Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Изградба на Базен
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.620 регистрирани професионалци
93.522 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на изградба на базени? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за подготовка и ископување почва, изградба на темелни плочи, монтажа на монтажни базен или изградба на ѕидови од базен, монтажа и полнење. Трошоците за изработка и изградба на базен обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: бетон, блокови, фолија, кои ќе ги обезбеди еден од нашите 27.427 специјалисти во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Базена зграда Кој не би сакал да се занесе релаксација од страна на базенот по вкус од мај до октомври? Кој не би сакал да се освежи или да плива во противкурент и со добро чувство да работи понатаму, или барем да ги открие децата? Базенот повеќе не е недостижен, бидејќи во минатото, новите технологии и поедноставени постапки за работа и склопување ќе овозможат изградба на базен и достапни пари. Базените според местото за инсталација се поделени во надворешно и внатрешно. Внатрешните базени се покомплицирани и бараат детално проектно решение, како и овластување или објавување на надлежната градежна канцеларија. Сепак, тоа е поволно дека тие имаат искористување во текот на целата година, но недостатокот е тоа што трошоците за работа и трошоците за одржување се многу високи и затоа изградбата на внатрешни базени е недостапна за повеќето луѓе. Дизајнот и изградбата на внатрешниот базен е погодна за доверување во рацете на експерти, бидејќи без познавање на барањата за размена на воздух и елиминацијата на влијанието на животната средина може да предизвика нерешливи проблеми во базенот и целата куќа. Најсоодветно решение е да се обрати на дизајнерот, на пример преку нашата апликација и ќе ги избегнувате големите проблеми што можете да ги направите несаканите гради. Неоделентно повеќе прифатливи надворешни базени, кои исто така се многу користени во пракса. Од гледна точка на изградба и начин на модифицирање на водата, ние ќе ви обезбедиме основни информации за да ја знаете вашата услуга и да работите преку нашиот портал. Ние мора да одлучиме за воведот за да не одиме - вода хлорирање и таа дозирана или рачно или автоматски, - или вода, сол и електрична енергија Прво слушам за начинот на кој се нарекува. "Морска вода". Сè е засновано на природен процес. За да имате убав и чист базен, ќе ви требаат три основни состојки: вода, сол и електрична енергија. Сонанаторот е софистициран пречистителна станица за вода. Неговата главна функција е распаѓањето на молекулите на базенот и нивната трансформација на активен хлор. Во текот на овој процес, исто така се произведуваат озон и кислород кои имаат подеднакво поволни влијанија врз чистотата на водата. Овој процес на електролиза го штити базенот од микроорганизми преку средства за дезинфекција кои произлегуваат поради електрохемиска реакција. Така се користи базен сол без сонатор Иако кожата ја омекнува кожата и има докажани антисептички ефекти, но водата во базенот не се дезинфицира. Сол, како таков, не ги дезинфицира ефектите. Почесто користени метод на дезинфекција на фунтата на фунта е со дезинфекција базирани на хлор. Денес, редовните комерцијални продавници обезбедуваат широк спектар на хемиски базени. Важно е постојано водата, особено вредностите на pH, бидејќи е полесно да се грижи за водата редовно како да се прават драстични интервенции во случај на плен, што се рефлектира со боење или мирис на базенот. Надворешноста, или градинските базени најчесто се користат базени во семејните куќи, каде што само мала област наменета за оваа намена и може да ги исполни не само функционалните барања за просторот, туку и естетскиот дополнување на градината архитектура на куќата. Кога планирате градинарски базен, препорачуваме да ги земеме предвид следните факти: - Кој простор имаме на располагање, - дали базенот може да биде засаден во длабочина или теренско ниво, - Поврзување со енергија, особено електрична енергија и вода, - Буџет доделен за набавка на градинарски базен (вклучувајќи инсталација и конекција). Основни параметри кои мораме да ги земеме предвид, главно е стратешка одлука за поставување на терен базен или го поставивме како вградени во оваа област. Прво, мораме да процениме дали имаме доволно простор, особено или во планираниот простор, не води кон инженерска дистрибуција на мрежа и ако е така дали е можно и главно да ги преведе. Ние нема да заборавиме да не ја