Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Хидроизолација на Темели
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на хидроизолациони темели? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за примена на пенетрација, изолација на основната плоча и површинска обработка. Цената на изолационите темели против влага обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: силиконски заптив, малтер за спојување, заптивка за полнење, што ќе ги обезбеди еден од нашите 23.957 градители во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Избор на точниот снабдувач на хидроизолација При изборот на соодветна специјалист за контрола на влага, неопходно е да се размислува за неколку важни работи. Во оваа статија ќе ве однесе чекор по чекор. Arrow основни познавања пред средба со занаетчии. Изберете некој кој има многу искуство. Побарајте односи со производителите на производи. Бидете активни и бидете сигурни дека секој документ содржи клучни информации. Користењето на овие едноставни проверки ве спречува да ве измами. Дознајте повеќе за природата на производот понуден со гаранција, добијте информации за квалификации и обука. Ајде да ја погледнеме првата точка од Троица малку повеќе детали. Пред да ги исполнат единствените трговци се оценуваат основните знаења. Пред да почнете да барате изработка или буџетирање на вашата работа, обидете се да направите основно истражување. Најчестиот вид на влага е зголемената влага, продорни за влага и кондензација - со секој тип треба да се третираат поинаку. Разбирањето на тоа како да се идентификуваат секој од нив ќе ви помогне да избегнете несовесен бизнисмен кој се обидува да продаде поскапо решение колку што требаше да го ограби. Изберете некој кој има многу искуство. Најдете сопственост која има доволно искуство со имплементација на слични дела и кој е специјализиран за секојдневна дијагноза и работа на влага. Давид е техника за санација за 30 години - и има одлични повратни информации од клиентите на Вили. Тоа објаснува зошто е важно од неговата перспектива да ангажира специјалист: "Што се однесува до хидроизолација, мислам дека квалификациите - или барем добро основно познавање на субјектот - се навистина важни. Најдов луѓе кои често бараат обични градители. Јас сум специјалист - специјализиран за зголемување на влагата, подрумска хидроизолација, црна, влажна и сува гниење. Така, јас не ги споделувам работите како олуци и води. Генералните градители можат да направат добра работа во поправка на олуци, корекции на покриви, итн. - Кога причината за влага е правилно дијагностицирана. Предноста на изборот на специјалист за санација е дека треба да биде во можност да стигне до коренот на проблемот - прво ред да се види што е проблемот. Тоа може да ви каже дали тоа е зголемувањето на влагата, кондензација, влага на пенетрација, хидростатска влага или нешто друго. И тогаш можете да го решите според препорачаните процедури. " Ние ќе ви помогнеме да најдете експерти за професионална изолација, за борба против влага во вашата област и ќе добиете вистински понуди денес. Во прилог на пребарување за преглед на Wilio, не плашете се да аплицирате за фотографии од претходната работа. Препорачуваме разговор со еден или двајца претходни клиенти за кои направи слична работа. Ова ќе ви помогне да разберете која работа ви доаѓа во контакт. На пример, тие беа инчи и љубезни? Тие се исчистија правилно? Се случил по работа за некое повторно завиткување? Побарајте и за односи со производителите. Сарамни специјалисти обично спаѓаат во една од трите категории: оние кои работат за големи компании базирани на вода (кои исто така продаваат производи за хидросулација); Оние кои не се вработени во општествата на производите - но кои имаат трговски договори со еден или повеќе од нив да ги користат своите производи; Оние кои работат целосно самостојно. Давид објаснува: "Вреди да се побара секој занаетчија дали има некое асоцијација или деловни односи со специфични производители. Некои луѓе се регистрираат за производителите да купуваат и користат одредени производи корист од нив. Тогаш треба да бидете малку разумни, бидејќи тие би можеле да ве убедат да го решите вашиот проблем со одреден производ, наместо