Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Надзор на Градилиште
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.623 регистрирани професионалци
93.595 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга за надзор на градба? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за надзор на градба, технички надзор на инвеститорот, комплетен менаџмент на градба, инженерство. Трошоците за надзор на начинот и извршувањето на конструкцијата обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации во градежништвото, градежно управување - избор на изведувачи и управување со целата градба, обезбедени од еден од нашите 21.857 супервизори во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Често поставувани прашања за градежниот надзор на градежништвото Да го ангажирам генералниот изведувач или да користам повеќе подизведувачи? Тоа може да се појави поекономично да ангажира повеќе од еден подизведувач за нивниот градежен проект. Во овој случај мора ефикасно да ги координирате и контролирате, T.Z. безбеден надзор на изградба. Алтернатива е да ја ангажирате вашата изградба на генералниот изведувач кој носи целосна одговорност за градежниот и градежниот надзор, исто така, се спроведува. Општи добавувачи знаат дека нивниот бизнис стои на нивната добра репутација и затоа напорно работи за да го испорача вашиот проект на време и во одреден квалитет, и соодветно ја организираат работата на нивните подизведувачи. Иако може да биде примамливо од генералниот изведувач на неколку подизведувачи по пониски трошоци, на крајот можете да потрошите повеќе и во прилог на време и главоболка поврзана со склучување на поддоговори со подизведувачи кои на крајот можете да имате повисоки расходи. Историја на генералниот изведувач со која можете внимателно да работите во текот на проектот ќе ви помогне да избегнете потенцијално скапи - а можеби и со опасна постапка не би знаеле. Само ако најдете професионален градежен надзор. Како да работите со добавувач? Прво, се согласувате со јасен опсег и временски распоред за работа со детален план за проекти - вклучувајќи ги и деталите како што се спецификациите на светилки, површински третман и опрема - за да се избегнат разликите во трошоците при почетното снабдување со снабдување и завршување на реалните трошоци. Колку поконкретен ќе биде, понудата на добавувачот ќе биде пореална и попрецизна. Останете во близок контакт со лидерот на проектот и обидете се да ги запознаете секој ден за да имате преглед на напредокот, да ги решите проблемите и да избегнете скапо неточна комуникација. Колку што е можно подолго, обидете се да бидете во точка на почетокот на секој ден. Бидете сигурни дека е во ред да се јавите или да испраќате СМС на вашиот добавувач цел ден. Значајно, исто така, е да се води дневник за проектот за да напише броеви за нарачки на производот, пишување прашања и идеи и да ги поставите датумите за испорака на белешки. Овој тип на дневник го олеснува решавањето на споровите кои можат да дојдат подоцна во проектот. Слично на тоа, не заборавајте да ги следите сите промени во оригиналниот проект план (обично наречен "барање за промена"). Ако се потребни непредвидени промени, осигурајте се дека вашиот добавувач ќе понуди промена на цената на промената. (Можете да наведете дека промените треба да се направат во писмена форма во оригиналниот договор.) Повеќе совети: • Проверете ја работата како што напредува • Плаќајте само за завршена работа, • Да се ​​биде фер клиент со плаќање на сметките на време, брзо одговори на прашањата и се однесува право на вашиот добавувач и нејзините вработени праведно, • Познајте ги имињата на работниците и бидете сигурни дека тие се достапни што треба да ви треба од вас. Воспоставувањето на добар работен однос со добавувачот ќе доведе до поуспешен завршен проект од почетокот. Ако одлучите да ангажирате професионален градежен надзор, оваа активност ќе биде направена за вас и ќе обезбеди непречена изградба на градење на време и во потребниот квалитет. Како се плаќаат општи добавувачи? Општи изведувачи наплаќаат рамна такса за изградба / изградба целина (т.