Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Гас Метар
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за гас? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за монтажа на шпорети и плински рингли, реновирање на плински инсталации, замена на капачиња и црева за гас, тестови на притисок и инспекции. Цената на експерт за гас обично зависи од обемот на услугите. Видете повеќе информации за услугите: непрекината служба за итни случаи, ослободување од истекување гас, обезбедени од една од нашите 22.107 компании за гас во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Најчесто поставувани прашања
Зошто да го пребарате гасот на Wilio?
Треба да се поправи гасен котел, обезбедувајќи целосна реконструкција на дистрибуција на гас, или едноставно да вклучите шпорет на гас? Гасот никогаш не треба да се зема на лесен. Затоа, ако имате гас котел во домот, шпоретот или други апарати секогаш треба да се контактираат со обучен гас. Професионалниот гасмар ќе се грижи за ангажирање и поправка на гас котли, собранието или поправка на дистрибуција на гас, имплементација на гасни врски и сите вонредни ситуации, така што ќе можете безбедно да ги користите сите ваши апарати. Wilio ќе ви помогне да најдете професионални гасови во вашата област кои се веднаш достапни за да ви помогнат со која било инсталација, поправка или ревизија.
Кои вештини има гасиер?
Гасовите можат да вршат монтажа, богатство и консолидација на жива жици, комбинирајте ги споевите на цевки користејќи теми, грлото, прирабници, знаат како да работат за одржување на регулаторните, одоризирани и мерни станици. Тој може да изврши заварување работа во приклучување кон метални и неметални материјали, и цевки и изолација работа, соберат мерачи и безбедносни уреди. Таа спроведува активности за гас во производство, прилагодување, транспорт и дистрибуција на гас. Гасмар може да организира активности поврзани со природните дела и цевководи за поставување. Тој е фокусиран на работа на гасоводи, вклучувајќи ги и тестовите за притисок, може да ги лоцира и да обезбеди места за истекување на гас во надворешни и внатрешни простори, да врши професионална и посебна работа на технолошка опрема што се користи во управувањето со гас, врши гасовод и одржување на уреди за земање примероци пропан-бутан. Може да се осигура дека постои монтажа, како и мрежно поврзување на мрежи, оператори и одржување на користени станици (мерење, регулаторно, одоризирање, компресија), како и во инсталацијата на внатрешна дистрибуција и инсталации на апарати, вклучувајќи одржување.
Колку често треба да ја контролираме дистрибуцијата на гас во зграда?
Неопходно е да се разликува дали уредот се наоѓа пред или зад затворањето на гас. Добавувачот на гас обезбедува безбедно работење и одржување на дистрибутивната мрежа - гасоводи за гас заедно со врски, отпорни (станица помеѓу транспортната и дистрибутивната мрежа) и регулаторните станици (прилагодување на притисокот по потреба), вклучувајќи го и главниот капа за капа. За HUP (главниот капа за гас), гасна опрема (на пр. Метар за природен гас - т.н. гас метар, станбена дистрибуција, апарати за гас, на пример, котел, шпорет, бојлер; дома дистрибуција) за кои е одговорен сопственикот или менаџерот на куќата Можно е заедница на сопственици. Еднаш во три години и експертскиот тест треба да се обезбеди на секои 6 години.
Кога треба да се направи превенција на инспекции на опрема за гас?
Потребни се редовни професионални инспекции и тестови за опрема за гас не само во однос на безбедноста, туку и во однос на ефикасното работење, што доведува до заштеда на енергија. Мора да се врши професионално компетентно лице. Рајскиот интервал (проверки) го одредува производителот во упатствата за работа. Како по правило, се препорачува еднаш годишно во котли и грејачи на грејачи, еднаш во две години печки за гас и цевки за печење, еднаш во 3 години во однос на дистрибуцијата на гас, но неопходно е да се извршат испитувања за дистрибуција на гас еднаш во 6 години . Еднаш годишно, проверете го системот за греење и верификацијата на функцијата на регулаторните и безбедносните инструменти и фитинзите, како и снабдувањето со согорување. Во контролирањето, опремата за гас, исто така, треба да се контролира - на пример, редовно чистење и експертски преглед на оџаците. Особено, заштедите може да се постигнат со отстранување на следните недостатоци во превентивна инспекција: • Неточни поставки за горилници на било кој апарат за гас или лоша техничка состојба (кородирана, офсет, запушена со нечистотија) • затнување на размена на површини во проток грејачи или котли, • истекување на истекување на истекување на гас (контрола на механички зглобови, прирабници, ...).
