Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Инспекции и Ревизии
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.503 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба служба за инспекција и ревизија? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за да ја прегледаат и проценат единицата, да ја проценат состојбата. Цената на проверките и инспекциите обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе детали за услугите: сертификација, технички прегледи, трошоци за испорака обезбедени од еден од нашите 27.955 техничари во категоријата.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Најчести прашања во врска со инспекцијата и ревизијата Зошто треба да ангажирам инспектор за недвижнини? Набавката на куќата е една од најголемите финансиски обврски кои се грижат за себе. Сите купувачи - од ретко купувачи по оние кои купиле многу дома за продажба и профит - тие можат да имаат корист од куќата турнеја, бидејќи турнејата на куќата пред купувањето има многу бенефиции. Потенцијалните купувачи лесно може да ги забележат носените прекинувачи, анкетите и гребнатини. Овие типови на проблеми можат лесно да се решат. Квалитетната домашна инспекција може да открие скриени и почести структурни проблеми. Експертскиот инспектор за недвижен имот може да го процени статусот на системот HVAC (греење, вентилација и климатизација), таванот и надворешната изолација, водоводни цевки и електрични системи. Клучно е дека почетната турнеја може да открие посериозни проблеми, како што се нерамна вшмукување куќа која може да влијае на најтешките подови и ѕидови. Отстранувањето на овие сериозни проблеми може да биде крајно скапо. Експертскиот инспектор за недвижнини може да го одреди нездравото ниво на радиоактивен радон, кој може да влијае на новите сопственици. Така, сеопфатен преглед на куќата им овозможува на купувачите да ги избегнуваат потенцијалните расходи и да им обезбедат можност да се повлечат од сомнително купување на куќата. Што ми треба да знам пред да ангажира инспектор за недвижнини? Ако размислувате за купување на куќа, разумно е да ангажирате инспектор за недвижнини за да бидете сигурни дека вашата инвестиција е удобен и недвижен имот не носат сериозни проблеми. Ова е голема одлука и затоа треба да изберете професионалец. Во потрага по инспекторот, направете анкета во одредена област, консултирајте се со пријателите за какви било препораки и да пребарувате за онлајн прегледи на шилестичките инспектори. Понатаму, осигурајте се дека вашиот потенцијален инспектор е професионално компетентен за извршување на инспекции во вашата област. Можете само да го направите сето тоа на Wilio. Сепак, изнајмувањето на овластениот инспектор гарантира дека е професионално обучен. Исто така, осигурајте се дека е осигуран, па ако домашниот инспектор изврши грешка во товар, трошоците за отстранување може да бидат покриени од неговото осигурување. Инспекторот ќе обезбеди професионален извештај на крајот од инспекцијата. Можете да ги проверите потенцијалните инспектори со поставување примери на нивните претходни пораки за да видите дали инспекцијата е извршена темелно. Прашајте го инспекторот дали ја извршува вашата полно работно време, бидејќи тоа е добра визит-карта на неговата работа. Конечно, проверете дали инспекторот е член на професионалната асоцијација на домашни инспектори, што е исто така добра карактеристика на сигурен професионалец. Ако ги правите овие задачи однапред, ќе имате поголема просторија до вашата следна почетна турнеја. Што се совпаѓаат дома инспекторите? При купувањето на нова куќа, има смисла да се спроведе темелна домашна инспекција од квалификувани имотни инспектори со цел да се избегнат скапи и неочекувани поправки во иднина. На пример, домашната инспекција може да открие структурни проблеми кои ќе влијаат на функцијата и работењето на куќата, проблемите со климатизацијата или климатизацијата или дали куќата нерамна / работи, соодветно. Тие ги тресат ѕидовите. Со ангажирање на квалификуван инспектор со осигурување на имот, можете да избегнете такви скапи ризици. Ништо не треба да избега на недвижен имот да биде поправен пред да се продаде, и што ќе купи купувачи по купувањето на куќата. Ако инспекторот не е правилно осигуран и занемарен или не открива клучна грешка во техничката состојба на куќата, може да ги сноси трошоците за потенцијална корекција. Сепак, не постои гаранција дека лесно може