. Ако ние се повеќе се дискутираше од оваа лаик сумира, би рекле дека подалеку од енергетските ресурси е нашето живеалиште, потребно е поголемо земање мостри за енергија. Веќе се повлекуваат луѓето што ги користеа она што им ги даде природата - а со тоа и сите свои ресурси. Инаку, тоа не е ни со енергија. Ние ќе го добиеме тоа лесно на примерите - или може да биде кислород за производство на енергија-барајќи патека (хемиски) или едноставно растенија растенија и дрвја во природата. Резултатот е ист. Ако сакаме да живееме енергетски одржлив начин на живот кој е еколошки и нашите паричници, треба да изградиме енергетски одржливи згради кои треба внимателно да се поврзат со нивната околина. Мала услуга за светот и ќе направите ако користите соларни панели, кујнски отпадоци рециклира во компостот, сивата вода од дома за да ја користите за наводнување на градината или фаќање на дождовница. Само на нас колку корисен циклус може да биде вклучен во нашиот енергетски циклус на домаќинствата.