Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Надворешно Засенчување
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.050 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на надворешно засенчување? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти во фокусот, дизајнот, производството и инсталирањето на надворешното засенчување. Цената на покривот на отворено обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: транспортни трошоци, пост-гарантна услуга, употреба на врвни материјали обезбедени од еден од нашите 19.795 специјалисти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
10 клучни прашања за надворешниот заштитен Во текот на изминатата деценија, надворешното засенчување стана популарно на градежниот пазар. Многу архитекти и сопственици на градење сè уште имаат ограничено познавање на овие системи и зошто тие треба да се сметаат за дел од дизајнот на зградата. Оваа статија испитува 10 често поставувани прашања за надворешниот штит и дава преглед на расположливите системи и како тие можат да бидат под контрола на климата во зградата. 1. Кои надворешни системи за засенчување се достапни? Ние можеме да ги поделиме во три категории: Фиксни слепи системи вклучуваат испакнати сонлипс, обично инсталиран во првите редови на застаклување (T. J. BRISE-SOLEIL системи), како и цврсти вертикални или хоризонтални ролетни инсталирани пред застаклување. Овие системи се дизајнирани секогаш да останат во место и мора да ги издржат сите временски услови, вклучувајќи ветер, мраз и снег. Штитот варира во зависност од наградата на системот и избраниот слеп профил, како и ролетни и растојанија меѓу нив. Системите на Brise-Soleil се фокусираат само на големи соларни агли и генерално само ефективно во јужните области. Сенки, исто така, обезбедуваат само во текот на летото. Во зимските месеци поради ниските соларни агли, овие системи обезбедуваат само мал или никаков заштитен. Ефикасноста на цврсти хоризонтални или вертикални ролетни зависи од големината, аголот и растојанието на ролетни. Овие системи обично не ги замаглуваат само повисоките соларни агли за да им овозможат на Outlook и се најефективни во јужните насоки. Тие можат да бидат инсталирани во источниот и западниот регион, но обично не се контролираат пред сончевата светлина рано наутро или доцна попладне. Вертикалните и хоризонталните прилагодливи слепи системи може да се моторизираат, овозможувајќи им на ролетни да се прилагодат за да обезбедат почувствителна заштита преку поврзување со автоматски систем за контрола. Системите не се протегаат - секогаш остануваат пред застаклување - но можно е да ги преместите помеѓу целосно отворена и затворена положба. Тие се контролираат со користење на прекинувачот каде што можете да го контролирате системот според нивните потреби на целосно автоматизиран систем кој одговара на условите на Sun и го прилагодува аголот на ролетни за да спречи директна сончева светлина. Системите генерално се контролираат независно од системите за внатрешно осветлување; Идеално, нивоата автоматски се прилагодуваат за дополнување на природната дневна светлина каде што е потребно. Бидејќи системите работат само од време на време и да ги прилагодат ролетни, тие треба само неколку секунди, потрошувачката на енергија не е значајна, особено во споредба со заштедите што може да се постигне со намалување на греењето, вентилацијата и климатизацијата (HVAC). 2. Зошто надворешниот систем е поефикасен од внатрешноста? Во принцип, надворешниот систем е подобар од внатрешниот, бидејќи го спречува голем дел од сончевата енергија да навлезат во зградата. Енергијата од сонцето е кратка и пренесува малку топлина. Топлината се произведува само кога сончевата енергија се апсорбира од површината (на пр., Теписи, мебел, облека или кожа), а потоа зраче како инфрацрвена енергија со долги бранови (IR). Внатрешниот заштитен систем може: да дозволи премин на сончевата енергија; да ја апсорбира сончевата енергија; и ја одразуваат сончевата енергија назад низ застаклување. Рефлектираната сончева енергија не е проблем - останува краток и не предизвикува