Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Инженери, Инженерски Дизајн
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.051 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на дизајнери, дизајн на згради? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за архитектонски студии, дизајн на инженерска мрежа и буџет за изградба. Цената на градежните инженери обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации и инкорпорирање на барања обезбедени од еден од нашите 31.199 дизајнери во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Најчесто поставувани прашања Зошто пребарување на проектот на Wilio? На почетокот на секоја зграда постои идеја која се спроведува со помош на дизајнер. Идеите на идниот сопственик на куќи, куќа, индустриска сала или гаража почнуваат да се формираат и се подобруваат во процесот на дизајнирање. Проектирањето на зградите ќе ви овозможи да добиете основна идеја за тешкотијата на градењето, потребните материјали, актите, како и цената. Проектот заедно со другата документација има потреба од зграда и добивање на градежна дозвола и други сертификати. Најдете експерти во вашето соседство денес и внесете го побарувачката на Wilio. Кратко ќе добиете цитати од повеќе дизајнери. Изберете дека најмногу ќе ви одговараат и ќе добиете квалитетен проект со многу подобрувања кои искусен дизајнер ќе ви предложи. Каква работа е дизајнот на зградите? Професионалниот дизајн бара повеќе акти. На почетокот тоа е лична консултација каде дизајнерот ги стекнува сите важни информации од зградата. Бројот на консултации не е ограничен и во принцип плаќа - толку повеќе подобро. Дизајнерот се обидува да ја разбере намерата на зградата менаџер, предложи решенија и да исправи некои грешки, главно неискусни со изградбата во воведни фази кои често се обврзуваат. По собранието на сите потребни информации, дизајнерот ќе развие збир на документи под кои ќе се спроведе изградбата или реконструкцијата. Вие нема да морате да го објасните структурата за да објасните што и како треба да направат - сè ќе биде правилно прикажано во проектот. Зошто пребарување на проектот на Wilio? Создавањето на проектот бара образование, знаење и искуство на професионалец. Во никој случај, проектот за куќа не може да се направи аматер. Различни стандарди, регулативи и технолошки процедури предизвикуваат пребарување за проекција е задолжително. Покрај тоа, искусен експерт ќе ви помогне со мали промени и подобрувања. Внесете го вашето барање преку Wilio веќе денес и не трошете време. Консултацијата со дизајнерот ќе ви плати и ќе бидете изненадени што ќе бидат отворени многу нови опции во градежништвото или во реконструкцијата. Колку време се случува зградата? Креирањето на проектната документација обично трае неколку дена до недели. На почетокот, неопходно е да се сметаат за лични консултации кои подоцна ќе бидат префрлени на цртежи, табели и пресметки. Износот на потребното време, исто така, ќе зависи од сложеноста на изградбата и неговото проширување. Конечно, целиот процес може да потрае малку подолго благодарение на интервенцијата последната минута. Затоа, препорачуваме да се консултирате со која било малина со дизајнерот, предлогот за промена или двосмисленост на време. Проектната документација се состои од повеќе делови и секоја промена потоа бара поправки на повеќе локации. Друг пат се создава архитектонски студии, симулација или мок. Како можам да најдам квалитетен дизајнер? Можете лесно да најдете квалитетен дизајнер на Wilio. Ќе внесете барање и сајт, тогаш тогаш ќе добиете цитати од повеќе дизајнери. Споредете ги цитатите од повеќе професионалци. Прочитајте ги референците оставени претходни клиенти на Wilio и изберете експерт кој ќе ви одговара најмногу. Што е дел од проектната документација? Проектната документација се состои од повеќе делови. Во семејни куќи и други помали градби, т.