Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Основи на Купови
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба пилотска услуга? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за геодетски работи и ископување на локацијата, засадување купови во земјата. Цената за поставување на купови - големи бетонски или метални столбови во темелите на зградата обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: градежна дозвола, цена на купови обезбедени од еден од нашите 23.412 градители во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Како да најдете пилот експерт користејќи Wilio? Најдете паметен професионалец за извршување на пилот во вашата област е многу едноставна. Само внесете ја побарувачката. Wilio потоа ги информира експертите во вашето соседство и ги имаат потребните вештини за извршување на саканата услуга. Оваа услуга ќе може да настапи во време воспоставено време врз основа на договор. Тогаш зависи од вас што го избирате од понудите. Ви благодариме Wilio сте сигурни дека стекнатите услуги ќе бидат направени квалитет и по разумна цена ќе одлучите да се подготвите. Можете да го убедите квалитетот на работата на поединечни пилотни експерти врз основа на рејтингот на купувачите и критиките. Ќе плаќате за услугата извршена по завршувањето. Кога е потребна пилота? Пилот е инсталација на длабочината на базите. Таквиот вид на темели се користи во таков случај кога горниот слој на теренот е недоволен или на овој врвен слој открива премногу голема и нееднаква ориентација на почвата. Таквите основи на купови се пренесуваат на тежината на целиот објект за да се намалат или удобрам подлабоките слоеви. Ова се покомпактен и подобар превозник од врвот на почвата. Кои купови најчесто се користат? Плузните вградени во земјата за поддршка на основите се поделени според материјалот од кој се направени на дрвени, бетон или челик. Врз основа на професионалната инспекција, дефинитивно ќе сакате да обезбедите информации дека видот ќе биде најдобар и најдобро за вашата конструкција. Според методот на инкорпорирање на пилотите на теренот, тие се Делија на следниов начин. Плузници кои се вградени во експанзијата на Земјата се нарекуваат блескаво или ефикасно купови. Дупчат купови се оние кои се вметнуваат во претходно подготвени, дупчат добро. Понатаму, знаеме купови кои се вградени во земјата со вбризгување на млазницата. Врз основа на мобилизацијата на столбовите се поделени во посно и лебдат. Матираните купови се исто така оптоварување на подножјето на купот. Што се однесува до пловни пилти, товарот на перформарката е распространето. Колку ќе ме чини пилота? Плочката цена може да биде различна и зависи од повеќе фактори. Тие вклучуваат материјали од кои се произведуваат купови, како и цената, исто така, зависи од начинот на кој тие се опремени до земјата и цената исто така влијае на фактот дали столбовите се потребни или лебдат. Цената, исто така, зависи од големината на објектот што ќе застане на сликите на купот и од длабочината на која ќе бидат опремени изменливи. Општо земено, цената на пилотот се движи од 4000 до 10000 евра, се разбира, може да биде повеќе. Сепак, може да се каже дека пилотирачката куќа ќе се движи некаде околу 6000 €. Оваа цена вклучува целосна пилотирана работа со дрвени компутови кои ќе стигнат до стабилна супстрат. Дали инспекцијата пред самата реализација? Секако да. Ние ве охрабруваме со изведувачот за да се поврзете однапред по телефон или пошта и да се согласите со личен состанок, најдобро на местото каде што се потребни талоти. Еден квалификуван во уметноста и го оценува видот на купови ќе биде неопходен за имплементација. Врз основа на инспекцијата, тоа ќе може да ви понуди и цитат што ве прави јасно во тоа колку таков проект ќе застане. При потврдувањето на понудата, исто така ќе ја направите можноста за промена на цената во случај на непредвидени настани кои можат да се појават за време на реализацијата. По испораката и одобрувањето на понудата на понудата со пилот експерт кој се согласува со почеток и завршување на спроведувањето на самиот пилот. Дали експертите ќе имаат потреба од алатки или материјал од мене? Еден квалификуван во уметноста сигурно може да обезбеди пилотија. Бидете сигурни дека исто така добива до местото на реализација без проблеми со тешка технологија. Колку време е потребно пилотот? Пилот и времето на нејзиното спроведување е многу тешко да се