Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Градежна Дозвола
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.505 регистрирани професионалци
92.051 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга за градежна дозвола? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за обработка на градежната дозвола, одлуката за зонирање, одлуката за одобрување. Цената на градежната дозвола обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: дополнителни градежни дозволи - легализација на градба, обработка на решението за дозвола за промена на завршена градба - доградба, надградби, кои ќе ги обезбеди еден од нашите 21.675 експерти во дадената категорија

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Дозвола за градба Зградите, нивните промени и одржување на нив можат да се вршат само врз основа на важечка градежна дозвола или врз основа на објавувањето на градежната канцеларија. Во оваа статија ќе бидеме посветени на градежната дозвола, ние исто така ќе кажеме кога е потребно и ние ќе ве префрлиме со сите процедури. Прво и основно, потребно е да дознаете дали видот на работата што планирате да ја извршите бара дозвола за градба. За одредени дела, само обврските и следната група на работа не се потребни или градежни дозволи или обврски. Случаи кога работата може да се изврши без градежна дозвола или соопштенија - Промена на вратата и прозорците, фасади поправка, дува олук замена - Поправка и размена на несуштински градежни структури, како што се внатрешни препреки, подови, гипс, итн. - За електронски комуникациски мрежи и антени кои ќе бидат лоцирани во затворени простори - за изградба модификации на електрични водови без ограничување на напонот, освен ако не го промени нивниот пат - ја менува оградата во рамките на веќе постоечката трага - размена на покривање на покривот - Следно Случаи кога работата може да се изврши врз основа на објавувањето на градежната канцеларија - мали згради кои вршат дополнителна функција на главната структура и не можат значително да влијаат врз животната средина - Едноставни конструкции, пристаништа или надградби, ако е назначена за градежната канцеларија во територијалната одлука - Изградба на изградба кои не го менуваат изгледот на зградата, не се меша со структурите на изградбата, не го менува начинот на преземање на изградба и не ги загрозува интересите на компанијата - Одржување на работа која би можела да влијае на стабилноста на градење, заштита од пожар, нејзиниот изглед или животната средина и за сите културни споменици Случаи кога работата може да се направи само врз основа на градежна дозвола - Зградата е да има повеќе од 25 м2 на изградена област - зградата е поголема од 5,0 м - подземна структура чија длабочина е поголема од 3,0 m - Изјава изолација. - Тие ги менуваат назалните ѕидови во објектот - надградба, продолжување или облик на покривот Дозволете работата што ќе ја направите за да припаѓате на било која категорија, секогаш треба да бидете соодветно информирани. Во прилог на вашите познаници и сурфање на интернет, исто така, треба да платите време и тековно формулирање на законите и потребното законодавство. Соседството често се неточни и многу пати и неправилно не ризикуваат и не се информираат. Законите и прописите често се менуваат, затоа не е неопходно да се потпре на претходното искуство, што вреди пред 10 години, сега можеби не е. Сите потребни закони и прописи, исто така, може да се најдат на интернет, така што не мора да одите далеку и да ги најдете сите информации од вашата домашна удобност. Како да им овозможат на градежната дозвола? Иако законот е унифициран, состојбата на опремата за градежна дозвола често е различна од индивидуалните власти. Затоа е соодветно да се информирате како ваша компетентна градежна канцеларија, а потоа да продолжите според нивните упатства. Во следниот чекор, ќе биде неопходно да се пополни барањето и да се поврзат неколку документи до него. Документи и пропишана документација развиена од страна на овластеното лице преку служење заедно со пријавата каде што ја давате целта и начинот на користење на изградбата, местото на градежништвото и очекуваното време на неговото престанување. Документите што ви се потребни како прилози вклучуваат: Имотен лист. Тоа може да го издаде катастарскиот орган или можете да го користите информативниот лист за сопственост печатени од интернет. Овој факт треба да биде информиран за вашата канцеларија. Лист на сопственост не смее да биде во текот на три месеци! Во одредени случаи, сопственичкиот лист може да се замени со друг правен документ кој го демонстрира вашето право земјиште за