Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Изолација на Поткровје
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на изолација на поткровјето? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за мерење, поставување стаклена волна или издувана изолација во бандажот, нанесување интелигентна климатска мембрана, прицврстување на спојот со специјална леплива лента и заптивната смеса. Цената на изолацијата на таванот обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: транспортни трошоци, примена на дифузна фолија, бариера на пареа, гипс картон или лесонит, обезбедени од еден од нашите 26.021 специјалисти во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Изолација на сведување Во последниве години, првично неискористените тавани се менуваат и во просториите за живеење. Честопати, ние користиме дополнителна топлинска изолација до горните јажиња. Но, дали размислувавте зошто е да имате добро изолирана сведување воопшто? Со вметнување на таванот ќе заштедите не само многу топлина, туку и пари. Покривот треба да биде добро изолиран, инаку консумирате огромна количина на енергија за греење и прегревање на покривот и таванот. Покривот е посложена, толку е поголема топлинските загуби и цената на покривот. Напротив - тенденцијата на покривот е помала, помалите се топлински загуби. Од оваа гледна точка, тоа е најпосакувана форма на седлото покривот без Викиар. Основниот услов за планирање на реконструкцијата на старата куќа во однос на употребата на просторите за таванот е да се има оригиналниот покрив на потребната форма која е одредена од структурата на здроби. Како да изберете дебелина на топлинска изолација Дебелината на качување на таванот зависи од климатските карактеристики на животната средина во која се наоѓа куќата или од условите за окупација на операцијата на објектот (заедничка, ниска енергија или пасивна куќа). Температурата на воздухот надвор зависи од климатските услови и надморските височини. Сепак, на дебелината на изолацијата на покривот не треба да ги спаси дури и жителите на климатски потопли области, како што е јужно од Словачка. Дебелината на топлинска изолација ја одредува точната пресметка која ги зема предвид карактеристиките на структурата, климата и другите фактори. Варијанти на термичка заштита треба да бидат избрани за секој покрив во однос на надворешните и внатрешните услови. Со цел вашиот изолиран таванот да биде навистина оаза во куќата, ние мора да следиме многу принципи, технолошки процедури и соодветен избор на материјал, така што ние не се жалиме на проблемите со прегревање во лето, со студ во зима, со бучава на паѓа дожд капки и други непушачки елементи. Начини на изолација Куќата со таванот што сакаме да ја користиме како простор за живеење бара внимателно распоред и имплементација на изолација на покривот. Прво и основно не смееме да ги потценуваме важните детали за изградба - точната инсталација на пареата. Тоа е релативно едноставна мерка која е многу пати во погрешната процедура за технологија при монтажа на причината за покриви и топлински загуби. Parozábranu формира филм кој е ставен под топлинска изолација од внатрешноста и мора да спречи пенетрација на природната влага (водена пареа) од станбениот простор во структурата на удари. Условот е совршена затегнатост, а тоа понекогаш е во солидна површина на таванот со покривни прозорци и чести трансфери на проблемот. Затоа, немојте само да се вклопите себеси, туку консултирајте се со совети со експерти за изолација на покривот, или користете ја услугата на реномирана компанија на платформата Wilio. Што се однесува до самата топлинска изолација, таа може да се стави на таванот, односно под целиот покрив двојна начин - или изолирајте го просторот помеѓу рафлите или ставете ги изолационите елементи над нив. Изолација на интергресија Во овој случај, најчестата минерална волна се користи, но користете други еколошки материјали со добри изолациски својства (изолација на коноп или изложена изолација од целулозни снегулки). Меѓутоа, за овој вид на изолација, таванот треба да се земе предвид дека дрвото има други изолациски својства како изолација, така што се вметнуваат сплавот, тие можат да станат термален мост. Затоа, плочите се ставаат под грејните греди или двослојна изолација се применува - прво помеѓу рафлите, а потоа однатре, под греди. Во минатото, најчесто користената средно изолација е несоодветна во тековните трендови, бидејќи термичките мостови се направени на спласите. Иако е можно да се ограничи тенкиот слој на изолација од внатрешноста на покривот, но тоа не е многу среќно решение. Прекумерна изолација Спротивно на тоа, складирањето на топлинска изолација врз спласите се смета за најпосакуван избор. Иако дебелината на покривот се зголемува, но од друга страна, таа ги елиминира сите шанси за појава на термални мостови. Слојот од т.