Како да ги третирам гасните уреди?
• Внимавајте на работењето, работењето и одржувањето на апаратите за гас наведени во упатствата на производителот. • Гасни апарати и дистрибуција на гас за контрола и одржување според упатствата за работа за нивниот производител и добавувач. • Користете апаратот за гас само за целта за која е наменета. • Плаќајте за доволно снабдување со воздух во просторија каде што е поставен апаратот за гас. • Плаќајте за соодветна вентилација на просторот каде што апаратот чиј излив гас се користи за воздух (гас шпорет, печење печка, грејач на проток на гас). • Поправка, одржување и контрола на апаратите за гас довери само на лица со професионални квалификации и побарано од овластување.
Која работа прави галантерија?
Експертските обучени гасови можат да ви помогнат со ревизија, поправка и одржување на гасни котли. Може да изврши истекување на гас. Тоа ќе ви помогне со вклучување или исклучување на гасни врие и ќе ви обезбеди сертифицирано писмо за гаранција. Тоа може да направи нова гасна врска со вашиот имот или да направи целосна реконструкција на дистрибуцијата на гас во вашиот стан, куќа без разлика дали компанијата. За да ги замени затворачите и цревата змија на гас растенија и тестови за притисок и ревизии при дистрибуција на гас, како и замена на HUP (главниот гас капа) и отстранување на протекување на гас и несреќи. Wilio ќе ви помогне да пронајдете квалитетен гас, од вашата околина што доброволно помага кога ви одговара.
Имам грант за гас за да обезбедам опрема или ќе го донесам?
Повеќето професионални гасови користат свои алатки, но гасни уреди кои ќе бидат инсталирани и потрошен материјал мора да се платат или да се доставуваат по консултантскиот гас. Професионалните гасови знаат кои материјали се потребни на гас инсталација, затоа пред купување материјали или уреди препорачуваме да се консултирате со купувањето со вашиот гас. Меѓутоа, ако веќе сте купиле опрема и потрошен материјал, известете го вашиот гас пред да испрати пресметка на цените.
Како да ангажирате гас користејќи Wilio?
Најдете паметен гас во вашето соседство е едноставно. Само внесете ја побарувачката. Wilio потоа ги информира експертите кои се наоѓаат на вашата локација ги имаат потребните вештини и ја знаат работата за извршување на потребното време. Потоа само доволно за да изберете од менито што го добивате. Со Wilio сте увериле дека добивате квалитетни услуги по разумна цена. Можете да се убедите за квалитетот на работата на вашата земја, така што ќе го видите нивниот клиент рејтинг и прегледи. Вие плаќаат само за извршената услуга и по завршувањето.
Кој е одговорен за гас?
По главниот капа за гас (HUP), тоа е гасен уред за кој е одговорен дистрибутерот на природен гас. HUP на самиот апарат за гас е уред за земање примероци за кој клиентот е одговорен, па сопственикот на имотот. Во станбени згради за заедничка дистрибуција на гас кореспондира со сопствениците на заедницата или менаџер на куќата. Дистрибуцијата на гас зад гасниот метар (во апартмани), вклучувајќи апарати за гас, кореспондираат со сопствениците на становите. • Дистрибутерот на природен гас одговара на гасот по капачето на гас. Главната капа за капа го одделува од уредите за земање примероци. • Клиентот одговара на клиентот, кој најчесто е сопственик на имотот. • Во станбени згради за заедничката дистрибуција на гас кореспондира со сопствениците на заедницата или менаџер или менаџер. • За дистрибуција на гас зад гасниот метар (во станови), вклучувајќи ги и апаратите кореспондираат со сопствениците на становите. • Ако постои котелска куќа, администраторот или заедницата на сопственици е одговорен за тоа.