процени. Сето тоа зависи од повеќе фактори кои влијаат на самата реализација. Овие фактори вклучуваат длабочини. Неопходно е однапред да се утврди колку длабоко наоѓа солидна подлога, која перница може да се утврди. Ова е исто така потребно за да се одреди видот на подлогата за да се знае каков тип на пропелер ќе треба да се користи, однапред ќе биде потребно да се знае од кој материјал да биде изработен. Времето потребно за пилотирање, исто така, влијае на времето и видот на почвата што може да се дупчат на дупчењето и со тоа да се вклучи веќе дупчат. Што е купот? Пиланот е столб кој се вметнува во претходно подготвен пропелер. Нејзината главна задача е да ги задржи основите на непоправдана површина, со тоа што се ставаат доволно длабоки за да бидат изградени на неа беше стабилна и цврста. Особено, се користи во случаи кога почвата не е брза и нестабилна за тешките бази на земјиште за да се позиционира куќата, станбена зграда или складиште. Столбовите генерално се обликот на Ишлана. Може да се промени ако е потребно или во случај на посебни барања. Плотовките се произведуваат во должина од 3,4,5 или 6 метри за да ги обезбедат основите кои имаат поплочен подот длабоко. Главата на купот има димензија од 500 x 500 милиметри и нејзината пета 12 во 12 сантиметри. За нивниот директен приставане до челични конструкции, пилотите кои имаат заклучување, но се произведуваат сидро решетки. Бидејќи купот се изложени на тешки услови како што се пониска вода, тие мора да бидат направени од супстанции кои можат да го издржат таквото влијание. Постои посебен слој на нивната површина. Плотовките не се само шупливи, туку се и засилени. Нивното засилување е прилагодено за пренос на оперативни вертикални, хоризонтални сили и моменти за движење. Кои купови знаеме? CFA куп. Производството на таков вид на купови се базира на дупчењето на дупката со помош на специјална спирална вежба додека не се посакува длабочината. Таквата спирала е вградена така што земјата е преплавен на почвата на почвата на страните што не се случуваат дека почвата е фрлена во дупчат отворање. По постигнувањето на потребната длабочина, спиралата се повлекува истовремено и во отворот под притисок на бетонот. Последователно, челичната засилување на купови последователно е на бетон под притисок. FDP куп Во овој случај, згрутчувањето се врши на посебен начин и без алатки. Во овој случај, целата вишок почва се сече во околината, со што се заштитува отворањето и околината пред да се ослободи. По достигнувањето на саканата длабочина, главата за дупчење почнува полека да се повлече во исто време во специјалната бетонска мешавина преку прачките за дупчење. Брзината на извлекување на алатката зависи од брзината на смесата. Овде, неопходно е да се обезбеди посакуваниот притисок што го прави просторот под главата темелно пополнет. По влегувањето на главата, засилувањето на истата или помала должина се допира, како што е длабочината на бунарот. Микроцилотери. Miktopiliates се тенки градежни елементи кои служат слични на купови. Нивниот просек е помал од 300 mm. Микроцилотите служат слично на купови за носење на ефектот на вчитување од структура или од природен притисок. Тие се користат во случаи кога нивната употреба се должи на техничките ограничувања кои се поповолни од употребата на купот. Како купови, овие микроцилоти се направени со дупчење кога создавачката е полна со бетонска мешавина која е засилена со цевката за инјектирање. Микроцилотите во земјишните конструкции се заеднички и ефикасен метод за стабилизирање на објектите за градење и замена на класичните запленети методи за запленување. Засилување на микросилоти формираат вбризгување прачки. Микрофилотите се состојат од неколку делови кои се поврзани со специјални конектори. Нивната должина може да биде било. Совети и совети 1. Придобивки Не губи време, пребарување на пилот експерти по познати и барајќи понуди од различни компании. Внесете го вашето барање и почнете да добивате понуди од паметните мајстори пилот директно од вашата околина. 2. Не го надминувајте вашиот буџет Цените на пилотот навистина можат да бидат различни. Сепак, можете едноставно да ги споредите повеќе понуди и да изберете така што одговара на вашиот буџет и потреби. 3. Најди ги најдобрите пилот експерти. Јас ќе ги најдам најдобрите отценети професионалци за пилот од околината, ќе добиете толку добра работа што може да смета на. По разумна цена.