Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Подготовка на Локацијата за Градежни Проекти
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.499 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба подготвителна работа за изградба? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за ископување, геодет и подготовка на материјали. Цената на подготовката за почеток на градежните активности обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: изнајмување машини, алати и заштитна опрема обезбедени од еден од нашите 25.652 градители во категоријата

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Подготвителна работа за изградба на градежништво Чекори за подготовка на градежни проекти Како правиш одржлива и безбедна градилиште од делот за почва? Сето тоа започнува со градилиште кое вклучува неколку основни фази: од евалуацијата на градилиштето по уривање, од непријатни по ископувањето ... Ако демонстрирате професионализам во сите овие чекори, ставете солидна основа за вашата идна зграда. Ајде да ги превртуваме ракавите и да дознаеме што треба да стигне до првата лопата да влезе во земјата. Набљудување и проценка на градилиштето Прво треба да ги дознаете и оцените сите специфики на земјиштето, пред да се грижите за други задачи од листата на задачи. Ќе се осигурате дека зградата ќе биде изградена на соодветна локација за вашиот проект преку анкета и анализа. Размислете за големината, ориентацијата и наклонот на земјиштето. Исто така, забележете ја климата и микроклимата на идната структура. Ова ќе ви помогне да одредите дали сонцето или кул бриз треба да имаат приоритет за вашата конструкција, а исто така ќе ви помогнат да користите сезонски температури, нивоа на влага, ветер итн. Последно, но не и најмалку важно, контактирајте ги сите градежни ограничувања во локалните власти. Тие, исто така, треба да обезбедат информации за стари или постоечки цевки за вода, гас и канализација кои можат да поминат низ местото. Тестирање на почвата Потребна е геотехничко истражување за да се испита составот, имотот и состојбата на почвата (анкета на рок и подземните води, исто така, може да бидат вклучени во оваа фаза). Овој чекор е неопходен за откривање дали земјата се врши со тежината на зградата и ја апсорбира и водата. Тестирањето ќе го прикаже видот на почвата за да му помогне на вашиот геотехнички инженер за да го одредите основниот систем погоден за вашиот објект. Ако почвата е означена како несоодветна, не постои друг начин да се бара ново место. Уривање Идната градилиште може да содржи згради и згради кои треба да се урнат. Во овој случај, ќе ви треба план кој јасно укажува: Што треба да се сруши Кои се другите згради на земјата што треба да останат таму каде што се. Ако зградата мора да се сруши само делумно, мора да се осигура дека преостанатите изградба е во согласност со прописите за градба. На пример, ако треба да ја зачувате фасадата, уривањето треба да се планира во однос на границите поставени од постоечка фасада. Пред да започне демо на работа, фасадата мора да биде привремено поддржана. Во оваа фаза може да биде неопходно присуство и надзор на градител или друг надлежен експерт за следење на секое движење или пукање. Сеопфатното планирање несомнено ќе помогне да се утврдат методите и постапките за идентификување на опасностите, обезбедувајќи безбедно отстранување на материјали и исполнување на законодавните барања. По уривање, исто така можете да ви треба сертификат за отстранување на азбест. Лиценцираниот оценувач на азбест мора да го провери и потврди сертификатот за да потврди дека земјиштето не содржи азбест. Нема инженерски мрежи не треба да се нарушуваат со уривање. Ви треба правилно мапирање за да го направите тоа. Подземна комунална мапирање Размислете за овој чекор, особено ако сакате да се изгради во урбани области каде што ќе најдете сеопфатна мрежа на подземни структури и инженерски мрежи. Мора да бидете внимателни да не ги погодите или да ги оштетите каблите или цевките. Кога времето за ископување, оваа информација ќе ви овозможи да ја завршите работата побрзо и поефикасно. Најважно е тоа што обезбедува безбедна работа за сите на зградата. Облак азбест. Ако е откриено азбест или ACM на работното место, тие мора да се отстранат пред да започнат. Ако отстранувањето не е разумно можно, мора да се воведат дополнителни мерки за контрола (на пример, енкапсулација или печат) за да се минимизира изложеноста. Покрај забраната, исто така има ограничување на тоа кој може да го избрише азбестот. Потребна е компетентност - нема исклучоци. Надлежниот човек го разбира работник кој со обучени и квалификувани знаења и вештини потребни за да се исполнат оваа задача. Ако ви требаат повеќе информации, прочитајте го нашиот детален водич што е азбест и како безбедно да работите. Геодетска работа Време е да се утврди каде треба да се изгради зградата. Со јасно идентификувани иглички или физички марки, Geodet ќе ги лоцира границите на новата зграда. Истражувањата на земјиштето кои ги одредуваат капиталните граници и бројот на земјишните области дополнително се надополнуваат со инженерски и информативни истражувања. Инженерското истражување осигурува дека изградбата е изградена на вистинското место и по план, додека втората помага да се стекнат со податоци кои се однесуваат на топографијата, дренажата и вештачките елементи на областа. Запомнете дека градилиштето се менува за време на проектот. Важно е да имате план на народите да ги имаат сите важни податоци: каде што ќе се најде новата зграда, пристап до патиштата за градежни возила, простори за складирање за снабдување, места за дренажни системи итн. Исто така е неопходно да се знае која област мора да се исчисти од вегетација и карпи. Чистење на земјиштето Вие сте само еден чекор од подготовка на вашата земја за изградба. Треба да го отстраните секое подземно дрво, грмушки, дрвја и карпи во рок од околу три метри од зградата зона. Корисен совет: Ако има врвна почва, отстранете го со булдожер за подоцнежна употреба во прилагодувања на терен. Ископување и земјени работи Постојат два вида на ископување. Првиот се нарекува масовно ровот. Исчистете го хоризонталната област на зградата. Вториот вид на ископување се нарекува детално или основно ископување. Ве молиме имајте предвид дека кога станува збор за ровови на земјата, земјиште лишени од кал, глина и дрвја корени. Можеби ќе треба да креирате платформа на ниво ако е наклонето земјиштето. Постојат "сечење и пополнување" и "Сплит нивоа" помеѓу различни методи. Во случај на "отсечени и пополнување", ќе се намали повисока површина и исполнета со дното на заплетот. Ископување и земјени работи: метод "ископување и полнење" Ако материјалот на страницата е класифициран како несоодветен за употреба како филер, ќе треба да размислите за повеќе опции. Друг широко користен метод се нарекува средна фаза која се смета за повредна за наклон на наклонот и ја задржува еколошката рамнотежа на почвата. Ископување и земјени работи: метод на поделено ниво Ако наклонот е стрмен, можеби ќе ви треба булдожер за да ја изедначи зградата или да изберете пристап кој ќе одговара на уникатните потреби на вашиот проект. На падините, се препорачува да се инсталираат површини за исклучување на водата. Важно е да се осигура дека екипажот и тешката опрема лесно можат да влезат во и надвор од областа од ископувањето. Очигледно, на оддалечени локации може да биде голем број на едноставни, во урбаните и густо населените сајтови може да изгледаат тешко и предизвикувачки. Отстранување на ризиците од термит Држете ги надвор или бидете подготвени за најлошото. Термитите можат да јадат производи од дрво и било кој материјал кој содржи целулоза - тоа е нивната главна храна. Тие можат да стигнат до куќата низ шуплините во ѕидовите, пукнатини во бетонските и празни ѕидови или подот. Консултирајте се со вашите локални власти и видете дали постои ризик од термити на вашата земја (постојат области каде што се знае дека претставуваат потенцијален ризик).