Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Малтерисување
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.621 регистрирани професионалци
93.554 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за гипс? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за да ја насочите и пресметате потребната сума, услугите за продажба и гипс. Цената на малтерот за малтерисување на површината на ѕидовите обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: шпатула, валјак, четки, кофа, украсни елементи обезбедени од еден од нашите 25.433 ѕидари во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Избор на правилен малтер Мора да размислите за неколку важни работи при изборот на десниот малтер. Во оваа статија ќе ве однесе чекор по чекор. Прво, пита со основни познавања: • Прашај за квалификацијата на Мејсон • Дознајте како секој масон во менито ќе биде подготвено за вашиот проект • Дознајте како функционира работната постапка • Изберете некој со специфични искуства • Дознајте што мислеле претходните клиенти за масонот • Добијте детален цитат од секој мејсон над кој размислувате • Никогаш не плаќајте однапред целиот износ! Ајде да видиме секој од нив малку подлабоко. Прво седи со основни познавања. Обидете се да научите неколку правила на гипс на почетокот на процесот. Ако имате барем каква идеја ќе можете да поставите конкретни прашања. Karol V. е член на Wilio од 2019 година. Со малтерисување се занимава од своите 17 години и веб-страницата беше позитивно оценета повеќе од 160 пати. Карол В. Објаснува: "Луѓето треба сами да направат мало воведно истражување и да дознаат каква работа на различни видови малтерисување. Постојат многу онлајн форум за домашни мајстори, форуми за штуко - каде што можете да поставите прашања за нивната работа и вештини потребни за различни видови на гипс проекти. " Дознајте како секој Мејсон ќе се подготви за вашиот проект. Два ѕида малтерисани на два различни начини, тие може да изгледаат исто, но нивниот квалитет сигурно ќе се разликува. Затоа, според Карола V. Навистина е важно да се побара секој занает, бидејќи планира да подготви ѕидови или тавани на кои ќе работи. Добијте бесплатен цитат на Wilio. Ние ќе ви помогнеме да ги запознаете професионалните штукости во вашето соседство за да добиете вистински понуди денес. Квалитетни масони се многу ретко евтини, бидејќи во добри малтери оди главно за темелна подготовка. Авионот може да биде сè и првично сè се чини дека е во ред - тоа оди за тоа колку долго ќе трае! Секој занаетчија можеше да ги малтер спалната сосема поинаку, некои дури половина од времето и половина од цената. И на почетокот може да изгледа добро, но веројатно ќе се создадат пукнатини. На пример, ако применувате нов малтер на стариот, вар, кој исто така може да има 100 години и може да биде погрешна, така што на крајот може да се случи дека гипс изгледа добро, но тоа е оштетено по туркањето. И сè започнува Наново. Мора повторно да бидете целосно малтерисани, па на крајот дефинитивно не. Така, занаетчиите мора да ја испитаат работната површина, всушност го пренесуваат секој квадратен инч секој ѕид и таванот за да открие какви било пукнатини. "Пред да почнете да работите во ѕидот и тресне - пред да почнете да работите, мора да знаете што е подлогата. Ова е од клучно значење ". Карол V. Објаснува дека облогата на финиот површински слој е област каде што многу занаети се среќаваат: "Постојат неколку технички прашања кои секако се потребни за да побараат самиот процес. На пример, некои scuccoates применуваат само еден слој. Изгледа прилично убаво, но по бојата е насликана со добра светлина за да се пречи на оригиналниот squeegee. Затоа, прашајте ги колку се планираат слоеви на гипс! " Изберете некој кој има многу специфични искуства! Некои занаетчии се специјализирани за работа со специфични видови на гипс или работат во одредени области на луѓе. Карол В. го привлекува вниманието: "Можеш да мислиш дека сите stuccoats ја извршуваат истата работа - но има некои stuccoats кои само ги знаат истите завршетоци, па затоа е навистина важно да се провери". Најдобро е да се избере изработката кој има доволно искуство со вршење на ваков вид на работа. Во зависност од вашиот проект, можеби ќе сакате да побарате некои од овие прашања: • Дали имате повеќе искуство со нова градба или традиционални згради? • Дали сте специјализирани во внатрешен малтер или надворешен? • Дали имате искуство со штуко проекти како што се стегање? • Дали имате искуство со декоративно малтерисување, постигнувајќи различни бои и бои? • Дознајте колку задоволни клиенти биле задоволни со неговата работа. Ако ангажирате некого на голем проект, веројатно е дека ќе поминете неколку дена дома. Отпадот, исто така, може да биде извонредно непријатна работа, бидејќи е создадено многу прашина и површини лесно се прскаат со влажен малтер. Затоа е важно да се изберат занаетчии кои ќе преземат професионален пристап кон работа и ќе се спуштаат по работа. Замолете го да ви ја покаже вашата работа за претходните клиенти - и ако е можно, ве молиме контактирајте со еден од овие клиенти сами. Прашајте не само за квалитет, туку и пристап до околниот простор во куќата и последователното чистење. Побарајте квалификации. Вреди да се провери дали Мејсон има некои формални квалификации во полето - на пример стручно училиште или суд за преквалификација. Ова е уште еден карактер што ја сфаќа својата работа сериозно. Сепак, исто така е важно да се доживее - па ако можете да изберете изработката кој го посветува својот занает најмалку неколку години. Добијте детален цитат од секој Мејсон што го разгледувате. Добијте цитат од најмалку три. Во случај на нов проект, каде што клиентот ќе обезбеди јасна и детална спецификација на работа, цитатите може да се утврдат на телефонот. Но, занаетчиите го прават местото на изведба може да се види. "Јас се проценува себеси преку телефон - на пример од 350 до 440 евра. Поконкретно, велам дека износот откако местото е прегледано. Ова ќе биде сигурно дека ќе бидете сигурни дека ќе ги следите овие параметри, дури и ако има неочекувани проблеми на работа. Постојат занаетчии кои ќе ви кажат смешна евтина цена - но потоа драматично се зголемуваат кога работата навистина гледа - и тоа не е добро за никого. " "Осигурајте се дека различните цени што ги добивате од работниците се споредливи; Секој од нив треба да ги содржи сите можни трошоци, како што се друга работна сила, отстранување на стари позадини и гипс, обезбедување на нови плочи за вратило, отстранување на отпад и скали трошоци. Никогаш не плаќајте однапред! За поголеми дела, Мејсон може да побара депозит пред да започне со работа. Сепак, никогаш нема да платите повеќе од 25% однапред и да го платите билансот кога сте ја разгледале работата и се задоволни со завршената работа. Соодветно е да се осигура дека условите за плаќање се наведени во писмена форма и дека и двајцата ги потпишувате како дел од понудата за отворање.