Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Копање Темели
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.616 регистрирани професионалци
93.437 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на копање темели? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за геодет и копање на темели, уредување. Трошоците за продлабочување на темелите обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: транспортни трошоци, извоз на вишок почва, што ќе ги обезбеди еден од нашите 23.130 мајстори во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Избор на вистински помошник за копање фондации При изборот на вистинскиот специјалист за теренски работи и копање основите треба да се размислува за голем број клучни прашања. Во оваа статија ќе ве однесе чекор по чекор. 1. Прво, оправдајте некои основни познавања побарајте неколку клучни прашања за да најдете основни информации. 2. Добијте детален цитат од секој експерт што го разгледувате. 3. Изберете експерт кој е подготвен да комуницира со вас. 4. Прашај кој навистина ќе ја заврши работата. Ајде да видиме малку повеќе длабочина на секој чекор. Најпрвин ги собереш со основните знаења. Не се основи како основи; Многу сопственици на куќи не се сигурни дека всушност копаат основите средства и затоа е особено комплицирано за да се види дали експертот ви ги даде вистинските информации или проект ќе биде на вистински начин. Едноставно рече дека земјата работник ќе подготви место за нова куќа или пристаниште. Како по правило, тие ги чистат земјата, огласите на депозитите, инсталираат дренажа и создаваат врски со постоечките цевки. По завршувањето на зградата, поплочувањето, тротоарите исто така може да се вратат и да обезбедат пат на пристигнување. Кога ќе најдете работник за работа на таков вид проект, добро е да направите малку самоуправа за да ги разберете главните проблеми и да ги знаете клучните прашања. Прво, разговарајте со архитект кој ги развил вашите планови и го прашал дали има некои необични проблеми со кои веројатно ќе се сретнете. Можете да ги расклопите во нивните првични разговори со трговци и да побарате од секој специјалист да се изразуваат како што имаат намера да ги отстранат. Матеј специјализира во дренажа, напорно исклучување надвор од патот и веб-страницата на Wilio има беспрекорна проценка - до 100% позитивни повратни информации. Метју исто така се препорачува да се прочита и тема на интернет. Побарајте клучни прашања за да го оцените работното искуство. Добијте ја понудата најмалку од тројца специјалисти за да ги заштитите основите, донесете ги за да го посетите местото на имплементација и да понудите цитат токму за вашиот проект. Изберете експерт кој има доволно искуство со имплементација на слични работни налози како што ви треба - на пример со слични видови и големини на згради и со сличен временски распоред. Во прилог на проверка на повратни информации за Wilio, видете фотографии од претходниот налог - и исто така прашувајте дали можете да разговарате со еден или двајца од нивните претходни клиенти. Реномираниот трговец треба да биде во можност да ги контактира вашите претходни клиенти без проблеми со кои добивате можност да дознаете со кои трговци ќе работите. Дознајте повеќе основни прашања како што се: дали се љубезни и инчни? Како се населиле со неочекувани капи? И дали е лесно да ги контактирате по завршувањето на проектот, ако клиентот има дополнителни прашања? При оценувањето на искуството и способноста на специјалист за земјиште, постојат неколку клучни прашања кои треба да бидат способни да одговорат. Матеј нагласува две клучни теми што треба да се воспостават. Првиот е Земјата мозочен удар - движењето на теренот нагоре што може да се случи кога алуминиумската почва е влажна и проширена: главната неволја на нозете секогаш ќе биде површина на лифт. Цртежот што го прави вашиот архитект за вас треба да биде етикетирано ако постои ризик од подигање - и ако постои трговец ќе користи соодветен производ кој штити од подигнување на земјата - во внатрешноста на нозете. Ако побара од работникот да ја подигне почвата и не знае што зборуваш, не е доволно искусен! Испитувањето за одводнување е исто така одлучувачко. Ако шампионите ви кажуваат дека тие само го зафатиле местото на хранење вода во јамата што копаат, тоа е уште еден