да ги добиете овие пари. Затоа, најдобро е да ангажирате добро осигуран, лиценциран имотен инспектор кој може да ги покрие сите обврски преку нивната професионална полиса за осигурување. Колку чини инспекторот за домот? Цената на инспекторот за недвижнини зависи од многу фактори: Повеќе искусни инспектори генерално наплаќаат повисоки стапки. Повеќето инспектори наплаќаат надоместоци од големината на куќата. Куќа патувања, исто така, се зголемува со растечката област на куќата. Возраста на куќата може да влијае на трошоците за инспекција. Исто така, контролата на домот може да биде поскапо ако инспекторот мора да патува со цел да го провери вашиот избраниот имот. Покрај тоа, сопствениците на куќи можат да започнат со основната домашна турнеја за рамна такса. Сепак, последователно или паралелно може да ангажира повеќе специјализирани инспектори за да ги истражи специфичните проблеми. Овие проблеми вклучуваат, на пример, статистика на недвижен имот, голем број на бактерии при контролирање на бунари, мувла и присуство на штетни супстанции или контрола на вода, гас и канализација или септички. Идните купувачи ќе бидат вклучени во Инспекторатот за да размислат однапред за да подготват буџет за темелна инспекција на куќата што ќе им обезбеди најголема комфор на купување. Кои се придобивките и недостатоците на инспекцијата на куќата пред неговата продажба? Постојат неколку плус и минуси при проверка пред продажба. Предности вклучуваат: Проверката пред продажбата може да открие предмети кои треба да се санираат и да обрнат внимание. Раната турнеја обезбедува време за извршување на поправки и надградби во подготовка за ставање на вашата куќа на продажба, така што ќе можете да побарате подобра цена за вашиот имот и да допрат што е можно повеќе потенцијални купувачи. Ако куќата што ја рекламираш наследената, турнеја пред продажбата може да знаете како да се грижите за куќата пред да поседувате. Решението што е потребно со контролирано продавање, исто така, може да го спаси дилерот и купувачот потенцијално стресни преговори. Ако инспекторот за домашни купувачи ги открива недостатоците што не знаете дека можеби ќе треба да преговарате за пониска цена за да ги покриете трошоците за потребната поправка. Од друга страна, постојат некои недостатоци кои се однесуваат на извршување на почетна турнеја пред да се продаде: Продавачот е законски обврзан да го информира потенцијалниот купувач за сите проблеми со куќата. Ако домашната инспекција ќе ве изненади да откриете голем и скап проблем, мора да го информирате купувачот. Прелиминарната проверка ги зголемува трошоците за продажба на куќата. Контролите пред продажба обично се преместуваат од 150 евра над, но може многу да варираат во зависност од конкретните околности. Конечно, претходната проверка не гарантира дека инспекторот на купувачот не ги открива проблемите што не се појавија со вашата прелиминарна проверка. Може ли купувачот по куќата шоу да се повлече од договорот? Да, купувачот може да се повлече од договорот по почетната турнеја, но само ако е наведено во оригиналниот договор за купување. Обично е ограничено време кое обично е околу три дена за да се повлечат и да ги вратат парите што се плаќаат. По овој датум, сеуште можете да се повлечете, но не морате да ги вратите парите едноставно. Ретко е што домашната инспекција содржи само позитивни пораки. Пораките од инспекцијата на куќата во детали опишуваат поголеми грешки во домаќинството, чија поправка е скапа, заедно со помали и полесни поправки. Ако, исто така, можен купувач најде потенцијална грешка во куќата која не е наведена во извештајот за инспекција, купувачот има право да ангажира за инспекција на специјализиран инспектор (на пример, мувла во куќата или влагата во подрумот) . Затоа, потенцијалниот купувач може да го промени умот по почетната турнеја. Или ако секундарната специјализирана инспекција ќе биде откриена со скап проблем, купувачот може да одлучи да се повлече од купувањето. Ако се појават проблеми, купувачот можеби не мора да се повлече од купувањето откако ќе направи домашна турнеја. Ако има проблеми кои треба да се решат, купувачот може да преговара со продавачот за да ги задржи ресурсите во притвор, додека продажбата ги отстранува недостатоците. Алтернативно, купувачот и продавачот можат повторно да ја оценат цената на куќата што ќе ги одразуваат корекционите трошоци наведени во извештајот за инспекција.