Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Контрола на Штетници
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.499 регистрирани професионалци
91.984 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за контрола на глодари? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за превенција и елиминација на глодари, елиминација на инсекти, отстранување на секири на гнездото. Цената на специјалист за контрола на штетници обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: заштитна опрема, дезинфекција, респиратор, што ќе ги обезбеди еден од нашите 4.027 истребувачи во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Најчесто поставувани прашања
Зошто да резервирате депонирање на штетници преку Wilio?
Барате локален локален дератизер? Искусен ликвидатор на штетници добива директно до изворот и безбедно и темелно ги отстранува несаканите гости. Вашиот локален експерт за управување со штетници ќе ви помогне да се ослободите од термитите, пајаците и глодарите - и благодарение на редовното одржување веќе не го осветлуваат вашето живеалиште. Wilio е идеално место за наоѓање на Deratizers во близина на вашето соседство и споредба на нивните понуди. Значи, добивате најсоодветен експерт кој ќе го стори во вашиот буџет. Благодарение на нашиот транспарентен систем за оценување, можете да бидете сигурни дека ќе ангажирате специјалист за отстранување на штетници со докажани искуства и експертиза.
Што прави ликвидатор на штетници?
Ликвидаторите на штетници ќе ги најдат и идентификуваат инсектите, глодарите и другите штетници во вашето домаќинство или компанија. Тие користат хемикалии или стапици за да ги отстранат штетниците. И намалување на веројатноста за повторување на проблемот.
Колку често ви е потребна служба за дератизер?
Како по правило, треба да ги обезбедите услугите за дератизер најмалку еднаш годишно за да бидете сигурни дека вашата куќа не е штетница. Но, во зависност од видот на штетници, климата и обемот на нападот, исто така, може да препорача пократок интервал, на пример, по неколку месеци.
Колку време по дератизација или дезинцентација треба да останете надвор од вашиот дом?
Во зависност од видот на интервенцијата и користените препарати можете да останете дома или ќе треба да останете неколку часа од чистените простори. Вашиот специјалист за уништување на штетници ќе биде начин за решавање на проблемот и последователната постапка. Исто така, ќе одговори на други прашања, на пример, кога можете да ги исчистите и измиете внатрешните површини дали просторот за живеење е безбедно.
Како да го подготвам мојот дом за контрола на штетници?
Безбедно ставете ја храната, садовите, миленичените играчки и целата опрема за бебиња. Ако е можно, направете длабочина чистење на подови и теписи. Потврди го дератизаторот ако му е потребен пристап до ѕидови. Ако да, тие ќе треба да се оддалечат од нив.
Колку чини услугата за дератизер?
Стандардниот бришење на штетници започнува околу 80 евра. Трошоците ќе зависат првенствено од видот на штетници и степенот на зараза, но исто така и од големината на заразената област и користениот начин на отстранување.
Што вклучува локални дераизација и услуги за дезинсекција?
Секој штетник уништи услуга е дизајнирана да го заштити вашиот дом и вашето здравје. Сепак, конкретните процедури и процеси зависат од видот на интервенцијата што ви треба.
Кои деразициски и дезински услуги можам да нарачам?
Контрола на штетници од инсекти
Добијте во вашето соседство на Deratizers за да ви помогне да се справи со борбата против лебарки, оски и коса во вашата куќа. Специјализирани работници пред употреба на овие административни хемикалии и процедури ја оценуваат ситуацијата за тој вид инсекти и го потврдуваат степенот на зараза.
Идентификација и отстранување на термити
Термитите или белите мравки можат да предизвикаат оштетување на имотот на илјадници евра во случај на никаков проблем. Не само што влијае на статиката и структурата на недвижен имот, туку и неговата вредност, а со тоа и продажната цена. Заштита на вашиот дом е за среќа едноставни и редовни термитни контроли и бариера модификации во најранливите области, како што се дрвени градежни структури и во шумски делови од градината. Искористете го предностите на сертифициран локален експерт за термити и дезинсекција на вашата локација.
