Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Игралишта
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.050 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за игралиште? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за дизајнирање на опрема за игралишта, изградба и монтажа на поединечни елементи, изградба на песок за деца и рамки за качување. Цената на рамки за качување обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: песок, гумени поплочувања и леани гумени површини, вештачка трева, одржување, што ќе ги обезбеди еден од нашите 7.759 специјалисти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете

Волшебник планирање на вашето игралиште Подобрувањето на пристапот до детските курсеви носи многу придобивки за децата. Еден од најголемите е тоа што игралиштето го зголемува износот на физичката активност што ја вршат децата. Посетителите на игралиштата, исто така, имаат поголема веројатност да го користат паркот во кој се наоѓа и кога го посетуваат паркот, кој неодамна беше инсталиран или реновирана опрема за детска игра, има можност да го искористи слободното време благодарение на чувството на новина. Денес, курсевите се над причината. Износот на терени се наоѓа на училишни судови или во паркови во градови или села во земјата. Сепак, јасно е дека локацијата на детско игралиште на вашата земја го зголемува ангажирањето на заедницата, без оглед на големината на седиштето. Во текот на историјата, детските игралишта преминаа значајни случувања. На почетокот на 20 век, полињата беа прилично исклучок и луѓе кои ги создадоа, не ги предложија за слободна игра. Наместо тоа, нивните обучени инструктори кои се користат како центри за вежбање или спортски сали за деца. При организирање на овие наставници, овие наставници им помогнаа и им покажаа како правилно да користат опрема за теренот. Планирањето на денешните игралишта е повеќефазен процес со многу фактори кои треба да се земат предвид. Треба да ја истражите локацијата на детско игралиште, размислете кој ќе го користи и размислете за начините за да го направите попривлечно и да ги ставите на располагање на сите деца. Пет работи што треба да се земат предвид на почетокот на процесот на планирање на игралиштата На почетокот на процесот на планирање на игралиштата, неопходно е јасно да ги нагласи вашите цели во проектот, а исто така и дали вашиот град или училиште има некои ограничувања кои треба да се земат предвид. Ако размислувате за планирање на теренот и каде да започнете, општата идеја за овие пет поени ќе ви помогне да одлучите како да излезете со вашето игралиште. 1. Кој ќе го користи игралиштето? Знаејќи за која возрасна група е дизајнирано игралиште Ако знаете за кого е дизајниран игралиштето, ќе ви помогне да одлучите кој тип на опрема инсталирајте. Различни деца се играат поинаку и се на различни нивоа на развој на различна возраст. На пример, теренот дизајниран за 5-годишно дете не му се допаѓа 12-годишно дете и не може да има соодветна големина за него. Исто така, мали деца и помладите деца ќе имаат потешкотии со користење на опрема за детска тежина наменета за деца на возраст од 5 или 7 години. Исто така, треба да ги разгледате способностите на луѓето кои ќе користат опрема за детско игралиште. Овие упатства бараат игралиште да имаат достапни опрема и употребливи за лица од сите категории на способности. Поточно, тоа е достапноста на најмалку еден интернат на приземје. Ако покачените структури се достапни, најмалку половина од нив мора да бидат можни пристап преку рампата или сличен уред. Површината на земјата мора да обезбеди доволно пад-неутрализирање и исто така мора да биде во можност да се усогласи со инвалидската количка. Заедно со возраста и нивото на детските способности кои ќе го користат игралиштето, тоа е уште еден важен чекор во планирањето на теренот за да се земе предвид бројот на деца кои ќе се користат во дадено време. Дали ќе го најдете целото игралиште полна со деца, кои ќе се користат за време на паузите или по училиште или очекуваат помал број? 2. Колку места сте на располагање? Кога планирате детско игралиште или општината, земете посебна просторија за игралиште. Дали имате многу простор или само мала област која може да биде посветена на игралиштето? Дали вашиот теренот ќе се состои од повеќе зони дизајнирани за одредена возрасна група? Кога градите игралиште, неопходно е да се запамети дека полето ја надминува самата опрема. Исто така, ќе сакате да обезбедите површинска површина што ги надминува границите на игралиштето. Обично ќе сакате да заминете најмалку 1,8 м на пригушена површина зад работ на уредот. Во случај на слајдови и нишалки, обично се препорачува површината на поголемата површина. 