Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Потпорни Ѕидови
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.499 регистрирани професионалци
91.984 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на потпорниот ѕид? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за производство и монтажа на бетонски, монтажни и ѕидни потпорни ѕидови. Цената на потпорните ѕидови за зајакнување на теренот обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: транспортни трошоци, подготовка, помали поправки, кои ќе ги обезбеди еден од нашите 23.612 градители во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Каква улога го исполнува пропагативниот ѕид? Поддршките на ѕидовите се статични згради кои ја прилагодуваат стабилноста и природата на теренот. Неодамна, тие се повеќе популарни со станбени и комерцијални проекти, бидејќи во голема мера е можно да се прилагодат на нив и да се обезбеди животната средина и околината на зградата. Спречување на ерозијата на земјиштето и го насочува протокот на дождовница. Сепак, естетската функција, исто така, може да врши, донесе прекрасни камења елементи во животната средина и ќе ви овозможи да ја трансформирате вашата земја на нивоа околу централните елементи (една од најважните цели е нивната способност да го спаси дворот со спречување на ерозија на почвата и контрола проток на дождовница. Какви видови на ѕидови за поддршка се таму? Ние препознаваме неколку видови на ѕидови за поддршка, секој од нив врши одредена функција и е погодна за одредена средина. Гравитациски ѕид за поддршка. Основниот вид на ѕидови за поддршка, ѕидот на гравитационата поддршка ја користи својата тежина и тежина за одржување на почвата и обично се произведуваат од тешки материјали како што се камен или бетон. Наклонот кон почвата со меѓусебно поврзани маргини се спротивставува на притисокот од позади. Овие ѕидови за поддршка овозможуваат најголема разновидност кога станува збор за материјали. Тула, тротоарот или камен се само неколку избори. Пократките ѕидови не бараат дополнително засилување, но поголемите ѕидови ќе бараат да ископаат барем мало ископување или бетонска пета подобро да го решат ѕидот. Конзола поддршка ѕид. Конзола поддршка ѕидови имаат засилена поддршка од челични прачки кои одат преку бетонот или заден ѕид за поддршка. Таа е прикачена на основата на штица која поминува под почвата дека ѕидот поддржува "l". Тежината на почвата го задржува одборот, така што ѕидот не може да се навали. Овој тип е популарен во ѕидовите за комерцијална поддршка за нивната сила. Помалку градежни материјали потребни за конзолниот ѕид како гравитациски ѕид. Тие се состојат од релативно тенка поддршка и базна плоча која е поделена на два дела: пета и врв. Ногата е дел од базата под поништеноста додека врвот е вториот дел. Потребни се фиксни бетонски основи за овие ѕидови. Задржувајќи го ѕидот на дното. Обично се користи во случај на простор проблем. Тенок ѕид изработен од челик, дрво или винил трепери директно во почвата. Често е вертикална брановидна структура која обезбедува дополнително засилување. Овој тип е погоден за помека почва и добро правило е дека една третина од влакната мора да се турка во земјата. Поголемите ѕидови ќе бараат дополнително прицврстување, на пример закотвена задна позадина. Зацврстување на ѕидот за поддршка. Зацврстениот ѕид за поддршка овозможува разни "фронта" на ѕидовите за поддршка да бидат поддржани од страна на прицврстувачот на теренот зад нив и прикачени со кабли или ремени. Овие сидра обично се насочени кон земјата и нивните краеви се прошируваат со инјектирање на бетон. Можете да го користите овој метод за да обезбедите понатамошна поддршка од која било од горенаведените опции и често се користи за структурно потенки ѕидови или каде што се очекува поголемо оптоварување. Сегмент поддршка ѕидови. Примени ги е можно во различни комерцијални и станбени проекти. Тие можат да бидат дизајнирани да одговараат на било која форма, додека максимизирање на