Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Геолошки Извештаи
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации
Сите услуги
Сите услуги

Дали ви треба услуга од областа на геолошката администрација? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за да ја проценат површината на зградата и почвата, да подготвите извештај за содржината на почвата, да го процените присуството на подземните води. Цената на истражувањето на содржината на земјиштето на градежната парцела обично зависи од обемот на услугите. Погледнете повеќе информации за услугите: консултации, административни такси, дополнителна пресметка обезбедена од еден од нашите 21.350 експерти во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Геолошка администрација Прашањето за оценување на геолошките истражувања или анкетата е избришано во развојот на релевантниот геолошки извештај кој може да послужи за потребите на инвеститорот за утврдување на почетните документи и услови за воспоставување на објекти, градежни транспортни и инженерски згради, за да се добијат информации на составот на Земјината кора и законите на нивните промени. Разликата меѓу анкетата и истражувањето на геолошката интервенција треба да се пристапи, така што во рамките на геолошките истражувања се определува со составот на Земјината кора и начинот на нејзина промена, без разлика дали на територијата на Словачката Република или на ниво на регионите, што резултира со тематски извештаи или геолошки мапи. Напротив, геолошкото истражување е анкета за откривање или потврдување на лежиштата на минералите и количината на одредени резерви. Исто така постои и хидрогеолошко истражување на подземните води, вклучувајќи термални води, без разлика дали тие се нивни количини или состав и перспектива. Но, инженерското геолошко истражување за планирање и дизајнирање е исто така важно, не само поради планирањето на градежништвото, туку и за интервенција во загрозената стабилност на територијата на која се меша со човечката активност. Важна и интересна активност е и верификација на условите за изградба на подземно складирање (на пр. Гас, масло, ...), употребата на геотермална енергија, складиштата на радиоактивниот или друг отпад, со што се достапни пештерите, обезбедувањето и отстранувањето од старите рударски дела. За развој на геолошки извештаи, некои со следниве методи или нивни комбинации: - реализација на дупчење и извршување на дупчење дела, - градење, работа или употреба на податоци податоци од мерните објекти или набљудувачки станици или мониторинг уреди - Лабораториска работа и геохемиска работа, - изготвување на геолошки мапи, - Изработка на геолошки извештаи. Практичната употреба на услугите за геолошки специјалисти секогаш треба да се консултира однапред. Така, за целите на инвеститорот, тоа е подготвителна работа што мора да му претходи одлука за методот на проектните решенија. Без разлика дали станува збор за подготовка на идната изградба на станбена зграда или лагер зграда (патека, автопат, мост, тунел, производ ,.), но исто така и интервенции на територии кои треба да ги елиминираат, на пример, пејзажот се забавува, поплави и други несакани природни влијанија во локациите на инвеститорите. Пред да го оцените било која страница, неопходно е да се запознаете со постоечките геолошки документи на сајтот. Последователно одлучи да ги дополнат информациите ако недостасуваат. Ова е, на пример, за да се реализираат бунари или сонди, кои исто така ќе бидат утврдени со стабилноста на земната кора во засегнатата локација. Густината на вежба или сонди е директен детал на геолошките информации со посебен фокус на нивото на стабилност на земната кора за да се утврди најсоодветен метод за градење на изградба. Степенот на геолошко истражување може да има фатални последици за реализирана изградба или мерки за заштита на териториите или животната средина. Методи за спроведување на инженерско-геолошко истражување, можеме да ги поделиме според влијанието врз степенот на проектна документација: - Анкета за ориентација, која, како основен супстрат, може да го насочи инвеститорот во технички решенија за изградбата од гледна точка на проценката на можностите и соодветноста за употреба на некој вид на изградба, - Детално истражување, но ова веќе овозможува обработка на документите и дизајнот на оптимална градежна установа. Сепак, исто така е важно за резултатите од претходната анкета кои се дополнети со примероци, карпи и вода, но