Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Поврзување на Комунални Услуги
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.623 регистрирани професионалци
93.615 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на инженерската мрежа? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за изградба на гасоводи, подземни и надземни далноводи, табли за вода и канализација и електронски мрежни линии. Цената на проектот за дистрибутивна мрежа обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации, консултации, трошоци за испорака обезбедени од еден од нашите 24.368 професионалци во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Инженерски мрежи: Често поставувани прашања Зошто да пребарувате за изградба на инженерски мрежи на Wilio? Во групата инженерски мрежи вклучуваат гасовод, водоснабдување, електрична конекција, канализација. Нивната конструкција мора внимателно да се планира напред и треба да им биде кажано дека опремата и овие мрежи е релативно комплициран и долг процес. Имплементацијата на овие мрежи бара професионална работа, сертификати, ревизија пораки и потврда. Затоа, не е можно да се направат самопомош инженерски мрежи. Побарајте професионалци на Wilio и добијте ги цитатите денес. Која работа бара изградбата на инженерски мрежи? Сите видови на инженерски мрежи се вообичаени што се ставени во ровот во земјата мора да се приклучат и инсталираат заедно со метри. Тие обично се прават во првите фази на изградбата на нов објект. Секоја инженерска мрежа, исто така, има свои специфики на начин на складирање и поврзување. На самиот почеток неопходно е да се добијат релевантни потврди и согласност. Само тогаш можеме да размислиме за тоа како да се поврземе, исто така и на поставување индивидуално лидерство. Понатаму, неопходно е да се изгради удирање во земјата во длабочината на (1,5-2 м). Проследено со складирање на индивидуални мрежи кон нивната врска. Кога е поврзан, тестот се изведува и се врши пораката за ревизија. Ископувањето е покриено со нивото на амбиентниот терен. Во зависност од видот на мрежата, ќе ви требаат разни специјалисти - воден простор, гас, електричар, експерт за канализација. Секој професионалец е одговорен за својата работа и ќе ги издаде сите потребни документи и сертификација на крајот. Се користат малку различни процедури ако не се поврзувате со водоснабдувањето, но добро се градиш. Слично на тоа, ако не го наметнете на општата / урбаната канализација, ќе бидете поставени на вашата земја за да ја поставите отпадни води. Колку време е потребно изградба на инженерски мрежи? Имплементацијата на инженерските мрежи на одредена локација не е предизвик време. Обично работата ќе заврши во рок од неколку часа до еден ден. Меѓутоа, неопходно е да се смета за купување на проекти, одобрените и договорите со дистрибутивните компании треба да се бројат. Тешкотијата на времето, исто така, ја зголемува потребата од напред за да се подготви веб-страница за лежење на инженерската мрежа. Тука треба да се бројат со ровот што може да го преземе, во зависност од должината, еден до два дена. Како заклучок, ископувањето е покриено и теренот се усогласува. Пред овие дела со цел ден екстра. Како да најдам квалитетна реализација на инженерски мрежи? Најдобар начин да се најде професионална реализација на инженерски мрежи е да влезат во Wilio побарувачката. Вашето барање ќе дојде до компании кои работат со нас долго време. Вие ги специфицирате вашите барања за да ги одредите вашите перформанси и буџет. Последователно, ќе ги разбудите компаниите од вашата околина со ценовни менија и ќе го изберете оној кој ги исполнува вашите барања и буџет. Погледнете ги евалуациите што може да се најдат на Wilio пред конечната одлука. Дали доставам материјали и опрема пред спроведување на инженерски мрежи? Во принцип, не. Инженерските мрежи реализираат експерти со сопствена опрема. Материјалот потребен за изградба на гас, електрична, вода или канализација, ќе ви даде експерти во договорот. Тие ќе бидат проследени со стандарди и сопствени искуства со специфични производители и марки. Но, постои и правило дека сето тоа зависи од договорот. Ако имате можност за добивање на потребните материјали со потребните параметри поевтини, дефинитивно ќе го користите. Колку е реализација на инженерски мрежи? Цената за инженерски мрежи се состои од три основни елементи кои може да варираат во зависност од локацијата, ценовникот на дистрибутивните компании, цените на работата и материјалите. Првата ставка ќе биде износот што го плаќате за проектот и документацијата, минималниот износ за еден проект ќе изнесува 50 €. Втората ставка е цената за работа. Професионални гасови или вода може да го поминат целиот ден на работа, долниот граница за цената ќе биде 250-300 €. Последната ставка ќе биде цената за материјалот. Најевтиниот ќе биде воведувањето на канализацијата. Многу поскапо е воведувањето на електрична енергија, градежништво и водоснабдување. Јасно е дека најскапиот е изградбата на гасоводот. Причината за зголемени