оцениме не само неподносливата дистрибуција, туку и надземје, особено дистрибуција на електрична енергија, но исто така и постоење на дрвја, тие може да имаат навидум предност во заштитата во текот на летните денови, но исто така можат да имаат голем недостаток што го загадуваат базен вода преку паѓање на лисја и прашина што доловува. Во можеби недоволно одржување ова може да има фатално влијание врз квалитетот и чистотата на водата во базенот, но главно на трошоците за одржување на базен и базен вода. Површинските базени се најевтината алтернатива во тековните комерцијални можности за отворен пазар за отворени базени. Напротив, недостатокот е сезона, односно временскиот рок на нивната употреба. Во моментов, постојат неколку опции за набавка на површински базени и нашите провајдери можат да предложат различни опции погодни за вашиот простор и исто така ќе ви помогнат да инсталирате и пуштете во функција. Само директна и фиксна област и можноста за поврзување со електричната мрежа е доволна. Поскапи, но повеќе постојана алтернатива се базени поставени во терен. Во прилог на деталниот и внимателен избор на местото на депозит, ние исто така мора да го избереме типот на базен од перспектива на неговото материјално производство. Во принцип, три основни типови: - Г-дин базени. - базени од керамички или фиберглас влакна - базени од нерѓосувачки базен Исто така е неопходно да се избере базен според начин на филтрирање на вода и во принцип од две опции. Или тоа е уметник базен или skimmer. Skimmer е ниво на Dirt Collector поврзан со системот за пречекорување на базенот. Секој базен за претекување има свои предности, но исто така и недостатоци. Во нашите смисла со почесто користење на скриени базени, бидејќи тие се околу 25% поевтини, но исто така и нивното работење и одржување е полесно. Г-дин базени Масонските базени се изградени како монолитни структури со армиран бетон и со соодветна изолација на вода. Површинскиот третман може да се направи од керамички плочки со боја на боја според ubovô. Варијанта е можно да се протега геотекстил на таков бетон и врвот тежок базен филм од мини 1,5 мм дебелина. Во нивната конструкција може да се постигне поинаква посакувана форма, изградба на различни скали или базен влезови или разни длабочини според специфични барања на купувачи. Неопходно е да се размислува за тоа каде се наоѓаме skimmer или како градиме поплавен авион. За лифтови базени, неопходно е да се биде многу точен и конзистентен во градежните рамнини и слајдови, бидејќи подоцна прилагодувањата се веќе многу комплицирани. За вградени базени, ние мора да го земеме предвид идното поставување на пумпата и филтрација, така што овие уреди се заштитени од времето. Базени керамички или фиберглас влакна Приватниот базен тело е прилагодено на производителот и се испорачува градилиштето. Овде е инсталиран во претходно подготвен ровот како правило при користење на кран. Затоа е соодветно да се размисли за ова веќе во изборот на мислење. Веб-страницата мора да биде остварлива со овој кран и не смее да го попречува или воздушниот сообраќај или телефонска врска. Базеното тело е зачувано на конкретен еднаков супстрат чии параметри го одредуваат производителот во зависност од волуменот на водата и со тоа тежината на пополнетиот базен. По складирањето на базенот за подготвената основа, ова сè уште е обложено со сув бетон за да го извршите товарот на теренот по можна дренажа. На крајот, тротоарот е инсталиран околу базенот, без разлика дали е од бетон или дрво и на тој начин елиминира носење нечистотија во базенот. Во случај на поставување на керамичко отворање, многу е важно ова да биде направено како спротивното. Погодно додаток на базенот е исто така градинарски туш, кој исто така помага да се намали носењето нечистотија во базенот. Базени нерѓосувачки челик Процесот на нивното производство и монтажа е идентичен со претходната точка, разликата е во тежината на базенот и која е поважна и нејзината цена е најмалку двојно повисока. Предноста е хигиенска операција и полесно за одржување на квалитетот на базената вода. Сите видови и видови на базени наведени овде, исто така, можат да бидат надополнети со објекти кои го подобруваат удобноста на користењето, особено за: - противници, кои ќе овозможат интензивно пливање дури и во помали базени, - пумпа за греење на топлина, која може да нè продолжи за да ја продолжиме пливањето во нашите услови од април до октомври, - Покривот на базенот може да нè заштити од загадување, но исто така може да спречи несакана посета на домашните животни.