Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Легализација на Градби
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.050 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Ви треба услуга од областа на градежна легализација? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за да ја анализираат достапноста на легализација, изработка на документација, инженерски активности. Цената за добивање валидна градежна дозвола обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации, инкорпорирање на барања обезбедени од еден од нашите 15.072 професионалци во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Легализација на згради Изберете од бројот на експерти кои брзо ќе ја оневозможат вашата зграда, ефикасно и по цена на зделка. Зошто само wiliio? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти од вашата околина. Wilio ќе ви помогне слободно да добиете заверени и квалификувани професионалци на речиси секоја услуга или занает. Како работи Wilio? Само внесете барањето Одговорете на неколку прашања за тоа која услуга ви е потребна. Ние ќе го достигнеме најдоброто Ние ги наоѓаме најсоодветните експерти според вашите барања. Изберете најдобра понуда Споредете ги менијата и изберете од најдобрите отценети експерти. Најчесто поставувани прашања Што е неовластено зграда? За неовластено дали црната зграда се смета за изградба изградена без важечка градежна дозвола, или конструкција која не е во согласност со ова овластување. Тоа не е само семејни куќи, туку и разни делови, гаражи, летни кујни, основа на вградени базени и сите конструкции за кои е потребна градежна дозвола според законот - на тој начин не е доволен за објавување на градежната канцеларија. Овој концепт не е погрешен со концептот на неовластена зграда, каде што зградата е изградена на странски заговор без согласност на неговиот сопственик. Сепак, областа, сепак, дека неовластената зграда е исто така изградба на црно. Зошто да се легализира изградбата? Причините зошто се појавуваат црни згради е неколку. Во многу случаи, постојат резултат на ненамерно небрежност на законските обврски од страна на зградата фабрика, која не заврши ниту еден од потребните документи или известувања. Сепак, ниту еден инвеститор не го крши законот свесно - дали се надева дека тие нема да дојдат кај нив, или едноставно ќе ги бројат однапред. Но, навистина не го плати? Детекцијата на црна конструкција од страна на градежниот орган може да доведе до парични казни до повеќе од 30000 €. Во полош случај, дури и канцеларијата може да нареди отстранување на градежништвото на трошоците на сопственикот. Иако ретко, нелегалните објекти се појавуваат на оваа решителна мерка може да предизвикаат значителни проблеми во случај на постапки за продажба или наследство, но исто така и поврзани со инженерски мрежи. За среќа, слични непријатности може да се избегнат со користење на правото за спроведување на зградата. Дополнително е обезбедување на сите барани документи од страна на градежната канцеларија во одреден период. Постапката е повеќе или помалку иста како и во правилно обезбедување документи пред почетокот на изградбата. Откако ќе се отстранат сите несогласувања, канцеларијата е оневозможена. Напротив, ако сопственикот или во овој момент не ги почитува барањата за дозволата на зградата, или докажува дека изградбата е спротивно на јавниот интерес, ќе бара градежна канцеларија за да ја отстрани. И зошто не се свртиш со легализација? Дополнителни градежни дозволи за многу години за многу години, предизвикувајќи ги турбулентните дискусии и нацрт-законот за целосно избегнување на оваа можност не се изолирана тема. Не е нереално дека во наредните години ќе има значително затегнување во оваа област - во моментов објавувањето на новиот Закон за градежништво се проценува за 2022 година. Може ли да имам дополнителна легализација на зградите за да се опреми? Ако имате доволно познавање на комплицирано законодавство и последно, но не и најмалку важно многу време, можете да се качите со самопомош. Сепак, дополнителната легализација не дели предизвик и долг процес на кој вреди да се земат квалификувани специјалисти. Оние ред и помош со подготовка на сите потребни документи и документи и се грижат дека процесот се премести непречено и ефикасно. Како да најдете професионалци во легализација на згради? Најдобар начин да се најде експерт за легализација на зградите е да влезат во Wilio побарувачката. Ние ќе го испратиме вашето барање на експерти со потребните квалификации и ќе можете да изберете од неколку понуди од професионалци кои ја знаат работата кога ви треба. Потоа споредете ги понудите, прочитајте го рејтингот и прегледите од клиентите и одберете го вистинскиот експерт кој наоѓа решение за вашиот