употребливиот простор, особено за високо наведнат терени. Тие обично немаат високи ограничувања кога се засилени. Тие исто така доаѓаат во различни бои, големини и текстури за да ги задоволат естетските барања на вашиот проект. Кои фактори треба да се земат предвид при градење на ѕид за поддршка? Главната цел на сите ѕидови за поддршка е да се спречи движење на земјиштето. Сепак, специфичните потреби ќе се разликуваат во зависност од проектот. Ѕидовите можат да се движат од мали камени ѕидови кои ја опкружуваат градината до огромни проекти за задржување на земјата по должината на автопатот. Другите можат да помогнат да се справи со ерозијата од силни дождови или да создаде терасовиден каскада. Во првичното планирање, грижата мора да се земе во неколку фактори кои влијаат на материјалот и типот на ѕидот што го градиш. Локација. При изборот на ставање на вашиот ѕид, осигурајте се дека имате детално познавање на копнените комуникации и надземни и подземни инженерски мрежи, вклучувајќи системи за управување со дождовница и системи за наводнување. Големина на ѕид и дренажа. Во зависност од големината на ѕидот, ѕидот за поддршка може да ја спречи природната дренажа, а потоа негативните влијанија врз животната средина. Земјиште. Неопходно е да се испита почвата што создава база или супстрат за да се осигура дека таа ги исполнува потребната сила за поддршка на ѕидот. Треба да го одредите видот, капацитетот на оптоварувањето (капацитет на почвата), напонските параметри и аголот на триење (отпорност на движење) што се користи за основна и армирана зона заедно со притворена почвена зона. Во принцип, основното земјиште мора да биде солидна, цврста и силна и не треба да биде влажна. Не се препорачува да се задржат влажни почви како што се глинени почви. Во области каде што има мраз, влажната почва може да се прошири и да преземе што ќе има негативно влијание врз ѕидот. Од другата страна на песочните почви, тие овозможуваат добра вода. Дизајн. За да започнете предлог, треба да се утврдат соодветни ѕидови на ѕидот, големината на наклонот и аголот на опаѓање што зависи од висината и наклонот на теренот. Исто така, мора да се земе предвид дека гравитацијата го предизвикува притворениот материјал природно да се движи надолу. Ова треба да го избегнува и минимизира притисокот од страна на ѕидот во дизајнот, кој или ѕидот може да се преврти. Зајакнување на ѕидовите. Видот на засилување зависи од видот на ѕидот, висината, дизајнот, триењето, аголот, почвен материјал и други фактори. Механички стабилизирана почва е почвата со некои средства за вештачко засилување, како што се челик или геосинтетички (на пример geumby). Geochris често се изработи од супстанција со висока јачина која е испреплетена во модел на мрежа. Таа е ставена помеѓу слоеви на поддршка на ѕид блокови и валани назад на земјата. Исцедете. Со оглед на тоа дека водата е најчеста причина за неуспехот на ѕидовите на притвор, од суштинско значење е да се осигура дека ѕидот добро ја зема водата и да ја избегне својата акумулација зад ѕидот. За потенцијалните извори на површински води, треба да се земат предвид мозокот во непосредна близина на ѕидот. Важно е да се измени сајтот според мозочните модели и да се изгради систем за одвод зад ѕидот за да се минимизира количината на хидростатски притисок кој може да создаде подземни води. Пример за ваков систем за одводнување може да биде резерви, употребата на цевки за одвод и употреба на дупки кои овозможуваат вода да помине низ ѕидот. Хидролошката анализа треба да се изврши на поголеми ѕидни проекти, како што се транспорт. Како да го изберете вистинскиот вид на ѕид за поддршка? По оценувањето на позицијата, почвата, дизајнот и одводнувањето, можете да почнете да размислувате за видот на ѕидот за поддршка што ќе им треба вашиот проект. Постојат многу опции. Предлогот мора да ги земе предвид барањата за апсорпција, сила, високи отстапувања и други. Доколку е потребно, треба да се користи соодветен метод за засилување.