Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Изградба на Оџаци
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на изградба на оџаци? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни стручњаци за вградување на основата на оџакот во малтерното лежиште, спојување на профилни цевки, центрирање на влошката, монтирање на обвивката на оџакот. Цената на изградбата на оџакот обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: дрвени призми, покриви, огради, кои ќе ги обезбеди еден од нашите 24.627 градители во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Како да се изгради оџак Ако сакате да научите да изградите оџак, треба да земете во предвид неколку работи пред да започнете. Изградбата на тули оџак не бара експерт, кој може да ве спаси многу пари, но знаејќи како работи оџак и како е важно да се изгради правилно, можете да спречите да доживеете опасна и потенцијално фатална огнена куќа. Пред изградбата на било кој оџак треба да ги проверите локалните барања за законот за градење и да уверите дека ги набљудувате локалните правила и прописи. Овие правила и прописи на крајот се воведени поради вашата безбедност. Исто така, имајте на ум дека секој сака да заштеди пари. Ако не го почувствувате оџакот да стоите сами, па понекогаш вреди да нарачате професионалец кој го храни ставањата на оџаците. Меѓутоа, ако имате нејасно искуство и сте сигурни дека "Направете се" проекти, посебна зграда на оџакот не е само збогатување, туку и многу поевтино. Ако сте уште почетник посетете го здружението за противпожарна заштита, каде што ќе најдете многу локални закони и прописи. Оџак карактеристики Пред да научите како да изградите оџак, прво треба да разберете како оџакот работи. Оџаците имаат две главни карактеристики. Тие прво создаваат повлекување што го повлекува потребниот кислород за да формира согорување. Второ, тие ги ослободуваат производите за согорување надвор од станбениот дел на куќата, со што воздухот во вашата куќа е чист и безбеден за дишење. Овој потег се јавува кога оџакот природно се крева топол воздух (или чад). Општо земено, повисоките оџаци создаваат повеќе мозочен удар од оние подолу. Потокот на надворешен воздух понекогаш може да влијае на приоритетот ако тие мора да дува околу пречките како што се покривот или дрвјата област. Овие пречки предизвикуваат воздух да го разнесат оџакот наместо преку својот излез. Градење печка за огревно дрво Овие воздушни теми кои влијаат на нуркањето се нарекуваат струготини. Затоа, висината на оџакот мора да биде најмалку 3 метри над рамен покрив и најмалку 2 метри над покривот гребен или над зголемениот дел од покривот до 3м. Понекогаш може да биде невозможно да се добие доволно вертикално растојание за да се избегне вртењето во влијанието врз нуркањето. Ова е случај кога е инсталиран капакот на оџакот или дигестивот на оџакот за да се минимизира влијанието на SWOBS по потег. Употребата на капа и Кукил на оџакот, исто така, помага да се спречи упад на дожд капки или снег во оџакот кога тоа не се користи. Како да се изгради оџак - планирање Чадот од оџакот е дупка, итеката минува низ чадот. Чајните цевки за ѕидарски оџаци се обично правоаголни или квадратни, додека металните оџаци обично се кружни. Неколку SMOKODOS може да се користат за исцедување нус-производи ако се исполнети одредени услови: Стадовите за поврзување исклучуваат само слични нус-производи. На пример, можете да имате повеќе smokoders за гасни апарати, но не можете да имате повеќе smokoders ако испуштите чад од дрво од еден и гас во друг. Наклонот на чадот не може да биде поголем од 30 степени од вертикалите. Обликот и големината на чадот не можат да се променат во 15cm од било која поени, каде што оџакот поминува низ запаливи подови, покриви или тавани. Комбинираните smokhods треба да имаат голем излив на гас за гас соодветно димензиониран за да се постигне максимум од протокот. На пример, ѕидарски smokodes вентилација само огниште треба да биде 33 cm x 33 cm. Додека Smokod тестото и централното греење треба да изнесува 19 x19 cm или 21,5 cm x 21,5 cm. Металните оџаци мора да имаат дијаметар од 15 до 17 см за вентилациони печки и системи за централно