никаква топлина. Пренесената моќност се апсорбира со површини во зграда и зрачеше како топлина. Енергијата апсорбирана од системот за засенчување е зрачен како топлина и поголемиот дел од оваа топлина потоа се фати во внатрешноста на зградата, особено ако се користи ниско емислено застаклување (ниско-Е). Надворешниот систем е сличен на внатрешните во однос на пропустливоста, апсорпцијата и одразот на сончевата енергија. Сè што го апсорбира системот за заштита, но се зрачи како топлина од надвор од зградата. Бидејќи материјалот не е транспарентен, зрачен топлина само ќе влезе во зграда. Така, надворешниот систем го елиминира еден од двата извори на топлинска енергија, што значително го намалува соларна добивка во зградата. Популарна супстанција во сиво-бела и одреден тип застаклување (на пример, ниска еди единица исполнета со аргон, двојно застаклување), вредноста на "G" е 0.13 кога ткаенината е инсталирана нанадвор, но се зголемува на 0,43 при инсталирањето во внатрешноста. Вредноста на "G" е збир на директна и секундарна транзиција на сонце во зградата. Секундарната пропустливост претставува голем број на сончева светлина апсорбира со комбинирање на застаклување и заштитен систем кој потоа тече или зрачен во зградата. Дури и со бела ткаенина која има највисоко ниво на размислување, тоа е за споредба 0.16 за надворешна инсталација и 0,36 за внатрешна инсталација. Затоа е тоа што следува дека почвен систем треба да се инсталира ако е можно, надвор. Може да има ситуации кога не е практично - на пример, високи згради со 25 или повеќе спрата. Во такви случаи, употребата на системот за засенчување во внатрешноста на вентилираната двојна фасада е погодна, иако заштитата е само еден од многуте фактори за влијание во спроведувањето на овој вид фаска структура. 3. Кои се главните предности на надворешниот систем за засенчување? Главната предност на надворешниот систем за засенчување е да ги намали барањата за техничко воспоставување на објекти (TZB). Како што веќе споменавме, надворешниот штит го блокира големиот дел од соларната добивка пред да пробие низ застаклување и зградата. Ако соларната добивка е помала, тогаш големината на системот HVAC може да се намали. Резултатот е влезниот капитал кој може целосно или делумно да го балансира заштитниот систем, како и континуираните оперативни трошоци. Најефективните системи за заштита, како што се надворешните ролетни, можат да блокираат повеќе од 90 проценти од соларната добивка, што има значително влијание врз барањата за намалување. Сепак, некои згради треба да се ладат во лето додека греењето е потребно во зима. Ако се користи надворешен систем за засенчување, може да се исклучи во зимските месеци за да се добие соларен профит на зградата и се постигнува бесплатното греење. Во текот на зимските месеци, внатрешниот заштитен систем е решен, како што се ролетни. Друга предност е природна дневна светлина. Надворешните заштитни системи можат да помогнат во оптимизирањето на дневното светло за внатрешно осветлување, намалувајќи ја потребата за вештачко осветлување. Повеќе од 30 проценти од трошоците за енергија во зградата на канцеларијата се однесуваат на вештачко осветлување, па намалувањето на намалувањето може да доведе до значителни заштеди. Добро дизајниран систем за заштита, исто така, придонесува за удобни услови за работа и оние за зголемена продуктивност. Добар систем за засенчување управува топлина и отсјај и исто така овозможува надворешен поглед. Конечно, тоа може да достигне убав дизајн на згради и да ја зголеми својата ефикасност. 4. Може ли надворешните системи за засенчување да се користат за нови и постоечки згради? Примени ги надворешните системи за засенчување за нова зграда секогаш е полесно да се биде дел од фазата на дизајнирање. Фиксни надворешни слепи системи се некои оптоварувања за фасадата. Ако тие се прикачени на периметарскиот ѕид, ќе биде неопходно да се подобрат мислењата. Сепак, надворешниот заштитен може да се користи за постоечки објекти. Иако не беше во оригиналниот дизајн на згради, можно е да се вклучат структурни елементи кои овозможуваат инсталација на постоечката фасада. Структурата потоа ќе докаже на фасадата да го носи товарот (ветер, мраз, снег), како и тежината на самиот систем. Ако функционалниот систем се користи во постоечка зграда, ќе биде неопходно да се испита како цевките и електричните кабли можат да навлезат преку фасадата за да се поврзат со ролетни или штитови. 