Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Геодет
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.620 регистрирани професионалци
93.523 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга од областа на геодетите? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти во геодетското истражување и работата. Цената на земјиштето засолниште обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: топографија, графичка карта, регистрација на градбата во катастар, кои ќе ги обезбеди еден од нашите 20.979 геодети во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Гедет. Геодетите прават прецизни мерења за да ги одредат границите на земјиштето или недвижниот имот. Тие обезбедуваат податоци кои се однесуваат на обликот и контурата на површината на Земјата за инженерство, мапи и градежни проекти. Геодетските обврски се следните: • Измерете растојание и агли помеѓу точките на, над и под површината на земјата • Тие поминуваат одредени места и ја одредуваат точната локација на важни карактеристики со познати референтни точки • Испитај земјиште, прелиминарни записи и наслови на земјиште • Тие бараат докази за претходни граници за да утврдат каде се наоѓаат граничните линии • Запишете ги резултатите од истражувањето и потврдете ја точната точност на податоците • Подготовка на земјиште, мапи и извештаи • ги презентира наодите на клиентот и надлежниот орган • Поставете официјални граници на земјиште и вода за документи, договори за изнајмување и други правни документи и осудување на суд за истражувачка работа Геодетите укажуваат и документираат локацијата на статутарните граници на сопственост. На пример, при купување или продавање куќа или комерцијална зграда, границите на недвижнини можат да ги наведат или да ги решат. Тие користат различни мерни уреди во зависност од видот на истражувањето. За мерења на теренот, Глобалниот систем за позиционирање (GPS) го користи сателитскиот систем кој лоцира референтни точки со висока точност. Рачни GPS рачни единици и автоматски системи исто така се користат за собирање на релевантните информации за теренот и познати како роботски вкупни станици. Геодет потоа ги толкува и потврдува резултатите на компјутерот. Тие исто така користат географски информациски системи (ГИС) - технологија која ви овозможува визуелно да презентирате просторни информации како мапи и пораки. Geodets може да ги покрие воздухот или сателитските слики на GIS податоци, како што се дрвја или шуми во одреден регион и да креираат дигитални мапи. Врз основа на овие резултати, тие можат да ги советуваат компаниите и поединците каде што планираат да планираат домови, патишта и депонии. Иако напредокот во геодетските технологии во моментов дозволува многу задачи само на еден геодет, други обврски можат да направат тим составен од лиценцирани геодетски и обучени геодетски техничари. Лицето одговорно за целиот тим може да биде или геодет или постари геодетски техники. Геодетите соработуваат со градежни инженери, градинарски архитекти, картографи и урбани и регионални планери за развој на сеопфатни проектни документи. Следете ги инспекторите: граничните или копнените геодети ќе ги одредат границите на правната сопственост и ќе помогнат да се утврди точната локација на недвижностите и градежните проекти. Инженерите или градежните геодети ја одредуваат точната локација на патиштата или зградите и соодветните длабочини на куќи или предмети. Тие покажуваат промени и укажуваат на потенцијални ограничувања поврзани со недвижен имот, како што е она што може да се гради на него и колку е голема може да биде објект. Тие исто така можат да го детектираат степенот и топографијата на патиштата. Форензички инспектори откриваат и снимаат сцени на несреќи за потенцијалните ефекти на земјата. Земјоделските геодети се користат за мерење на големи површини на површината на Земјата високо прецизно технологијата, вклучувајќи ги и воздушните и сателитските набљудувања. Морски или хидрографски геодети ги истражуваат пристаништата, реките и другите водни тела за да ги одредат крајбрежните линии, топографијата на ДНК, длабочина на вода и други карактеристики. Banské Geodeti Мапи и главни тунели во подземни рудници. Тие се фокусираат на површинските рудници за да го одредат обемот на екструдираниот материјал. Најчесто поставувани прашања: Која е разликата помеѓу градежните инспектори и Геодет? Градежните инспектори обично прават подетални градежни истражувања, додека геодетите имаат подобра квалификација за мерење. Сепак, има некои преклопни. Историските (Едвардини и постари) и зградите заштитени со меморија се исто така објекти кои бараат експертиза и искуства. Овластените геодети мора да ги ценат и оценуваат изнајмувачките / канцелариите и комерцијалните недвижности, да управуваат со проекти, да имаат преглед во архитектонските услуги, квантитативното истражување (QS) и вреднувањето на земјоделското земјиште. Што мора да знае Гедет за областа? Квалитетната работа и професионални совети бараат прецизно познавање на историјата, стапиците и пекулиите на таа локација - информации за локацијата, за специјални видови згради, проблеми со планирање, планирани патишта и развој и, се разбира, ризици од поплави или криминал итн. Точната вреднување на средствата, исто така, зависи од знаењето на локалното подрачје - бидејќи тие бараат правила. Некои бизниси дури и распоредуваат истражувачи и геодети од блиските градови. Колку брзо може да биде опремено со документи? Некои геодети потпишуваат исполнети извештаи од истражувањето