греење или 20 см просек за вентилација на системи за централно греење, камини и печки. Како да се изгради оџак - Совети за ѕидарски Оџакот на оџакот е обично најтешкиот дел од зградата, бидејќи тулите на Fireclay се направени од не-запаливи материјали како што се камења или бетонски блокови. Затоа, тулите бараат доволна сила за одржување на тежината на оџакот без да се населат и мора да бидат поставени на добрократна почва. Оџакот треба да надмине не помалку од 15 см за сите четири оџаци. Во еднокатни куќи, нозете мора да бидат бруто 20 см. Во случај на двоспратни куќи, базата мора да биде бруто 30 см. Приклучете ги оџаците на оџакот на вкусот што се спротивставува на брзи промени во температурите и не-превозот, но има мазна страна што го олеснува прочистувањето на оџакот. Користете чад кој има дебелина од минимум 12/20 cm. Помеѓу надворешната страна на плочката цевка и тула што го опкружува е потребна јаз 2,5 см за да се намали губењето на топлина на оџакот, што повторно го подобрува овој потег. Од суштинско значење е ѕидарскиот оџак да биде помеѓу едни со други и сите запаливи материјали од најмалку два инчи на сите четири страни, вклучувајќи дрвени рамки, тавани и подови. Пополнете не-запалив материјал, на пример, лим. Дебелината на ѕидот во станбени куќи за ѕидарски оџаци мора да биде најмалку 10 см. Како да се изгради оџак - потрошен материјал Пред да започнете со изградба на оџак, не заборавајте да ги имате сите ваши основни алатки и материјал за да не го запрете проектот во средината на проектот и да трчате во продавницата. Што ми е потребно за синџир оџак: Тули, бетонски блокови или камен за изградба, цементен малтер (препорача мешавина од едно парче цемент, едно парче хидран вар и шест парче песок), трим, префабрикуван капа за оџак од бетон или камени, плоча и ѕидарски алатки како ѕидарски Лажица и дух ниво. Совет: Ако изградите оџак за отпуштање огниште, користете го истиот или сличен тип на тула што се совпаѓа со огништето. Како да се изгради оџак - изградба Кога изградбата на оџакот секогаш треба да работите од земјата нагоре, што обично значи дека нема да го започнете проектот на врвот на огништето ако оџакот го вентилира огништето. Бидете сигурни дека скалите на оџакот на армирано-бетонски мат. Ако не, ќе треба да ставите бетонска рампа со 8 до 12 инчи пред да изградите дебелина од 8 до 12 инчи, во зависност од тоа колку подот има куќа. Измешајте го малтерот со препорачаните дози на цемент, вар и изградба на песок. Конзистентноста е точна кога смесата ја потсетува конзистентноста на путер од кикирики. Вчитување на ѕидарски мазни со секоја тула со доволна количина на малтер кој е различен помеѓу зглобовите. Ова осигурува дека зглобовите се пополнуваат без воздушен простор. Ставете ги рабовите едни на други и направете ѕид на оџакот од секоја страна. Користете го нивото на духот редовно за да бидете сигурни дека ѕидот на тули е еднаков хоризонтално и вертикално. Прилагодете се колку што е потребно додека Малта не се исуши. Кога ќе го изградите отворениот оџак, истовремено ставете го чадот и користете го малтерот за да ги запечатите заедно. Ако оџакот е премногу висок пред да се инсталираат инсталацијата на чад. Откако ќе се изгради оџак, инсталирајте го листот на сите четири страници 5 cm дупка помеѓу надворешната страна на оџакот и запаливи материјали. Инсталирајте го металниот облик на локацијата каде што оџакот се базира на ѕидовите. Користете поставата на места каде што оџакот и покривот се среќаваат, и како поставата инсталирана под затворањето на оџакот. Фрли го леми со водоотпорен силиконски печат. Инсталирајте го затворањето на оџакот на горниот дел од покриеното покритие на брендот и бидете сигурни дека тоа го надминува ѕидот на оџакот најмалку 5 см и не е склон кон чадот, туку насока од структурата. Осигурајте се дека има капа за капа што му овозможува на одвод на вода од оџакот за да ја намали влагата што доаѓа навнатре. Научете како да изградите оџак е предизвик дека, но секој сопственик на куќата може да се справи со себе. Меѓутоа, ако имате загриженост или вие нема да ви одговараат со алатката за ѕидање, пермистичките грешки и подобро да нарачате експерт.