Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Изолација, Термоизолација
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.622 регистрирани професионалци
93.564 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на изолацијата? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за изолација, лепење изолациски плочи и спојници за полнење, брусење изолациски плочи, нанесување мистрија, пенетрациона боја и фасаден малтер. Цената на изолациониот материјал обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: изнајмување скелиња или платформа со висок лифт, заштитна опрема и алатки обезбедени од еден од нашите 24.749 експерти во категоријата

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете

Куќа изолација Топлинската изолација на куќата носи многу повеќе бенефиции како намалување на термото протекување, но исто така и намалена потрошувачка на енергија за греење, зголемена безбедност на пожар, подобрување на акустичната благосостојба, а особено продолжување на изградбата на куќата. Процентот на топлинска загуба на фасадата е околу 30% од вкупните топлински загуби и во случај на високи згради со голема површина (панел куќи) е уште поголем. Сличен процент на топлина избега низ покривот на куќата. Топлината што не ви е потребна не е да се произведува воопшто, заштедувајќи го не само вашиот паричник, туку и на животната средина. Во моментов, можно е да се намалат трошоците за греење до десетина. Новите згради имаат значителна предност во овој поглед, бидејќи ова барање е сеопфатно опфатено во стандардната фаза на дизајнирање. Куќа изолација е совршена заштита за двете структури за поддршка и простор за живеење. Масоњето е заштитена против атмосферски влијанија, калапи на внатрешните површини на ѕидовите, периферниот слој е без топлински мостови, без пукнатини и нарушувања. Во исто време, изолацијата е исто така добра и акустична заштита за луѓето кои живеат во куќата. Материјали за изолација на куќата Изолацијата станува клучен елемент во дизајнирањето и спроведувањето на зградата. На крајот на краиштата, недоволната изолација носи далеку поголем трошок за консумирана енергија, како што може да се спаси од алтернативни ресурси, како што се соларни панели. Изолација на квалитет - Надворешна изолација, како и изолација на просториите кои не се во директен контакт со надворешното опкружување, во доволна дебелина носи непосредни заштеди на вистинското место. Имате изолација од минерална брава (стаклен бран или камен бран) и изолација од полистирен. Минерална волна Минерална волна - е еден од минералните изолациски материјал и се дели во стаклен минерален бран и камен минерален бран. Стаклен бран е составен од силикон со додатоци и смачкано рециклирано стакло. Главните придобивки вклучуваат висока безбедност на пожар и стабилност на обликот. Тоа е par-пропустлива, правејќи ја влагата од ѕидовите лесно испарува, е отпорна на штетници, мувла и гниење. Стаклената минерална волна најчесто се користи во нашите услови за изолирање на фасади, коси покриви, внатрешни ѕидови и тавани. Камениот минерален бран варира од стаклен основен суровина што е базално. Камениот бран има мала термичка експанзија, што го прави одличен инсунда во летните и зимските периоди. Тоа е хидрофобиран и не украде влажност на воздухот. Благодарение на поголема тежина, таа ја зачувува својата дебелина и не е поставена како стаклен бран. Таа е погодна за градба со зголемени акустични барања, но исто така и високи барања за заштита од пожар. Се користи за изолација и контактни и топли фасади, суштински, изолација на покриви, партиции, но исто така и подови. Вудпорна изолација Припаѓа на алтернативен изолациски материјал. Тоа е еколошко и произведено од кратки фини влакна од меко дрво со природни смоли, водоотпорни супстанции и парафини. Како резултат на производот се различни груби фиброзни изолациски плочи со право или профилирана раб. Тие се карактеризираат со способност да се ослободи водена пареа, која е добредојдена во дифузни отворени структури, на пр. Дрвени згради. Тие позитивно влијаат на микроклимата во куќата, благодарение на фиброзната структура и поголема густина ефикасно го намалуваат несаканиот шум. Како камениот бран, дури и со браздите на бразди во лето, ќе ја цениме високата способност за термичка акумулација. Полистирен. Ние разликуваме два вида на полистирен: проширен полистирен за пена (EPS) и екструдиран полистирен (XPS). ЕПС се должи на неговите карактеристики најупотребуваниот термички изолација материјал. Тоа е произведено од полимеризирање на полистирен добиен од нафта. Нејзината предност е лесна обработливост, мала тежина, едноставна апликација и ниска апсорпбилност. Е 100% рециклирање. Како и секој материјал, полистирен има свои недостатоци. Кога точното сечење е за точноста и притисоците потребни за користење електричен материјал. Најчесто се користи за изолација фасади, рамни покриви и изолација подови. Поновиот тип е т.