Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Хидроизолација на Тераса
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.620 регистрирани професионалци
93.522 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на хидроизолација на тераси? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за примена на пенетрација, лепење на хидроизолација. Цената на изолацијата на терасата од влага обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: силиконски заптив, малтер за спојување, заптивка за полнење, што ќе ги обезбеди еден од нашите 23.916 градители во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Како изоли балкон или тераса Во спроведувањето на системите за хидроизолација на балкони или тераси, способноста да се оцени и потоа да се избере хидроизолационен систем кој најдобро одговара за моменталната ситуација, без разлика дали станува збор за нова зграда или поправка на постоечки проблем. Затоа, неопходно е да се реализира и посвети посебно внимание на сите детали и нивното точно разбирање, кое во повеќето случаи претставуваат критични точки и места преку кои ќе се појават вода и ќе предизвикаат последователни проблеми. Што да направите пред водоотпорност на балкон или тераса? Прво и основно, постои потреба да се оцени постоечките својства на поправената област, бидејќи во зависност од состојбата на одржување на балконот или терасата што сакате да ја реконструирате, постојат различни опции и разни чекори што треба да се решат. Првото нешто што треба да се оцени е постоечка држава. Ова значи проценка на слојот што е видлива и која е исто така најлесно да се истражи. На пример, оваа проценка може да се направи со проверка дали врските се конзистентни, непроменети или недостасува. Во повеќето случаи, водата почнува да протекува низ зглобовите и затоа постои најголем недостаток на хидроизолационен ефект на површинскиот третман. Како резултат на тоа, водата ќе почне да го влошува целиот структурен олицетворение со сериозно оштетување на други важни елементи. Паралелно, можно е да се провери состојбата на подот, особено кога станува збор за пукнатини или протекување кои овозможуваат вода за истекување и создавање на проблематични локации. Прво, неопходно е да се направи разлика дали е неопходно повторно да се изврши комплексна хидроизолација или само за решавање на обновувањето на веќе постоечкиот систем за водонепропустливост на балконот или терасата. Оваа резолуција ни овозможува да разбереме во кое ниво е водоотпорност што треба да интервенираме. Додека во првиот случај, спроведувањето на водоотпорен систем е поедноставно, во случај на реконструкција, неопходно е да се пристапи да се анализира постоечката држава. Во тоа време, само минималниот инвазивен третман, кој првично лежи во отстранувањето на депозитите или претходните третмани како што се восоци и заптивки, а во последователно чистење на неутралниот детергент на супстрат. По сушењето, изолацијата на терасата треба да се поправи со соодветен надворешен заптивка кој треба да има одлични несовршени својства и на тој начин го обезбедува интегритетот на завршниот слој и, следствено, целиот структурен олицетворение. Конечно, потребни се некои прилагодувања, кои најчесто се поврзани со примената на производите кои овозможуваат водонепропустливост, особено на локации со најголем ризик од продирање, како што се зглобовите и разни зглобови. Ова е важно од гледна точка за да се осигури дека водоотпорност на секој слој од балконот или терасата ќе се изврши по таквата интервенција. Балкон хидроизолација Од моментот кога е јасно дека водата е навлезена преку изолациски слој на балкон или тераса, ние ќе продолжиме да го обновуваме системот за хидроизолација. Ние отстрануваме непотврден и вознемирен горен слој заедно со слој на лепило и водоотпорен слој кој го заштитува фермантот. Од овој слој, ние ќе обезбедиме нова хидроизолација водоотпорен течен производ и последователно поврзување на изолациониот нов слој со користење на цементно лепило погодно за видот на супстрат и малтер за инјектирање со водонепропустливи својства специјално дизајнирани за надворешна употреба. Како да спречите протекување на балкон или тераса Секогаш се грижи за правилната големина на зглобовите и материјалот од кој се направени. Сето тоа зависи од видот на кат што сакате да го примените на вашиот балкон или тераса. Големи плочки подови се повеќе се користат, така што зглобовите и нафтата мора да се прилагодат за да не предизвикаат можни пукнатини на подот и да ги минимизираат ризиците од SEIZAN. Друг елемент за посветување на посебно внимание е Прага. Особено, врската помеѓу балкон или тераса и прозорски врати кои го поврзуваат надвор со внатрешноста на куќата. Правилото дека внатрешноста на куќата е најмалку 2,5 см повисока од нивото на балконот, иако по естетски причини се повеќе се направени на исто ниво на висина, така што функцијата за одводнување на дождовницата е малку потиснат. Што се однесува до деталите за третман, како што се ѕидни агли и подови, дилататациони зглобови или каналите, специјално елементи кои се користат со различни предложени хидроизолациони системи обично се создаваат. Овие системи обезбедуваат и заштита на други хидроизолациони точки во кои ризикот од одморалишта е секогаш поголем поради нивната специфична сложеност и тешкотии во поставувањето и изработката. Својства на идеален производ до водоотпорен балкон или тераса Идеалниот систем за хидроизолација балкон или тераса мора да обезбеди хидроизолационен слој кој е еластичен и исклучително отпорен, а во исто време мора да обезбеди извонредна адхезија на цементниот спој кој се користи за подот апликација. Техничката документација