Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Поправка на Бојлер
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.625 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба сервис за поправка на бојлер? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за дијагностика, проверка и поправка на котел. Цената на поправка на бојлер обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: патување, алатки, размена на поединечни делови, кои ќе ги обезбеди еден од нашите 16.663 тренери во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Поправка на котел: Често поставувани прашања Зошто барате котел за поправка на Wilio? Секое домаќинство се потпира на еден апарат во производството на топла алатка вода (TUV) - тоа е котел. Овој уред загрева ладна вода до саканата температура и продолжува да го одржува на ниво што го поставивме. Затоа, нарушувањето на Бојлер е непријатна материја со која треба да се справиме што е можно побрзо во зимските месеци. Не ризикувајте електричен шок или дури и поголема штета на котелот и побарајте професионална поправка на Wilio. Добијте цитати од повеќе сервисери и одберете го оној што ќе ви одговараат. Искусен експерт ќе го отстрани проблемот за кратко време и нема ризик. Која работа ви е потребна поправка на котелот? Секој нефункционален апарат бара дијагностика на проблемот на почетокот на поправката. Искусен професионалец ќе дојде до вас дома и ќе пушти да работи по кратки консултации. Прво, електричните компоненти на котелот и снабдувањето со електрична енергија се проверуваат. Еве, експертот се фокусира на напојувањето на апаратот, а потоа ги потврдува индивидуалните компоненти во котелот. Вториот чекор е контрола на цевките за вода кои ја хранат водата во апаратот, а исто така и од котелот кон индивидуалните батерии за допир. По конзистентна дијагноза, проблемот е отстранет и поправен котелот ќе биде тестиран. Зошто барате котел за поправка на Wilio? Корекција котел не е работа за аматер. Тоа е високо-ризична акција, бидејќи мајсторот заедно со електрична енергија доаѓаат во контакт со вода што е возач на електрична енергија. Последиците од несоодветна манипулација можат веднаш да завршат со фатална повреда и неправилно вклучување на електрични и водени делови, може да се појави електричен шок подоцна - кога се мие и тушира. Не е препорачливо да се навлезе било кој тековен производител и за губење на гаранцијата на апаратот. Внесете го вашето барање на Wilio и добијте сертифициран професионалец кој ќе ве провери и поправки безбедно и брзо. Колку време е потребно поправка на котелот? Поправка на котел не е предизвик за време. Она што апаратот е посовремен, на тој начин е дијагноза и последователна поправка полесно и побрзо. Квалификувани професионални поправки расипани котел за 1 - 2 часа. Големи нарушувања значат демонтирање и отстранување. На Wilio ќе најдеме доволно професионалци кои ќе го објаснат целиот курс и ќе ви препорачаат најсоодветно решение за секој проблем со котелот. Како можам да најдам квалитетен фиксен котел? Добијте искусен котел сервис е едноставен. Сè што треба да внесете побарувачка и одберете страница каде котелот е расипан. Последователно, ќе дојдете до понуда за поправка од професионалци од вашата околина. Препорачај да ги разгледате проценките на индивидуалните експерти и да изберете оној кој ќе одговара на повеќето ваши барања и буџети. Дали доставам материјали и опрема пред поправка на котел? Ново купениот котел исто така може да содржи поправка и расклопување. Во случај на поправка, овој сет на алатки треба да се обезбеди на овој сет. Искусни професионалци имаат свои алатки и материјали. Во повеќето случаи, сопственикот на котелот не може да им обезбеди на сервисерите нема материјал или опрема. Колку е поправка на котел? Центарот за поправка на котелот ќе зависи од сериозноста на грешката, износот на материјалот што го троши и времето потребно за дијагноза и отстранување на нарушувањето. Цената на тезата се движи од 15 до 25 € / ч. Новата спирала на котел чини од 15 до 100 €. Новиот термостат чини 10-40 €. Други електрични делови (индикатори, осигурувачи, индикатори