да биде правилно дијагностициран. " Давид: "Значи, ако го разгледувате усвојувањето на дијагностички специјалист или третман на проблемот поврзан со влага, прашајте дали е поврзано со некој одреден производител на производи или дали е целосно независно. Вреди да се посети најмалку три експерти кои ја бараат вашата куќа, го дијагностицираат проблемот како што го гледаат и ве прават понуда за работа. Некои независни специјалисти за санација наплаќаат надоместок за почетна контрола и извештај за статусот на влажност. "Не сите го прават тоа - Давид вели дека секогаш врши бесплатна анкета и писмена порака - така вреди да се бара - да биде активна. Ако специјалист за санација ќе се согласи да го спроведе истражувањето - на пример, на недвижен имот што го разгледувате - започнете со ова истражување. Ова ќе ви помогне да добиете идеја за техничка состојба. За време на темелна анкета, специјалист за влага обично ќе ги преземе овие чекори: проверка на надворешноста на зградата со цел да се утврди дали површината е влажна и како е изградена зградата (на пример - има цврсти или шупливи ѕидови? Дали има олуци, надворешни Водени цевки и канализација? Дали има штета - на пример, испукани малтери или скршени настрешници?) Дискусија со сопственикот на куќи (ако се присутни), која бара историја на влажност и има каква било превентивна работа против влага. Вклучувајќи го и внатрешноста на зградата со цел да се открие какви било знаци на влага (на пример, објавен позадина, боја на боење или загадување на водата). Употреба на хигрометр за да се одреди прецизната дијагноза на влага. Специјалниот специјалист исто така е веројатно да се направи во рамките на проверките на белешките и / или да направат фотографии. По посетата, со цел да го процените вашиот проблем, добар специјалист ќе ви даде писмена порака. Проверете дали секоја порака содржи клучни информации. Направете овие едноставни проверки веднаш и избегнувајте разочарување. Давид ги истакнува клучните елементи што треба да ги содржат овој извештај: "Сопствениот дом треба да обезбеди дека секоја порака што ја прима, ги содржи следниве работи: набљудувајќи специјалист за она што го најде; Резултатите од измерените вредности од електронскиот бројач (за одредување на нивото на влага); Заклучоци за тоа што го смета изворот на проблемот; Препораки за тоа што треба да го направи сопственикот на куќата со него; Цитат за цената на извршување на оваа работа. " Добрата вест е дека постојат клучни симптоми кои можат да ги платат сопствениците на куќите. Давид објаснува: "Често не се зголемува влагата - тоа може да биде едноставна кондензација, неправилно функционирање на влезната врата или дури и не-тесен радијатор". Постојат одредени начини на сопствениците на куќи за да дознаете дали има или имале зголемена влага. Првиот е да барате габи со црни точки: "Ако имате дамки на ѕидовите, влагата - речиси сигурно е кондензација или истекување на вода. На првото ниво на подот, влагата не може да се зголеми! Тој звучи чудно, но многу луѓе сеуште мислат. Достигне зголемување на влагата само на приземје - до еден метар, од надворешната страна од 1,5 метри. Трето чести грешки е дека влажната гниење на плочата е секогаш предизвикана од потпирање на влага. Тоа може да биде зголемена влага, но тоа може да се случи само затоа што има дрво во контакт со ѕидарски. Секое дрво што е во контакт со ѕидање е склоно кон печурки. Затоа е дефинитивно зголемена влага. Внимавајте на сите што ви кажуваат дека ова е единствената причина. " Дознајте ги условите што ги нуди гаранцијата. Многу експерти за изолација на влага нудат гаранции за работа што ги обезбедуваат и за употребените материјали. Иако може да му даде на сопственикот на куќата чувство сигурност, Давид објаснува дека е важно да дознаам кои се гарантните услови: "Ние обезбедуваме 20-годишна гаранција. Сепак, ние исто така брод - на дополнителни трошоци - покриени со осигурување. Ова значи дека дури и ако ја завршивме активноста, работата што ја направивме на вашиот имот сè уште ќе биде покриена. Ако единствената гаранција издадена не е покриена со осигурување - а потоа компанијата престане да тргува - оваа гаранција не е дури ни за тој документ што е напишано ".