1.8m Освен финиш 3. Дали градите од нула или додадете на постоечко игралиште? Пред да започнете со проектот, вреди да се разгледа дали започнувате целосно од нула, да ја реновирате постоечката опрема или да додавате функции на игралиштето и го напуштите постарите уреди непроменети. Ако реновирате постар игралиште, постојат некои елементи кои би сакале да ги напуштите, или би сакале целосна реконструкција на целата опрема? Ако се поврзете со постоечко игралиште, колку простор имате помеѓу структурите? Вие не може да имате толку многу опции за да додадете нова опрема на теренот ако вашиот простор е ограничен. 4. Кој е вашиот распоред? Парк игралиште планирање за вашата околина Ниту Рим не бил изграден во еден ден, а исто така и повеќето терени. Ако планирате игралиште во паркот за вашата околина, размислете кога би можело да биде идеално време за да го отворите. Започнувањето на процесот на планирање на крајот на летото или почетокот на есента може да има смисла ако вашата цел е да имате нов теренот подготвен за пролет. Ако планирате игралиште за училиште, почнувајќи од процесот на почетокот на пролетта ќе ви даде доволно време за да го направите на почетокот на следната учебна година. 5. Кој е вашиот буџет? Иако не сакате пари за да ја диктираат секоја одлука за диктат, вашиот буџет ќе влијае на тоа што можете, и што не можете да го направите. Една од најважните работи што треба да се земат предвид е местото каде што парите доаѓаат од спроведувањето на проектот. Дали имате одредена висина на финансирање, или можете да организирате дополнителни ресурси? Во вториот случај, можеби ќе можете да поставите буџет врз основа на кој тип на опрема што ја сакате, и според големината на полето, а потоа поставете ја финансиската цел. Ако одреден буџет влегува во проектот, ќе треба да ги прилагодите вашите планови за да одговараат на буџетот. Ова може да значи дека мора да се откажете од некои од теренските компоненти или да ја ограничите својата вкупна големина и скала. Кога ќе го ставите вашиот буџет, погледнете го проектот во голема мера. Трошоците поврзани со процесот на планирање на детското игралиште го надминуваат плаќањето за опрема и монтери. Можеби ќе треба да размислите: - Трошоци за дозволи - трошоци за локација, како што се подобрување на нејзината дренажа или склоност - Трошоци за комплементарна опрема и карактеристики како што се ново осветлување или тротоари - Завршни трошоци - Трошоци за испорака на опрема и завршете на вашата работна површина - Трошоци за складирање на материјали, завршни површини или алатки надвор од претпријатието - трошоците за инсталирање детско игралиште и површински третман и подготовка на остатокот од локацијата Анализа на сајтот и одредување на вашите потреби Локацијата на објекти на игралиштето влијае на многу фактори на вашиот проект. На пример, во зависност од падините и квалитетот на почвата на теренот, ќе биде потребна значајна количина на подготвителна работа за да се изврши значителен износ на подготвителна работа пред областа да биде подготвена за опрема. Позицијата, исто така, влијае на едноставноста на користење на игралиштето и неговата достапност за посетителите. Следниве записи треба да се испитаат при анализирање на десктоп област наведена во полето: Тенденција. Повеќето родители и наставници не сакаат нивните деца да играат некаде во Бан, или во г-ѓа. Наклонот на вашата десктоп или површинска форма утврди дали водотеците ќе бидат акумулирани во оваа област. Таа е идеална кога наклонот на местото ќе му овозможи на одвод на вода. Тип на земјиште. Некои видови почва ја задржуваат водата повеќе од другите кои влијаат на одводнувањето на регионот. Од друга страна, некои видови почва, како што е Сенди, воопшто не држат вода. Иако песочната почва може да биде идеална за дренажа, нејзиниот шприц, исто така, може да