5. Кои се вообичаените начини на приложување кон фасадата на зградата (и кои проблеми треба да се земат предвид)? Во случај на нови и постари згради, инсталацијата на надворешниот систем за засенчување може да се одмори на прилогот директно на колоните за куќиште, тули или бетонски ѕидарски елементи (CMU) или преку заштитена челична конструкција. Надворешните ролетни и ролетни обично се инсталираат само над или на врвот на застаклувањето. Се релативно лесно. Кога брзината на ветерот го надминува наведеното ниво, тие се повлекуваат, и така фасадата не ја оптоварува. Полесни алуминиумски конзоли може да се користат за поврзување на главниот кабинет на фасадата. Пред-преполнети странични водич за странични водичи, исто така, обично се користат за да се спречи системот за заштита при вчитување на ветрот (втората можност се екструдирани странични водичи). Секој ќе се протега до околу 22,7 kgf (50 lbf). Надворешните ролетни и системите на Brise-Soleil се цврсто на своето место под сите временски услови. Затоа, конзолите на системот ќе бидат дизајнирани во согласност со оптоварувањата дефинирани во локалните регулативи за градење и завртки или други поврзувачки елементи се исто така избрани за максимално оптоварување. Ако системите се поврзани со ѕидот на колото, мислењата ќе треба да бидат засилени со челик. Ова е особено точно за системите на Drance-Soleil кои излегуваат на растојание од фасадата и на тој начин создаваат значителни терки и слаби сили во местата за поврзување. Исто така, треба да се земат предвид и поделбата на различни метали, ладно премостување и воден здив, како и релативната експанзија и контракција помеѓу системот за заштита на системот и фасадата. Со оглед на овие фактори, заштитните барања веќе се препорачуваат да дискутираат за почетните фази на процесот на дизајнирање. 6. Дали локацијата на зградата и ориентацијата ќе го избере надворешниот систем за засенчување? Многу фактори влијаат на системот за засенчување на отворено. Две значајни се локацијата на зградата и ориентацијата на застаклување. Ориентацијата за застаклување исто така ќе има значително влијание врз изборот на системот. Сонцето на северната страна е најниско, бидејќи не постои директно сонце. Сепак, зрачењето на позадината сè уште е соодветно значајно, особено во текот на летото. Слична е сончевата светлина на источната и западната страна, највисоките вредности се случуваат во текот на летото. Интересно, максималната сончева светлина на јужната димензија се јавува за време на поладни месеци. Во средината на летото, тие значат високи соларни агли на инцидент зрачење. Сепак, максималната изложеност на сончева светлина се јавува на покривот. Затоа, сите прозорци потенцијално предизвикуваат значајни соларни проблеми. Поради фаратите варијации, фиксните системи можат да работат на јужната страна, но функционалниот ќе биде подобар на исток и запад. Иако вертикалните ролетни можат да работат на источната и западната страна, хоризонтално се подобри за контрола на соларната добивка и дозволувајќи им на перспективите на надворешноста. 7. Како надворешните системи за засенчување ги сочинуваат негативните временски услови? Како што веќе беа истакнати, фиксни слепи системи се дизајнирани за максимално оптоварување. Во случај на Brise-Soleil системи, товари во сајтови за поврзување може да бидат големи, особено ако тие се значителни издигнувања. Ако ова, дијагоналните површини би можеле да бидат вградени во структурата што ќе овозможи дистрибуција на товарот помеѓу двете точки за прицврстување. За солидни системи, исто така е неопходно да се земе предвид акумулацијата и ризикот од паѓање на мразот. Затоа, Brise-Soleil системите може да бидат несоодветни за високи згради во урбаните области. Надворешните