н.. Сив полистирен со додавање на графит кој има околу 20-25% од подобри изолациони својства со иста дебелина. Сепак, тоа е малку поскапо и неопходно е да се заштити од сонцето, бидејќи може да биде искривено и да се формираат простори за проширување. Двата типа може да се користат не само за новоизградените, туку и за постоечките згради. Екструдиран полистирен (XPS) е идеално решение во многу области на употреба во места каде што екстремно високите барања на притисок и влажност се поставени на материјалот за топлинска изолација, на пр. Во вертикална надворешна топлинска изолација на структурни елементи во контакт со почвата. Така, можно е да се складира дека со поглед 10 до 15 години, се чини дека е оптимална изолација од 10 до 20 см, или употребата на сива полистирен со подобри изолациони својства со дебелина помала од околу 20%. Pur / pir foam полиуретан Може да имаат отворени или затворени клетки и произведени во форма на цврсти плочки или полиуретанска пена. Изворот суровина е нафта и неговите придобивки вклучуваат висока отпорност на екстремно ниски и високи температури (од -50 до 130 ° C), е отпорен на мувла и гниење и не паѓа. Таа е погодна за изолација на фасади, ѕидови, покриви, тавани и како слот и пукнатини. Поновиот тип е PIR FOAM полиуретан, кој се произведува на сличен начин како PUR пена, но со друг сооднос на основните хемиски компоненти. ПИР изолациони материјали покажуваат подобри својства на топлинска изолација, се еколошки безопасни, рециклирани, соодветни особено за елиминирање на термички мостови на места каде што има недостаток на простор, на пр. На адренални ролетни и подолу. Фенола пена. Во моментов, тоа е највисок квалитет, еколошка изолација која се користи за изолација на фасадите кои се произведуваат во форма на одбори. Нивното јадро претставува цврста фенолна пена со запечатена клеточна структура, при што плочите се обезбедени со површински третман составен од специјални ткаенини и композитни филмови. Одличниот параметар на изолатите на фенолни Pien е висока способност за ограничување на изградбата на транзиција на топлина. Во сите апликации, значително помал материјален слој е доволен за други инсуланси. Други бенефиции се ниска винална тежина, сила со висок притисок, стабилност на обликот и занемарлива апсорпбилност. Пена стакло Е еколошки материјал направен од благородно или рециклирано стакло. Термалната изолација од пена-стакло се произведува како чакал (директно од рециклирани) или плочи од кои се произведуваат други градежни елементи (од квалитетно стакло). Плоча пена стакло има долг живот, е високо отпорен притисок, вода, органски растворувачи и сите биолошки штетници. Бидејќи се произведува во Чешка, таа е поприфатлива отколку во минатото. Според апликацијата, можно е да се создаде целосно дифузно затворен слој или систем за дишење. Таа е погодна за изолирање вентилирани фасади, фондации, рамни покриви и atík. Што да се размислува за сè во пишувањето на вашата куќа Дали ќе изолирате? Не! Цената на изолацијата на куќата не е само за избор на материјал или работа. Може да се појават и други компликации кои го зголемуваат планираниот буџет. Пред да пуштите во пишување, внимателно размислете сите чекори што треба да се спроведат - вие ќе бидете преглед на целокупниот буџет и ќе можете да разговарате со имплементаторот на изолацијата. При пресметувањето на дебелината на изолацијата до изолација на куќата, неговите покриви, подови или фасади, неопходно е да се изгради од нов технички стандард STN 730540-2, кој цврсто ги затегнува барањата за структурни изолација. Изолацијата дебелина варира од гледна точка на употреба за одреден вид на изградба, се применуваат и други барања за изградба на пасивни куќи, како и дрво изградени. Поранешен стандард, кој е изолирана со изолацијата на куќата со дебелина на CA. 10 см не е доволен од постојните стандарди. Така, ако сакате да имате добра топлинска изолација, нејзината дебелина не треба да биде потенка од 12 см. Пред изолација, треба да се оцени во која држава е подлогата што ќе биде изолирана. Можно е тоа што ќе треба да се исчисти, да се распаднат, да се ослободи од алги или ќе треба да јадат стариот малтер. Проблемот, исто така, може да биде напукнување на гипс, пукнатината на фасадата, или нерамномерно подложен слој. Ако вашата фасада страда од некои од овие neduh, неопходно е да ги отстраните, идеално со причините и цената за да се земат предвид во буџетот за изолација. Не заборавајте го вашето скеле кога пишувате. Буџетот за изолација на куќата, исто така, треба да вклучува награда за изградба и расклопување или собрание на заштитни мрежи, скеле или собрание на скелето. Буџетот, исто така, мора да вклучува трошоци поврзани со превозот на материјал, отстранување на отпадот, трошоците за поставување на градилиштето и складирање на материјал. Иако сите недостатоци на зградата, како што се: отстранете ја влагата и спречете го тоа да влезе во ѕидовите