влијае на стабилноста на областа. Речиси вегетација. Дрвјата во близина на детското игралиште се обезбедени од деца и негуватели во топло летни денови. Сепак, исто така треба да размислите за локацијата на корените на овие дрвја и дали би можеле да ги оштетат во оваа област. Исто така, треба да го разгледате квалитетот и видот на другите растенија во оваа област. Иако може да има модифицирана област за подобрен изглед, мора да бидете внимателни кога прскајте ги овие растенија пестициди кои можат да ги оштетат децата. Друга работа што треба да се мисли е дали растенијата во оваа област привлекуваат штетници, како што се глодари или оски. Ако ви се случува да додадете оваа област на растенија, подобро е да се придржувате до оригиналните сорти отпорни на отпорни на сорти кои најчесто бараат мало одржување. Временските услови. Грижете се за времето околу основата на полето. Дали сонцето за време на попладневните часови? Ако ова е начин во средината на летото може да има неподнослива топлина. Дали областа е особено ветровито? Ако е така, децата не можат да играат на сите на игралиште. Што е под површината. Вие не сакате да го погодите електричното или гасот водство кога ќе ја удри земјата при инсталирање на игралиштето. Вие исто така не сакате општински услуги да имаат неколку години по изградбата на игралиште и да го нарушат. Контактирајте со енергетските компании на градот и потврдувајте дека нема линии или кабли не се директно под ваше потенцијално игралиште. Она што е наоколу. Детско игралиште кое е блиску до одредени елементи како што се тоалети, пикник маси или паркинг, ќе биде попривлечно и полесно пристапно како детско игралиште во изолиран агол на паркот. Од безбедносни причини, исто така, помага да се истражи колку е блиску до теренот од главните патишта или автопати и дали ќе биде инсталиран од некои огради или бариери за да се обезбеди сигурност на децата пред транспортот. Избор на опрема за вашето игралиште Изберете опрема за детско игралиште врз основа на возраста, достапноста и темите. Денешната опрема за детско игралиште не вклучува само нишалки и слајдови. Можете да изберете опрема со возраст, достапност и теми. Помеѓу детските игралишта вклучуваат мостови, кула за качување и панели за играње. Можете исто така да ја разгледате слободното стоечка опрема, како што се пролетните нишалки и потрага. При изборот на опрема за игралиште, важно е да се има предвид оние кои ќе го користат - деца. Ако не сте сигурни кој тип на опрема би сакал да го користите, најдобро е ако ги прашате. Можете да дозволите да сугерираат вашите соништа и да им помогнат на овие модели да ја водат вашата одлука. Друга опција е да организираат фокус групи со деца и родители и да им покажат различни дистрибуции и теми на игралишта. Прашајте ги децата и нивните старатели што мислат за секој дизајн, кој се истакнува и дали би сакале да видат на игралиште специфични елементи содржани во примероците. Видови опрема за детско игралиште Различни видови на детски терени вклучуваат: Дизајн опрема: Опрема која формира поголема детска структура. Може да содржи еден или повеќе слајдови, кули, рампи, дланки и мостови. Постојана опрема: сите уреди кои не се прикачени на примарната структура. Тоа може да содржи одделно стои нишалки и слајдови, пролетни промени, качување ѕидови и додатоци. Фитнес опрема: Вклучува структури кои ги поттикнуваат децата (и возрасните) додека вежбаат вежбање. Објекти од комплексот: Не мора да биде дел од теренот, но помага да се подобри игралиштето за сите учесници. Вклучува работи како велосипедски заклучувања, клупи и корпа за ѓубре. Инклузивна опрема: Благодарение на инклузивната опрема, игралиштето е достапно за деца од сите способности. Примери за комплетна опрема вклучуваат млечни промени и ролери слајдови. Изработка на планови за опрема за детска игра Изборот на опрема за вашето игралиште е само првиот чекор од процесот на планирање. Следниот чекор е да дознаете како да дадете даден уред заедно на начин кој има смисла во контекст на вашите посебни потреби и кој одговара на вашиот буџет. Обично постои добра идеја да најдете експерт за помош на дизајнот на детските игралишта за да ви помогне да одлучите кои опции се најдобри за вас. Побарајте помош за експерт за барањата Дизајн експерт