Сечење на парче и друга игра
Професионален експерт за отстранување ќе ви помогне со поголеми несакани посетители. TCHORA, LASICE, KUNU или други поголеми животни наоди, повлекување и последователно се движи безбедно и хумани. Работникот оди во твојата тавани или визби за да ја зачува стапицата, животното фаќа и се оддалечува од вашиот дом. Потоа ќе биде запечатена или на друг начин ќе ги собере сите влезни и излезни точки за да добиете нешто друго за вас.
Отстранување на оската на гнездото
Дали сте нашол во вашата куќа или во градината гнездо од осум или пчели? Не го отстранувајте сами - може да се разведите на своите жители и да го загрозат вашето здравје или дури и да му наштети на имотот. Повикајте експерт за отстранување на прободен инсекти гнезда за безбеден, брз и лесен за извршување на оваа работа. Тоа ќе донесе соодветни алатки, хемикалии и заштитна опрема за уништување на осумте и преместување на пчелите за мирно издишување без страв од непријатно објавување.
Отстранување на глодари.
Глувци, стаорци и стаорци брзо се размножуваат. Тие им штетат на електричните лидери, мебел, измет уништуваат храна и трансфер на разни болести предизвикуваат здравствени проблеми. Локалниот дератизер наоѓа каде што живеат и имаат нор. Потоа тие можат да се ослободат од нив користејќи мамка и стапици. Покрај тоа, исто така, ќе ве советуваме како ефикасно да ги спречите глодарите повторно да се вратат.
Контрола на штетници пред да купи недвижен имот
Пред да го купите било кој имот, добро е да се вработи во својот близок професионален експерт за борба против штетници кои ќе ги проверат и проверуваат можните појава на штетници. Локалните дератизатори темелно ќе ги проверат сите достапни делови од земјиштето, без разлика дали тие не покажуваат знаци на присуство на термити, движејќи се или гнили дрво и други надворешни фактори кои би можеле да го најмат штетниците. Контрола извршена на таванот, доколку е потребно во просториите под нивото на земјата и исто така одат огради и засолништа. По извршувањето на инспекцијата која ќе трае околу 2 часа, можете да добиете детален извештај за контрола на штетници во домаќинството со фотографии и информации за контролираните области, вклучувајќи ги и потенцијалните проблеми, без разлика дали тие веќе се оштетени. Локалниот дератизер исто така може да има нова недвижност која никаде не е никаде, на пример, ако локацијата е позната да се појави во неа некои од штетниците почесто.
Корисни информацииШто треба да знаете за деразацијата на глувците
Што можете да очекувате глувци од дератизација? Третман на глувци предизвик обично се изведува на една голема посета на дератизатор. Имајте на ум дека оваа услуга не е час и експерт ќе остане додека не заврши. Еве дефект на процесот. 1) Проверка на местото на дератизација: Пред самата дератизација внимателно проверете за вашиот имот. Секој штетник ја уништува услугата започнува со проверка. Целта е да ги најдете сите влезни точки што ги користат глодарите. Дератизаторот ве предупредува ако глувците предизвикаа сериозна штета што треба да се отстрани / поправа. 2) Запечатување на сите дупки за големини на глодар: Од суштинско значење е да ги блокираат шуплините и дупките што ги користат глодарите за да влезат во објектот. Дератизаторот ќе ги запечати со проширување на пена, волна жица и специјални заптивки. Забележете дека само дупките во големината на глодар можат да бидат запечатени. Што и да е поголемо треба да поправи друг професионалец. 