Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Канализација, Шахти
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.623 регистрирани професионалци
93.567 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба канализациска услуга, сливник? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за ископување, монтажа на канализација и јама, пумпање септичка јама, сервис. Цената на септичка јама за отстранување на дождовница и отпадна вода обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: заштитна опрема и респиратори обезбедени од еден од нашите 25.432 експерти во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Разбирање на септичкиот систем наспроти Скокови. Современиот семитик постоеше повеќе од 100 години и пронајдокот на септиката, кој доби патент во Англија околу 1900 година. Прекинувањето е многу постар метод за отстранување на отпадот. Таа е стара и датира од антички Рим и веројатно до старата Вавилона кога биле измислени првите тоалети. Двата системи се користат за управување со отпад при поврзување со централизирана комунална канализација не е практично или достапно. Двата методи ја делат главната цел за одвојување на три типа на органски отпад се наоѓа во канализациониот систем. Тие се: Рбетот - помалку густа од вода плови како горниот слој. Е биоразградлив. Отпадна вода - само отпадна вода, што е единствениот слој дистрибуиран до околната почва за природна апсорпција. Kal - секој цврст или органски отпад потежок од вода паѓа на долниот слој во септички или кодови. Кал не е биоразградлив и мора редовно да се испушта. Зошто септичкиот систем е поповолен од fespoint Клучниот збор во споредба со овие два начини на отстранување е "системот". На Fespoint е едноставно перфориран бетон или бетонски прстен, како и вметнување, но со дупки, zakopane под земја. Не постои широка дистрибуција на отпадните води. Сè е зачувано во Cesspool, на дното на милта и отпадни води и SCUM поминува низ отворите директно во непосредната околна почва. Потребни се од Cessperses за чистење за да се задржат долните отвори отворени за проток на вода, а престанокот често бара од преместувањето кога околната почва толку многу ја сочинуваат отпадни води на површината на Земјата. Секоја CESPINT, која денес на највисоката позиција на нивното постоење најверојатно ќе биде заменета со модерен септички систем. Еколошки септички Септиката е примарен дел од септичкиот систем кој е дел од комплексниот метод за дистрибуција кој испраќа само отпадни води (вода) во кабинет за дистрибуција која има продавници за повеќе перфорирани цевки. Повраток исправувачи во септиката од спречување на ѓубрето да достигне излез. Околињата на затворениот резервоар содржи бактерии каде што е неопходно да се потроши. Во зависност од локалните тестови за перформација (капацитет на абсорбента на земјата) мрежа на перфорирани цевки шири отпадна вода до толку голема површина, што е од суштинско значење за соодветна апсорпција. Kaly и Spiny никогаш не се надвор од септиката ако тие се правилно одржувани. Нечистотијата трева од бактерии од резервоарот се претвора во течен отпад или се намалува на слојот на мил како отпад. Септичките системи и Cessperses бараат да се задржи соодветната активност на тињата. Колку често е потребата за тоа зависи од капацитетот на резервоарот и бројот на луѓе во домаќинството. Во компаниите кои се посветени на септички и јас дела годишно повеќе од 120 милиони литри септици, па знаете дека можете да сметате на нашата професионална служба за сите станбени, општински и деловни септички потреби. Која е разликата помеѓу Cesspour, септички и запечатувачки резервоар? Овие контејнери се наменети за приходи и притвор на отпадни води, но потоа станува она што овие 3 контејнери разликуваат. Со септичка, отпадна вода тече во полето за истекување каде што поминува процесот на филтер. Прекинувањето е јама наредена со цемент или камен, а понекогаш има излезни цевки поврзани со друг џем. Резервоарот за тресење е само затворен резервоар без излез. Јас ги избегнувам и тесните тенкови недостасуваат способноста да се филтрира отпадот и канализацијата на крајот ја контаминираат околната почва. Затоа, Cesspools и запечатување тенкови се застарени и нелегални во повеќето области. Ако живеете во постара куќа и сеуште сте поврзани со резервоарот за Cesspool или запечатување, веројатно постојат прописи кои наметнуваат редовна обврска за пумпање и чистење. Без оглед на тоа каков тип на дренажа вашата куќа работи, потребно е редовно одржување и барате услуги на искусни техничари Ако градите нов дом, вашиот единствен и најверојатен избор за одвод на отпадни води е септичка или урбана канализација. Ова ќе се заснова на тоа дали вашиот објект може да се поврзе со јавна канализација, но не е можно за многу рурални области. Ако во моментов користите кеш или резервоар за запечатување, немојте да бидете изненадени ако урбаните правила бараат од вас да го разменувате за септиката. Во меѓувреме, бидете сигурни дека се обидувате да го задржите интегритетот на животната средина со одржување на кешот или резервоарот за запечатување правилно. Бидејќи тоа не е такви обични, нови даватели на услуги не можат да знаат како правилно да ги исчистат. Сепак, постојат компании кои се посветени на должност и запечатување тенкови на нивните техничари искуство со сите видови на отпадни вода контејнери. За да дознаете повеќе или одржување на распоред, ве молиме контактирајте не или веднаш побарајте услуга.