Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Пластично Заварување
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.623 регистрирани професионалци
93.594 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за заварување на пластика? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за заварување, спојување, обработка на пластика, заварување со задник на пластични цевки. Цената за спојување на пластиката обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: заварување со потрошен материјал, отстранувач на внатрешни чипови, обезбедени од еден од нашите 21.066 заварувачи во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Што е пластично заварување? Кога ќе дојде говорот за заварување, тоа обично ќе ви каже топена метал, електрични лакови и летање искри. Додека металот е заварување во светот, важно е да сфатите дека пластиката понекогаш бара заварување. Во областа на обработка на материјал не постои топла новина. Се одвива од првата половина на 20 век, иако технологијата е значително развиена од тие времиња. Поединци и компании кои се занимаваат со пластика треба да бидат свесни за тоа што е заварување на пластика што може да се користи и какви придобивки може да бидат за нив. Основи на пластика заварување Пластичното заварување е група на процеси на спојување на полимери кои се користат за формирање на конекција на две или повеќе парчиња пластичен материјал. За разлика од поврзувањето на поврзувањето на полимерите, заварувањето на пластика не се потпира во создавањето на конекција со употреба на некои лепило или цемент. Пластичното заварување генерално работи само со термопластични материјали, а не со термопрет. Полимери на молекуларно ниво се комбинираат преку влез на енергија и евентуално дополнителен полимерни материјал. Повеќето пластични процеси за заварување вклучуваат опрема или уреди со компресирање на заварени пластика за да се обезбеди целосна врска кога енергијата дејствува на зглобот на заварување. Како и кај сите процеси на заварување, дури и со ова може да помогне во согласност со релевантните стандарди во производството на квалитет. B2.4, AWS G1.10m и повеќе меѓу стандардите поврзани со креирање и контрола на пластични заварени страни. Видови на процеси Пластичното заварување е покривен термин и не е ограничен на еден вид на процес. Постојат многу начини на заварување пластика кои се разликуваат во популарноста и достапноста. Неколку заеднички видови на пластично заварување. Ултразвучно пластиката за заварување е популарен метод што се користи со децении со децении. Овој процес ги поврзува полимерите заедно со прицврстување на две или повеќе термопласти помеѓу таканаречениот слој и аголот на ултразвучната машина за заварување. Таа дејствува сила и извор на енергија, а потоа пренесува ултразвучни бранови со предавател. Ултразвучни бранови Енергија испорачана до аголната област дизајнирана за заварување форми топлина која создава молекуларни обврзници потребни за реализација на пластична заварување. Ултразвучното заварување е многу популарно поради неговата достапност и способност за задоволување на барањата за квалитет и чистота. Пластична големина и дебелина која може да биде поврзана со ултразвучно заварување може да биде малку ограничена. Постојат многу апликации за заварување на ултразвучни пластика, особено кога се користат тенки термопластици. Примери вклучуваат автомобилски компоненти, производи за широка потрошувачка и производи за пакување. Заварување топла гас е термопластичен метод за заварување кој ја пренесува енергијата на зглобот на заварување од пластичниот гас при покачена температура. Кога гасот е заварен, воздухот најчесто се користи како избран гас. Обично се загрева со електрични спирали и пена од навивачите кои се интегрирани во пиштол за пиштол до топла гасови контролирани од искусни пластични заварувачи. Разни видови на млазници се поставени на крајот од заварениот пиштол на топла гасови во зависност од видот на заварена пластика. Овој контролен проток на воздух и исто така се користи за да изврши притисок потребен за креирање на аудио врска. Во прилог на топол гас, исто така се додава пластичен материјал за полнење на зглобот, кој помага во процесот на сврзување. Предности на заварување на топла гас вклучуваат способност за заварување на различни типови термопластични зглобови и ниски трошоци. Единствениот недостаток е тоа што заварувањето за топол гас може да бара висок степен на операторски вештини во одредени ситуации. Заварување топол гас се користи во случаи кога се произведува голем број на асортиман и мал број на пластични производи и автоматизирани пластични процеси за заварување не можат да бидат оправдани во однос на трошоците. Ротари пластично заварување е уште еден често користен метод за комбинирање на термопластични материјали. Пластичната компонента за која е избрана ова заварување е поставена во алатка за заварување прикачена на алатката за мелење. Компонента, алатката за возење и раководството потоа се започнати за друг заварен термопластичен дел. Кога сè е подготвено, рутерот по вклучувањето обезбедува пластична компонента поврзана со алатката за возење брзо ротациона движење. Потоа, силата се користи за притиснување на ротирачката пластична компонента против имобилната пластична компонента. Триењето што произлегува на овој начин предизвикува топење и поврзување на пластичните компоненти. На предностите на ротирачкото заварување, тоа ви овозможува да заварувате пластични компоненти со големи димензии. Друга предност е брзината што може да се заварува едни со други. Единствено ограничување е дека еден од деловите мора да биде кружен. Најчесто се користи за да се додадат пластични фитинзи во пластична под-имот за време на конечниот процес на собранието. Исто така се користи и за контејнери за заварување. Типични производи вклучуваат вентили, тенкови и аеросолни контејнери. Не е далеку, не е исцрпувачка листа на пластични методи за заварување. Ако не бидете сигурни дека сте одлучиле помеѓу широк спектар на опции, контактирајте со производителите на пластика заварување и други трети лица инженеринг компании кои се специјализирани за приклучување на полимери.