н. задача цена). За споредба, ако имате само градежен инженер за градежен надзор, ова е претежно процент од вкупната цена / буџетската работа (0,5-2%) или час. Големиот реконструкција проект може да биде скапа инвестиција. Тоа е долгорочна инвестиција во вашата куќа, па има смисла при изборот на генералниот изведувач за вашиот обнова за да се земе предвид не само по цена на добавувачот, туку и неговиот квалитет. Ќе сакате да ангажирате некој кој може да демонстрира професионални лиценци, богати искуства, референци со добри резултати и осигурување. Ако влегувате во мулти-снабдувач проект, потребен ви е професионалец во домот довер. Како да најдете добар градежен снабдувач или градежен надзор? Започнете детален и конкретен план, вклучувајќи го и обемот на ремоделот што сакате да го извршите, користете материјали и технички податоци за сите препарати, површински завршетоци и опрема. Кога го имате овој план, почнете да разговарате со добавувачите за да добиете проценки и формални понуди. Најдете ги онлајн со внесување на проектот до Wilio. За кратко време, ќе слушнете неколку добавувачи и ќе можете да ги прочитате нивните прегледи. Запомнете да направите интервју најмалку три добавувачи, запомнете дека целосно ќе се потпрете на оваа личност за да го донесете вашиот проект до крај во одреден буџет и на време. Добрите добавувачи веројатно ќе бидат многу зафатени со многу проекти за да можете да ги чекате. Изберете снабдувач со искуството на типот на работа што ви е потребна. Побарајте доказ за лиценци и осигурување заедно со релевантни лиценци за подизведувач. Имајте јасно дека работите ќе го направат добавувачот и кои делови се окупирани од подизведувачот. Потпишете само детален договор и не заборавајте вашиот проект за да добиете релевантни дозволи. Останете во близок контакт со добавувачот за да ги избегнете грешките и неточната комуникација. Конечно, успехот на градежниот проект зависи првенствено од приемот на добар снабдувач. Како да ангажирате добавувач? Пред да го ангажирате добавувачот, направете ги вистинските чекори за да ги спречите експанзивните главоболки подоцна. Започнете со работа со професионален архитект или дизајнер кој не само што може да обезбеди цртежи за дозволи, туку и ги обезбедува сите информации дека добавувачот треба да понуди точна и реална проценка на трошоците и време за вашата конструкција. Ќе треба да ги вклучите деталите како што се површинските завршетоци, мебел, водовод, електрични инсталации и можна работа за мелење. Подгответе листа на спецификации однапред за да изберете површински третмани, апарати, фитинзи и додатоци кои спаѓаат во вашиот буџет и одговараат на вашите лични барања. Ако работите со професионален архитект или дизајнер и имате комплетен сет на планови и спецификации за вашиот проект, тогаш можете да внесете директен проект на Wilio за да идентификувате неколку соодветни градители и нивните цитати. Осигурајте се дека вашиот добавувач има лиценциран и осигурување. Погледнете ја претходната работа на потенцијалниот снабдувач. Тие треба да бидат способни да понудат демонстрации. За разговори со добавувачи, запомнете дека ќе потрошите доволно време со оваа личност. Треба да почувствувате дека можете да им верувате, бидејќи неочекувани додатоци дефинитивно ќе откријат. Осигурајте се дека вашиот добавувач обезбедува временска рамка која може да ја задржи и која одговара на вашите потреби. За успешен резултат, одберете го вашиот добавувач мудро. Какво осигурување има потреба од генералниот изведувач? Осигурајте се дека вашиот генерален изведувач има лиценциран и осигурување. Тоа може да биде поевтино да ангажира неосигурен снабдувач, но да ги разгледа потенцијалните ризици и трошоци. Кога ќе стигнете до осигурениот добавувач, ние ќе ја преземеме одговорноста за градење и за сè што се случува со зградата. Во случај на повреда на градилиштето или оштетување на средството за време на проектот за реконструкција, изведувачот ќе ве заштити од потенцијални катастрофални трошоци. Осигурувањето на сопствениците на куќи опфаќа оштетување на имот, но овие осигурувачи имаат свои ограничувања. Запомнете да ангажирате добавувач кој има осигурување од одговорност за добавувачот и надоместокот за осигурување за штетите на работникот. Еден добар генерален изведувач ја презема одговорноста за неговата репутација. Поднесувањето на докази за вистинска дозвола и осигурување е знак за општата доверба на добавувачот. Добавувачите мора да имаат дозвола за добивање на осигурување. Доверливи добавувачи најверојатно ќе извршат одлична работа прво за одржување на лиценца. Работата што не одговара на стандардите за договори може да значи лиценцирање за добавувачот. Не заборавајте да побарате доказ за осигурување. Добавувачот тука е вистинското осигурување ви заштедува пари на различни начини. Никогаш не дозволувајте да бидете во искушение од она што изгледа како купување на зделка.