Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Огради и Порти
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.620 регистрирани професионалци
93.522 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на огради и порти? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти во фокусот, производството, инсталацијата и сервисирањето на портите и оградите. Цената на оградата и влезните порти обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: ископување, транспортни трошоци, бојадисување и бојадисување, малтер, што ќе ги обезбеди еден од нашите 26.308 градители во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Што вклучува изградба или корекција на оградата?
Како е поправка на оградата?
Поправка на оградата варира во зависност од видот на мечување и степен на штета - експерт за поправка на оградата мора да ја процени ситуацијата на самото место и да ви даде препораки. Но, ако треба да изградите нова ограда, проектот најчесто се одвива на следниов начин:
Избирање на ограда
Првиот чекор при градење на оградата лежи во одлука за одреден вид на материјал Не заборавајте вашите соседи. Ќе ги задржите вашите соседи пред да изградите ограда.
Подготовка за изградба на ограда
Инсталацијата за мечување започнува со подготовките. Тука спаѓаат мерењето и означувањето на оградата, уверување дека оградата се наоѓа на границата на земјата, отстранувајќи дрвја и други пречки. По мерењето на мечување, отворите за аголни, средни и портални колони мора да бидат исфрлени.
Градење на оградата
Користење на бетонска мешавина со брза боја, се поставени краевите, аголните и портата. Неопходно е да се провери дали колоните остануваат директно до тоа дали се центрирани на линијата на оградата и дали се наоѓаат на вистинската висина. Потоа го инсталира или го брише остатокот од оградата помеѓу колоните. Конечно, портата е инсталирана и проверува дека е непречено отворање и затворено.
Кои се вообичаените типови на портата?
Автоматски или електрични порти Нашиот експерт ќе ви помогне со инсталација и поставување на портата за да го отворите со далечинскиот управувач. Исто така, ви препорачува најсоодветен тип на портата или крилото или лизгање. Винг Гејтс Портата на крилото е на шарката и се затвора со бравата. Нашата порта експерт ќе ве советува стил кој ќе се фрли на вашата ограда и недвижен имот. Лизгачки порти Лизгачки порти се идеални за недвижен имот со ограничен простор на страните на портата или патеката каде што Wing Gate не е погодна. Лизгачките порти бараат редовно одржување.
Најчесто поставувани прашања
Зошто бара експерт за огради и порти за Wilio?
Дали треба да изградите нова ограда или да ја инсталирате портата? Оградите и портите не ја штитат само вашата приватност, деца и миленичиња, но исто така и вашиот имот. Без разлика дали ви е потребна метална ограда, оградата на мрежа, тула ограда, бетонска ограда, дрвена ограда, пластична ограда или хеџ Wilio ќе ви помогне да го најдете тоа вистински експерт. Тоа ќе ве советува со избор на соодветна порта или ограда, обезбедување на изградба и инсталација, или ќе ги направи потребните поправки. Тоа ќе ги користи вистинските материјали и опрема и ќе се грижи за најдобрата цена за најдобра цена. Без разлика дали треба да се изгради нова ограда или поправка на постоечки или инсталирани ако се поправи автоматски дали рачната порта на Wilio ќе ви помогне да ги пронајдете најдобрите експерти во вашето соседство.
Треба ли да изградам нова ограда или поправка на постоечка ограда?
Ова зависи од моменталната состојба на оградата, од старо, од достапни материјали и буџет што го имате на располагање. Типично, можете да добиете повеќе време во замена или корекција на расипани делови пред да изградите нова ограда. Па, ако ѕидарската или бетонска ограда е нестабилна и поместување, ако дрвото се сруши и прекинува, или металната ограда е целосно рѓосана, имало време за нови.
Каде најчесто користат порти?
Гејтс најчесто се инсталира на влезот на земјата, патеката, пред автомобилот за засолниште, во оградата во градината, на влезот во градината, или или во животинското корално.
Зошто треба да ги вклучам експертите за оградата и вратите?
Ако го користите експерт за услуги за да изградите огради и порти, ќе бидете сигурни дека оградата ќе биде изградена на професионално ниво. Се обиде да изгради ограда или порта без соодветни алатки, опрема или знаење може да доведе до слабо изградена ограда што може да биде опасна или нема да изгледаат естетски и порти кои ќе бидат расипани.
Да добијам прирачник или автоматска порта?
Нашата порта експерт ќе ви помогне да ја изберете најсоодветната порта која ќе одговара на вашите потреби и буџет. Иако автоматските порти се малку поскапи, тие често се користат главно на патеки дома и засолништа за автомобили, бидејќи не мора да се симнете од автомобилот за да го отворите и затворате портата.
Колку инсталацијата или поправка на портата?
Трошоците за инсталирање на портата ќе зависат од тоа дали е комплетна нова инсталација или поправка дека типот на портата оди од кој материјал е портата од големината на портата и од каде е инсталиран.
Кој тип на ограда е најдобар?
Она што видот на оградата е најсоодветна за вашиот имот зависи од вашиот буџет, колку е оградата што одзема одржување, од тоа дали имате миленичиња или кучиња што ви се потребни за да спречите бегство и од тоа дали сакате оградата преку која е видлива или сакате да имате приватност. Најпосакувана опција е обично дрвени огради, но металните огради имаат тенденција да бидат помалку одржување и се потрајни.
Дали треба да обезбедам експерт со опрема, материјал или компоненти за инсталирање на портата?
Типично, занаетчијата ги донесува сопствените алатки и опрема, но ќе користи материјал и компоненти што му ги давате или да ви платите. Тоа може да ве советува со вашиот избор и кога нарачувате портата и следниот потребен материјал.
Колку долго ќе потрае со сет на ограда?
Како ќе се одвива и од избраниот материјал, должината на оградата, ќе се одвива тешкотијата на теренот и другите фактори. Сепак, тоа е главно 3 до 5 дена, вклучувајќи отстранување на старата ограда, подготовка и монтажа на нова ограда. Некои видови на огради се инсталирани побрзо од другите.
Колку долго обично ја земате инсталацијата на портата?
Должината на инсталацијата ќе зависи од видот на портата дали е рачна или автоматска порта и од нејзината големина. Најчесто инсталацијата на портата трае од 1 до 5 часа.
ДемонстрацијаДемонстрации на реализациите на нашите провајдери
profile image
Огради и Порти
Ладислав О.
profile image
Огради и Порти
Лако П.
profile image
Огради и Порти
Маријан А.
profile image
Огради и Порти
Петар В.
profile image
Огради и Порти
Петар П.
profile image
Огради и Порти
Роберт С.