Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Поправка на Цевки
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.486 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга за поправка на цевководи? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за замена на оригиналната цевка со нова, чистење на цевката, замена на инаку оштетените делови и крт. Цената за поправка на канализациониот систем обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе детали за услугите: дијагностика, расчистување на цевководи и трошоци за испорака обезбедени од еден од нашите 19.024 сервисери во вашата категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Поправка на цевки Податоци и информации за цевки Со цел да се изврши ефикасна работа и работа на цевки, од суштинско значење е да се разберат работните услови на гасоводот. Треба да ги изучувате податоците за цевката, вклучувајќи го и работен притисок, температурата, големината на цевките и медиумите во цевководот. Сите ефективни техники за поправка и рехабилитација треба да бидат регулирани со меѓународни стандарди и упатства во согласност со стандардите и барањата. Врз основа на собраните податоци за цевки, производителот обезбедува детална техничка пресметка и техника на апликација за поправка и санација на цевката. Исто така е неопходно да се осигура дека инсталерот е добро обучен да ги примени производите за пакување за да ги поправат цевките, како и проценката на ризикот. Треба да носите соодветни заштитни работи и треба да преземете чекори за олеснување / намалување на ризикот за да ги минимизирате или спречите сите непотребни ризици. Подготовка на површината на погодениот гасовод Општо земено, цевките треба да бидат подготвени според SA2.5. Секогаш кога е можно. Со цел да се обезбеди добра врска помеѓу епоксидни соединенија за поправка и површината на цевката, неопходно е да се осигура дека површинскиот профил ја постигне грубоста на најмалку 60 микрони. Потоа корекцијата на цевката треба да започне веднаш по завршувањето на површината на цевката. Конверзија на погодениот дел од цевката Првиот чекор во сите ремедијациски работи е да се осигура дека сите цевки се претвораат во унифициран површински профил. Епоксидна смола или поправка на кит треба да бидат добро измешани во согласност со упатствата на производителот и се применуваат на погодените површини, така што нема воздушно заглавување. Должината на дебелината и облогата треба да биде во согласност со техничката пресметка под услов да е специфична за барањата за поправка. Цевка завиткување. Последниот чекор е да ја користите лентата за поправка на гасоводот. Завршете ја корективната лента (на пр. Корективна лента од стаклени влакна) околу 200 mm пред почетокот на погрешна локација. Завршете ја рерната како најтечка и рамномерно и повлечете ја со доволна сила кога секој слој. Нанесете го целиот цилиндар на површината на цевката со минимум 50% преклопување за целиот дел од поправката на цевката. Повторете го капакот за одреден број слоеви за поправка и на крајот сте тесни со околу 25 mm над секој слој за пакување. Насоката за завиткување може да се замени помеѓу следниот слој на пакување за да се зголеми нејзината механичка сила во различни насоки. Контрола и обновување на цевки Проверете ја коригираната цевка ако не прикажува визуелни грешки. Проверете ја должината на дебелината и поправка кореспондира со барањата утврдени во техничката пресметка. Оставете фиксна локација за неколку часа за лекување и поправка на цевката е завршена. 5 привремени поправки за истекување од цевка. Додека чекате за нафтоводот да биде инсталиран, можете да избегате од цевката за да се поправите со неколку едноставни методи. Оштетување на бегство. Привремената мерка за запирање може да го минимизира оштетувањето додека водоводџија не може да ја процени ситуацијата. Секоја втора се пресметува во вода. Пукањето на цевката може да ја поплави куќата за кратко време и да предизвика значителна штета, така што треба да имате закажан план за управување со штетата додека водоводџија не дојде до местото. Следните мерки кои се однесуваат на прекин можат да помогнат да се ограничи штетата додека водоводџија не може да ја процени ситуацијата. Цевки терминали Овие спојници се користат на бродови и подморници, па затоа дефинитивно ќе бидат доволно силни за да ги задржат вашите скршени цевки за некое време. Проблемот не го решава, но добро може да се справи додека водоводот професионалец нема да ви помогне. Добијте понуди од Wilio Installer! Инсталатори, внесете го долниот и доделувајте на најдобар професионалец во вашето соседство. Епоксидни соединенија. Оваа мешавина е погодна за цевки од леано железо и ќе ги отстрани протекувањето додека цевката не може да се замени. Во случај на постари цевки, нивната размена понекогаш е најдобриот избор, но тоа ќе зависи од вашата ситуација. Поправките понекогаш може да бидат поевтини, но не и во сите случаи. Конектори од гумена цевка Во случај на протекување на зглобот или во центарот на цевката, може да биде запечатено со гумени спојки. Тие можат да помогнат да се спречи истекувањето да ја собере тоалетот околу кожата, користена вода за перење или други дренажни материјали. Тие бараат некои сечење, па најдобро е кога знаете што правите. Цевка обвивка Овие пакување достапни во повеќето домашни стоки продавници, појачани околу цевката за отстранување истекување. Тие се слични на епоксидот во тоа што тие треба едноставно да бидат поставени на вистинското место. Тие работат насекаде на цевките за сите видови протекување и пукнатини. Поправка на ракав Тие се идеални за заедничка поправка или дупка. Тие се слични на терминалите и можат да обезбедат силна фиксација на ограничен временски период. Корекцијата ракави, исто така, работат добро со помали пукнатини, но не заборавајте дека проблемот може да се прошири ако остане премногу долго без надзор. Дали некогаш сте морале брзо да ја поправите протечената цевка? Кажете ни за вашите искуства во коментарите подолу.