Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Инсталација и Поправка на Клима Уред
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.626 регистрирани професионалци
93.625 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на инсталација/поправка на клима уред? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за климатизација, поврзување на внатрешна и надворешна единица, чистење и замена на филтри. Трошоците за инсталација и поправка на ладењето обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: филтер, конзола, нон-стоп служба за итни случаи, дезинфекција, кои ќе ги обезбеди еден од нашите специјалисти на 22.049 во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Совети и совети
Добра задача е основа Напишете во задачата што е можно опис на тоа која работа треба да ја извршите и до кој степен да разберете што точно е вашата идеја. Проверете за реализација Со цел да бидете сигурни дека сите дела се направени квалитет, проверете работа за време на нејзиниот курс, како и откако ќе го завршите. Буџет и време Не заборавајте да ги додадете вашите барања за завршување на имплементацијата. Ако имате назначен буџет кој треба да се следи, ве молиме забележете дека давателот на услуги е веќе на почетокот.
Најчесто поставувани прашања
Зошто да пребарувате за инсталација / поправка на климатизација на Wilio?
Барате експерт за инсталирање или поправка на климатизација во вашето соседство? Со цел климатизација да работи добро, неопходно е соодветно да се инсталира, редовно чисти и одржувани. Можни корекции мора да се обратат на квалификуван професионалец. Wilio ќе ви помогне да најдете експерти за климатизација од околината. Само внесете ја побарувачката и ќе ги добиете првите понуди за неколку минути од локалните експерти кои ја земаат работата кога станува збор за вас и за пријателска цена. Вашата клима секогаш ќе биде сигурно и удобно кул за време на жешки денови.
Што е дел од стандардното одржување на климатизацијата?
За време на службата за климатизација, техничарот за течноста за ладење (R32, R410A), притисок на системот, филтрите, електрониката, печатите и кондензатната одвод. Тоа ќе биде испразнета и чистење на испарувачот, филтрите, покрива, надворешните кондензатори, отпадот кондензат и електрони. Проверува колото за ладење, бучава, работење на индивидуални оперативни режими и ги затегнува зглобовите.
Зошто е редовна годишна служба за климатизација. профилакса?
Редовниот сервис за климатизација е предуслов за нечисто функционирање и долг живот. Контролата на климатизацијата и поправка не вклучува само чистење на климатизација и дезинфекција, туку и ревизија на опремата. Чистењето на климатизацијата може да ја намали потрошувачката на енергија и со тоа цената на работењето. Занемарувањето на одржувањето ќе предизвика стабилно намалување на перформансите на климатизацијата, додека потрошувачката на енергија ќе се зголеми.
Колку често треба да извршите служба за климатизација?
Колку често треба да извршите служба за климатизација ќе зависи од тоа колку често ја користите единицата за климатизација и како многу прашина или загадена е надворешната средина. Ако редовно ги чистите филтрите на секои неколку недели и чувајте ја надворешната единица чиста од нечистотии и веб, професионалното одржување ќе ви треба само еднаш годишно.
Треба ли да го поправам или заменувам единицата за климатизација?
Кога одлучувате дали треба да ја поправите единицата за климатизација или да ги замените, сметате фактори како што се: возраст за единица за климатизација, нејзината енергетска ефикасност и наградата на новата единица наспроти трошоците за поправка.
Кои видови поправки за климатизација се најчести?
Поправка за ладење на воздухот: • Пополнување на ново ладилно средство со истекување на ладилникот • додаток за средство за ладење • Размена на компоненти во колото за ладење • Нов компресор Електрична поправка на климатизација: • интервенција или дијагноза на проблем во Ел. Коло. • Електрична поправка на климатизација со компонента замена • Кондензатор за замена Поправка на кондензат: • Поправка на кондензаат: Прочистување • Кондензат поправка: Подгответе (други зачувување, сврзување, дупчење) • Поправка на кондензативна пумпа • монтирање на кондензатната пумпа • Поправка / замена на црево / цевки за кондензат
Што се случува ако редовната служба за климатизација не е извршена?
Единицата за климатизација има компоненти кои филтрираат воздух и ако овие филтри редовно се импресионираат во единицата за растење на бактерии кои ќе бидат пренесени до промет кога се работи за климатизација. Затоа, редовната услуга е потребна за да се направи воздух од климатизацијата чист и здрав, но исто така и дека единицата за климатизација работи без нарушувања, така што најниската потрошувачка на електрична енергија и долг живот.
Колку често треба да направите единица за климатизација?
Експертите препорачуваат извршување на климатизација услуга во станови и куќи еднаш годишно. Најдобра рана пролет. Меѓутоа, со цел да се осигура дека вашето климатизирање ќе работи ефикасно, исто така е неопходно да се исчисти во прилог на годишната служба.
Колку чини услугата за климатизација?
Просечните трошоци за трошоците за климатизација се движат од 50 до 300 €. Цената зависи од тоа колку се вклучени единици за климатизација, како што се оние каде што се поставени и други фактори.
Како е инсталацијата на климатизација?
Класификација и фокус
Секоја инсталација на климатизација започнува со разгледување и фокусирање. Тоа е еден од најважните чекори потребни за да се направи корисникот на климатизацијата удобно, ефикасно, изводливо и што е можно со најмалата интервенција во вашиот објект. За време на инспекцијата, бројот на единици потребни за инсталација е димензија, нивната изведба и локација.
