Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Греење на Ѕидови и Тавани
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга во областа на греење на ѕидови и тавани? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти во фокусот, производството, монтажата и сервисирањето на таванско и ѕидно греење. Цената на опремата за греење на ѕидови и тавани обично зависи од опсегот на услуги. Погледнете повеќе информации за услугите: материјал за склопување, електрични изолациони ленти, леплива лента или капачиња обезбедени од еден од нашите 22.212 курири во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Што е и како работи грејач на ѕид? Органите за греење се грејни единици кои се инсталирани и прикачени директно на ѕидот. Најчесто се користат во апартмани во студио, компактни живеалишта и помали канцеларии, бидејќи тие генерираат доволна количина на топлина погодна за одржување на температурата во мали простори, кои не земаат површина. Грејните грејачи на греење најчесто се инсталираат во бањата поради брзината на греење и оптимална термичка удобност што обезбедуваат. Додека грејачите за бања се вклучуваат и исклучуваат со користење на базен прекинувач, домови за ѕид и станови обично имаат бирање, што овозможува лесна контрола на температурата. Кои се главните предности на ѕидните грејачи? Без разлика дали сакате да заштедите или треба брзо да го откупите просторот - греењето на ѕидот е кандидат за најдобро решение за греење на станбени згради, канцелариски згради и мали куќи. Овие достапни единици обезбедуваат оптимална топлина на првото бирање на допир и лесно се одржуваат. Инсталирањето на грејач на ѕидот е брзо и лесно. Исто така, исто така имате некои опции за стил и големина. Ако направите анкета и ќе знаете што е простор и како треба во силно, овој тип грејач ќе ви обезбеди безбедна, удобна и економична топлина за многу студени ноќи. Дали се безбедни ѕидни грејачи? Wall Goolers обезбеди дополнителен простор и оптимална топлина, иако генерално има одредени безбедносни проблеми во овие уреди. Иако електричните ѕидни грејачи не користат гас, хемикалии или пламени, одредена стапка на ризик е загрозена со грејни спирали. Секогаш е важно да го задржите оптималниот простор околу ѕидното греење и да одржувате област без запаливи објекти (како што се завеси или производи од хартија), како и без запаливи течности (на пр. Осветлувачи на воздух, средства за чистење). Строго избегнување на физички контакт со единица за време на неговото работење - го минимизира ризикот од случајни изгореници или повреди. Локацијата на мебелот е подеднакво важна. Ако тапацираните столици или софи се поставени директно пред единицата, ризикот од пожар е поголем. Тоа е така поради фактот што топлината на одвод е заробен на мала површина и акумулацијата на топлина често води до фактот дека тапацирот искри и flots. Во прилог на ризик од пожар, исто така, избегнувајте поставување на мебел директно пред ѕидната единица, бидејќи тоа би можело да го ограничи количеството на просторот на приемната топлина. Во принцип, тоа е добар стандард за следење на правилото од 1 метар - не давајте никакви предмети на ова растојание од греење. Греење на таванот - Често поставувани прашања Како функционира греењето на таванот? Тоа е соодветно решение за поставување на "радијатор" под таванот кога е познатиот физички факт дека топол воздух се крева? Ова е честа прашање на луѓе кои се сомневаат во греењето на таванот. Па, како е таванот греење и зошто се затоплува низ собата, а не само во близина на таванот? Системот за греење ослободува топлина во околината преку мешавина на конвекција и термичко зрачење. Конвекцијата го загрева воздухот во близина на грејачот додека топлинското зрачење се дистрибуира во собата со сите правци. Конвекциониот воздух се крева во собата, додека топлинските зраци "патуваат" директно од грејачот додека не се сретнат со некои околни површини. Површините за кои се пренесува светлината се загрева на температура повисока од употребата на конвенционалното греење. На пример, внатрешните ѕидови обично се стабилизираат на површинска температура над температурата на воздухот. Предноста на светлата топлина од таванот ретко е снимена од фактот дека греењето на подот. Температурата на подот обично е 2 до 3 ° C над температурата на воздухот на глуждот. Затоа, топлината емитирана од грејачот на таванот доаѓа првенствено од индиректна топлина која емитирана од околните површини и само многу мал дел доаѓа директно од самата панел за греење на таванот. Големата предност на зрачењето на греењето е дека околната површина на кулер, толку повеќе топлинска енергија за привлекување. Загревањето на греењето се шири автоматски толку поладни површини, на пр. Windows или лошо изолирани делови од ѕидовите, добиваат поголем процент на топлина, односно топлината завршува каде што е најпотребно. Каде е можно греење на таванот насекаде? Греењето на таванот има многу широка апликација во споредба со другите форми на греење. Општо земено, може да се каже дека може да се користи за загревање на речиси сите видови на простории. Греењето на таванот главно се користи во големи простори како што се спортски центри, работилници, индустриски сали, магацини и трговски центри. Сепак, греењето на таванот одлично работи во простории како што се секојдневните пиционатори, домови, домови, училишта и лаборатории. Моќта на грејачот на таванот е поделена на околу 40% конвекција (топлина до таванот) и околу 60% од светлината (надолна топлина). Зградите обично имаат иста распределба на топлинска загуба преку ѕидови, таванот и подот, односно 40% од топлината ќе се изгуби преку таванот и уште 60% преку остатокот од зградата. Затоа, греењето на таванот заедно со други предности е идеално за употреба во скоро сите видови згради. Домашните живеалишта се една од областите каде што греењето на таванот е многу ретко. Главната причина е веројатно фактот дека греењето на домаќинствата се заснова на силни традиции. Сепак, студиите покажаа дека таванските панели во комбинација со надворешни воздушни терминали за спроведениот воздушен систем обезбедуваат многу добри климатски резултати во споредба со конвенционалните системи за радијатори. Е само одреден дел од просторот е можно за греење на таванот? Да, ние зборуваме за т.н. Зона греење - дури и во овој случај обезбеди тавански грејни единици одлични резултати. На пример, работните места може да се организираат во просториите кои бараат ниска температура. Тоталното греење потоа може да придонесе за зголемување на температурата на чувствата од страна на локалното зголемување на температурата на околните површини и до одреден степен со зголемување на температурата на воздухот, а со тоа генерира поизразена работна средина. Кога е греењето на таванот? Нема многу случаи кога греењето на таванот не функционира, но секоја технологија има свои ограничувања. На пример, греењето на таванот не работи подобро од другите системи за греење кога истекувањето на воздухот преку отворени врати. На подот, ѕидовите и секој мебел во близина на вратата се потпираат, но греењето на таванот не е во можност да се спречи истекување на воздухот низ отворената врата. Сепак, греењето на таванот придонесува за обезбедување на најдобра можна термална клима во зоната околу вратата со задржување на површините топли, бидејќи тече ладен воздух кога вратите се отворени.