неуспех. Како тест за проток (вода истурање во дупка), регулативите за градење генерално бараат од вас да извршите воздушен тест. Во тоа време, ги затворите сите цевки, го кревате воздухот во системот и ставате нов манометар на него - за да дознаете дали системот не е исклучен. Исто така постои и тест за затегнатост каде што го пополнувате системот со вода, го запечатете, а потоа проверете дали нема вода. Ако работниците не ги исполнуваат ниту еден од овие две последни тестови кога ги прашувате додека планираат да ја проверат дренажата, продолжете со потрага. Добијте бесплатна понуда Ние ќе ви помогнеме да ги запознаете професионалните експерти за основање од вашата околина за да добиете вистински понуди денес. Добијте детален цитат од секој експерт што го разгледувате. Секој трговец треба да ви обезбеди бесплатна и детална писмена понуда. Таа треба да ги подели и нагласи сите трошоци кои потенцијално можат да произлезат од работа и материјал за отстранување на отпадот од местото. Како што објаснува Матеј, различни експерти за основите допилат проекти на различни начини. Некои компании им овозможуваат на клиентите неколку различни опции: ги објаснувам клиентите дека можат да платат за дневна стапка или можам да обезбедам сеопфатна понуда. Спротивно на тоа, некои компании ќе го понудат сите инклузивни мени - сепак, проблемот е во тоа што додека не се ископате, а градежниот инспектор не го поминува, не мора да знаете на која длабочина ќе биде исфрлена. На пример, цртежот на архитектот може да укаже дека јамата треба да биде длабока 1 м, а потоа градежниот инспектор доаѓа и вели дека мора да биде длабоко 9,2 m. И, се разбира, бара дополнителни трошоци кога станува збор за бетон. Ова значи дека ако добиете само цитат за вкупните трошоци, трговецот веројатно ја понуди најлошата варијанта. И, конечно, можете да платите повеќе за тоа, и не ви е потребно. Јас го напуштам клиентот да плати за бетон секогаш кога го проверува градежниот инспектор; Така не се однесува на бетон тие не го користат. Трошоците за плати остануваат исти. Јас им давам на клиентите со фиксни плати и нема повеќе давачки - така што често се појавува севкупно поевтино. Дозволете да изберете било кој систем за плаќање, никогаш не плаќајте за проектот за изградба во целост додека не се завршат работите. Прво на сите, видете и проверете дали сте целосно задоволни со работата. Изберете експерт кој поддржува таков начин на плаќање. Прашајте го секој човек со кој размислувате дали можете да бидете присутни кога ќе дојде до градежен инспектор. Еден добар трговец не треба да има проблем да се вклучи во оваа фаза, бидејќи го нагласува Матеј: Јас навистина сакам да ги охрабрам дома сопствениците да бидат во овој момент на местото на градежништвото. Дека тие се клиенти значи дека тие можат да ги слушнат целата повратна информација од градежниот инспектор кој е судија за вас и професионалецот и гарант дека сè е направено во право. Неговата проценка исто така треба да служи за смирување на сопственикот на куќи; Не само што ги земате зборовите на експертот за тоа што рече градежниот инспектор, но сами ќе ја проверите ситуацијата. Прашај кој всушност ќе направи нарачана работа Прашајте експерт кој доаѓа за решавање на вашиот проект кој всушност ќе направи нарачана работа. Дали на крајот ќе биде одговорен за проектот на проектот и ќе води тим на постојани вработени? Или внесете работа со подизведувачи? Многу добри специјалисти за основите и документите внесуваат одредени задачи со подизведувачи, што не мора да претставува проблем. Но, како што нагласува Мацуш, важно е да дознаеме до кој степен работата ќе биде внесена однадвор - и што е од клучно значење за преземање на одговорност за какви било проблеми. На секое место каде што е вклучена нога или дренажа, секогаш ќе се грижам да дејствувам директно со клиентот. Единствените подизведувачи што ги користам се масони, и секогаш го користам истиот тим таму. Јас, исто така, се обидувам да му дадам ажурирање на сопственикот на куќата на крајот од секој ден за да се направи преглед на работата. За целата моја работа, нудам гаранција и на тој начин гарантира дека градежниот инспектор го одобрува. Исто така, секој сопственик на куќата зборувам да ме контактирате ако има било какви проблеми и ние ќе дојдеме за да ги поправиме.