Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Градење Темели
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.620 регистрирани професионалци
93.523 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за земјени работи? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за обезбедување механизми, отстранување на стари дрвја, трупци и грмушки, плевел, копање темели, уредување и патишта. Цената на работата поврзана со почвата на градилиштето обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: мини багер, изнајмување хидраулични раце и собирање отпад обезбедени од еден од нашите 26.539 градители во категоријата

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Што се земјени работи? Како што сугерира името, природната работа е работа која се однесува на работата со земјата, без разлика дали тие се изведуваат со рака, машина или комбинирана. Тие се поделени во три основни области: • Подготвителни земјени работи, • Главни земјени работи, • Завршување на земјени работи. Ние ќе ги земеме малку повеќе детали Подготвителна работа Да претпоставиме дека сте зграда и треба да го прилагодите просторот за вашата семејна куќа или голем инвеститор проект. Подготвителните земјени работи значат дека ќе нарачате механизми кои залажуваат во неограничено земјиште или простор каде што зградите ќе стојат. Ако постојат стари предмети на место, некои неискористени и непотребни урнатини, тие ги демонстрираат, или ги преместуваат некаде, каде што нема да се обидат за момент, или ќе ја преземат депонијата. Чисти земјата од стари дрвја, трупци и грмушки, тие се ослободуваат од плевелите, непотребни пристаништа и можеби отстранувајќи и урнатините. Доколку е потребно, тие ќе се прилагодат на парцелата на падините и, каде што е соодветно, ако не постои нормален пристап и барем поплочено патување, градење и модифицирање барем на таква форма за да биде безбеден и да одиме понатамошни механизми што ќе ги треба да имаат потреба од понатамошна работа. Главна работа Имате сè што е совршено подготвено можете да почнете да работите на самата конструкција. Сега, механизмите се испраќаат во возење и отстранување на поголема количина на почва додека не е потребно во зависност од тоа колку длабоко треба да ја ископате подрумот или основите, без разлика дали е само периметар или сосема еден голем базен џем. Ако сте навистина длабоко, ќе ви требаат овие падини и ѕидови за да ги зајакнете не ги намалите и да ги осигурате од храна. Ако има вода во ископувањето, целата област ќе биде Dees. За да ви дадеме собрани глина, неопходно е да го однесете на депонијата или во зависност од нејзиниот квалитет од некаде каде што се користи или неопходно е да се одложи на тековната земја за понатамошна употреба (прилагодување на теренот, притискање. Сето ова е меѓу главните ископувачки работи. Завршна работа Само на ова ќе ви треба горенаведеното одложено Hlin. Завршна работа вклучува уредување, усогласување или истурање. Градење на падини, Ветроламов, можеби други води или други атмосферски влијанија. Ова вклучува тревник или разни други области кои бараат инвеститор и неговиот проект. Кои други дела се изводливи Ние веќе објаснивме дека земјените работи може да се користат за исклучување и уривање, уредување, копање на темелите, прилагодувања на патиштата и комуникациите. Сепак, тие имаат многу поширока употреба. Исто така, ќе ги искористите за да ги ископате неизразениот, канализацијата и траци со семејни куќи, како и големи згради или, на пример, на проекти кои ја реализираат државата на еврофонд пари. Треба да се изгради ограда и дали имате камен терен? Нема проблем, користењето на механизми може да се дупчат со јами на мислења или станици. И кога тој вежби, не ви е потребен некој примерок од земја од поголема длабочина? Земјата работи, исто така, користи земјопоседници кои се за изградба на паркинзи. Користење на механизмите на слетување земјиште, пејзажи и да се подготви во целост за да се изгради паркинг. Исто така, може да се изградат и патеки или велосипедски патеки. И не е неопходно да се заборави работата за промени кои вклучуваат создавање на ѓубре, собирање на отпад до местото и, се разбира, нејзиното конечно вклучување. Не и конечно можеме да вклучиме зимски тротоари, патишта или урбани, но исто така и приватен паркинг, како што се хипермаркети. Кои механизми се користат за природна работа • Багер комбиниран со подигнувач • Swid Fore Loader • Кафед минибен. • камион • Хидраулична рака • Повеќенаменска машина • булдожер. • Појас Буик. • Подигнете го камионот • Трактор Сепак, тоа е многу повеќе и секоја компанија или трговец кој обезбедува природна работа има поголема или помала флота за да биде од суштинско значење за неговиот бизнис. Можете да направите зрела работа сами. Ќе заштедите пари Сигурно дали имате многу време или многу пријатели кои ќе ви помогнат не е проблем со тоа. Меѓутоа, ако побрзате и ова е поголем и попроменлив проект, ќе треба да обезбедите бизнис кој има механизми и тоа ќе ви помогне со тоа. Основи на мала куќа, исто така, може да се справи со посебен, бизнис центар или паркинг. Удар на мала вода вратило за половина ден, ќе го убиеш времето што може да го посвети на семејството. Печ на тротоарот, исто така, се прилагодува, долг патеката без специјалисти не управува со природна работа. Мал базен може да ви помогне да го ископате соседот што го поканувате за наградата во текот на викендот Плач. Базен над половина суд ќе копаш толку долго што можеш да се капеш во него. Можете да обезбедите земјени работи и помали проекти Се разбира, специјализираните компании немаат само огромни багери, кранови и големи камиони. Тие исто така имаат мали грешки, без разлика дали со тркала или појас што стигнува до било која десктоп. Треба да ги