Инсталација и монтажа на климатизација
Климатизерите на ѕид најчесто се состојат од една надворешна единица и од една или повеќе внатрешни единици. При инсталирањето на климатизацијата, овие внатрешни и надворешни единици мора да бидат поврзани со ладилно средство и електрично, што бара експертиза и искуство. Затоа, неопходно е да се контактира со експертот. Собранието за климатизација започнува со прецизно определување на надворешни и внатрешни единици. Неопходно е гасоводот што води до внатрешни и надворешни единици може да се донесат до уреди без пречки. Исто така, постои потреба да се утврди каде се кондензира. Затоа постои голема вода, затоа истекот на водата мора да биде во градиент. До пет литри може да се создаде дневно. Водата обично се одвива надвор, надвор од куќата, на пр. во води до сифон или до резервоарот за WC. Цевките може да ги спроведува кабелски канал, но тие исто така можат да бидат вградени во ѕидовите ако инсталацијата мисли доволно однапред или дебелината на масонот дозволува. За складирање на цевки во ѕидови, потребни се поголеми уривки и понатамошни работи за реконструкција, како што е. сликањето. Во исто време, тоа е и финансиски и одземаат многу време. Последователно, конзолата е монтирана за складирање на надворешната единица и внатрешната плоча на превозникот. Кога е завршено монтажата на надворешните и внатрешните единици и цевките и линиите се на нивните места, цевките и каблите се препраќаат, уредот е вентилиран, ангажирање во електрична енергија и е исполнет со дополнителен средство за ладење колку што е потребно. Конечно, неговото правилно функционирање е проверено и тестирано со уреди за мерење на притисокот, така што перформансите на климатизацијата исто така е доволна за вчитување.
Зошто климатизацијата треба да инсталира само акредитирано лице?
Инсталирањето на климатизацијата исто така го вклучува и носењето на ладилното средство. Според важечкото законодавство, тие можат да го отстранат исклучиво сертифицираното лице. Затоа, инсталацијата на климатизација може да се изврши само од акредитиран експерт од законот.
Што е дел од стандардното одржување на климатизацијата?Одржување на климатизацијата
Дезинфекција на испарувачот Чистење на покритието на внатрешната единица Мотор и контрола на бучава Чистење на електрониката Затегнување електрични и механички зглобови Кондензаристичка дезинфекција на отпадот Проверка и чистење или замена на филтри Чистење на надворешни кондензатори Проверка на функции за контрола Проверете го вентилаторот, кул, топлина режими Проверка на состојбата на топлинска изолација Проверка на затегнатоста на колото за ладење Чистење на надворешната единица покрива
Како е инсталацијата на климатизација?
Класификација и фокус
Секоја инсталација на климатизација започнува со разгледување и фокусирање. Тоа е еден од најважните чекори потребни за да се направи корисникот на климатизацијата удобно, ефикасно, изводливо и што е можно со најмалата интервенција во вашиот објект. За време на инспекцијата, бројот на единици потребни за инсталација е димензија, нивната изведба и локација.
Инсталација и монтажа на климатизација
Климатизерите на ѕид најчесто се состојат од една надворешна единица и од една или повеќе внатрешни единици. При инсталирањето на климатизацијата, овие внатрешни и надворешни единици мора да бидат поврзани со ладилно средство и електрично, што бара експертиза и искуство. Затоа, неопходно е да се контактира со експертот. Собранието за климатизација започнува со прецизно определување на надворешни и внатрешни единици. Неопходно е гасоводот што води до внатрешни и надворешни единици може да се донесат до уреди без пречки. Исто така, постои потреба да се утврди каде се кондензира. Затоа постои голема вода, затоа истекот на водата мора да биде во градиент. До пет литри може да се создаде дневно. Водата обично се одвива надвор, надвор од куќата, на пр. во води до сифон или до резервоарот за WC. Цевките може да ги спроведува кабелски канал, но тие исто така можат да бидат вградени во ѕидовите ако инсталацијата мисли доволно однапред или дебелината на масонот дозволува. За складирање на цевки во ѕидови, потребни се поголеми уривки и понатамошни работи за реконструкција, како што е. сликањето. Во исто време, тоа е и финансиски и одземаат многу време. Последователно, конзолата е монтирана за складирање на надворешната единица и внатрешната плоча на превозникот. Кога е завршено монтажата на надворешните и внатрешните единици и цевките и линиите се на нивните места, цевките и каблите се препраќаат, уредот е вентилиран, ангажирање во електрична енергија и е исполнет со дополнителен средство за ладење колку што е потребно. Конечно, неговото правилно функционирање е проверено и тестирано со уреди за мерење на притисокот, така што перформансите на климатизацијата исто така е доволна за вчитување.
Зошто климатизацијата треба да инсталира само акредитирано лице?
Инсталирањето на климатизацијата исто така го вклучува и носењето на ладилното средство. Според важечкото законодавство, тие можат да го отстранат исклучиво сертифицираното лице. Затоа, инсталацијата на климатизација може да се изврши само од акредитиран експерт од законот.
ДемонстрацијаДемонстрации на реализациите на нашите провајдери
profile image
Инсталација и Поправка на Клима Уред
Dušan V.
profile image
Инсталација и Поправка на Клима Уред
Дејвид В.
profile image
Инсталација и Поправка на Клима Уред
Ерик А.
profile image
Инсталација и Поправка на Клима Уред
Едуард Р.
profile image
Инсталација и Поправка на Клима Уред
Петар не.
profile image
Инсталација и Поправка на Клима Уред
Томаш В.