системи, како што се надворешните ролетни и ролетни, се полесни од солидни системи и се дизајнирани да бидат повлечени со висока брзина на ветерот. Стандардните ролетни треба да се преземат со релативно ниска брзина на ветерот (до максимална брзина од околу 32 km / h [20 mph]) и не се погодни за ветерни места или за високи згради. Сепак, постои алтернативна верзија позната како "патен систем" кој овозможува заклучување на ткаенината во страничните песни. Овој тип може да работи на брзината на ветерот до 144 km / h (90 mph) и е погоден за високи згради. Мразот исто така е потенцијален проблем, но можеби не е ако системите се заштитени во подигната позиција. Автоматизираните контроли осигуруваат дека системите ќе бидат распоредени само на сонце. Сензорите за температура и влага можат да ја запрат работењето на ролетни или ролни кога се непосредни. Во студените зимски климатски локалитети бараат згради во зимски месеци по правило. Во тоа време, препорачливо е да ги напуштите надворешните заштитни системи во повлечената положба и да му овозможите на сонцето да се воведе во зграда како слободен извор за греење. 8. Кое одржување е потребно? Повеќето надворешни заштитни системи бараат мали или никакви одржување. Фиксни слепи системи треба редовно да се чистат за да се одржи гаранција за лак, но не е потребно понатамошно одржување. Прилагодливите и системите за влечење, исто така, бараат мали или без одржување. Сепак, редовната инспекција или системи правилно функционираат, се препорачува да се испружат водич кабли (ако се користат) и не се оштетени или обично се носат компоненти. 9. Како може надворешниот заштитен може да придонесе за постигнување на Enegreicky економијата зграда? На пример: Минимални енергетски перформанси: употребата на надворешни заштитни системи може да помогне да се постигне намалување од пет отсто (понекогаш повеќе) на перформансите на зградата во споредба со основното ниво. Оптимизирајте ги градежните перформанси: употребата на надворешни заштитни системи може да помогне во намалувањето на работата на зградата на минимален услов. Термички удобност: Надворешни системи за засенчување можат да помогнат да се постигнат барања за греење, ладење и климатизација. Дневно светло: За да се постигне оваа корист, неопходно е да се обезбеди рачно или автоматски (со рачна контрола) уреди за контрола на уредите за сите редовни окупирани простори (дозволувајќи им на надворешните заштитни системи - или во комбинација со внатрешни работи). 10. Дали надворешните системи за засенчување имаат смисла во однос на трошоците и придобивките? За да се оправда употребата на надворешни заштитни системи, треба да се нагласи дека имаат значење од економска гледна точка. Определувањето на цената на надворешниот систем за заштита е едноставно, но мерењето на придобивките може да биде посложено. Затоа, важно е дека системот за заштита се смета за целина сеопфатен топлински систем, бидејќи тоа може да влијае главно на осветлување и HVAC систем. Во минатото, често се наведува дека системот за заштита не е земен во предвид при издишување на системот HVAC. Во овој случај, тешко е да се оправда употребата на надворешниот заштитен како заштеди на трошоците при намалување на големината на системот HVAC. Сепак, механички консултанти за системи за греење и вентилација денес се многу повеќе свесни за влијанието на ефективен штит и често се земаат предвид за неговите пресметки. Заклучок Традиционално, внатрешни системи за засенчување за контрола на светлината и отсјајот и решавање на соларна топлина преку системот HVAC. Растечки трошоци за енергија, барања за подобри фасади и поголема еколошка свест водечки архитекти за да најдат алтернативни решенија. Надворешните заштитни системи нема да бидат соодветни за сите згради; Сепак, каде што се користат, тие можат значително да придонесат за извршување на зградата и нејзината естетика. Не постои сомнеж дека се повеќе и повеќе архитекти размислуваат надворешни штитници. Со зголемување на разбирањето, надворешните системи за засенчување стануваат важен елемент во дизајнирањето на високи енергетски згради.