Услуги
Ценовници
Како работи
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Доbrедојдовте во Wilio! Го гледате Wilio како нерегистриран клиент
Префрлете се на професионален.
Навигација
Услуги
Ценовник
За апликацијата
Преземете ја апликацијата
Како работи
Како можеме да го подоbrиме
Контактирајте не
За Wilio
Најави се
Ослободени од данок на доход

Најдете паметни професионалци

Естрих
Доставувањето проект е бесплатно
Среќен клиентОдлична комуникација, се помина според планот, проектот помина како што треба. Добра работа, многу добра личност, затоа препорачувам :)
profile image
Peter Š.Клиент
Зошто Вилио?
33.619 регистрирани професионалци
93.463 решени проекти
4.8 од 5 Просечна евалуација на нашите експерти
226 512 Инсталации за апликации

Дали ви треба услуга за мрестење? Wilio ќе ви помогне да најдете квалитетни експерти за совети, консултации, конструктивен фокус, подготовка на основата за естриси. Цената на подните облоги обично зависи од опсегот на услуги. Видете повеќе информации за услугите: машинско брусење и екостирен бетон, што ќе ги обезбеди еден од нашите 25.159 подови во дадената категорија.

Исто така види:Цени
Корисни информацииШто треба да знаете
Сè што треба да знаете за екраните како добар господар Подот SCALL е обично цемент материјал кој се произведува од цемент, чакал, вода и дополнителни материјали. Се применува или на цврста бетонска плоча или на префабрикувана подна единица. Цементната кошница може да се користи под сите подови и разни простори - ентериери и гаражи. Токму затоа е меѓу најшироко користените видови на подни екрани. Дефиниции за различни видови на естриси. Ние знаеме неколку видови на екрани кои се разликуваат едни од други во метод за поврзување на супстрат или материјал што се користи: Балансирање на ферман - Потер дизајниран за да постигне дефинирано ниво и добивање на крајниот кат. Носење на ферман - ферман која служи како подот. Залепени Потер - Потер кој е поставен за готови супстрат. Неврзана (одвоена) ферман - ферман од подлогата разделен со слој од раздвојување. Пловечки ферман - Грумка која е поставена на акустична или топлинска изолација. Таа припаѓа на одвоените естриси. Скенирање на цемент песок - поре која се состои од постер кој содржи песок до максимум 4 mm агрегатна големина. Нежно бетонски ферман - слој кој се состои од бетон во кој максималната агрегатна големина е 10 mm. Анхидритската кошула е калциум сулфат. Магнезиумската кошула е магнезиум оксид. Асфалт ферман - Асфалт се користи како врзива. Пропустливо саморазбирајќи ферман - ферман која се меша во течна конзистентност и која може да се транспортира од пумпата за да се постави таму каде што треба да се постави. Како да изберете соодветен кат ферман? Цемент песок естридо се погодни за сите апликации (залепени естриси, неврзани екрани) под услов тие ќе се применуваат правилно. Сепак, нивниот најголем недостаток е времето на сушење. Времето за сушење се проценува за денот за секој милиметар од дебелината на монети. Калциумовите сулфат може да се сметаат за врзани или неврзани (одделени). Овие премази може да се применат на многу поголеми површини, како што се цементни естриси, но тие не смеат да користат засилување (калциум сулфат реагира во влажна средина со челик). Овие естриси не се погодни за употреба во влажни услови или каде може да се случи завиткување. Баферот може да биде избран од различни причини. Можете да го обезбедите со неспокојот и дебела површина и исто така е погодна за подно греење. Потоа може да се применат различни видови на подови на тампон. Апликација за подот. За сите видови на естриси (песок, цемент, додавање на калциум сулфат), од големо значење е да се подготви подлогата за која екрипцијата ќе биде лепило / применета. Важно е површината на подлогата да се исчисти и сите површински нечистотии се отстранети. Подлогата на подножјето може директно да се заглави на подлогата или да се постави на слојот за одвојување. Ова се користи ако не е можно да се обезбеди кохерентност со подлогата. Ако е потребно засилување, може да се користи фини метални решетки, полипропиленски влакна или фино стакло решетка. Завршени песочни или цементни естриси кои се мешаат директно во производството се подобри од премазите што ги прават себеси - се карактеризира со поконзистентен материјал. Некои производители имаат течни премази погодни за цртање со кои работи многу лесно. Повеќето од овие скрини се соединенија на анхидритни во кои сулфат на калциум се користи како врзивно средство. Anhydrite Shered се применува побрзо од традиционалниот песок и цемент ферман. Исто така, може да се користи во комбинација со системот за подно греење. Која е дебелината на десниот кат? Дебелината на подот треба веднаш да се одреди на почетокот на реконструкцијата. Ако нејзината дебелина е неточна, може да има различни проблеми, прекривање, подигнување на крик и слично. Минималната дебелина од 25 mm се препорачува кога тампон садовите. Со цел да се компензираат можните отстапувања во завршените нивоа на бетон, треба да се истури 40 mm (со толеранција ± 15 mm), што треба да се истури минимум на слој - наведено 25 mm. Во само-израмнувачки естриси, се препорачува минимум 3-мм дебелина дебелина и максимум е 80 mm. Дебелината на неврзаниот цемент протеин не треба да биде помал од 50 mm. Меѓутоа, ако ги земеме предвид отстапувањата, дебелината на екраните треба да биде околу 70 mm. Бидејќи тоа е неврзана кошула, неопходно е да се смета со ризик од екрани за обложување, така што се препорачува да се примени таква фермава во поголема дебелина. Во дебелината на назалната молитва, која служи како самиот подот, треба да бидете внимателни. Ако има залепена превозникот и земајќи ги предвид отстапувањата, нејзината дебелина треба да биде 40 mm. Најмалку 100 мм дебелина, дебелина на ризикот се препорачува да се смета дека дебелината од 150 mm треба да се смета за минимизирање на ризикот од навивам.