главно нивната лабораториска анализа поддржана од теренски тестови и дополнителни мерења, - Дополнително истражување, ова главно се должи на задачата на недоразбирање и недоследности од претходните истражувања и промовирање на проектните решенија, без разлика дали во фазата на развој на проектот или во фазата на имплементација и потребите на интервенцијата во оваа област, која помага да се подобри оптималниот дизајн за проектното решение. Поради транспарентноста на техничките решенија за геолошката проценка на градежните решенија, можеме да укажеме на нешто од основните задачи на инженерското геолошко истражување на идната градилиште. Овие решенија и потреби имаат значајно влијание врз предложените процедури и можат да ги сумираат на следните основни точки: - доследна проценка на геоморфолошките односи, нивниот контекст и проценка на идните активности, - детално истражување на основниот состав, вклучувајќи ја и потребната хемиска анализа, - Одредување на капацитет на товар и компресибилност на земјата почва и промовирање на физички мерења од лаборатории, - анализа на влијанието на подземните води врз системот на предложената структура, - утврдување на начинот на ископување на ископување во однос на технолошките процедури, но исто така и одредување на оценката на подготоста на земјата на земјата на земјата, која во крајна линија е од суштинско значење за начинот на нивно спроведување, а со тоа и по цена на изградбата за овој дел од инвестицијата, - метод за воспоставување на структури во комплицирани геолошки услови, - Последно, но не и најмалку важно, евалуацијата на состојбата на земјата почва од перспектива на нејзината понатамошна инженерска геолошка употреба. Геоморфолошките стапки може фундаментално да влијаат на планираната активност на територијата. Особено, тоа може да биде облик и површина на теренот, нејзината розивост, падини и склоности, како и постоечката веб-страница на употребливоста. Обликот и површината на територијата може да влијаат на проценката на употребливоста на сајтот за планираната конструкција и затоа анализата на површинскиот аранжман и обликот на територијата се врши на почетокот на истражувачката работа. Словачка се карактеризира со, на нејзина територија, се појавуваат овие територијални форми (релјефи): • Платформи, • надморска височина (надморска височина, подигнување на земјени кора) • долини како спротивност со височината, • Различни наведнати форми, на пример, делувијални (наведнати продавници за алуминирање), силифункционална (алуминитопсија земја), скршен, залог, еолитски (покривка за прскање). Би било соодветно да се запре кога геолошкиот начин на истражување на истражувањето на основниот земјиште. Ако предлагаме компјутерски модел на основниот бар, соодветно. Фондацијата сооднос треба да ги знае индивидуалните слоеви на основата на почвата, но не само туку и нивните својства. Во тоа време, важно е да можеме да создадеме мастер-геолошки профил оценет од страна на подлогата и можеме да создадеме модел на пресметка кој ќе ни овозможи да готвиме во потрага по оптимално решение. За да го одредите геолошкиот профил, прво ќе ги искористам следните теренски работи: - дупчат сонди, - Обновни сонди, соодветно. пенетрација - машини или рачно копани сонди и резервни делови, - Различни истражувачки плочки и шахти на поткопаната територија Методот на селекција и употребата на теренот звучи е поврзан со тековната, повеќе или помалку комплицирана состојба на геоморфолошката состојба во одреден случај, но исто така и од сложените барања на основањето, без разлика дали од гледна точка на обемот на изграден простор, но исто така и со степенот на нестандардни архитектонски решенија кои значително влијаат на пејзажната архитектура. За практични услови за утврдување на точноста, квалитетот на геолошката работа треба да се смета на следниов начин: - густината на истражувачките сонди, кои зависат од барањата, на пример, големината на планираниот објект, но исто така и сложеноста на геолошките услови на идната градба, - Бројот и распоредувањето на истрагата треба да се планираат, така што е можно да се направат карактеристиките на геолошките услови што е можно попрецизно и да се исклучат сите бункери во областа, - Длабочината на испитувањето на геолошките услови е директно зависна од товарот кој треба да ги пренесе темелите на зградата. Ова, исто така, резултира со димензии на темелите или нивните дополнителни барања за зајакнување.