на овие системи мора да има карактеристики кои одговараат на прописите што се применуваат на нивната наменета употреба. Чекорите што треба да се преземат за најдобра имплементација на балкон или тераса може да се сумираат во следните точки: • Примарна хидроизолација балкон или тераса со релевантни вертикални свиоци на ѕидовите и праговите, • Примена на материјален слој кој штити хидроизолација од слој на оптоварување, • Креирање слој за оптоварување, • Примена на водоотпорен систем за заштита на екранот што е компатибилен со следната апликација за лепило на плочки, • Примена на слој со користење на соодветен лепило за оваа намена, • Grout Корк плочки со користење на соодветна маса со хидроизолација својства за да се избегне истекување преку зглобовите, • Можната завршна обработка обезбедува уште еден водоотпорен конечен слој. Тераса има проблем, го реши! Тераси или покриви кои исто така се наменети за одење може да имаат проблеми со влага. Постојат неколку методи за хидроизолационата тераса, но сите се регулирани со истиот принцип. Подгответе се за забави и други дејства што одите на ова лето. Подготовка на подот на терасата Тајмерите се кожни со текот на времето, Малта помеѓу плочките престанува за извршување на нивната функција и ќе започне со проблеми со водоотпорно одморалиште. Ако овој проблем е познат, имало време за хидроизолациони тераси, не само поради стекнувањето на нова фасада, туку и да биде поотпорна на влага. Пред самата хидроизолација, најважно е да се подготви површината на подот или терасата, така што е чиста, мазна, директно и најодредено од прашина. Површината мора да биде чиста, без маснотии, мувла, но исто така и голем материјал. Јас ќе ги исклучам сите стапалки на Мачу, плевел и нечистотии акумулирани во екраните. Би било корисно ако можеме да спреј растенијата може да спречи некој тревник за да се избегне повторно раст и подмачкани. Пазете се од специјални поени 90% од нарушувањата на терасата на терасата се предизвикани од нарушувања познати како единствени точки. Тоа вклучува канали, зглобови помеѓу ѕидови и подови, дилатациски зглобови, вертикални ѕидови, периферни рабови итн. Важно е да ги мапите и да ги назначите овие точки за да ги направите овие точки. Нивниот третман ќе зависи од државата во која тие се, но генерално е идеално за овие точки добро предупредени од геотекстил и двоен слој на хидроизолација заштита. Конечно, ние исто така мора да ја земеме предвид тенденцијата на самиот покрив и нејзината дренажа на вода. Материјали дизајнирани за тераса отпорна на вода 1. Еластични депозити. Можете исто така да го користите кога тоа е влага на поправената површина, а потоа можете да го погледнете. Подготвен е за употреба речиси во секое време и лечи на собна температура во контакт со влажност на воздухот. Идеален за хидроизолација и поправка на покриви, тераси и премин покриви. Овој производ е лесен за користење, бидејќи се нанесува со четка или ролери. Треба да се применат два слоја на производот, почекајте 12 до 24 часа помеѓу првиот и вториот слој додека производот не се исуши. Не заборавајте го во индивидуални проблематични точки за да се засили за да се избегнат идните проблеми! 2. Алатки Четка или ролери. Носете ракавици и измијте ги со индустриски композиции за чистење во случај на дамки создадени кога дамките се уште се свежи и лево. 3. Одржување и чистење Чиста вода под притисок, црево или сличен начин. Рамна покривна изолација и тераси Хидроизолационите тераси е тежок проблем во градењето на зградите главно поради површините се исправени, што значи дека водата не може брзо да тече од изградбата, ќе тече полека или ќе се акумулира на површината, што создава идеални непроѕирни опции. Покрај тоа, овие рамни површини бараат заплена јами и канали преку кои може да тече вода пред да влезе во вертикални цевки за одводници кои се уште еден голем извор на протекување. Следи дека грубите површини на терасите не се добри за хидроизолација, бидејќи тие промовираат бавно движење или голема собирање на вода. Мазните површини се многу подобри и многу поефикасни кога одводнуваат вода. Колку е поголема наклонот на терасата можете да го изградите подобро. Наклонот од 1 до 100 или дури и поостри се препорачува за тераси. Најдобар начин на хидроизолација на рамна тераса е да се користи хидроизолационен филм. Тоа е тенок слој на водоотпорен материјал, кој е континуиран и не обезбедува вода нема начин за истекување во структурата. Мембраната е поставена на врвот на структурната плоча. Материјалот за полнење е поставен на врвот на мембраната. Материјалот за полнење е од суштинско значење за да се постигне наклонот на терасата. Оваа склоност води кон мозоци. Конечниот слој е завршна површина. Тоа може да биде плочка, камен или било кој материјал кој се спротивставува на надворешните услови. Самиот површински третман и слоеви за полнење не придонесуваат за хидроизолација. Критични области Постојат неколку критични области на хидроизолација, каде што е веројатно неуспех. Ова се случува на продавниците, кои исто така се нарекуваат и дренажни шахти и во која се собира вода пред да се истури во цевките за одвод. Ако се случи нарушување, не може лесно да се отстрани, бидејќи слојот не е достапен. За да го исправи нарушувањето, работниците ќе мора да ја расклопат површината на подот и материјалот за полнење, поправка или замена на целиот оштетен слој и повторно да ги стават горните слоеви. Хидроизолација на покриви, балкони и тераси е прилично сеопфатно прашање и затоа консултирајте се со експерти кои веќе имаат искуство во оваа област пред самите работат. Добро е да ги споделите со таквите шампиони, го избегнувате проблемот во иднина.