н. изолациски шаблони (најчесто од полистирен) на кој покривот е поплочен. Предноста на изолациониот систем за супервизија е 100% елиминација на термални мостови и проблеми со дрвени греди. Покрај тоа, зградата добива поголем внатрешен простор помеѓу рафлите. Тоа е елегантен и економски начин на навредување на косиот покрив. Материјали кои се користат за изолација на поткровјето Материјали за топлинска изолација може да се поделат на пена материјали (полистирен, полиуретани, ПВЦ, пена полистирен, ПУР пена, пена стакло), минерални влакнести материјали (минерална волна) и растителни материјали (коноп, смола, слама). Модерните градежни материјали денес, изобилно се користат во реконструкцијата на таванските простори е несомнено гипс картон. Неговата неспорна предност е тоа што тој припаѓа помеѓу системите на т.н. сува ѕидарија. Ние не ни треба малтер или штуко кога работиме со него. Во моментов, минералната волна се повеќе се користи во производството на топлинска изолација - комбинација на стакло и капа. Таа има одлична топлинска изолација и заштитни својства, против зима и летното сонце. Алтернатива на минерални бранови се целулозни снегулки. И двајцата споменати изоланти се применуваат на разнесена изолација, што е предност, особено кога сакате да ги покриете тешките достапни локации. Економски ентузијасти луѓе ќе бидат задоволни со изолација решение во форма на дрвени изолациски плочи направени од обновливи извори, со одлична звучна изолација. Мастерс од таканаречената "стара школа" и лицата со ограничена буџетска претстава ја користат можноста за изолација со полистиренски плочи. Спредената пена е форма на изолација што ве тера да заштедите значителни трошоци за греење. Покрај тоа, пена е здрава и изолација може да се изврши цела година. За разлика од стаклениот минерален цилиндар пена создава континуирана површина каде што термичките мостови не се. Изолација на спреј е подобро прицврстена на површината и е многу застана. Ниту времето не ја менува својата форма или не е фатена. Неговата понатамошна предност е исто така дека е прашина и нема негативно влијание врз озонската обвивка. Тоа е исклучително еколошко решение кое ја зачувува животната средина. Цена изолација поткровје При изборот на изолацијата на таванот, неопходно е да се забележи вредноста на изолацијата како целина. Повеќето реновирања на таванот се состојат од следниве работи: Инсталација на покривни прозорци, изолација на покривот, поставување на гипс картон и боја. Цената на изолацијата на таванот зависи од повеќе фактори како што се дебелина на изолација, тип на изолација, метод на изолација (таложење на минерална или стаклена волна, дува или инјекција пена изолација) и, се разбира, од изведувачот сопствена работа. Цената на топлинска изолација од стаклен или камен бран со дебелина од 30 см, со пареа и работа, се движи од 16-20 евра / м2. Цената по изолација дебелина (приближно 25 см) се движи од 12-15 евра по м2. Изолираната цена на гипс изолацијата е од 4-10 евра по м2. Цена за поставата на таванот со гипс картон, професионално значи обложување со армирани и исечени огноотпорни плочи, е 20 EUR / M2. Конечното сликарство е сеуште околу 6 евра / м2. За работа, мајстори за инсталирање на изолацијата се изнесуваат од 0.10 центи повисоки. Обично, господарот ќе ви постави единствена цена која ќе ги вклучува сите акти, вклучувајќи материјал, изолација и други трошоци. Цената за целосна реконструкција на таванот, заедно со собранието на покривни прозорци, изолацијата на таванот, греењето, инсталацијата и собранието на гипс картон е 300-800 EUR / m2. Цитат Слободен Бене Секој добар господар ќе ве направи бесплатен цитат. Треба да содржи награда за материјал што треба да го користи (по консултации со сопственикот на куќата), цените за секоја работа (зависат од обемот на работата, метод на изолација и слично.). Секој господар треба да дојде на инспекција пред реконструкцијата на таванот за да го разгледа просторот и да се разведе на тоа колку М2 е да купи материјал. Понекогаш се случува да се купи материјал себе и ќе му платите на занаетчијата само на самата работа. Секој занаетчија треба да ги користи своите сопствени алатки, работна облека и други алатки потребни за работа. Пред вашиот господар да започне со изолација, мора да направите неколку мерки. Чиста на таванот, применато црево не смее да се обиде стариот мебел и мајстори треба да се добие каде и да им треба. Покрај тоа, треба да ги покриете стреата. Изолацијата на таванот не само што штеди, туку и ќе го зголеми животот на зградата, безбедноста на пожарот и сертифицираниот систем за полистирен и минерална волна и акустична благосостојба во вашето домување. Wilio мајстори секогаш користат state-of-the-art технологија и се редовни обуки.