3) поставување на мамка: кога место е целосно запечатено и пристапно, неколку глодари може да бидат заробени во затворен простор. Затоа, дератизер се поставува на стратешки локации на мамки и може да дозволи третирани глодари една почетна точка тие излезат. Ние, исто така, следи слична процедура во случај на служба за дератизација за стаорци. Неколку други причини да ангажираат дератизер преку Wilio. Екскрецијата на глодарот во сопствените трошоци може да биде доволно стресно без да ги знае потврдените начини. Нарачајте го дератизаторот преку Wilio е многу едноставен. И ние исто така нудиме дополнителни бенефиции, на пример: континуирана достапност на Wilio платформата, флексибилно време на Deratizers - на барање, тие се достапни за време на викендите или државните празници. Достапност за итни случаи - сертифициран дератизер може да дојде во рок од два часа за да ви помогне, без разлика дали постои ден или ноќ. Сигурни експерти - Секој дератизер е потврден, целосно опремени и неговата работа редовно се контролира со супериорна. Покрај тоа, Wilio ги покрива сите над Словачка. Што треба да направите пред процесот на звук на глувчето? Постојат неколку работи што можете да ги направите однапред од дератизаторот пристигнува за да го подобрите крајниот резултат: отстранете ги сите стапици или отрови што сте ги ставиле. Обезбедете никакви оброци изложени во зградата. Најдобри практики за да се избегне разграна: отстранување на домашниот отпад и одржување на запечатени контејнери. Не дозволувајте вашата градина обрасната. Најчесто поставувани прашања Прашање: Како можам да направам промени во Wilio? Одговор: Само влезете во вашата сметка на Wilio и кликнете на моите проекти. Кликнете на проектот што сакате да го уредите и одберете Уреди Проект во менито Опции. Тоа е сè што треба да направите. Можете исто така да ни се јавите за да разговарате со еден од нашите пријателски претставници на клиентите кои можат да се направат за вас. Терминот и времето на услугите што се расправате директно со избраниот провајдер, а со тоа и секоја промена во смисла и временски аранжмани директно со него. П: Можете ли да ми помогнете ако глувците се во ѕидовите? Одговор: Да, деструкторот на глувчето ќе може да ја одреди својата локација и да ги преземе потребните мерки. П: Дали оваа услуга е безбедна за луѓето и миленичињата во објектот? Одговор: Да. Сите мерки против глувци и производи кои се дел од оваа услуга се сосема безбедни за сите жители на зградата (освен за глодари). Прашање: Кои се симптомите на предизвик за домаќинството? Одговор: Па, лесно можете да забележите некои интересни работи како што се мали цилиндрични измет, моќни мириси на мошус врз основа на излив на предмети, бунизирани делови од мебел и многу повеќе. П: Како глувците влегоа во мојата куќа? Одговор: Глувците се квалификувани Acrebats кои лесно можат да влезат низ мали дупки и пукнатини во ѕидовите на зградата. Други влезни точки вклучуваат празнини во прозорците и таваните, каналите и мијалниците, канализационите цевки, па дури и гасен систем. П: Во кои простории глувците се појавуваат најчесто? Одговор: Благодарение на нејзината приликата на глувчето, тие претпочитаат да останат скриени пред визијата и да одат само кога нема никој. Меѓу областите кои најверојатно ќе се среќаваат вклучуваат таванот, подрумот, визбите, просториите за кујнски апарати, зад мебелот и под него, како и во ѕидни шуплини. Прашање: Дали глувците се опасни? Одговор: Да. Од една страна, тие можат да предизвикаат штета на вашиот имот. Од друга страна, исто така може да пренесува одредени болести преку нејзините погрешни, па затоа треба да избегнувате директен контакт со животни за секоја цена.