ископате класичните основи или да ја доведете мрежата од главниот пат кон вашата земја и само една мала лажица од Багра? Не е проблем. Сè што е само смисла, може да имате ископан. И ако не најдете голем бизнис кој е завршен за таква мала работа, имате голем број на единствени трговци, кои таквата работа сигурно ќе ни се најде. Како што можете да ја најдете вистинската компанија / трговец Најдобро решение е да се добие од добро позната добра препорака. Некој наоѓа некој кој веќе ги користел таквите услуги во вашето соседство. Достигне го, прашајте колку ја задоволува работата и побарајте контакт. Побарајте во околината. Таа е посоодветна за контактирање, првиот состанок, од временска гледна точка, и ако се согласувате, полесно е логистиката за компанијата да врши работа во својата непосредна и околина. Многу е полесно да се преместат градежните механизми на соседна општина од половина од Словачка. Ако не добиете никого на препорака, побарајте компании на интернет. Кој не е на интернет денес како да има не. Внесете ги најважните клучни зборови и од стотици линкови ќе имате нешто да направите за да изберете. Социјалните мрежи исто така ќе помогнат. Придружете се на различни групи кои создадоа луѓе кои живеат во вашиот град и во близина на околината. Таму за сто проценти ќе најдете единствени трговци кои ги нудат своите услуги. Социјалните мрежи се исто така добри што исто така треба да бидете на повикување или на суровите и коментарите кои пишуваат задоволни или, напротив, незадоволни клиенти. И тогаш сè уште постои едно одлично решение. Постои страница Wilio.SK која ги поврзува компаниите и трговците со единствени трговци од сите области на индустријата. Вие дефинитивно ќе најдете соодветен кандидат кој најдобро ќе одговара на вашите потреби и може да го премести вашиот проект за кратко време. На оваа страница можете да ги прочитате референците на избраниот кандидат и секоја едноставна споредба на цените. Покрај тоа, исто така ќе научите повеќе интересни информации од земјени работи кои можат да ви помогнат да одлучите и да се ориентирате во она што ви треба. Кои цени треба да бидат подготвени Едноставно прашање, комплексен одговор. Мора да биде јасно дека сè зависи од тоа што треба да направите. Идеално, најмалку три компании или трговци поединци, од кои го прашувате цитат. Никогаш не земајте го првиот што го снимате. Исто така, бидете внимателни да не се извлечете од целата понуда на истата работа. Идеален е да има проект за да ги даде. Врз основа на точниот проект, понудите се направени многу полесно. Тоа е навистина добро кога точно знаете што треба да направите. Бидете внимателни да не ја зголемите цената, на пример, за гориво, што може да ви наплати кога се движат механизмите до зградата или така што на пример не ги наплаќаат часовите покрај тоа и слично. Цената мора да биде точна и јасна. Дали ви требаат и некои машини или алатки? Тоа зависи од тоа што се согласувате, но во принцип дека поголемиот дел од ова ќе обезбеди и ќе ја изврши компанијата на која ќе бидете. Можеби ќе ви требаат некои мали рачни алатки за да се придржувате до ископувањата, копање на кратки плитки ленти или да земете некој помал отпад. Ништо што не би се справил за неколку минути. Алтернативно, некои кофражни за зајакнување на темелите или падините. Сепак, таквите детали и детали треба да се договорат за личен состанок. Кои се роковите Пазете се - Најдете добри мајстори или добри компании е прилично комплициран процес, но ако ви е потребна работа за ископување на одреден термин (ако тие следат понатамошна работа), може да се случи да имате проблем. Фирмите се извлечени и пропагираните одлучуваат кога можат да дојдат кај вас. Затоа, напред треба да се мисли. Ако знаете дека треба да ги обезбедите овие дела некаде во јуни, побарајте зимски работни извршители од почетокот на февруари. Размислувањето напред е уште погодно за вас - нема да бидете во временски стрес, можете да одлучите во мир, ќе имате повеќе избор и пошироки опции и ќе можете да најдете бизнис кој може да биде многу поевтин за пошироки опции. Кога сте добавувачи на земјени работи за да пребарувате за последната минута, често нема да останете ништо друго освен да стигнете до можноста што ќе остане. Резиме. Земјени работи се дела кои не можат да се користат за шпекулирање. Или ќе ги направите себе или ќе најдете бизнис. Алтернативно, може да се комбинира. Поголема и посложена работа што ја давате за да направите компанија за да заштедите, да направите помала работа што ќе ја направите. Пронајдете ги вашите компании, ве молиме контактирајте ги за понуда за купување. Бидете внимателни да не нудите точни и еднакви од сите. Оставете временска резерва кога пребарувате. Вие го избегнувате стресот и заштедите пари. Не заборавајте да се согласите со начинот на плаќање. Прашајте дали тие можат да ви дадат фактура и или да побараат депозит. И ако е така, колку процент од вкупниот износ извршен. Дознајте дали можат да го гарантираат квалитетот на работата и дали стојат за работа и даваат гаранција. Кога ги натопиме темелите на кои ви се прелива бетон, или во вишок на каналот за инженерски мрежи, кои веднаш по поставувањето на мрежата вклучуваат почва, таа е една. Кога патиштата, тротоарите, паркиралиштата или други асфалтирани површини, важно е. Замислете дека овие области почнуваат да паѓаат или бутам. Од суштинско значење е компаниите да знаат да ја признаат грешката и да ги направат овие поправки под гаранцијата. Започнете ја целата работа заедно со добавувачот. Ако имате резервации, кажете му сега. Ако сте задоволни, кажете му збогум и напишете добра референца за неговата веб-страница или социјална мрежа. Вие не само што ќе им помогнете толку добра референца, туку и други луѓе на кои им е потребна.