може да ви помогне да го оживее вашето игралиште со земање на вашата скица или идеја и да се трансформира на полноправно игралиште. Кога монтирате план за игралиште, постојат неколку елементи кои вашиот дизајн експерт би можел да го разгледа за време на процесот на планирање: Вид на материјали што се користат. Дрвото обично не се користи воопшто, бидејќи дрвната биста и брзо носи. Често се избегнува метал. Видот на материјалот кој е најдобар за вашиот теренот може да зависи од она што го живеете и што е климата Стил на игралиште. Некои курсеви се светли и ангажирани, додека други дами со прилагодувања на теренот околу нив. Некои од нив имаат различни теми како што се оган камион или универзум, други треба да допрат до модерна естетика. Вашиот дизајн експерт може да ви помогне да го одредите најдобриот целопен стил што треба да се користи. Број на компоненти и изгледот на овие компоненти. Планирањето на теренот ќе биде избор на опрема и одлука за големината на одредени области. На пример, ако теренот се користи од повеќе од 2 до 5 години деца од 7 до 10 години, може да има повеќе смисла да има поголемо земјиште и помал простор дизајниран за училишна возраст. Подготовка на десктоп за инсталирање Кога имате подготвен план, следниот чекор е да го подготвите местото на игралиштето за инсталација. За тоа колку подготовката бара вашата градилиште зависи од состојбата во која е пред да започне проектот. Ако областа е веќе на работната површина, ако областа целосно примам, треба да ја отстраните. Ако стара опрема е во добра состојба и ги исполнува барањата за безбедност, можно е да се донира друга организација. Ако не, веројатно ќе биде неопходно да се рециклира или да го продаде како остаток. Ако наклонот или наклонот е премногу стрмен може да биде десктоп. Можеби ќе треба да ја подобрите почвата за да ги решите проблемите со дренажа или да обезбедите поголема стабилност. Во оваа фаза, исто така е вистинското време да се нарекуваат општински услуги и нека ги најдат и обележат сите подземни раководство или да разјаснат сè. Кога земјиштето е подготвено и инженерските мрежи се означени, можете да ја распределите работната површина за игралиште и да почнете да копате. Инсталирање на Ihriska. Имате неколку опции како теренот за физички инсталација. Една опција е да ја предаде опремата на тимските експерти и да ги остави да ја инсталираат самата игра. Друга можност која станува сè попопуларна е зграда во заедницата. За време на зградата на заедницата, волонтерот обезбедува подигнување и инсталирање на игралиштето под директен надзор на професионалец кој има искуство со постапките за градење на курсот. Зградите во заедницата имаат неколку бенефиции во споредба со професионалната инсталација. Прво, тие им помагаат на луѓето да се чувствуваат повеќе инвестирани во детско игралиште, бидејќи тие го изградиле себеси. Тие, исто така, им помагаат на организациите на заедницата или структурите на локалната власт да се комбинираат со луѓето што им служат. Зградите во заедницата, исто така, чинат помалку од професионална инсталација, бидејќи не плаќаат за работа. Структури на рамо: Ако имате некоја сенка, како што е голем чадор кој се протега низ изградбата на детско игралиште, ќе ви помогне да го задржите игралиштето удобно и лето топлина. Одржување на детско поле Знаат како да се грижат и да одржуваат игралиште По темелно планирање и напор поминато на релето на детско игралиште, важно е да се знае како да се грижи за претставата, да го задржите, и како да го обезбедите својот животен век за многу години. Одржувањето на опремата за детско игралиште значи во согласност со препораките за грижа и поправка. Опремата, исто така, треба редовно да се проверува за да се обезбеди нивната точна функција и да се намали ризикот од несреќа или повреда. Во прилог на одржување на самата опрема, исто така е корисно редовно да се грижите за полето на теренот и паркот во околината. На пример, можете да го разгледате распоредот на денови за чистење на заедницата, во кој соседите и членовите на заедницата собираат ѓубре, чистење на вашето игралиште, нега на дрва или прилагодувања на теренот. Денови на заедницата ќе им помогнат на луѓето да продолжат да одржуваат врска и врска со вашиот парк и игралиштето што го изградивте.