Корисни информацииШто треба да знаете за дератизација на штетници
Често поставувани прашања за отстранување на штетници и дератизација Како да најдете квалитетен професионалец за да ги уништите штетниците? Дератизацијата е процес на отстранување на стаорци и други штетни глодари (глувци, хрчаци), особено во станбени области со различни средства. Дезинсекција е уништување на штетни инсекти или членконоги. Дезинфекцијата е насочена кон отстранување на микроорганизми кои предизвикуваат разни заразни болести со користење на хемиски формулации. Со репродукција на многу домашни штетници, во станбени згради може да се избегне со превентивни мерки. Заштитна дератизација, како мерка на претпазливост е обврзана да обезбеди какво било физичко или правно лице кое, во согласност со важечките закони, се зема или управува со недвижен имот. Но, понекогаш, и покрај максималните напори на сопствениците на куќи може да излезат од контрола во околината. Безбедноста е многу важна при изборот на компанија за уништување на штетници, бидејќи погрешно употребуваните отрови наречени ротенциди можат да го оштетат здравјето и имотот на луѓето. Така, ако е избрано уништувањето на штетници, не се одвива само цената. При изборот на компанија за уништување на штетници дека ќе сакате да ангажирате чек за да видите дали се доставени какви било поплаки до компанијата. Исто така, треба да ги проверите референците на компаниите кои треба да ви обезбедат на барање. Дозволете ви да потврдите дали поединецот што врши работи е заверен и лиценциран, овластен личен за користење на хемиски и други средства или лиценцирани техники. Тоа е потребно од штетници уништи компании. Пред да одлучите да ги ангажирате, нека компанијата поднесе докази за професионални сертификати / дозволи. Бидете внимателни на професионалци во уништување на штетници кои тврдат дека имаат таен / специфичен начин на измазнување или принудување на сопствениците на куќите го забрзуваат договорот. Изберете квалитет и потврдена компанија за уништување на штетници за да го постигнете најдобриот резултат. Кои се придобивките и недостатоците на отстранувањето на штетниците? Дератизацијата е особено важна во однос на хигиената, бидејќи глодарите често се прошируваат на луѓето опасни болести, особено чума. Глодари јадат жици и изолација и со тоа појава на оган. Лебарките се опасни за здравјето на луѓето, носат алергени кои можат да предизвикаат астма на децата. Значи, треба да добиете проблем со штетници под контрола. Во случај на репродукција на штетници, неопходно е да се користат професионално општество услуги за уништување на штетници. Разумно е да се направи анкета при изнајмување на експерт за дераизација, бидејќи штетните уништување има многу негативни сајтови. Штетниот спреј е скап и не-миризливи токсични ресурси за уништување на штетници може да го оштети здравјето на човекот и миленичињата. Отстранувањето на прскањето на прскањето е досадно и ограничувачко прашање за жителите на единицата за домување. Затоа е најдобро да се почитуваат превентивните мерки за да се избегне потребата за професионалци. Но, ако проблемот со штетници е идентификуван, не заборавајте да ги повикате најдобрите професионалци за безбедно и ефикасно да се справи со задачата. Навистина штетници / дератизација? Сигурните експерти ќе развијат максимални напори за отстранување на проблемот со штетници. Сепак, за најуспешен резултат, сепак, исто така, треба да соработуваат со сопствениците на куќи. На пример, експертите за контрола на штетници можат да препорачаат гаражни порти да бидат затворени или да се корегираат / инсталираат на Windows. Сопствениците на куќи мора да ги следат овие препораки за да обезбедат отстранување на нивните проблеми со штетници. Експертите за контрола на штетници можат да гарантираат дека вашиот дом се ослободи од лебарки. Сепак, тие не можат да гарантираат дека сопственикот ќе ги преземе сите чекори, така што лебарките не се повторуваат. По успешното елиминација на штетници, компанијата со вистинската држава и локален сертификат. Ако се соочите со проблеми со инсекти, осигурајте се дека компанијата има обучена ентомологија - експерт ангажиран во инсекти и средства за борба