Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Инспекција на Шахти
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.051 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на инспекциската шахта? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти во монтажата на инспекциската оска, поправка и замена на водоводните и одводните системи. Цената на инспекциската комора обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: служба за итни случаи, спирален бент, чистење под притисок обезбедени од еден од нашите 22.249 експерти во категоријата

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Ревизорски шахти: Често поставувани прашања Што е вратило за ревизија Ревизорската оска, всушност е помошна конструкција која служи за контрола на функционалноста и одржувањето на хоризонталната канализација. Тоа може да биде канализација во канализација, дождовница или и дренажна канализација. Ревизијата вратило овозможува пристап до канализација и спроведување на техничка интервенција во одржување или чистење. Големината на инспекциската оска зависи од канализационата мрежа и условите на администраторот на канализацијата. Ревизорските шахти се изградени од бетонски напади околу дијаметар од најмалку 90 сантиметри и до 120 сантиметри. Тоа беше поради тоа за да може физички да се добие работник до местото на интервенција и да му дозволи да успее да изврши интервенција. Сепак, овие шахти често се протекуваат и, со оглед на дијаметарот на отворот, исто така не е лесно и предизвикува мирис во околината. Во моментов, новата градба на шахтите за ревизија е изградена во помали просеци и нови материјали. Ова е затоа што денес се користи технологија за чистење, следењето и извршувањето не треба да го добијат работникот до близината на канализацијата. Но, неопходно е да се добие технолошка опрема за одржување или чистење на канализација директно во нејзината дистрибуција. Вратата за ревизија е исто така изградена кога се јавува линеарна насока на канализацијата или каде што има голем број на канализациски системи со неколку насоки. Од практични и економски причини, материјалното олицетворение на бетонски преглед вратило до лесни пластични инспекциски шахти, кои често се завршени со контејнери. Обратно размавта гарантира дека во случај на вонредна состојба, како што е зголемувањето на водата во канализационата цевка, канализационите води се вратија во канализациониот систем. Ревизорските шахти можат да бидат посредни или поврзување и двата вида може да бидат со контејнер или без него. Осигурувањето на ревизијата е предложена и обично направена барем на растојание од 0,5 метри од границата на објектот и е покриена со капакот на отворот. Локацијата на инспекциската оска треба да биде лоцирана така што не може да биде нарушена од моторното возило или отворот или дури најблискиот простор на инспекциското вратило и ќе го оштети. Во исто време, препорачливо е да се стави вратило за ревизија на имотот каде што има и дренажен објект. Ова ќе биде обезбедено дека постои ограничен пристап до странските луѓе на инспекциските вратило и на тој начин ја рестартира можноста за неовластено ракување и влегување во канализацијата. За изградба и инсталирање на вратило за преглед Дренажата на оската за одводнување е изградена во рамките на дренажен проект во кој се поставени насочни и високи стапки за неговата локација, но исто така се пресметуваат номинална осветленост на канализационата цевка. Така, ние се засноваме на проектот и видот на планираното инспекциско вратило исто така е поставена бидејќи тие генерално ги поврзуваат индивидуалните гранки на внатрешната канализација. Вратата за ревизија ги има истите услови за складирање и поврзување на филијалите на канализацијата. RYHA на која е поставена канализацијата или ревизијата, мора да се ископаат според проектот. Ryha мора да биде компактен и дополнет со под-средства за песок за да постави стабилна и цврсто поставена на инспекцискиот вратило. Самата ревизија се состои од ДНК на вратило, вратило за вратило и отворот за вратило. Сопствена инсталација започнува со поставување на ДНК на вратило на набиен супстрат со песочен потсистем. Ние ги поврзуваме цевките за снабдување и излез на дното на вратилото, односно нафтоводот сите гранки ќе бидат поврзани со следната линија за одвод. Во зависност од видот на инспекциското вратило, ги запечатуваме зглобовите или ги поврзуваме според технолошката регулатива. Ние поврзуваме цевка на вратило на дното на вратилото со кое постигнуваме над идните корекции на полето. Ако висината на теренот е пресечена во рерната и ставете го отворот за вратило на врвот. Иако цевката на вратило мора да се промени и постепено се осакатува, така што таа не ја оштети рерната, но таа мора да биде доволно компактирана со неговата околина. На невешти набивање, може да има повторена сесија на теренот, што може да предизвика одводнување за одвод, но на пример, повторна штета на тревникот во околината. Најчесто се користи од ревизијата на вратило направен од стврднат пластика. Овој материјал претставува еколошка и оперативна алтернатива за тешки, обемни бетонски конструкции. Бетонските шахти се повеќе предизвикувачки и поскапи за изградба и подоцнежно одржување. Исто така, постојаната затегнатост е полесна за постигнување на шахтите за прегледување на пластика. Ова е главно важно во случаи на повторувачки поплави или печење и хемиска отпорност е важно главно во области со потенцијални агресивни подземни води. Како се однесуваат обновување на ревизии и што значи броевите? Постојат многу различни совети од шахтите за преглед, но ние исто така можеме да го видиме обележувањето, на пример, како што следува: DN400 / 160/2000, што значи дека DN 400 е внатрешниот дијаметар на цевката на вратило дадена во милиметри, 160 е Внатрешен дијаметар на влезните и излезните цевки дадени во милиметри и последната бројка е висината на цевката на вратило, во овој случај 2000 милиметри. Морам да ја спасам мојата куќа под градежништвото. Мислам дека ќе ја спасам мојата дренажа. Дали мозокот ќе работи без него? Канализацијата, исто така, може да работи без инспекциски вратило, но е прашањето колку долго. Ние не препорачуваме да пропуштите прегледачка оска, бидејќи заштеда е занемарливо. Според дијаметарот на канализацијата и длабочината на неговото складирање, вратилото може да чини околу 130 € плус трошоци за негово складирање и приклучување. Во иднина, ревизијата може, во иднина, може да заштеди пари за чистење или кршење на канализацијата поради акумулацијата на странските објекти во канализација. Кога ми е потребен изведувач на канализацијата, овој автоматски исто така вклучува и прегледна вратило? Поврзете го објектот на јавна канализација, може да се заснова само на согласност на јавниот канализационен менаџер, кој ќе ви го даде откако ќе поднесете проект за поврзување. Ова исто така вклучува сместување и димензии на инспекциската оска. При изборот на изведувачот, обезбеди потенцијални добавувачи на проектот врз основа на кој тие треба да ја ценат целата работа и материјали што се користат за поврзување, вклучувајќи го и инспекциското вратило. Ние не препорачуваме да влезете во врска со еден добавувач и инспекциската оска во друга. Вие го избегнувате градоначалникот за да ги решите сите жалби. Совети, трикови 1. Не ја потценувајте должноста на ископувањето и доволна висина на песокот Podyspo, не само кога ја ставате ДНК на вратило, туку и во местата за поврзување на каналите на вратилото. Може да има зголемен притисок врз точката на поврзување и кршење на канализацијата и оневозможено. 2. Точно е во согласност со проектната документација на патот и длабочините на надворешната канализација, така што не испраќате дрво на нивните корени за да ја нарушите стабилноста на дренажата и ревизијата или да наметнете база на друга зграда На патниот пат, на пр. Гаража, градина куќа или како. 3. Стандардно прилагодување на крајот на инспекциската оска над теренот - кратко до крајниот раб на теренот на страницата. Ќе ја креирате можноста да се готви со терен според сегашните потреби.