трошоци се кабинети, осигурителни / сигурносни уреди и метри кои имаат податоци за потрошувачка. Долниот лимит Износите за материјалот ќе започнат околу 200 €. Сè уште додаваме Земјата и ископувањето на резултатот. Во резултатот, за изградба на три основни инженерски мрежи (вода, канализација, електрична енергија) ќе платите околу 2.000 евра. Професионалци на Wilio ќе работат однапред цитат. По внесувањето на побарувачката, експертите од вашата околина ќе ги испратат своите цитати и ќе го одберете оној што најмногу ви одговара. Типична работа Градежни работи. Ископување работа. Електроинсталација. Електричар. Дизајнирање инженерски мрежи. Гас. Пристап до патот, тротоарот. Третман на отпадни води. Удирање и дупчење бунари. Канализација, cesspool. Инспекција и ревизија. Работна постапка. Работата на инженерското поврзување на било кој тип започнува во документите. Пред да почнете да копате, мора да добиете афирмативни мислења од администраторите / сопствениците на секоја мрежа планирате да се поврзете. Внимание, развојот на такво мислење се наплаќа. По опремувањето на потребната администрација, барате експерти на Вилио кои ќе изградат одредена инженерска мрежа. Вие ќе се согласите со сè и можете да започнете со работа. Прво го подготвуваме ископувањето што ја зачувуваме секоја врска. Складирањето на инженерските мрежи има свои правила кои се дадени според стандардите (STN 73 6005). По складирањето на индивидуалното раководство (електрична енергија, вода, гас, канализација, интернет, ...), конкретни експерти ќе се грижат за поврзување со системот. Откако ќе се обидете, ќе се издаде порака за ревизија и потврда за поврзување. Совети и совети: 1. При прва потврда, тогаш работа Секогаш обезбедувајте ги сите потребни согласности и дозволи за да започнете со работа на било која инженерска мрежа. Никогаш не удри во земјата слепо - не знаете, за она што скриено или заборавено водство можете да го погодите и да го оштетите. Не ги следите соседите и спомените "споменици". Секогаш чекајте релевантните мрежни администратори и добијте совршен преглед на складирање на индивидуални мрежи. Вие ја спречувате нивната штета, парични казни и непотребни непријатности. Покрај тоа, според споменатите документи, можете точно да го закажете складирањето на мерните кабинети заедно со врските. 2. Користете услуги на сертифицирани експерти Никогаш не дозволувајте луѓе без знаење, права и сертификати во било кој вид на инженерска мрежа. Целиот процес е регулиран со строги стандарди и резултатот мора да биде преку контролата на ревизијата. Ниту една од оваа аматерска работа нема да се добие и вашата врска ќе биде неоперативна, во полошо случај, опасно. Доволни професионалци може да се најдат во Wilio. 3. Зачувајте повеќе мрежи на едно ископување Вие не мора да копате нови ископувања за секој вид на врска. Еден од начините пред изградбата на инженерски мрежи го спаси е да складираат повеќе видови во едно ископување / бразда. Внимание, постојат и стандарди (STN 73 6005), кои можете да ги зачувате заедно и што повеќе не. Тоа не е правилно зачувано на дното на ископувањето на водоснабдувањето, а потоа да се постават канализациски цевки преку него преку кој ќе тече валканиот отпад. Во спротивното складирање, избегнувајте можна амортизација на водата која ќе оди во куќата. Користете ја истата логика при складирање на гас, електрична енергија, интернет и други. Не го победувајте фактот дека ќе заштедите сè во еден бразда / ископување. Во комплетен сет на сите заеднички инженерски мрежи (вода, гас, канализација, електрична енергија) ќе ви требаат браздата два. 4. Како да заштедите Исто така, во изградбата на инженерски мрежи, можете да заштедите значителни средства. Опциите за да се ослободат од прекумерните трошоци се особено предавник во подготвителната и завршната фаза. Подгответе умира со самопомош, добијте го потребниот материјал поевтино и прилагодете ја околината до саканата состојба по завршувањето на работата. За жал, само по себе зграда инженеринг мрежи многу шанси за заштеда бр. 5. Внимание за обвиненијата Подгответе се за голем број обвиненија кои ќе треба да се платат пред изградбата на инженерски мрежи. Како и за време на изградбата, па дури и по неговото завршување, надоместокот со надоместоци за договорени мислења, проекти, ревизии извештаи и дозволи. 6. Интернетот како инженерска мрежа Добар совет како што можете да заштедите некои грижи во иднина е воведувањето на оптичките штитници веќе во фазата на изградба. Доколку техничките можности на интернет-провајдерот ви дозволуваат, зачувајте го заштитниот заштитник на земја заедно со друга врска и оставете резерва за идно вклучување. Откако ќе заврши изградбата, ќе добиете стабилна интернет конекција со оптички кабел кој ќе ви обезбеди максимални брзини на пренос. Вие нема да бидете зависни од различни приемници кои треба да се инсталираат на покриви или фасади. Квалитетот на вашата интернет конекција никогаш нема да го деградира (не) квалитетот на сигналот и временските услови.