против нив. Реномираните компании за контрола на штетници знаат кои хемиски средства или методи треба да се користат за најбезбедно уништување на штетници. За да се спроведе елиминација, пристап до материјали со пониско штетно влијание врз животната средина. Така, контролата може да работи во разумни граници. Клучот е да се избере најдоброто локално општество, соработка со препораките на компанијата и усогласеност со мерките по вршењето контрола на штетници. Се плаќа за да нарачате професионалци / Deferation? Првенствено е да дознаете дали имате вистински проблем со штетници. Прашајте компанија за отстранување на штетници - дератизација и дезинсекција на вршење инспекција / контрола на вашите станбени простори. Некои компании нудат бесплатна инспекција, други паѓаат од полнење ако ја резервирате нивната услуга. Ако имате проблем со контрола на штетници и барате сигурна компанија која може да обезбеди доказ за точноста, ќе имате неколку опции за решенија. Најевтината опција веројатно ќе биде еднократна ликвидација. Успехот на дисплеј ликвидација зависи од видот на штетници, степенот на инвазија и производите што ги користи. Можете да одлучите за поскапо услуга. Како по правило тоа значи неколку експерти интервенции. Програмата за контрола на штетници ја проценува ситуацијата и предлага план како и со штетници за безбедно и ефикасно да се справи. Некои компании нудат иновативни решенија како што се термичко отстранување на штетници или топлина во комбинација со дезинсекција (уништување на чад или гас). Тоа може да биде скапо, но ако имате сериозен проблем, тоа може да биде најдобриот избор. Штетниците можат да бидат непријатни, деструктивни и пренесуваат болести. Колку подолг напад ќе трае, толку потешко ќе биде отстрането. Треба да одлучите дали ги уништувате штетниците за вашиот дом и потреби вреди. Кои се просечните трошоци за отстранување на штетници / дератизација? Трошоците за контрола на штетници ќе зависат од многу фактори, вклучувајќи ги и какви видови штетници треба да ги направат и колку често ви е потребна оваа услуга. Други фактори кои влијаат на трошоците вклучуваат географска локација. Сопствениците на куќи надвор од стандардните области на услугите (седиштето на компанијата) можат да очекуваат дополнителни трошоци, на пр. за превозот. Куќа двор влијае на наградата против штетници, поголема куќа бара повеќе користени ресурси и работа. Можеби сопствениците на домот ќе се бара да платат дератизатор / лице кое врши деразација за услугата за еднократна употреба која ќе вклучува откривање на проблем или редовна услуга. Некои компании за уништување на штетници нудат квартални договори. Ако сакате еколошки производи за да ги уништите штетниците, сметајте на плаќање на повисока цена. Продавница по најдобра цена, но запомнете дека клучната компетентност / експертиза е клучна компетентност во потрага по бришење на штетници. Правилни експерти за лиценци можат безбедно и ефикасно да извршат штетници. Запознајте се со референтната пазарна цена на уништување на штетници / дераизација на Wilio и да добиете идеја за тоа колку треба да чини професионална контрола на штетници во вашата област. Што да побарате професионалци / дератизација на штетници? Започнете го прашањето колку долго компанијата прави бизнис. Осигурајте се дека компанијата е лиценцирана и осигурана. Компанијата треба да биде во можност да обезбеди докази за административни ингеренции. Прашајте дали компанијата има онлајн прегледи или мислења што можете да ги проверите. Побарајте од компаниите да одлучат кои ресурси за отстранување на штетници се потребни. Бидејќи не секој е експерт за уништување на штетници. Прашајте колку сериозна зараза и колку долго ќе трае за ефективна елиминација. Дознајте дали компанијата може да понуди писмена понуда и да го набљудува. Понатаму, прашајте дали има корист од домашно милениче и луѓе. Сигурна компанија за контрола на штетници треба да биде во можност да објасни зошто нивниот третман е безбеден и дали мора да го напуштите одморалиштето за време на третманот. Ве молиме да го добиете чувството дека дадена компанија да ги уништи штетниците може да му верува и дека обезбедува безбедни и ефикасни услуги.