Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Копање Одвод
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.500 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за градење канали? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни стручњаци за геодет, дозволи, земјени работи, ископ на основни ровови, изградба на канализациони мрежи. Цената на канализационата мрежа обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: административни задачи и такси, чистење канализација со специјални возила под притисок и вшмукување, обезбедени од еден од нашите 24.183 експерти во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Канал зграда - Инсталирање на куќиште за домување Канализација цевка која ја поврзува куќата со општ пресврт или главната отпадна цевка обично лоцирана под нивото на улицата се нарекува латерална. Тоа е обично цевка која е погребана под длабочината на мраз во ровот што е правилно подготвен и склон. Наклонот е најважниот аспект на работата, бидејќи одредува колку добро цевката се гасне преку гравитацијата. Основниот процес на инсталирање на нова странична канализација може да се подели на пет главни чекори. Сите детали за инсталација се занимаваат со општинската канцеларија и мора да бидат одобрени преку една или повеќе контроли. Определи надморска височина Првиот важен чекор за инсталирање на канализационата цевка е да се утврди колку далеку цевката мора да оди и надморска височина (длабочина) на двата краја на гасоводот. Кога се инсталира во домот, канализационата цевка обично започнува на излезот на главниот одвод на куќата во основањето на зградата. Тогаш раководството го намалува падините до местото каде што е поврзано со градската гранка или главниот зглоб, и врската наречена пресврт. Висината може да се измери и мери со ласерски алтиметар, GPS или традиционална геодетска опрема. Пресметајте го наклонот Висината и должината на цевката се користат за пресметување на почетната склоност. Со одземање на крајната надморска височина од почетната надморска височина, ќе добиеме севкупен пад на надморска височина. Со поделба на падот во целост (должина) на цевката добива склоност. На пример, ако цевката ја исполнува централната мрежа на длабочина од 1,8 метри и започнува на длабочина од 1,2 метри, вкупниот пад е 0,6m. Ако цевката е 24м, наклонот е: 0,6/24 = 0.025 или 2,5 проценти Стандардниот минимален наклон за страничните партии (во повеќето области) е 2 проценти или 2 метри паѓа на должина од 30 метри. Сепак, вистинската наклонетост може да биде малку поостри, но мора да ги почитува барањата на локалните стандарди. Премногу стрмни падини предизвикува течности да течат побрзо од цврсти материи, што доведува до затнувањето. Премногу плитка падина повторно не создава доволна брзина за правилна дренажа. Удар на ров и место на легло Лишувањето на страничната канализација треба внимателно да се спречи внимателно да се избегне непотребно нарушување на земјиштето. Секоја вознемирена почва мора да биде темелно компактирана за да ги минимизира депозитите. Во повеќето случаи, најдобро е да се искористат ископувањето (минимизирање на нарушување на почвата), сепак, бара точно познавање на тоа каде цевката ќе заврши. Понекогаш е неопходен поширок ров. Дното на ископувањето мора да биде мазно и компактирано и мора да го следи саканиот наклон. Тоа често го става материјалот од ѓубре, обично песок кој обезбедува континуирана поддршка на цевки. Песокот, исто така, се намалува многу полесно од почвата, овозможувајќи добро прилагодување на падините пред инсталирање на цевки. Инсталирајте цевки. Контанската цевка е инсталиран последователно со делови, обично започнува на долниот крај на цевката и продолжува со поголема надморска височина. Модерната канализација е направена од ПВЦ и е поврзана со печат или со лепило со растворувач. Стандардната големина на цевката за домување е 10см. Локалните стандарди ја одредуваат саканата големина на материјалот и цевката. Надворешниот крај на секој дел од цевката треба да се соочи со еден рид за да ги минимизира промените во протекувањето во коло. Цевката се поврзува со централната мрежа според локалните спецификации. На крајот на земјиштето, повеќето стандарди бараат еден или два сепаратори кои овозможуваат лесен пристап до цевката за вшмукување или прочистување со водовод пролет. Си го цица ров По целосна инсталација на канализацијата и по завршувањето на конечната инспекција, проектот ќе го заврши ровот. Процесот на плоча често се стартува со песок слој кој ја штити цевката и ги елиминира потенцијалните празнини околу цевката. Потоа, наклонот е удрен со почва, секој слој внимателно се набие заради спречување на заведување. Добро е на првиот слој на компактирана почва за да инсталирате предупредувачка лента, често бара. Ги нагласува работниците за присуство на цевки и избегнувајте случајно оштетување за време на ископувањето во областа.