на куќата, да ги исправи пукнатините и структурните грешки на куќата, да ги замените прозорците и вратите за нови со повисока термичка ефикасност на изолацијата кои ги исполнуваат тековните барања, се подготвуваат За контрола и префектура на греење, ладење и греење на топла вода, бидејќи барањата се менуваат и барањата за греење и ладење по изолираната куќа. Не ставајте ниту еден експертски проект - сеопфатен и професионален пристап до домашна изолација ќе помогне да се постигнат ефикасни и високо функционални решенија. Затоа е важно да се допре до експерт кој исто така развива квалитетна домашна изолација проект врз основа на инспекцијата на објектот. Следете ги минималните нормални барања - стандард STN 730540 разговори за дебелината на домашната изолација. Проектот за изолација треба да се изготви на основа. Користете го точниот материјал - експерт, исто така, ќе го препорача термичкиот изолациски материјал со кој треба да се имплементира изолацијата. Можноста е повеќе, сигурен производител со добри референци и консултантска услуга е добар основен параметар во изборот на изолацијата на куќата. Ако може да се рециклира - износот на отпадот што ја оптоварува животната средина е создаден во спроведувањето на градежните работи. Куќа изолација не е исклучок. За да изолирате полистирен, можете да го користите колекцијата на полистирен сечи. Како да го изберете вистинскиот експерт за изолација? Веќе при изборот на адресирани понудувачи, следете ги референците. На пример, ги добивате од претходните корисници на избрани мајстори Wilio - сопственици на обновен дом или секој господар има свои референци наведени во нивните информации. Ако не, не двоумете се да ги побарате директно, како и на понудите. Цитатите мора да се засноваат на изјавата на област која е дел од проектот. Во овој т.н. Буџетот без цени се прецизно определени градежни и монтажни работи и набавка на градежни материјали, како и употреба на машини и опрема, нивните мерни единици и износот на единиците. Треба да инсистирате дека единечните цени се непроменети за време на изградбата. Причината за промена на цената под одредени околности може да се демонстрира значително зголемување на материјалните цени. за повеќе од 5%. Меѓутоа, ако изградбата не трае повеќе од три месеци, исто така постои можност да се согласат со фиксна единечна цена. Принципот што договорените единечни цени и обемот на работа се контролира во секое време. Ако вие или потенцијалниот имплементатор сметате дека нешто што не е земен во предвид во проектот мора да биде ценето во посебен анекс. Во овој случај, производите, услугите или начинот на дизајнирање на индивидуални набавки можат да бидат објективно во споредба. Услови за плаќање: Не давајте бекап и плаќајте само за правилна работа. Рецепти дека депозит се користи за купување материјал е неоснована. Сериозни компании го даваат снабдувачот на материјални добра на фактурата и често со долго време. Важно е можноста да се приклучат т.н.. Задржувањето, односно компанијата за имплементација ќе биде заменета, на пример, 5% од вкупниот буџет до отстранување на грешки и несреќи. Со полнење, исто така има смисла да се чека неколку месеци по предавањето на работата. Сертифицирани термални термални системи: за да се осигури дека користениот систем за термички изолација е квалитетен и градежни материјали се компатибилни едни со други, инсистираат на употреба на сертифицирани системи за термоизолација со релевантниот Европски технички етички сертификат за етитика и сертификат за сообразност издадени од страна на технички и тестирање институт зграда. Цена изолација на фасади и субвенции за домашна изолација Ако го реновирате лицето на постар објект, често се достапни разни постапки за селекција за да се направи подебела изолација (на пр. Државни субвенции) со намалување на инвестиционите трошоци. За фасадниот систем од полистирен од 12 см, ќе плаќате околу 33 евра / м2. Цената за полистирен од 15 cm е 36 евра / м2. За уште еден груб, полистирен од 20 см, наградата на фасадата е околу 40 евра / м2. Ако сте сопственик на постара куќа која не поминува низ енергетска ефикасност, можеби е вистинското време да почнат да размислуваат за тоа. Мотивација За да го направите овој чекор, тоа не е само намалување на оперативните трошоци и постигнување на повисоки домување удобност, но исто така и субвенција која може да се компензира со дел од трошоците за изолација. Без разлика дали сте решиле да се реконструира и изолација на куќата, бидејќи сакате да избегнете топлински загуби или сакате да едноставно нова поубава фасада, плаќајќи дел од трошоците од државата е одлично финансиско олеснување. Државата може да преплатува до 40% од она што претходно сте го прилепиле, и ова може да биде субвенции до 8 800 €. За да ја одредите точната цена, испратете го барањето на нашата автентична изолација и вилио фасада. Погледнете ги нивните референци, згради, фотографии и одлучете точни.