итн.) Не се скапи и нивната цена се движи од 5-20 €. Во некои случаи, тоа е за разгледување да се купи нов котел. Континуираните нарушувања и долгорочниот несигурен апарат е јасен сигнал за размена. Ќе добиете нов сигурен котел кој, благодарение на модерната технологија на производство погрева вода побрзо и троши помалку енергија. Тековниот електричен котел е во опсег од 100-500 €. Типична работа Котел услуга, врска и размена на термостат, котел, котел ангажман Работна постапка. Секоја работа на поправка на котелот започнува со пристигнување на место, интервјуирање на сопственикот и дијагностичкото нарушување визуелна контрола и мерења. Секој професионалец прво е целосно информиран со условите во кои се користи котелот. Сите влезови и излези што ги контролираат котлите. Поплатата прво ја исклучува машината од електричната мрежа и врши оптичка контрола на потенцијалните недвижнини и протекување. Ако проблемот е откриен во системот за дистрибуција на вода, тој е проследен со замена на компоненти за нови. Секогаш се препорачува процедура за размена на размена. Ние исто така ќе бидеме сигурни дека новите делови ќе ја исполнат својата карактеристика за наредните години. Типичното нарушување на системот за дистрибуција на вода е предизвикано од оштетен печат, злото прицврстување на печат, испукано црево или крај. Нарушувањата за жици најчесто може да го манифестираат термостатот. Сметаме дека поставувањето на различни температури на термостатот не влијае на термостатот. Решението е нова размена на термостат. Друго типично нарушување е нефункционален котел или спирална анодна анодна. Анодата го штити внатрешниот котел од корозија. Скршената анодна секогаш се менува за нова. Во случај на нарушување на корозија, решението е иста - замена за нов. Во некои случаи, осветленоста на котелот е предизвикана од неисправна врска со електричната енергија или нарушувањето во електричната инсталација на станот / куќата. Професионалниот сервисер, исто така, ја проверува оваа можност и во случај на недостатоци, можно е веднаш да се отстранат помалку грешките, потешките проблеми бараат интервенција на друг експерт - електричар. Исто така, ќе добиете експерт за електрична инсталација на Wilio. По дијагнозата и последователното отстранување на војувањето на котелот, целиот системски тест се изведува и сопственикот знае дека целиот систем е правилно управуван по поправка. Совети и совети: 1. Не испуштајте котел и не се осмелувајте Во случај на неуспех на котелот, никогаш не го прави само-помогни го и дури и не се осмелуваат да се поправи. Почекајте го доаѓањето на сертифицирана техника која секогаш се изведува на страницата. Со отстранување, особено поголеми котли, сопственикот автоматски ја губи гаранцијата и други бенефиции обезбедени од производителот на уредот. 2. Размислете за замена за нови По некое време, а особено многу нарушувања и инвестиции, добро е да се размислува за купување на нов котел. Производителите ги ставаат своите животи на своите производи доста поголеми од вистинските. Оптимално е да го замени котелот за нови на секои 10 години. Ќе добиете современи апарати за ефикасност и ќе ги зачувате трошоците за негово работење. 3. Проверете го котелот редовно Дали котелот е нов или постар, се препорачува редовна проверка на местото каде што е. Ние го проверуваме местото под котел, зад него во места каде што е поврзан со електричната мрежа. Целта на проверката е да се фати протекување и лиги веднаш на нивниот почеток, или слабо направена електрична врска која се манифестира, на пример со недостаток. Редовната проверка е секогаш подобра од губењето на влијанието на функционалноста. 4. Не прави ништо аматер / привремено Избегнувајте аматерски и привремени решенија дури и ако работите со котел. Аматер значи погрешен и опасен, привремено значи дека ќе остане засекогаш. Иако сте во време и вонредна состојба, почекајте доаѓањето на сертифициран професионалец - ќе ги најдете доволно на Wilio. Со аматерска работа ќе се изложите со вашиот семеен ризик (фатална) повреда, средства и значителни финансиски загуби при повторна имплементација.