Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Инсталација / Замена на Термостат
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.625 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на жици, замена на термостат? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за да го монтирате термостатот на место со природен проток на воздух, да поврзете надворешен сензор за температура за подно греење, да поврзете терминали за контролирање на грејниот кабел со контактите на серпентина на надворешен контактор. Трошоците за инсталирање и замена на опремата за контрола на котелот обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: сервис, одржување, нон-стоп линија, резервни делови обезбедени од еден од нашите 16.807 инженери за греење во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Како да инсталирате термостат Време потребно: помалку од 2 часа Ниво на тешкотија: Почетник Постојат неколку проекти за подобрување на домаќинствата кои нудат годишни заштеди на енергија како нова инсталација на термостат. Замена на стариот термостат за програмибилен или Wi-Fi термостат може да ги промени вашите енергетски сметки во менување на сезоните. Овој водич ќе ве научи како да го замените термостатот или како да го инсталирате термостатот за прв пат. Вие ги дознавате точните чекори за мерење, жици и поставување на термостатот за да бидете сигурни дека табелата е правилно усогласена. Првиот чекор во инсталирањето на термостатот е да се осигура дека моќта на постојниот термостат е исклучена. На главната услуга бар, исклучете го системот за греење и климатизација. Неговото прекинувач треба да биде јасно обележано. Совет за безбедност: Осигурајте се дека не инсталирате нов термостат до кола кои го надминуваат напонот на производителот. Високонапонски термостат врска ќе ги оштети контролите и може да предизвика краток спој или опасност. Покрај тоа, неправилното поврзување на термостатот ќе ја оштети единицата и може да предизвика повреди на лица или имотна штета. Вториот чекор е да се укине постоечкиот термостат. Одвртувајќи постоечки термостат од ѕидот. Извадете ја старата термостатска плоча со помош на шрафцигер. Одвртете ги завртките за прицврстување на термостатот и одберете го телото на термостатот. Третиот чекор е одделен и етикети жици кои ги одвојуваат жиците на термостатот. Обележете ги проводниците користејќи ја лентата за да се сетите на поставувањето на завртките терминали. Не постои стандарден код за боја, па користете ги кодовите на буквите за да ја олесните идентификацијата на диригентот. Исклучете ги жиците. Вметни жици на ѕидот или завиткајте околу молив за да ги спречите да се лизгаат во празнината на ѕидот. Четвртиот чекор е ако е потребно, инсталирање на C-возач. Шема означена со типичен термостат проводници кои се поврзуваат со контролната плоча на HVAC. Интелигентните термостати можат да бидат до пет термостат проводници кои секогаш содржат "заеднички проводник" или C-возач. C-Возачот обезбедува континуиран проток на енергија во термостатот, без потреба да се вклучи и надвор од други апарати (како што е вентилатор или ладење). Ако разменувате паметен термостат за друг интелигентен термостат, кабел C е веќе поврзан со терминалот C. Ако сте надградба на паметен термостат, ќе треба да го пронајдете и идентификувате C-возачот или да инсталирате нов C-возач. Иако вашиот стар термостат не го користеше C-возачот, неискористениот C-возач може да се напие во ѕидот зад задната плоча на термостатот. Проверете ја контролната плоча на HVAC за да имате диригент поврзан со терминалот C. Контролната плоча на HVAC обично се наоѓа во близина на системот за греење и климатизација или во панелот за пристап на печката. Ако возачот c е в, другиот крај на жицата треба да биде во ѕидот и можете да го користите за нов интелигентен термостат. Ако не е достапен диригент C е достапен, една опција е да го користите комплетот за додавање и жица "или комплет за продолжување на моќта. Некои модели на термостат може да се достават со овој сет и други компоненти на термостатот. Следете ги упатствата на производителот кога инсталацијата. Комплет на контролната плоча на HVAC. Друга опција е да користите 24-Volt адаптер кој го доставува C-возачот и се поврзува со блискиот притисок за термостат. Ако вашата контролна плоча на HVAC има празен терминал C, исто така можете да го инсталирате кабелот C и да го претворите преку ѕидовите до термостатот. Ако имате сомнежи, повикајте го електричарот за да го поврзете кабелот C кабел. Филтрирајте нова база и термостатска жица во петокот. Некој ја завртува термостатот базната плоча на ѕидот. Без разлика дали научите како да инсталирате основен не-програмски термостат или да научите како да инсталирате интелигентен термостат, следниот чекор е генерално ист. Се разбира, секогаш е важно да се следат упатствата на производителот во врска со сите мали разлики кои постојат од една единица во друга. Отстранете ја постоечката термостатска база со завртки за прицврстување. Одделете го предниот дел на новиот термостат од база. Прво стартувајте ја основната инсталација. Нисконапонските жици фрлаат преку назначеното отворање на новиот термостат. Ако вашиот нов термостат не е само-израмнување, користете мало ниво на дух за да бидете сигурни дека е правилно избалансиран. Прицврстете ја основата на термостатот на ѕидот користејќи ги завртките што се испорачуваат со термостатот. Поврзете ги нисконапонските жици на соодветните терминали за завртки на основата на новиот термостат. Ако вашите врски не се совпаѓаат, видете ја инсталационата шема во новиот упат на термостатот. Затегнете ги сите објавени жичани врски и проверете дали жиците и школка се во добра состојба. Вметнете ја батеријата или батеријата во телото на термостатот (ако е достапно). Осигурајте се дека големината и поларитетот на батеријата се точни. Совет: Кога купувате домашен термостат, осигурајте се дека домашниот систем е компатибилен. Инсталирајте го термостатот во шестиот чекор и вратете го напојувањето на програмскиот термостат. Инсталирајте ја термостатот со нежно притискање на вишокот жица назад во отворот во ѕидот и вметнете го отворот во огноотпорен материјал. Изолација на стаклени влакна е одлична за да се спречи приоритетот да влијае на активноста на термостатот. Прицврстете ја контролната единица во основата со завртките доставени со термостатот. Завртки безбедно се затегнат. Вратете го напојувањето за греење / ладење, а потоа притиснете го ресетинот за да ја исчистите меморијата на програмата. Програма термостат според упатствата на производителот. Обидете се со единицата за да бидете сигурни дека печката и климатизацијата функционираат правилно. Како едноставна вклученост на термостатот Програмен термостат инсталиран на ѕидот. Инсталацијата варира за две жични системи (само за греење или ладење). Ако имате двожичен систем, погледнете ги упатствата на операторот на производителот за подетален водич за инсталација. Затегнете ги неискористените терминали. Ако вашиот систем има повеќе од две жици, можете да ги најдете точните жици на шемата за инсталација на производителот. Потребата за греење и ладење варира во сезоната, па прилагодете го програмирањето колку што е потребно за да одговараат на вашиот животен стил. Ако имате повеќе од еден систем за греење или ладење, поставувањето на прилагодливиот термостат на секој од нив ќе обезбеди поголема енергетска ефикасност.