Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Громобран, Громобранска Заштита
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба сервис за молња? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за инсталирање на громобран, заземјување на громобран на земја. Цената на громобрани обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: прстиња за громобрани, потпори за громобрани, заштитни покриви, што ќе ги обезбеди еден од нашите 21.986 специјалисти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Што е систем за молња (LPS)? Системи за заштита од флеш (LPS - Sighting STANTIN систем) се состои од молња, драјвери и заземјување. Flashcodes се наоѓа на стратешки локации каде што штрајкот на молња е најверојатно да се зафати / покривите на покривите, викиере, оџаци или купола. Тие поврзуваат голема површина, плетени голи жици и создаваат патека низ која молња може да стигне до земјата. Така, системот за заземјување останува безбедно енергијата на молњата на земја. Како функционира ЛП? Системот работи како надворешен штит кој го обезбедува патот на најмалата отпорност на земјата за било која блиц или атмосферска електрична активност. За време на електричната активност во атмосферата, ќе ги испушти LPS статичкото електрично напојување во воздухот, со што се намалуваат шансите со високи перформанси. Меѓутоа, ако невремето е доволно силна за да создаде директен штрајк, точниот инсталиран LPS фаќање и безбедно доведе до земјата. Зошто заштитата на блицот? Особено со цел да се избегне штетата што може да предизвика. Електроника и други апарати кои најчесто се наоѓаат во домаќинствата се чувствителни на мала пренапонска, а не да се спомене директна интервенција. Иако моќта е исклучена преку прекинувачот, тие можат да ја погодат молња. Во прилог на очигледните ставки (аудиовизуелна опрема, компјутери, системи за безбедност, итн.) Дали опремата што не ја сметаме за електронски, тие исто така ќе усвојат електронски елементи (системи за греење / климатизација, фрижидери, тајмери, телефони, отварачи на гаражни врати и други.) Што е со мојата куќа? Оштетувањето на молња е толку чувствителна како и вашиот дом. Многу разговор се наоѓа во карпестиот терен со лоша природна основа. Ова значи дека ако имате куќа, на пр. Телефонот, системот за жици ќе биде најдобар начин за молња. Уште поверојатно, тоа е да се оштети апаратот и електричните инсталации. Високите дрвја можат да привлечат молња и плитки корени на дрвјата во карпестиот терен може да одат во електричниот систем на вилата. Во долгорочни ненаселени колиби, тие може да останат штети предизвикани од молња за некое време. Исто така мал оган што може лесно да се изгасне во урбаната средина, може да предизвика избувнување на целата куќа, со оглед на дрвените структури кои се во куќите во многу помала мера. Дали ТВ антената работи како домашна заштита? Напротив! ТВ антена или друга маст што значително испакнати над куќата ја зголемува веројатноста за молња штрајк. Во исто време, таа обезбедува директна посета на чувствителни електронски апарати (VCR / ресивер / телевизија). Дел од секој професионално инсталиран LPS стандард е точна основа на антената јарболот. Дали осигурувањето се применува дури и на оштетување на молња? Да и не. Осигурувањето на домаќинствата генерално опфаќа голема штета предизвикана од молња, како што се експлозии или пожари. Сепак, осигурувањето во голема мера не ги покрива сите штети. Повеќето договори за осигурување имаат одбитна ставка и ако штетата е помала од вашиот одбиен износ што треба да го платите за него. Ако штрајкот на молња ќе го оштети, на пр. VCR е веројатно дека резервната единица ќе биде пониска од вашата одбитна вредност и ќе треба сами да го покриете. Некои штети, како што е оштетување на жици, тешко е директно да се припише блицот и затоа не е покриен. Ако вашата куќа е погодена во минатото и осигурителната компанија веќе опфаќа значителна штета, вашите премии можат да се зголемат. Ако осигурувањето покрива било какво оштетување на молња зошто сметаат дека ЛП? Молњачкиот крст е проактивна мерка. Секој проблем вреди да се спречи како да се одговори на последиците од штетите. Ќе ги избегнете повеќето потешкотии и расходи за поправка или размена на средства. Колку е систем за заштита од флеш за куќа? Во повеќето случаи, трошоците за целосно обезбедени, инсталирани, сертифицирани и владиниот контролиран систем се движат околу 830 - 850 € по квадратен метар на комунални десктоп. Цената зависи од следниве променливи: Најевтини - директни покривни линии, малку оџаци, викиери / купола, падина од вид или низок покрив, Hlina / песок, асфалт / кедар. Најскапиот: комплексен покрив, зима, многу оџаци или викие, стрмни, висок покрив, рок кревет во близина на површината, глина плочка, шкрилци или метални покривки. Точната проценка на трошоците за заштита на трошоците се потребни цртежи и слика која ја прикажува целата 4 страна на зградата и покривот. Точно е дека молњата никогаш не удира два пати на истото место? Не. Тоа не е само лажна изјава, туку и токму на патот. Зошто една зграда е поподложна на гром удар од друга? 2 фактори одлучуваат за релативен ризик: Релативна висина - ако вашата куќа е висока во околината, таа ќе стане најдобра цел на молња. Добри цели вклучуваат згради на ридови и брегови, изолирани згради на рамно земјиште и испакнати згради, како што се комуникациски кули, кули, антени и високи дрвја. Големината на зградата - зградата е поголема, толку поголема е ризикот. Што прават системите за заштита од блицот? Денешните системи за заштита од блиц повеќе не се толку впечатливи како еднаш. Прачките се протегаат 30-40 см над покривот и имаат дијаметар од околу 2 см. Кабелот е плетенка од бакар или алуминиум (со дијаметар од 1,2 см) и се инсталира во однос на покривот и архитектурата. Каде што каблите се спуштаат на земјата се толку високо колку што е можно аглите, стреата и лидерите. Дали има гаранција за молња? Материјалите се дизајнирани да траат се додека самата конструкција. Сите проблеми треба да се рефлектираат пред крајот на гарантниот период. Дали има одржување на bleskozvods? Молња е дизајниран да се спротивстави на многу громобрани без штета. Исто така, треба да ги издржи сите временски услови што можат да го видат самиот покрив. На секои 5 години, се препорачува визуелно да се провери системот дали прачките и каблите се цврсто прикачени на покривот и ѕидовите. Ако сте извршиле некои поправки или прилагодувања однадвор, што би можело да влијае на системот, LPS треба повторно да се провери и повторно сертифициран. Може ли материјалот да го купи и инсталира системот за самопомош или со лице без дозвола? Законот му овозможува на производителот да го продаде материјалот и директно сопствениците на имотот, но не и снабдувач без лиценциран за препродажба. Што ако молњата штрајкови надземни електрични лидерство и индиректно во домаќинството? За заштита на електрични / комуникациски системи од оштетување, се препорачува хирург за индустриски квалитет кој може да се справи со стресот и протокот произведен од Flash (20.000 засилувачи, милиони волти). Моќните шини и единиците за заштита од пренапони достапни во продавниците не се наменети за заштита на уредот од молска сила.