проблем. Зошто се сврти кон Wilio кога легализира згради? Дополнителна легализација на зградите е тешка, но наоѓањето експерти за оваа задача не може да биде. Ако има проблеми поврзани со нелегален имот, разбирливо е дека нивното решение сака да ги довери во најдобрите раце. Нашите експерти имаат богато искуство во сите потребни области од Законот за градење на граѓанските права. Тие знаат точно како да продолжат и нивниот квалитет сведочат со големи задоволни клиенти. ВИЛИО Јас ќе ви помогнам да заштедите време, пари и не грижете се. Колку време е потребно дополнителна легализација на зградата? Ова прашање е индивидуално индивидуално и зависи од многу фактори. Неопходно е да се ревидира дали целосно да се развие проектна документација, или тоа е само голем број на исчезнати документи? Ги врзува видовите, обемот и возраста на недвижен имот и бројот на предметните субјекти кои мора да го изразат своето мислење во тој случај. Овде може да вклучуваат власти, мрежни администратори, селско управување, но исто така и соседи. Ефективната организација може значително да го забрза процесот. По личните консултации и секоја инспекција на зградата, квалификуваните во уметноста ќе понудат повеќе информации за вашата специфична ситуација. Што ќе треба да ми треба за дополнителна легализација и морам да ги дадам овие документи? Процесот на дополнителна легализација на зградите е сличен на "класичната" градежна дозвола на соодветен термин. Покрај барањето за дополнителна градежна дозвола, ќе ви треба документ со која се потврдува вашата сопственост на земјиштето или согласност на сопственикот на градежништвото; Проектна документација и состојбата на населените места, изразување на добавувачи на енергија, како и други документи што ги бара градежната дозвола. Еден квалификуван во уметноста ќе ве извести за точната листа на потребни документи и ќе ви помогне да ги опремите или да ги опремите сами - тоа зависи од вашиот договор. Што ќе ми помогне експерт за легализација на згради? Кој е експерт за легализација на зградите на вештини? Богатите искусни во областа на легализацијата на зградите е добро ориентирана во голем број законски области кои влијаат на оваа тема - дали тоа е закон за градење, геодетски закон, катастарски закон или граѓански законик. Тој соработува со многу експерти и институции од инженери и геодети до судски експерти и канцеларии. Еден добар експерт ќе ви понуди индивидуален пристап и професионална поддршка за решавање на сите имотни или правни проблеми поврзани со вашиот имот и неговата работа е отстранување на сите неусогласеност и процент на недвижен имот на држава која му овозможува да се користи без законодавство Ограничувања. Што престојува во цената? Како времетраењето на процесот на дополнително легализација, цените се разликуваат значително од случајот до случај во зависност од околностите. Експертот за легализација прво ќе ги спроведе сите неопходни анализи за достапноста на легализацијата. Потоа, цената ќе се одрази во цената на сите неопходни правни и проектна документација и трошоците за добивање на потребните мислења од сите засегнати субјекти. Конечно, исто така, доаѓа за правилни давачки за дополнителна градежна дозвола, чија цена е три пати повеќе од обвиненијата за соодветна градежна дозвола и излегува од видот на изградбата на неколку десетици до стотици евра. Кои други услуги можат да обезбедат експерт? Експертите за легализација не нудат дополнителни услуги во сопственост-правни односи, како што се порамнувањето на сопственоста, поделбата на земјиште и недвижен имот, правни и финансиски совети во оваа област и други услуги кои се комбинирани со легализација на зградите кои често се дружат. Совети и совети 01. Пазете се од вашата недвижност возраст Според Законот во категорија на црни згради, недвижен имот изграден по 1975 година. Ако вашата конструкција е очигледно постара, имате среќа - овие недвижнини автоматски се сметаат за оневозможени. 02. Конзистентност на прво место Со цел легалникот експерт да ја изврши својата улога целосно и ефикасно и да ги исполни вашите очекувања, таа мора постојано да се запознае со врските на вашата конструкција. Затоа, важни се лични консултации и добра комуникација. Во многу случаи, процесот не се одвива без заговор и недвижен имот, или нивниот фокус. Однапред, вие ќе каменолом кој документ треба да ве заштити и напротив, кој документ експерт се стекне со себе. Двостраната комуникација е клучот за брзо и успешно опремена работа. 03. Вие исто така може да легализира непостоечки имот Ако сте урнати од имотот, но во катастрофата продолжува да се спроведува како постоечки, најверојатно ќе продолжите да плаќате данок. Можете исто така да се ослободите од дополнителната легализација.