н.. еден чекор проект. Таа спојува повеќе одделни делови во една целина. Ова ќе вклучува придружно управување, состојба на градежништво, статичка проценка, Проект за греење, Проект за електрична инсталација, Проект за климатизација, Проект за пожар, Проект за инсталација на гас, Проект за енергија, Проекти на други инженерски мрежи, надворешен проект. Голем дел од споменатите делови се задолжителни, некои се опционални. Колку чини градежниот дизајн? Како резултат на цената за проектната документација ќе зависи од големината на структурата (еднокатна, повеќекатна), износот на структурните елементи (куќа, гаража, економски и други помошни згради, магацини), износот на време во консултациите и комплементарни услуги во форма на визуелизации, урбанистички студии и слично. Кога гради семејна куќа, цените на проектот се движат од 1.000 евра - 3.500 €. Локалните разлики исто така се внесуваат во цената и цените за проектот ќе бидат повисоки во поголемите градови. Типична работа Проектна документација, авторски права, консултации, стручно мислење, инженерски мрежи Работна постапка. Проектот започнува со лични консултации. Ќе ги пренесете вашите идеи и сугестии на дизајнерот, запознајте го со ситуацијата на имотот и другите детали. Ние ќе се согласиме со формата на соработка и, се разбира, приближна цена за работата на дизајнерот. Еден квалификуван во уметноста може да изврши патување со патници на местото каде што ќе се гради во иднина. Можете исто така да препорачате промени кои подоцна ќе бидат вградени во проектна документација. Дизајнерот потоа ја демонстрира првата верзија на проектот и визуелизацијата. Во овој момент, други документи сè уште не се произведуваат. Клиентот заедно со дизајнерите се консултира со основниот предлог, правејќи промени. Тука е изграден простор за да се разјаснат своите идеи што е можно повеќе и да даде нови предлози и коментари. Промената може да биде целосно сè. Критерите се лизгаат, намалуваат и зголемени простории, тераси. Лоцирање на прозорци, врати, ѕидни прекинувачи на ѕидови, внатрешно осветлување и надворешноста. Оваа фаза е најсложена за клиентот, но исто така и најкреативни. Не плашете се да стигнете до дизајнерот со барања за промена или совети. Искусен експерт сака да ве извести така што ќе се изгради поефикасно и поевтино. По усогласувањето на сите структурни решенија и инкорпорирање на нови идеи и подобрувања, дизајнерот започнува да работи во текот на документот заедно со пресметките што ќе бидат наведени во различни делови. Проект за греење, статичка проценка, проект за инсталација на електрична енергија итн. Некои делови од документацијата, исто така, може да им се доверат на друг професионалец - најчесто ќе се сретнеме со надворешен развиен Statike проект. На крајот од процесот, дизајнерот ја пренесува целата работа на клиентот и поединечните делови ќе објаснат. Големи компании за дизајн исто така можат да бидат опремени за клиент и градежни дозволи и сертификати. Тие, исто така, ја знаат целата конструкција за да го реализираат клучот. Затоа, можноста е многу. Зависи од барањата на клиентот и меѓусебниот договор. Совети и совети: 1. Не прави промени во произволно Таа е идеална кога сите идеи и промени се консултирани во фазата на подготовка на проектот. Но, понекогаш се случува помали прилагодувања да се направат откако ќе се пренесе проектот или за време на изградбата. Избегнувајте произволна интервенција во проектот и консултирајте се со дизајнерот за секоја модификација. Оштетувањето на статијата може да се појават и градење на промени во опасни. Исто така не е добро ако правиме промени во електрична инсталација и не ги знаеме насекаде. Потоа заборавиме и поправка или реконструкција, ќе предизвикаме значителни проблеми. 2. Побарајте експертски експерт Додека барате соодветен дизајнер, фокусирајте се на добивање на експерт со искуство. Тие се додадена вредност која ќе осигури дека зградата ќе биде квалитетна и безбедна. Искусен дизајнер ќе ве советува мали, но исто така и поголеми промени што вашиот проект ќе се движи напред. 3. Не се брзај Во спроведувањето на проектот и консултирајте се со дизајнерот, не брзајте. Разбирливо е дека визијата за ново домување ја турка зградата на брзиот одлуки, но во пракса таквата постапка не го заменува. Целосна структура со експертски план искрено и трпеливо. Врнената подготовка на проектот значи решение за промени и модификации до процесот на градење, а тоа е именувано како катастрофа. Непријател и хаотична конструкција е кошмар за сите вклучени. 4. Комуникација со властите Проектот за квалитет на квалитетот ќе служи за изградба на себе и кога ќе комуницира со властите. Запомнете го фактот дека еден проект со сите негови делови ќе бара градежен орган да ви даде градежна дозвола. Други делови од проектот ќе бидат неопходни во спроведувањето на инженерските мрежи. Финансии Еве банки кои ќе ви помогнат да ја финансирате идната конструкција врз основа на проценка на проектот - веќе не постои. Изгори со потребата за повеќе копии од проектот.