Што треба да направам ако ме протекува гасот?
Ако сте претрпеле, истекувањето на гас треба да се следи според следните безбедносни упатства: • Отворете ги сите врати и прозорци. • Исклучете ги апаратите за гас и внесете го снабдувањето со гас (капа за домување, соодветно на главниот гас капа). • Не користете отворен оган (непотребни и запалки). • Не користете електрични камбани, електрични апарати и телефони. • Не повлечете ги кабелот за напојување со електричниот апарат од штекерот. • Не користете лифт. • Не пуши. • Да ги предупреди другите жители на куќата и да ја напушти зградата. • Информирајте ја услугата за итни случаи на гасната организација на телефонот лоциран надвор од куќата или просторот на истекувањето. • Ако мирисот на гасот од заклучените простори ќе ја информира полицијата или пожарникарите. • Исчезнатлив простор достапен за услуга за подготвеност и дефект. • Истекувањето на гас никогаш не открива пламен, но секогаш користејќи средство за пенење (детергент или сапун). Истекувањето на гас ги одразува меурчиња во истекување. Поголемиот гас протекува лесно со мирис и можеби и сослушувањето.
Совети и совети
Добра задача е основа Напишете во задачата што е можно опис на тоа која работа треба да ја извршите и до кој степен да разберете што точно е вашата идеја. Проверете за реализација Со цел да бидете сигурни дека сите дела се направени квалитет, проверете работа за време на нејзиниот курс, како и откако ќе го завршите. Буџет и време Не заборавајте да ги додадете вашите барања за завршување на имплементацијата. Ако имате назначен буџет кој треба да се следи, ве молиме забележете дека давателот на услуги е веќе на почетокот.
Каква работа го прави галантеријата за мене?
Ревизија и одржување на гасен котел
Во гасен котел, процесот на согорување се одвива кога се развиваат високи температури на површината. Со цел да се обезбеди непроблематно и безбедно функционирање на овие уреди, затоа е потребна ревизија на котелот не само со закон, туку и самите продуценти. Кога е ревидиран, тоа не е само за да се обезбеди непречено функционирање на гасниот котел, но главно за безбедноста што може да се загрозе во случај на нарушување на котелот и јаглерод моноксид. Во нормална услуга, површините за размена на топлина се чистат кои обезбедуваат пренос на топлина помеѓу пламенот и водата, што е основа за постигнување на производителот на ефективноста на уредот. Ако е неопходно да се заменат прекумерно носените компоненти.
Потврда за ревизијата на котелот
Потврда (Протокол) на извршената ревизија е од суштинско значење во случај на осигурен настан. Како резултат на нереагираните ревизии и услуги, друштвото за осигурување не плаќа штета, бидејќи не сте ги исполниле законските обврски. Секој уред над 50 kW има должност според декретот еднаш годишно за да дипломира. Според законот, поправка, врши одржување, технички инспекции и тестови на гас инсталации само може професионално квалификувани од страна на лицето кое има релевантни овластувања.
Инсталација на гас печки и гас готвење плочи
Вклучувањето на шпоретот на гас или гасниот готвач е една од најчестите дела што гасовите можат да ги направат за вас. Гасот обезбедува црева и фази и други потрошен материјал и придружен со гас уред. Подоцна, инсталираниот уред е тестиран. По завршувањето на работата, гасот е да ви даде сертификат за монтирање кој е неопходен за успешна жалба во случај на неуспех на гасната опрема.
Нови врски, регенерација на гас или нова гасна инсталација од гасниот метар до апаратот
Ако треба да донесете гас на вашиот гас за недвижнини, ќе направите врска со вас. Гас за вас, исто така, може да ги преиспита постојните гасни инсталации и да ги премести постоечките продавници. Слично на тоа, за вас може да се имплементираат комплетни новини инсталации од гасниот метар за апаратите. Потоа, целата инсталација е тестирана и издадена од Сертификатот за собранието.