во рок од 24 часа од инспекцијата, додека други можат да поминат една недела или повеќе! Ако пристапот до објектот е лесно достапен, процесот од резервација на терминот инспекција само по добивањето на завршената порака треба да трае само неколку дена. Дали тие се независни или работат за голем бизнис? Малите бизниси и локалните независни геодети генерално претпочитаат квалитет од квантитетот. Некои големи геодетски компании кои вршат главно вреднување на хипотеки за банките, поставуваат строги целни цели за нивните вработени кои се под поголем тајминг - до 6 проверки дневно! Независни геодети, исто така, имаат повеќе искуства со спроведувањето на анкетите и зградите на купувачите, наспроти хипотеките. Е подобар контакт со Geodetta по телефон? Повеќето геодети претпочитаат да разговараат и да објаснат што е во извештајот лоцирано и каков заклучок. Искусен независен локален професионалец обично ќе има повеќе време за да помогне и советува со можни преговори за куповната цена за покривање на трошоците за какви било грешки кои означени. Може ли да побарам геодета за помош и да го прашам сите дополнителни прашања? Како клиент, можете да ги кажете вашите посебни барања, како што се прашувајќи ги геодетите да ве советуваат со несреќата или подрумот или продолжување на куќата или да побара од него да посвети посебно внимание на одреден проблем како влага или пукнатини. Може ли да добијам вреднување за да вклучи во цената на инспекцијата? Цената што важи за имотот веќе ќе биде договорена за време на резервацијата во повеќето случаи. Давателите на хипотека за заем ќе бараат одредена форма на основни награди за свои цели (понекогаш само компјутерски метод или летачки поглед од надворешен извор). Сепак, можете да побара од геодетот да го поднесе поглед на пазарната вредност на недвижниот имот - во принцип, без оглед на тоа дали вреди или не за парите пронајдени! Можете ли да се согласите со фиксна цена за истражувањето? Треба да бидете договор со геодетот пред да започне со инспекцијата. Нормално, цената не треба да се менува, освен ако оригиналниот опис не е апсолутно неточен (врз основа на договорената цена, позицијата и големината на имотот). Една од причините зошто може со право да биде потребна за промена на котирана цена е кога побарувачката за недвижен имот е од постариот период, бидејќи нешто постаро од починатиот викторијански стил ќе треба пообемно (и друго темелно) истражување на зградите. Друга такса, исто така, може да се наплати ако ви е потребно вклучување на наградата (бидејќи осигурениците се припишуваат на премии за професионален надомест на инспекторите!) Ми треба статистика? Ако забележите видливи пукнатини или структурни движења во купениот недвижен имот, можете да контактирате со квалификувана статистика која или ви го потврдува или побие вашиот примарен впечаток. Проценка на трошоците Гедет ќе ви помогне да го подготвите прелиминарниот буџет на вашиот градежен проект, како и со Проектниот план. Вредно инженерство Вештината Геоде ја знае својата работа и може да ги намали трошоците без да го загрози квалитетот на градежниот проект и интегритетот на проектот. Исто така, може да ве извести со материјали и да понудиме рентабилни решенија. Ви се потребни повеќе отколку што мислите Постојат ситуации каде што Џодет навистина оди. Во изградба, најверојатно не ви треба, но ако земете хипотека, банката може да бара фокус на вистински граници на земјиште или недвижен имот, а потоа ќе ве однесе. Гедет е исто така корисен ако сте ослободени со границата на соседот. Извештајот на геодета е правно обврзувачки за суд и може да го реши, на пример, спорот за кој земјиште може слободно да се изгради. За да направите фундаментални промени во вашата куќа (на пример, поставете барака), геодетот може да одреди дали да се изгради на вашата земја. Се регулирани и не можат да го направат она што да продолжат Иако сте оној кој апелира и да ја плати геодетата за да заработите работа за вас, Геодетот нема да ви биде одговорен. Неговиот извештај главно се базира на математика, природни науки и историја. Значи, тоа е сосема едно ако сакате парче земја зад куќата ако податоците велат дека не е, Гедет е должен да ве извести за тоа. Геодет ги разгледува историските податоци и ги споредува со струјата за пресметување на точните граници на земјиштето. Неговата одлука се доставува до надлежниот орган и станува постојан јавен запис. Бидејќи неговата работа е контролирана е sualable и може да се казни при погрешно. Гедет е должен да ја заштити безбедноста и јавната благосостојба. Тоа ќе ве чини пари, но вреди Работата Геодета може да се појави на прв поглед толку едноставно, така што можете да останете малку апсорбирани во понудата за цитати. Сепак, износот го одразува износот на работата, одговорноста, точноста и прецизноста. Цените се движат од неколку стотици до илјадници евра од работниот опсег и локацијата на нејзината изведба. GPS телефонот не е конкуренција Технолошкиот напредок, исто така, е направен од страна на погодностите кои претходно припаѓале на работниците во индустриската индустрија. Значи, некои луѓе се мешаат дека можат да користат GPS во мобилниот за да ја одредат својата земја позиција. Сепак, ваквите пресметки главно се погрешни. Гедет користи професионален GPS кој е точен до сантиметри. Ако размислувате дали ангажирате професионалец, ве молиме не двоумете се. Гедет не само што ќе одговори на сите ваши прашања и зумирање во деталите на вашата земја, туку и гаранции за вашата работа на вашиот имот.