изградба. Проектна документација во две отелотворувања Територијална одлука за поставување на изградбата Катастарска мапа Мрежни администратори Согласност на општината со мал извор на загадување Ослободување од земјоделскиот фонд Почесни изјави за градежен надзор Мислење на земјиштето Доказ за плаќање на вистинската такса Властите одлучуваат или без одлагање - во случаи на едноставни работи ако сите супстрати се комплетни и точни. Во други случаи, властите имаат или рок од 30 дена или 60 дена. За 60 дена, органот само ќе одлучи во особено сложени случаи и, ако не може да се одлучи во природата на предметот во овој период, Одборот за жалби може да го продолжи. Иако градежните власти околу Словачка се регулирани со истите закони, но многу пати ги разликуваат нивните процедурални процедури и барања. Ова произлегува различни ситуации кои ги познаваат апликантите изненадување и ја комплицираат ситуацијата. Ние ви донесеме резиме на некои од вашите почести, уште помалку почести прашања што треба да се подготвени за ситуации кои дури и може да ви се случи. Која е потребната градежна дозвола? Ако одлучивте да изградите нешто или да направите значителни промени во зградата, ќе ви треба дозвола за градба. Мора да побарате од оваа дозвола во соодветната градежна канцеларија. Може ли да направам промена на изградбата спонтано? Тоа зависи од тоа кои промени се, од нивната природа и последици. Ако не значително го менува изгледот на зградата, тие не се мешаат со својата структура за поддршка и не ја менуваат целта на преземање на изградбата ќе биде доволна за да биде доволно. Инвестирајте во експерт, дури и со едноставни промени? Ако немате градежно образование, ние не препорачуваме да ја оцените ситуацијата и очајни да работите по вашата "Кутил" оска. Ако природата на нештата одговара на нивото на вашето знаење од одредена област, ќе ви треба експерт. Повеќето ситуации за промени или модификации на згради, потребно е прецизен преглед и професионална евалуација на ситуацијата и идните планови. Затоа, препорачуваме да поканите експерт кој прецизно оценува дали можете да го загрозете системот на превозникот или кои последици би можеле да го имаат на системот за превозникот. Кои документи се потребни за опремување на малата конструкција? Треба да се направи за апликација со соодветната документација. Ќе ви требаат овие прилози: Лист на сопственост, едноставен технички опис на зградата, едноставен ситуациски цртеж, декларација за надзор на градежништво или квалификувани лица за да се обезбеди професионално управување. Други анекси може да ви бараат во различни специфични случаи, па затоа е добро да се запознаете со локалните термини на вашата канцеларија. Дали ми требаат соседи во рамен дом за паѓање на партиции? Ако сакате да баш на крстот кој не е структура на превозникот на вашата станбена куќа, потребна е согласност или други видови на живеење. Мислењето на статикот исто така не е неопходно, но ако не сте 100% сигурни, треба да се советувате со статистика. Која е едноставната конструкција? Едноставни згради се: - Поддршка на ѕидовите - Домување згради, чија изградена површина не надминува 300 м2, имаат еден подови. Овие згради исто така можат да имаат еден подземен кат и таванот - згради за индивидуална рекреација, - Згради и градилишта за изградба, ако изградената површина не надминува 300 м2 и висина од 15 метри, - подземни згради, ако изградената површина не надминува длабочина од 300 м2 и 6 м Дали ми е потребна градежна дозвола за работа во изолацијата на станбена куќа? Да, неопходно е да аплицирате за градежна дозвола до соодветната градежна канцеларија. Колку долго трае процесот на градежни дозволи? По поднесување на барање и сите потребни документи ќе можете да почекате околу 30 дена до вашата дозвола за градба. Секоја градежна канцеларија може да се изрази во случајот пред, сепак, не е навика. Исто така, треба да се пресмета со можен период од 60 дена, но особено сериозни случаи, исто така, ќе чекате подолго. Без разлика дали сте активиран за поправка на изградбата или во објектот на нов објект, ве молиме контактирајте ги условите и опциите однапред. Ги преземаат потребните закони, закони и декрети. Дозволете да ве советувате од експерти, мирно да ги покажете вашите планови за повеќе страни - повеќе мислења можат да го олеснат секое донесување одлуки и рутирање на вашиот проект. Во оптималниот случај, најдобро е лично да ја посетите вашата зграда канцеларија и директно информирани за сите процедури. Во секој регион, властите често имаат разлики во постапките и формите на администрација, а во другите особености ве известуваат лично.